משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת אגוזים וקינמון

נכתב על ידי ספטמבר 27, 2012 , צפיות: 81130

קטגוריות: מתכונים לט"ו בשבט, עוגות בחושות מהירות, עוגות וקינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מה עם איזה עוגה טובה לסוף השבוע, אוהבים אגוזים ?

עוגת אגוזים וקינמון, "מתי את עושה עוגת אגוזים ? עשיתי לא מזמן אולי עוגה אחרת ? אבל מתחשק לי עוגת אגוזים אולי תכיני ? הדיאלוג הזה מתרחש לעיתים קרובות בין בעלי לביני שמאוד אבל מאוד אוהב עוגות עם אגוזים ומבקש אותן כמה שיותר.

עוגת אגוזים וקינמון

אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים
כוס סוכר
שמנת חמוצה
חצי כוס שמן
כוס קמח תופח
כוס אגוזים גרוסים
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. להקציף ביצים, סוכר ושמנת, להוסיף את השמן תוך כדי הקצפה. לערבב את הקמח' קינמון והאגוזים ולהוסיף, להקציף עד שהתערובת אחידה.

2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

תראו את האגוזים..

יעל : יצא להיט! הכנתי הערב, חיכיתי שיצטנן ועכשיו טעמתי: בכל סוף של ביס הפה נשאר עם טעם של עוד ואי אפשר להפסיק לאכול!!! פשוט מצויינת! אני כבר צרכה לבדוק מה אני מכינה מחר בבוקר כי מעבר לזה כבר לא ישאר מהעוגה הזו כלום לאחר כך..

יהודית : הכנתי את העוגה , יצאה מעולה., טעימה מאוד.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

449 תגובות

  1. שלום לך…
    שמנת חמוצה גביע קטן או גדול?! ואין לי קמח תופח..כמה יוצא בקמח רגיל עם אבקת אפיה?!

    • שלום לך
      גביע גדול 200 מ"ל , כוס קמח + כפית אפייה.

      • תודה רבה לך

  2. ניקי שלום. סליחה אבל באפליקציה באינדקס אפשר להגיע רק עד האות ח. ידוע לך למה?. תודה.

    • כן יש תקלה הוא קרס מעומס המתכונים זה יתוקן.

      • תודה רבה ניקי כל טוב

  3. ניקי יקרה, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון ויצאה לי לבנה ממש (לא השחימה גם כשהייתה מוכנה-קיסם יצא יבש) ודחוסה. איפה טעיתי?? יש לציין שלא ערבבתי יותר מדי אחרי הקמח.
    אשמח לעזרתך אני ממש רוצה להכין אותה שוב ולא רוצה לחזור על אותה טעות

    • זה לא קשור לקמח בכלל זה קשור לדרך האפייה של התנור שלך הוא אמור להזהיב את העוגה, אולי לאפות שלב אחד למעלה ? אולי אפית בחום נמוך ?

  4. ניקי
    אין על המתכונים שלך!
    שאלה-אני צריכה פרווה. להמיר את השמנת החמוצה בריץ' אחד? הטעם לא ישתנה?

    • ריץ זה בסדר גמור.

  5. האם אפשר לאפות את התערובת הזאת במכשיר המולטיקייק?
    מחכה לתשובה
    תודה

    • לא יודעת יעל.

      • תודה
        מאפינס אישי בתנור רגיל יהיה טוב?

        • כן בוודאי

  6. ניקי..
    .מה שלומך? על איזה אגוזים מדובר? פקאן? תודה מראש

    • בוקר טוב רותי
      אגוזי מלך.

      • תודה רבה על תגובתך המהירה.

  7. להקציף ביחד ביצים סוכר ושמנת או בהדרגה? כמה זמן

  8. מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה? שיצא פרווה אבל לא מיץ תפוזים…

  9. היי ניקי,
    אני בדיוק מכינה את העוגה והכמות גדולה לתבנית אינגליש קייק מקרטון….מה עושים לחלק את הבלילה לשתי תבניות קרטון?

    • כן תחלקי לשניים בוודאי.

  10. היי ניקי, הכנתי את העוגה, הכפלתי לשתי אינגליש. את הכל מלבד את הסוכר- ששמתי כוס וחצי. ובאמת הסוכר קצת חסר, איך את ממליצה לתקן? להכין איזה ציפוי למעלה או..?? תודה מראש יקירה. אגב, זה לקח כלום זמן עוגה בחושה שווה!

  11. היי ניקי
    אם מכפילים כמויות זה אחת שמנת חמוצה ואחת שמנת מתוקה אם אין לי עוד חמוצה אם כן אז מקציפים ביחד ?

    • בכל מקרה יש כאן הקצפה, כמו שרשום בתחילת סעיף 1. תוסיף עוד חצי כוס שמנת מתוקה.

  12. היי ניקי
    מה הגודל של הכוסות ברשימת מצרכים?

    • 240 מ"ל.

  13. היי ניקי, עוגה מאוד טעימה וקלה להכנה!

    • תודה מיכל

  14. שמתי כוס מיץ תפוזים.. ושמתי כוס סוכר כמו שכתוב.. לא יצא לי מתוק מידי??

  15. אני באמצע להכין ויצא לי כמות ל2 אינגליש קייק … הגיוני???

  16. תודה על המענה המהיר

  17. האם לקרר אותה לפני ההקפאה או ישר להקפיא מהתנור?

    • אם יש לך זמן תקררי, את בלחץ תכניסי ישר.

  18. העוגה תמיד יוצאת לי פצצה,אני צריכה להכין אותה למוצ"ש ואני מכינה אותה מהיום האם אפשר להקפיא אותה ישר אחרי האפיה?

    • כן

  19. מה אפשר לא שמנת חמוצה? תודה.

    • שמנת מתוקה, ריץ, מיץ תפוזים.

  20. מה ההבדל בין רוגלך לרוזלך? תודה.

  21. קודם כל ניקי אין על האתר שלך והעזרה
    מדהים וכיף.
    אני רוצה להכין את העוגה מחר ויש לי בבית שמנת מעושרת, זה בסדר?

    • בסדר גמור ליטל

      • ניקי הכנתי ויצא מדהים, תודה לך
        אשמח לדעת איך לשמור על העוגה? מקרר או בחוץ? תודה

        • בגלל שחם אני מעדיפה מקרר.

  22. ערב טוב ניקי,
    אם יש לי ביצים בגודל מדיום אז הכמות של שאר המצרכים משתנה? אם כן אז בכמה?
    תודה רבה!

    • תוסיפי עוד ביצה שני.

  23. הכנתי את העוגה יצאה גחוסה וקצת רטובה מה לא עשיתי נכון ? האם מגובר בגביע שמנת גדול או חצי ? אשמח לתגובה

    • עוגה דחוסה זה אומר ערבוב יתר של הקמח, עוגה רטובה אומר שהיא לא אפויה. גביע שמנת רגיל 200 מ"ל.

      • תודה על התגובה המהירה!! האמת שנעשה בעירבוב ידני הייתה בתנור בערך שעה על 170 מעלות . מבחוץ הייתה אפויה רק באמצע מעט לא נאפתה ומרגיש רטובה למרות שהקיסם יצא נקי מה שהיה אפוי פשוט מעדן!! מבאס שלא נאפתה כולה

        • את יכולה לנסות להחזיר לתנור מכוסה עם נייר כסף ולהמשיך לאפות. לפעם הבאה לבדוק בכמה מקומות עם קיסם.

  24. שלום ניקי,
    זה נשמע לי מטורף לשים 2 כוסות סוכר אם אני מכפילה את הכמות.
    חייב כמות כזאת? יש לך תחליף אחר?

    • לא זה המון שימי כוס ורבע.

  25. ניקי אפשר לבטל את השמנת חמוצה או יש משהוו אחר במקום

    • את יכולה לשים 3/4 כוס שמנת מתוקה.

  26. האם אפשר להחליף את האגוזים בשקדים טחונים?

    • כן טל

  27. היי ניקי,
    האם העוגה הזאת תתאים לתבנית קוגלהוף?
    המון תודה!

    • היי לך
      כן אבל… היא קטנה זה בסדר מבחינתך ?

  28. איזה מיכל של שמנת חמוצה ?! איזה גודל הכוונה ?!

    • 200 מ"ל שמנת.

  29. שלום ניקי ותודה על כל המתכונים המעולים.
    בעיה קטנה, נגמר לי השמן באמצע.
    אפשר לשים רבע כוס שמן ורבע כוס חמאה מומסת?
    תודה

    • כן הילה

      • תודה רבה.

        • כמה קלה, ככה טעימה.
          רק יצאה מהתנור ונעלמה..
          תודה ניקי

          • אין על מה הילה

  30. היי
    עשיתי את העוגה בפעם הראשונה ויצאה לי מעולה .
    כבר כמה פעמים שאני מנסה שוב ולא יוצאת לי טוב היא נאפת מסביב ובפנים לא למרות שהקיסם יוצא יבש . אני לא מצליחה להבין מה אני עושה לא בסדר .האם את הקמח מערבבבים במיקסר או ידני האם יכול להיות שזו הבעיה .
    אשמח לתשובה

    • עכשיו שקאתי כמה תגובות קודמות השתמשתי בקמח רגיל בלי אבקת אפיה האם זו הבעיה ???

    • העוגה חייבת א. אפייה או קמח תופח היא יוצאת דחוסה בלי זה. תאפי על 160 מעלות זה יאריך את הזמן אבל זה יאפה את העוגה מבפנים ולא רק בחוץ. לגבי הערבוב במיקסר כמובן.

  31. סורי על השאלה ההזויה, יש תחליף לשמן? אפשר שמן זית או יין או משהו בסגנון?

    • קניתי. אי אפשר שניה בלי..
      אני באמצע לעשות אותה וגם את העוגת גזר

  32. ניקי אשר להחליף את השמנת ביוגורט? תודה

    • לדעתי פחות מוצלח.

  33. זהו אני רשמית מכורה לאתר שלך!
    הכנתי וכבר חצי מהעוגה חוסלה…

    • את בחברה טובה גם אני, תהנו :)

  34. היי ניקי,
    אין על המתכונים שלך!
    אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית חד פעמית עם חור באמצע.. אני צריכה להכפיל כמויות?
    שרית

    • אני לא יודעת מה הגודל, אבל בכללי זאת עוגה קטנה ואם זאת תבנית יחסית גדולה כדאי להכפיל.

  35. אפיתי, יצא טעים, מעולה. תודה על עוד מתכון מוצלח…

    • אין על מה.

  36. שלום ניקי אפשר לעשות מעל קרם שוקולד עם אגוזים? אני מתכוונת להוריד את הקינמון כי אנחנו לא אוהבים.. אבל מה את אומרת של הקרם שוקולד עם אגוזים? האם מתאים פה?
    מיכל שמנת מתוקה ו-100 ג שוקולד מריר ובפנים אגוזים קצוצים..
    תודה

    • אני אומר ככה אם אתם מאוד אוהבים שוקולד לכי על זה זה נשמע בסדר, לדעתי העוגה לא צריכה קרם אלא א. סוכר בלבד. בקיצור מה שאוהבים.

  37. אין עלייך !! כבר בתנור בכמות כפולה , וגם המאפינס שוקולד פרווה כבר מוכנים :)
    אגב, אתמול הכנתי את המרק בטטה עם העדשים- וואווו ! בעלי אמר שהכי טעים שאכל אז אמרתי לו ותודה לניקייי :)

    • לי ? אני לא הכנתי כלום כל התודות לך :)

  38. ב"ה
    ניקי חביבה.
    אני משתמשת באתר שלך המווון ונהנית גם מהמתכונים וגם מהאישיות שמוקרנת דרכם ודרך התגובות.
    אני מבקשת לשאול האם ניתן להכניס לעוגה זו אגוזים טחונים במקום גרוסים?
    אודה לך.

    • שלום שושנה
      אין בעיה אותה כמות.

  39. היי ניקי
    אם אני רוצה להכין בתבנית עגולה 24 אני צריכה להכפיל את הכמות?
    מחכה לתשובה אני בהכנות

    • אני מניחה שהסתדרת…

  40. היי ניקי
    הכנתי בעבר ואהבנו מאוד, וכרגע אני מעוניינת להכין שוב, רק שמתי לב שיש לי רק חצי גביע שמנת (השמנת של תנובה הקטנה "חצי מנה"). האם אפשר להכין בכל זאת?
    [בדקתי את התחליפים, וגם שמנת מתוקה אני חושבת שנשארה לי חצי חבילה, אפשר לעשות חצי וחצי?]
    תודה!

    • אין שום בעיה לכי על זה.

  41. הי ניקי כרגיל כמו כל שבת אני נעזרת בך ומכינה מאכלים מדהימים!! ממש עונג שבת תודה רבה!
    רציתי לשאול האם אפשר להכין עם חלב שקדים במקום השמנת? אני ממש רוצה שהעוגה תיהיה פרווה ואין לי ריץ..

    • אין לך משהו אחר נכון ? אז תכיני.

  42. ניקי היקרה,
    שבת שלום.
    מקווה ששלומך טוב,אני מתנצלת שאני מציקה ושואלת בשבת ומפריעה לך. מקווה שיצא לך לענות לי…
    נחתו עליי עכשיו אורחים בהפתעה,ואני רוצה להכין את העוגה המדהימה הזו,אך אחד מהם רגיש לגלוטן.האם אני יכולה להמיר את הקמח עם תחליף קמח לרגישי גלוטן?
    תודה רבה!

    • אני מקווה שהסתדרת קרן.

      • היי ניקי,

        תודה רבה!! ,הסתדרתי,ולמדתי…שכאשר צריך להשתמש בתחליף לקמח, פשוט שמים אותו מינון של תחליף קמח ולכול כוס תחליף קמח מוסיפים כפית אבקת אפייה,וכפית סודה לשתייה.
        וניקי,העוגה המדהיממממה שלך,יצאה כך ועוד גם עם התחליף לקמח,כולם אכלו ממנה,וכאשר הלכו כלום לא נשאר.יצא ממש טעים.
        אני לא זוכרת את חיי במט
        בח בלעדייך!!!(וגם לא רוצה להזכר).
        תודה רבה על הכול,את מקסימה כל כך….
        גמר חתימה טובה!

        • גמר חתימה טובה קרן.

  43. לפי מה שהבנתי במקום גביע שמנץ חמוצה ניץן לשים מיכל של שמנת מתוקה? הבנתי נכון?

    • נכון

  44. היי,
    בעלי קנה שמנת גדולה של 1/2 ליטר. האם זו כמות כפולה של הגביע הקטן הרגיל? אולי אני פשוט אכפיל את כל המתכון? יש לי גם קיצ פרווה בבית. זה משנה מאוד את הטעם? תכלס אני מעדיפה שהעוגה תהיה פרווה אם זה לא יהרוס..

    • לכי על הפרווה זה בסדר גמור.

  45. להקציף ביצים שלמות????

    • נכון

  46. תחליף לשמנת???

    • שמנת מתוקה, ריץ מיץ תפוזים.

  47. היי ניקי :)
    איזה סוג אגוזים מומלץ?

    • היי :)
      אני אוהבת להשתמש באגוזי מלך.

  48. היי ניקי

    הכמות הזאת מספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק

    • גם לי הספיק ליותר מאינגליש קייק אז הוספתי כשמונה מאפינס…

  49. אהלן ניקי, שמתי ביצים, סוכר ושמנת בקערה, ופתאום המיקסר שבק חיים! (כזו שאלה עוד לא היתה לך… :-) ).
    האם ניתן להקציף במטרפה באופן ידני?

    תודה!

    • הולכים על מה שיש אז כן.

      • הלכתי על מה שיש ו… יצא מוצלח!
        כנראה שאי אפשר לטעות עם העוגה הזאת.
        פשוטה להכנה וטעימה!
        היא לפיקניק מחר עם החברים, אז איפה כדאי לשמור אותה עד מחר בצהריים?
        תודה רבה!

        • תכניסי למקרר חם היום.

  50. היי ניקי אין לי קינמון :(
    לרדת לקנות או שלא הכרחי?

    • אפשר להכין בלי, בפעם הבאה תכיני עם הוא נותן המון טעם טוב.

      • הלכתי לקנות בסוף:) אעדכן איך יצא:))))

        • איזה חמודה את :)

          • את הרבה יותר !!:-*
            יצאאא מושששששלם

            • כפי שחשבתי, את נהדרת :)

טוען...
טוען...