משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגיות פרח ריבה

נכתב על ידי יוני 12, 2012 , צפיות: 106231

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגיות, עוגיות ריבה

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגיות פרח ריבה, העוגיות החביבות עליי הכי טעימות שיכול להיות אין עליהן. משום מה ואני לא מאשימה אף אחד צנצנת העוגיות אף פעם לא מלאה, מעניין למה… נהדרות למשלוח מנות.

עוגיות פרח ריבה

מצרכים:

 350 ג` קמח (שתים וחצי כוסות)
200 ג` חמאה קרה (2 חבילות קטנות)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
ביצה
חלמון
2 כפיות סוכר וניל
קורט מלח

מילוי:
ריבת תות
נוטלה
השחר העולה
רוזמרי
נוגט
כל מילוי שאוהבים



אופן ההכנה :

1. לעבד את המצרכים לבצק, לצנן שעה במקרר.

2. לחלק את הבצק לשניים, לרדד את שני חלקי הבצק, לקרוץ צורות. על חלק אחד של הבצק לקרוץ עיגול קטן בתוך הפרח שקרצנו.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. העוגיות מוכנות שהדפנות מזהיבות מעט, כמה דקות, לצנן.

4. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור. למרוח ריבה על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגיה נוספת (חור) .

גילה : ניקי יקרה, יצא מעולה, יש ביקוש לעוד. תודה רבה!

נוריתה : ניקי יקירה שלום
וואוו !!! העוגיות האלא הן משהו מיוחד..טעימות טעימות!! אני חייבת להגיד לך שאני ידועה בתור אחת שמאד אוהבת לאפות ומאז שאני גיליתי את האתר שלך אז התמכרתי אליו. כל הכבוד לך כל המתכונים שלך כל כך מדויקים וכל כך מוצלחים , תודה רבה .
אגב יש לי טיפ את החור בעוגיות נעזרתי באצבעון.

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

418 תגובות

  1. היי ניקי,
    היום ניסיתי פעם ראשונה להכין את העוגיות הללו, עקבי אחר המתכון ולאחר האפייה לעוגיות היה מעין מרקם חולי. האם זה בגלל עיבוד יתר של המתכון? לא יצאו נימוחות ונמסות. אודה לתגובתך

    • לדעתי היה חסר זמן אפייה ואולי אפילו טיפת נוזלים הן אמורות להיות זהובות בתחתית לפני שמוציאים מהתנור. דבר שני הן לא עוגיות נימוחות ונמסות זה כבר מתכון אחר באתר.

      • תודה רבה על התגובה המהירה ! דווקא נראה לי שאפיתי יותר מדי כי יצאו זהובות וקשות גם מלמעלה… אולי היום אוסיף עוד נוזלים לפני הקירור.. מה דעתך ?

        • אז בכל מקרה לא הכנת אותן נכון, חבל. תקראי את סעיף 3 חשוב ביותר להוציא מהתנור בזמן, בנוסף תקראי גם את זה http://www.nikib.co.il/holidays/purim/32621/

  2. התגובה רציתי לשאול אם אפשר לשים אבקת סוכר במקום סוכר רגיל שלך

    • כן אפשר שימי שקית אבקת סוכר.

  3. היי ניקי. המתכון ממש מוצלח. אשמח לדעת אם ניתן להקפיא לפני ששמים ריבה? האם הפריכות תישאר או שעדיף שלא להקפיא? תודה מראש

    • אין בעיה להקפיא לפני הריבה הפריכות נשמרת.

  4. היי…
    מה הכמות של העוגיות שיוצאת מהמתכון הנ"ל והאם יש מתכון שהוא עם מרגרינה ולא עם חמאה לאותן העוגיות ???
    תודה מראש על המענה יפעת

    • הי יפעת
      מרגרינה זה בסדר גמור אותה כמות, לגבי מספר העוגיות כ 40 יחידות.

  5. היי אני רוצה להכין את העוגיות פרווה יש אפשרות להשתמש במחמאה/מזולה אותה כמות 200 גר' ?

    • במחמאה ואותה כמות כמו החמאה.

  6. היי ניקי, אני בדיוק באמצע הכנת העוגיות… שמתי את הבצק במקרר לשעה וחצי, רידדתי אותו ועכשיו כשאני קורצת עיגולים , זה פשוט נדבק לי… כאילו הבצק כבר הפשיר וזה נדבק לי לשיש… צריך לשים קמח?

  7. עוגיות מדהימות, פריכות ונימוחות בטירוף!
    קלות ממש להכנה, ממליצה בחום!

  8. מאוהבת בך……
    דחוף דחוף!!! אני באמצע הכנה ואין לי קמח רגיל רק קמח תופח…. אפשר להשתמש

    • עדיף שלא כי זה לא מתאים לסוג העוגיות אבל אם אין ברירה כן, את תראי לבד בתוצאה הסופית.

  9. הבצק ניראה מעולה אבל ממש רך.. אני לא מצליחה להעביר את הפרחים מהשיש התבנית. אפשר להוסיף משהו? לעבוד אחרת כדי שזה יעבוד?? תודה

  10. עוגיות ריבה טעימות מאוד תודה רבה מתכון מוששש

  11. הי ניקי הגיוני שהבצק יוצא מאדדדד דביק ורך?? אולי השעה במקרר תעזור? הכנתי את המתכון מדויק!

  12. *בדיוק

  13. *בדיוק..

  14. בוקר טוב יקרה.
    מה שלומך? חשבתי לעצמי הבוקר שאקח קצת הפוגה מהמבחנים ואתפנק במטבח.. נזכרתי שמזמן לא הכנתי עוגיות לתה. איזה עוגיות להכין..? נחשי מה?! אמרתי אכנס לאתר בטח יש איזה רעיון.. והופ.. בדיו היום נתת את העוגיות הנפלאות האלה! אמרתי לך כבר שאין עלייך..?
    תבורכי מפי עליון,
    מירי.

    • תהנו ותודה ששיתפת אותי :)

  15. שלום ניקי
    האם הבצק צריך לצאת פירורים ?

    • היי לימור
      לא, תוסיפי מעט מים וזה יסתדר.

  16. היי ניקי,
    כמו תמיד מתכון מנצח !
    הוספתי גם כפית תמצית וניל יצא טעים וגם ריח סוף הדרך !!!
    תודה לך תבורכי !!!!
    חג שמח : )

  17. אפשרי להשתמש במקסר ידני ?

    • כן

  18. היי ניקי,
    אני מתה על העוגיות האלה. אפשר להחליף את החמאה בשמן?
    או חצי שמן חצי מרגרינה? אם כן איזה כמויות?
    תודה רבה את נפלאה!

    • שמן לא מתאים בכלל, חמאה או מחמאה.

  19. תודה ניקי… חייבת להודות שלמדתי קונדטוריה ויודעת להכין המון דברים וגם בבישולים אני מעולה אבל מאז שגיליתי אותך אני ממש לוקחת ממך המון והכל מדהים טעים ומהיר… אלופה.. תודה תודה

    • הכבוד כולו שלי, את לא באמת צריכה אותי, תישארי בסביבה :)

  20. היי ניקי… יש לך עוד מתכון לעוגיות ריבה… מה לדעתך יותר מוצלח?
    תודה
    סיון

    • אני אוהבת את המתכון הזה, הוא אחלה.

  21. יש לי שאלה לא כתוב במתכון להוסיף אבקת אפיה ואני תמהה אם זה יכול להיות ,אשמח לתשובה ,,ציפי

    • אין צורך בא. אפייה ציפי.

  22. אשמח לדעת לאיזה עובי צריך לרדד את הבצק לפני ההכנסה לתנור.

    תודה

    • בערך 3 – 4 מ"מ

  23. היי ניקי, האם מתאים להוסיף לבצק גרידת לימון? ואם כן כמה יתאים לכמות של המתכון הזה? גרידה מלימון שלם או פחות?

    • עניין של טעם, את רוצה טעם של לימון כשאוכלים ? שימי כפית גרידת לימון.

  24. היי ניקי,
    כמה עוגיות פרח יוצאות מהכמות הזו?

    • כ 40 עוגיות.

  25. היי ניקי, אני רוצה להכין היום את העוגיות האלה בצורת לב לילדי הגן. (רק מרדדת וקורצת לבבות) שאלתי היא אם לא אפזר אבקת סוכר מעל העוגיות האם הם יהיו מתוקות או חסרות טעם?

    • הן יהיו נהדרות.

  26. היי ניקי רציתי לדעת מה הכמות שיוצאת מהעוגיות? והאם אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה?

    • יוצאות כ 40 עוגיות ומחמאה זה בסדר.

  27. הי האם לשים ביצה שלמה ובנוסף חלמון?

    • כן שרון.

  28. חייבת לציין שזו הפעם השלישית השבוע שאני מכינה את העוגיות שלך והם נגמרות תוך יום( אני מכינה כמות כפולה כל פעם)
    תמשיכי להעשיר אותנו במתכונים מעולים וקלים

    • אחלה המלצה תודה נועה.

  29. תודה רבה הוו לישה המגל מתאים לבצק ללחם ושמרים?

    • כן.

  30. ניקי היקרה הכוונה. לוו הוק ? או גיטרה. מה. ההבדל

    • הכוונה לוו לישה נראה כמו מגל, הגיטרה זה לעוגות בחושות.

  31. מה זה אומר לעבד עם איזה חלק?

    • וו לישה.

טוען...
טוען...