משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פאי לימון מעולה!

נכתב על ידי ספטמבר 17, 2013 , צפיות: 157294

קטגוריות: עוגות וקינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פאי לימון מעולה!

הפאי לימון הזה ממכר! השילוב של חמוץ מתוק משגע טעים ברמות. בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר המלצה חמה. עוד לא הלכתם להכין ? 

פאי לימון מעולה!

תבנית פאי 24 מתפרקת

מצרכים:

150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון

מלית:
4 חלמונים
150 ג' סוכר
לימון
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים

מרנג:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

נפלא!

גולשים ממליצים :

מירי : "עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז"ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ"ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז"ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי"

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

השאירו תגובה ל רחלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

887 תגובות

  1. הי ניקי, אפשר לדעת מה כמות מיץ הלימון? 1/4-1/2-כוס?תודה

    • שליש כוס מיץ לימון.

      • תודה רבה יקירה. אני גרופי של המתכונים שלך.

  2. היי ניקי, חייבת לעדכן שהפאי יצא על הפנים, המלית לא הייצבה והיה טעם זוועתי של ביצים…פשוט נזרק לפח….
    אך לאור התגובות הנלהבות פה אני חייבת לנסות להכין שוב ולעדכן איך יצא….אולי כבר מחר….

    • תסתכלי טוב על אופן ההכנה.

  3. הכנתי לחג יצא מדהים! ברגע שהגיע לשולחן נגמר,
    תודה רבה.

    • אין על מה שרה.

  4. בעלי ביקש שפעם הבאה אני אכין שניים :-)

    • יש לו טעם טוב :)

  5. היי ניקי, ראשית חייבת להודות ששנים אני אופה אך ורק דברים שלך. מבחינתי זה ללכת על בטוח. תמיד טעימות תמיד מצליחות תמיד קוצרות מחמאות.ניסיתי להכין את פאי הלימון וידעתי שאין סיבה שלא יצליח. אני אופה כבר שנים ולא קרה לי שלא הצליח לי, אך הפעם כן.
    עשיתי הכל ממש לפי השלבים שכתבת במדויק. המלית הייתה בערך שעה ורבע בתנור (ואין לי בעיות בתנור להפך הוא חזק מאוד) והמלית עדיין רקדה ורטטה בכל העוגה. חשבתי בשלב מסויים שכנראה כך זה אמור להיות ולהתייצב בהקפאה. הוצאתי מהתנור זילפתי מרנג והקפאתי. אך גם לאחר ההקפאה שכבת הלימון הייתה יותר כמו קארד לימון נשפך ולא עוגה יציבה… התבאסתי מאוד. הטעם היה טעים לפחות. אבל אשמח אם תעזרי לי להבין מה היה לא בסדר… תודה וחג שמח

    • תסתכלי על אופן ההכנה, הקצפה טובה של החלמונים במהירות גבוהה זה אמור להיות סמיך, קורנפלור נמס לגמרי, המלית חייבת להיות סמיכה לפני ששמים אותה על הבצק, אם היא משום מה נוזלית פספסת משהו בדרך, חשוב ביותר להקפיד על שלבי ההכנה וכל שלב שצריך להיות מבוצע כמו שצריך. לדעתי את פספסת משהו בדרך.

  6. היי ניקי, המרקם של שכבת הלימון אמור להיות פאדג'י כזה??

    • לא מבינה אותך.

      • אם המרקם אמור להיות כמו של פאדג' שוקולד…..

        • לא.

  7. בבקשה עזרה בדחיפות! הפאי כרגע בתנור עם המלית והיא פשוט לא נאפית! הבסיס מתחיל להשרף.. מה לעשות??

    • שימי נייר כסף ותמשיכי לאפות עד שהיא מתייצבת.

  8. הי ניקי, שאלה קצת מצחיקה. אני מאד אוהבת פאי לימון. בשיטוט ברשת ובספרי מתכונים שונים אני רואה שכל המתכונים למלית הלימון הם מבושלים (בן מארי וכו') ואז שמים לקירור ואחרי כמה שעות מורחים על הבצק האפוי. בשונה מהמתכון שלך שאת כותבת – מלית אפויה. מה בעצם יוצר ההבדל?

    • זה פאי לימון אפוי אופים את המלית. לא מכירה אחרים ככה אני מכינה.

  9. אני כבר מכינה את הפאי פעם שנייה!!!
    הוא קצר מחמאות רבות
    אין עליך ניקי את אלופה!

    • איזה כיף תודה רבה על השיתוף.

  10. ניקי היקרה,
    אפשר להשתמש כבסיס לפאי הלימון המגרה הזה ולפאי שוקולד המתוק בבצק פריך מתוק של שמרית?
    אם כן, באיזה כמות?

    • כן משקית אחת יש לך שני בסיסים.

      • יצא מושלם (כרגיל… כמו כל המתכונים שלך…) תודה רבה רבה!!!!

  11. הי ניקי,

    אחרי שזילפתי את המרנג על שכבת הלימון, כמה זמן אפיה צריך לתת?
    המרנג אמור להיות קשיח או רך?

    תודה :-)

    • המרנג נשאר רך זה בסך הכל כמה דקות אפייה ועד שהוא מזהיב, זה קורה מהר שימי לב.

  12. קודם כל המתכונים שלך מעולים!
    אני רוצה להכין את הפאי בתבנית מלבנית. לאיזה גודל זה יתאים?

  13. בוקר טוב ניקי :)
    אני רוצה להכין את הפאי יום לפני ערב חג, האם עליי להשאיר במקפיא עד שעתיים לפני הגשה?

    • לא, את יכולה לשמור במקרר.

  14. היי ניקי,
    לצערי התאכזבתי מאוד מהתוצאה הסופית היות והקרם לימון פשוט לא נאפה לי, על אף שנתתי לו להאפות מעבר לזמן הדרוש ועד שנראה על פניו מבחוץ כי העוגה יציבה ומספיק אפויה. בנוסף העוגה עלתה גבוה במהלך האפייה ואחרי מס שניות נחתה. העוגה היתה מתוקה יתר על המידה באופן קיצוני מאוד.
    את משערת איפה היתה הבעיה בתהליך ההכנה? יכול להיות שזה קשור לכך שלא הקצפתי מספיק זמן את החלמונים עם הסוכר?

    • לא טעית בכמויות ? העוגה לא יוצאת מתוקה מאוד, אולי לא שמת מספיק לימון שיתן ניגוד לסוכר, זה פאי הוא לא גבוה במהלך האפייה וגם לא יורד הוא ממלא תבנית פאי מתפרקת 24 כלומר נמוך. אני ממליצה שתעברי על מה המתכון שוב ותראי מה פספסת בדרך. חלמונים וסוכר מקציפים על מהירות גבוהה עד שנוצר קרם סמיך וזה לוקח זמן.

      • אם כך אז כנראה לא הקצפתי מספיק זמן את החלמונים והסוכר ומפאת כך הסוכר לא נטמע כמו שצריך בבלילה והיה מורגש יתר על המידה. באשר לעובי שכבת הקרם, ברור לי שזו לא אמורה להיות שכבה עבה אבל היא גם לא היתה בכלל בעובי מסוים אלא פשוט דחוסה ולא נאפתה בשום שלב גם כשהיתה שעה בתנור.
        כמה דקות פחות או יותר צריך להקציף חלמונים וסוכר לפני שמוסיפים את הלימון?

        • בערך 5 דקות, את צריכה לראות שהקרם סמיך ותפוח. לא שמת לב שיש אפייה עיוורת ? לדעתי את פספסת כמה דברים במתכון. תקראי פעם נוספת חבל שתכיני ושוב לא יצא טוב.

  15. חג שמח ניקי
    כמה זמן הפאי צריך להיות בהקפאה? עד ההגשה? תודה לך ושנה טובה!

    • חג שמח
      שעתיים שלוש.

  16. הי ניקי.. שאלה מעצבנת (בשבילי…)

    הכנתי את הפאי, ביקשתי מבעלי שישים אותו במקפיא, והוא בטעות שם אותו מקרר. גיליתי את זה אחרי שבוע שזה היה במקרר. נראה לך שהוא עדיין טוב או לזרוק?

    • נראה לי בסדר, בקטנה את יכולה לטעום חתיכה ?

      • טעמתי.. היה טעים, מקווה שלא פספסתי משהו.. זה יהיה ממש חבל כי אני חולמת על הפאי לימון שלך כבר מראש השנה שעבר… :)
        תודה על העזרה גם בשעות הקטנות!!

  17. אפשר לעשות את שלב 1 ארוך יותר? הקפאה כשעתיים – שלוש?

    • כן מור.

      • תודה ניקי. עוד שאלה קטנה. הקטניות האפויות בעצם הולכות לפח? אפשר גם אורז? הוא מספיק כבד? או אולי פופקורן? (לא יתפוצץ? )

        • לא, אפשר להשתמש בהן אחר כך.

          • הי ניקי. יצא פשוט מעולה. טעים ועדין. תודה רבה רבה ושנה טובה ומתוקה.

            • נהדרת תודה מור.

      • לא חשוב מצאתי משהו שהיה צריך להיזרק כבר…

  18. הכנתי את הפאי כולו כולל שכבת המרנג המושחמת… אך נוכחתי לדעת שבזמן אפיית קרם הלימון הוא נאפה רק מלמעלה ומבפנים עדיין מיימי.. האם הפאי צריך פשוט עוד קירור? ואם לא אז מה לעשות?

    • למה שמת את המרנג אם שכבת הלימון לא הייתה מוכנה ? צריך לאפות אותה עד שהיא מתייצבת כמעט לגמרי היא לא אפויה מספיק וכרגע אין מה לעשות, תקררי אולי תגישי חצי קפוא.

  19. אשמח לדעת כמות של מיץ לימון ? תודה!

    • יוצא כשליש כוס מיץ לימון.

  20. ניקי האלופה, באיזו תבנית פאי הכי כדאי להשתמש? פיירקס?

    • תבנית פאי מתפרקת 24. פיירקס זאת לא תבנית פאי.

  21. האם ניתן להכין את הבצק ללא מיקסר?

    • כן אם יש לך ניסיון עם בצקים לא צריכה להיות בעיה.

  22. בוקר טוב ניקי
    ציינת בסוף שיש להקפיא לכמה שעות. אפשרי להקפיא 3 ימים?

    • כן

  23. מה
    ה הכוונה שיטה עיוורת?

    • תסתכלי על סעיף 1 נתתי קישור לאפייה עיוורת, תלחצי ותרדי עד הסוף למטה.

  24. ניקי בוקר טוב
    הפאי נראה משגע ומרענן, זה ילך גם עם תחתית לא אפויה של ביסקויטים וחמאה?
    תודה ויום טוב

    • כן למרות שפריך יותר מתאים כאן, כדאי לאפות גם את הביסקוויטים.

  25. היי ניקי,
    הכנתי פעם קודמת והמילו ויצא ממש ממש טעים, אבל הבסיס לא היה אפוי., למרות שיצא מהתנור זהוב. רוצה להכין שוב – יש דרך לבדוק אם אפוי, עם קיסם או משהו?

    • את שמת לב שאת אמורה לעשות אפייה עיוורת ?

      • כן, עשיתי לפי ההוראות. כנראה שוני בין התנורים. יש דרך לבדוק?

  26. ניקי אפשר לוותר על קירור הבצק למשך שעה?

    • עניתי לך קודם.

      • תודה רבה!

  27. אין לי זמן לקרר את הבצק שעה. אפשר פחות?

  28. נתקעתי בלי קורנפלור.. מה עושים??

    • שימי קמח.

  29. הי ניקי,
    האם להשתמש בקמח רגיל ללא א. אפייה?
    תודה ושבת שלום

    • כן

  30. הכנתי שבוע שעבר, יצא מעולהההה!
    תודה ניקי.

  31. ואם אני לא אשים, אז העוגה תצא לא טובה בגלל זה?

    • זה מתכון לפאי לימון, מה הטעם להכין אותו ללא הלימון ? תכיני משהו אחר.

  32. האם אני חייבת לשים גרידת לימון, ואם כן יש לזה אולי תחליף אחר?

    • זה פאי לימון אז כן זה חובה.

  33. היי ניקי האלופה,
    ממש בא לי להכין כאלה אישיים אבל קצת התעצלתי אז קניתי טארטלטים מוכנים..
    רציתי לשאול לגבי סעיף 4 שיוצקים את הבלילה על הבצק ואופים – אני אמורה למלא כל טארטלט בבלילה ולאפות?! כי בעיקרון הבסיס כבר אפוי, זה לא יישרף?!
    או שאני יכולה פשוט להשתמש בברנר כדי להחליף את האפיה גם בשלב הזה..
    אשמח לעזרתך❤תודה מראש, אין כמוך!

    • הוא לא ישרף תכיני לפי המתכון, ברנר זה בסדר אם יש לך זה עדיף. אני מניחה שלא צריך לומר שאת צריכה לאפות פחות.

  34. הסתדר לי! :)
    כנראה קודם לא לשתי מספיק.
    שבת שלום

  35. היי ניקי,
    הבצק לא נהיה לי בצק אחיד, הוא נהיה חולי כזה.
    מה אפשר לעשות?
    תודה מראש

  36. הי ניקי, תמיד אני נכנסת אל האתר שלך דבר ראשון לבדוק אם יש את מה שמחפשת:) תודה!
    שאלה לי, הפאי הזה יחזיק מעמד בנסיעה של שעה וחצי מחר בבוקר, בחום.. ?

    מתלבטת אם אוכל להכין אותו בשביל ברית של חברה..

    • לדעתי עדיף משהו אחר חם מאוד.

      • תודה ניקי, פאי תפוחים ואגוזים כן יחזיק מעמד?

        • עדיף בראוניז או סוג של עוגה בחושה.

  37. ניקי היקרה, מכורה לאפליקציה שלך. איך אפשר להכין את העוגה פרווה?

    • מחמאה בבסיס ואת מסודרת.

      • יש מצב לשמן?

        • לא

  38. היי ניקי, לא שמתי לב והשתמשתי בבצק בסוכר לבן, האים הכל אבוד?
    תודה

    • מה לא בסדר ?

  39. הי ניקי.
    מקווה שאת זמינה עכשיו..
    הפאי נראה מעולה, מתחשק לי לנסות.
    ראיתי בתגובות שכתבת למי שלא רוצה מרנג, שאפשר להחליף בקצפת..
    אם אני מקציפה ריץ' – לעשות שכבה מעל הקרם לימון לפני ההקפאה או אחרי?
    תודה

    • אחרי ההקפאה, תשימי.

      • תודה רבה על המענה המהיר!
        2 שאלות נוספות:
        1. אפשר להקפיא הלילה ולהכין את הריץ' מחר?
        2.מיכל אחד של ריץ' יספיק? או להוסיף גם אינסטנט פודינג? אני מכינה פרווה

        תודה רבה:)

        • כן לשאלה הראשונה וריץ מספיק לשנייה.

          • תודה על הייעוץ, ניקי.
            הפאי התגלה כהצלחה מסחררת. הבצק נימוח, המלית מרעננת והקצפת מלטפת.
            נכנס לרשימת המועדפים המשפחתית.
            תודה ושבוע טוב:) נילי

  40. שלום ניקי
    לא רואה במתכון בכמה מיץ לימון להשתמש.לא מצויינת הכמות משום מה
    תודה

    • מיץ מלימון אחד כשליש כוס.

  41. עוגה מעולה! הקרם לימון יצא לי בצבע צהוב בהיר מאוד, כמעט לבן, אולי זה קשור בעובדה שהוספתי קורנפלור? (הקרם היה נראה לי מימי, אז הוספתי..)
    דבר נוסף: המרנג יצא מעט נוזלי לאחר האפייה. אפיתי עד שקיבל צבע יפה אך כנראה שלא מספיק. אשמח לדעת כמה זמן בערך צריך לאפות את השכבה העליונה. הבצק פריך יצא מושלם!

    • לא צריך להוסיף כלום, תסתכלי בבקשה בתמונות תראי את הסמיכות ככה הקרם צריך להראות כשהוא יורד מהאש, בנוגע לצבע אולי החלמונים שהשתמשת היו בהירים מידי או שלא הקצפת מספיק טוב ולא קיבלת את הקרם הצהבהב שאמור להיות, מרנג נוזלי שוב הקצפה לא טובה של החלבונים או לא מספיק מהירה, את אמורה לקבל קצף יציב ובתנור כמה דקות עד שזה מקבל צבע וזהו, דבר נוסף המרנג נותר רך ולא מתקשה, אני ממליצה שתקראי את המתכון שוב שלב אחרי שלב ואז תנסי שוב.

  42. אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפו"א?

    • אני לא ממליצה זה ישפיע על הטעם.

  43. האם האפיה עיוורת היא חובה? אפשר לאפות 10 דקות בלי שעועית?

    • חובה ולפי המתכון.

  44. האם במקום הקורנפלור אפשר לשים ג'לטין?
    ואם כן, כמה ?

    • לא

  45. לא רואה תגובה נוספת שלי וכבר פחות רלוונטי אבל כדי לדעת לפעם הבאה…
    אחרי טפייה עיוורת והורדת נייר האפייה על הקטניות כמה זמן משאירים בתנור את הבצק?

    תודה על התשובות המהירות והזמינות.

    • עד שהבצק מזהיב.

  46. חג שמח ניקי,
    שאלה קטנה,כמה מינימום זמן הקפאה צריך לעוגה אחרי שמוכנה?
    רוצה להגיש הערב וצריך להוציא שעתיים לפני למקרר,אז מנסה לעשות חישובים…כמה זמן להקפיא.

    תודה מראש,

    • חג שמח
      זה בסדר גמור תכיני יש לך מספיק זמן, שעתיים לפני תעבירי למקרר.

      • תודה רבה.

      • מקווה שהבצק ייצא טוב,מעבד המזון הפסיק לפעול,עיבדתי הבצק במיקסר

        • אין בעיה זה בסדר גמור.

          • אז אם כבר,
            אנצל לעוד שאלה…
            כמה זמן לאפות אחרי 10 דקות עיוורת של קטניות על נייר האפייה ?

            תודה וסליחה על הצקה בערב חג…

            • תסתכלי שוב אני חושבת שרשמתי.

              • פעם ראשונה שהכנתי פאי לימון (בטח כבר היה ברור עם כל השאלות…)חזרתי לעדכן שקצת חששתי אבל יצא מעולה,כמו כל מתכון שלך☺

                תודה ושיהיה חג שמח

  47. שלום ניקי, האם ניתן להכין את הפאי עם תבנית סיליקון של פאי? העוגה תצא בקלות מתבנית כזאת?

טוען...
טוען...