משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פאי לימון מעולה!

נכתב על ידי ספטמבר 17, 2013 , צפיות: 169348

קטגוריות: עוגות וקינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פאי לימון מעולה!

הפאי לימון הזה ממכר! השילוב של חמוץ מתוק משגע טעים ברמות. בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר המלצה חמה. עוד לא הלכתם להכין ? 

פאי לימון מעולה!

תבנית פאי 24 מתפרקת

מצרכים:

150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון

מלית:
4 חלמונים
150 ג' סוכר
לימון
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים

מרנג:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

נפלא!

מומלץ לקרוא את זה לפני שמתחילים

גולשים ממליצים :

מירי : "עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז"ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ"ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז"ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי"

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

השאירו תגובה ל שרון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

914 תגובות

  1. היי ניקי,
    תודה על כל המתכונים הנהדרים :)
    מכינה את הפאי הזה בפעם הראשונה, נשארו לי יחסית הרבה שאריות מהבצק (אופה בתבנית פאי 24) אז שמתי מהמלית קצת פחות ממה שיצא, בהתאמה.
    עכשיו הפאי בתנור כבר עם המלית והיא ממש התנפחה כאילו תפחה עד כדי כך שנשפכה מהתבנית לתחתית התנור.
    מקווה שהתוצאה בכל זאת תצא טובה, אבל לפעם הבאה איפה טעיתי? גילוי נאות- לא היה לי קורנפלור אז השתמשתי בקמח רגיל (ראיתי שמישהו שאל באחת תגובות ואמרת שאפשר..)
    תודה ושבת שלום!

    • עשית אפייה עיוורת לבצק ?

  2. הי ניקי,
    לאיזה עובי לרדד את הבצק? (הכנתי את הפאי לפני שנה והבצק יצא קשה מדי ונדבק לתבנית. ממש אי אפשר היה לחתוך אותו. רוצה הפעם לדייק יותר בהכנה כי זה טעיםםםם)

  3. היי ניקי
    לא אופים את הבצק כלל? רק מקפיאים?

  4. היי ניקי, אני ממש אוהבת את המתכונים שלך :)
    שאלה, איך אני מעבדת לבצק בלי מעבד מזון? אני תמיד נתקעת עם זה בכל מיני מתכונים.

  5. בעוגה הזו אני מאוהבת מילדות. כיו אני כבר סבתא, ועדיין מאוהבת!!!
    אבל בגירסה משודרגת.
    א. מכינה את המרנד ועליו שופכת את המלית, כאשר המלית עשויה כך:
    מבשלים 6 חלמונים בסיר על סיר, עם 6 כפות סוכר מיץ מ 3 לימונים וגרידת הקליםה שלהם.
    בישול איטי תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה לסמיכות קרמית.
    כשמתקרר מקציפים 2 קצפת ומבליעים לתוך קרם הימון.
    שוטחים על העוגה וזהו.
    עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה!!!!

  6. אחרי שמסיימים לאפות הכל מכניסים למקרר או לפריזר? קודם מקררים בטמפ' החדר?

    • אחרי שאת מסיימת הכל תקררי קצת ואז תקפיאי ותשמרי במקרר.

      • המון תודה ושבת שלום !

  7. בוקר טוב, מה אפשר לשים במקום החמאה וכמה ? בשביל שיהיה פרווה.

    • בוקר טוב
      אותה כמות מחמאה.

  8. היי ניקי :) אחרי ההקפאה של הפאי, איפה אני מאחסן אותו? במקרר או שוב בהקפאה?

    • הי כפיר
      במקרר כל הזמן.

      • מצויין. מתכון מעולה, אגב. אולי רק כדאי להוסיף בחלק של הבצק שאם הבצק לא מתאחד, אפשר להוסיף כף חלב. זה הציל לי את הבצק ;)

        • סבבה.

  9. היי ניקי
    אפשר להכין היום ולהקפיא ולהגיש בחמישי או שזה הורס את הטעם?

    • אין בעיה

      • תודה אלופה

טוען...
טוען...