משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פאי לימון מעולה!

נכתב על ידי ספטמבר 17, 2013 , צפיות: 160694

קטגוריות: עוגות וקינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פאי לימון מעולה!

הפאי לימון הזה ממכר! השילוב של חמוץ מתוק משגע טעים ברמות. בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר המלצה חמה. עוד לא הלכתם להכין ? 

פאי לימון מעולה!

תבנית פאי 24 מתפרקת

מצרכים:

150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון

מלית:
4 חלמונים
150 ג' סוכר
לימון
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים

מרנג:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

נפלא!

גולשים ממליצים :

מירי : "עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז"ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ"ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז"ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי"

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

השאירו תגובה ל nili לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

895 תגובות

  1. היי ניקי
    אפשר להכין היום ולהקפיא ולהגיש בחמישי או שזה הורס את הטעם?

    • אין בעיה

טוען...
טוען...