משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פאי לימון מעולה!

נכתב על ידי ספטמבר 17, 2013 , צפיות: 150915

קטגוריות: עוגות וקינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פאי לימון מעולה!

הפאי לימון הזה ממכר! השילוב של חמוץ מתוק משגע טעים ברמות. בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר המלצה חמה. עוד לא הלכתם להכין ? 

פאי לימון מעולה!

תבנית פאי 24 מתפרקת

מצרכים:

150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
240 ג' קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון

מלית:
4 חלמונים
150 ג' סוכר
לימון
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים

מרנג:
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

נפלא!

גולשים ממליצים :

מירי : "עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז"ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ"ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז"ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי"

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

858 תגובות

  1. היי ניקי. . האם אפשר להכין את האי עם תבנית פאי מסיליקון? יהיה בעיה להוציא את העוגה ממנה?

    • אני לא ממליצה להכין בסיליקון וזה לכל פאי.

  2. הי ניקי, ממש תודה על כל המתכונים שלך! :)

    האם הקצף ביצים מתבשל לגמרי? העוגה מתאימה לנשים בהריון?

    • אני לא עונה על החלק האחרון אין לי מושג בקשר לנשים בהיריון, הקצף אכן נאפה.

  3. ניקי, הפאי עכשיו בתנור עם הבלילה כבר יותר משעה התייצב למעלה אבל בפנים קצת מיימי, זה יהיה בסדר?
    ודבר שני זה לשבועות , איך להפשיר אחרי ההקפאה?
    תודה רבה רבה

    • בסוף זה היה בערך שעה ורבע ונראה לי שדיי התייצב, עכשיו הכל מוכן ונראה מגרה
      כך שאני צריכה תשובה רק על השאלה של ההפשרה
      שוב תודה

      • עניתי לך

    • הכל בסדר ? תעבירי למקרר שעתיים לפני ההגשה.

  4. ניקי יקרה. תודה רבה על מתכונים מעולים!! ראיתי שהגבת לכאלו ששאלו מה לעשות במקרה של תבנית בקוטר 28, וענית שצריך להכפיל כמויות.
    האם צריך למלית 8 חלמונים? ולמרנג 8 חלבונים? אין אפשרות להפחית ובכל זאת שייצא מוצלח?
    לתשובתך אודה.

    • את רוצה תבנית גדולה נכון ? הפאי הזה בנוי כולו על ביצים אז להכפיל, או להכין את המתכון בתבנית פאי 24.

  5. אני יכולה להשתמש בברנר על הקצפת העליונה במקום לאפות?

    • כן

  6. ניקי, אפשר להקפיא את העוגה שבוע וחצי? אני רוצה להכין לשבועות מראש

    • כן

  7. ניקי, מתי עדיף לחתוך לריבועים? קפוא ןלהחזיר להקפאה או לפני ההגשה?

    • אין מה לשמור בהקפאה. תחתכי איך שנוח לך ריבועים / משולשים ולשים במקרר או יותר פשוט לחתוך ולהגיש.

  8. ניקי, סליחה על השאלה, תבנית 24 זה מרובע או עגול, יש כזה חד פעמי?

    • תבנית 24 במתכון זאת תבנית לפאי מתפרקת, אני מניחה שיש חד פעמי קוטר 24 צריך להיות בכל אופן.

      • תודה רבה

  9. היי ניקי,
    אני עכשיו באמצע הקירור הראשון…
    איפה אפשר לעצור ולהמשיך מחר?

    • לא את צריכה להמשיך.

      • אפשר לעצור אחרי אפיית התחתית?

        • הבנתי את בשלב הבצק, אין בעיה תכניסי למקרר ותעבדי איתו בבוקר.

    • ניקי, אי אפשר לעצור אחרי האפייה של התחתית ולהוסיף את הבלילה מחר?

      • עניתי לך נורית לא ראית ? בכל מקרה אפשר לעצור גם אחרי האפייה של התחתית.

        • תודה על התשובה. פשוט לא ראיתי את הפירסום שלה, או תגובה. כנראה בעיה במחשב.

  10. אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 28.. בכמה להכפיל כמויות?

    • להכפיל הכל פי שניים.

      • תודה רבה

  11. היי ניקי,
    המתכון נראה מעולה !
    מדוע צריך להקפיא את העוגה, לא פוגע במרנג ?
    לא מספיק שהעוגה תתקרר לאחר האפייה ?
    והאם יש להכניס להקפאה מיד לאחר הוצאת העוגה מהתנור ?

    • זה לא פוגע בשום דבר, אחרי שאת מוציאה מהתנור תכניסי להקפאה.

  12. תודה על המתכון
    האם ניתן להקפיא לילה שלם?
    האם צריך לקרר לפני ההקפאה?

    • אפשר להקפיא לילה שלם ולא צריך לקרר.

  13. הבלילה של הלימון יצאה לי מיימית. יצא לי 3/4 כוס מיץ לימון. מה אפשר לעשות?

    • להוסיף קורנפלור ועוד סוכר שלא יהיה חמוץ, זה חייב להיות סמיך לפני ששמים על הבצק.

  14. הי ניקי תודה על המתכון והעזרה. כמה זמן המינימום העוגה צריכה להיות במקפיא לאחר האפיה. רוצה להכין היום ולהגיש היום אפשרי?

  15. התגובה שלך
    היי נירי קמח רגיל או תופח?

    • ניקי… קמח רגיל

  16. מתכונים מצויינים באתר.
    איך להתאים את הפאי לפסח? במה להחליף את הקמח הרגיל?

    • אין לי תשובה סורי, עדיף לקחת מתכון שמראש מתאים לפסח.

  17. הי. יש סיכוי להחליף את הקורנפלור במשהו אחר?

    • קמח יכול ללכת, אותן כמויות.

      • תודה רבה על התשובה ועל הזריזות!

  18. אחרי שמוצאים את הפאי אם המרנג מהתנור צריך להקפיא את הפאי לא ממש הבנתי את זה את יכולה להסביר לי יותר בהרחבה

    • את מוציאה מהתנור מקררת אותו ואז מכניסה להקפאה.

  19. הי ניקי
    זו ללא ספק אחת העוגות הכי טעימות שאכלתי אי פעם! אין כמעט יום שאני לא מפנטזת עליה חחח :)

    יש לי 2 שאלות-
    1. נראה לך שאפשר להכין את הבצק עם קמח מלא? פשוט יש לי חבילה שאני רוצה לגמור לפני פסח…
    2. אני רוצה להכין חצי מהמרנג לבן, וחצי צבעוני, כדי לזלף כיתוב על העוגה. באיזה שלב להוסיף את הצבע מאכל? לפני ההקצפה או אחרי?

    תודה רבה!

    • תשובות:
      אם תחליפי הכל עלול לצאת דחוס, חצי עדיף. בקשר לצבע תוסיפי במהלך ההקצפה. אני חייבת לומר שלא הבנתי מה את רוצה לעשות.

      • תודה על התשובה המהירה!!!
        אני רוצה חהכין מרנג צבעוני ולזלף איתו 'מזל טוב', ומסביב לכיתוב, על כל שאר הפאי אני אזלף מרנג לבן.
        זה אמור לצאת בסדר נכון? כאילו יראו את ההבדלים בצבע לאחר האפיה?
        ושאלה אחרונה-צבע מאכל ג'ל, נכון?

        • זה לא מרנג בשביל כיתוב הוא רך מידי. הבדלים בצבע יראו כן, ג'ל זה אחלה. לא נראה לי הגיוני מה שאת רוצה לעשות זה לא העוגה המתאימה.

  20. היי ניקי הכי הכי
    אולי במקרה תראי את השאלה שלי בזמן הקרוב.
    הכנסתי את הפאי לתנור (שלב ב') ואני חייבת לצאת, כך שלא אוכל מיד כשהעוגה תצא לזלף את השלב האחרון.
    זה נורא שאוסיף את השלב האחרון רק כשאחזור?
    תודה מראש

    • לא נורא אורית.

      • תודה!!!

    • תודה על התשובה המהירה!!

      אני רוצה להכין מרנג צבעוני ולזלף איתו את המילים 'מזל טוב', ואז מסביב למילים,על כל שאר הפאי, לזלף מרנג לבן רגיל.
      לא אמורה להיות בעיה נכון?כאילו יראו את ההבדל בצבע לאחר האפיה?
      ושאלה אחרונה-צבע מאכל ג'ל נכון?
      תודה לך, את אלופה!!

  21. שלום,
    א. בכמה להכפיל את הכמות כדי שיתאים לתבנית גדולה של תנור?
    ב. האם אפשר לוותר על שכבת המרנג?
    תודה

  22. הכנתי פעם ראשונה, קיבלתי תגובות שליליות ובחיי לא קיבלתי תגובות כאלה. אמרו שיש לעוגה טעם נוראי של ביצים…. לא אנסה אותה שוב…

  23. בוקר טוב:-)
    יש לי טארטלט קטנים מוכנים למילוי (16 יחידות)
    והייתי רוצה למלות אותם במעדן הלימוני המשגע הזה
    ללכת לפי אותם יחסי מלית? ואותו זמן אפייה בערך ?

    • האפייה בערך 20 דקות אפילו פחות אם הם קטנים מאוד, תסתכלי שזה יציב לפי מה שכתבתי.

  24. ניקי שלום
    אני כבר הרבה זמן רוצה להכין פאי לימון
    אבל אני לא אוהבת גרידת לימון
    כדאי לי להכין או לוותר?
    תודה, את נהדרת

    • בוקר טוב
      אם את לא אוהבת אין מה להכין פאי לימון, לדעתי את תופתעי הפאי הזה מאוד מאוד טעים, תבואי בראש פתוח.

  25. חיפשתי את הטעם של דרום איטליה. ומצאתי.
    ניקי פשוט טעים. קל להכנה, מינימום מצרכים.
    תודה רבה!!

    • אין על מה לימור.

  26. הי, האם אפשר להכין היום את הפאי ולהקפיא עד מוצ"ש? המרנג לא יהיה רטוב ויתפרק?
    לחכות עד שקר לגמרי לפני ההקפאה? תודה

    • כן אין בעיה, תקפיאי כשיוצא מהתנור.

  27. מלית- כמה מיץ לימון?

    תודה

    • זה יוצא בערך שליש כוס כוס מיץ.

  28. בדרך כלל לא מגיבה באתרים, אבל הפעם הייתי חייבת..אני עושה את המתכונים שלך כבר שנים וכולם מצליחים ומצויינים. השבת ממש התחשק לי עוגה בטעם לימוני והכנתי את הפאי שלך- תקשיבי- זאת אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ואכלתי, את פשוט גאון..ממש תודה, היא יצאה מעולה!

    • אחלה המלצה, תודה רבה רות.

  29. התגובה שלך הי ניקי, תודה רבה על הכל!! רציתי לשאול אם אפשר להמיר את המים בזמנת מתוקה ואם כן בעמה? סתם בא לי פשוט נשמע לי יותר טוב… תודה רבה!!!!

    • *שמנת מתוקה

    • לא צריך זה מיותר הפאי מעולה.

  30. היי ניקי, תודה על מתכונים ברורים וטעימים:))
    מה אפשר לשים במקום שעועית? יש לי רק עדשים…
    והאם לא "נתפס" ריח בבצק בזמן האפייה?
    תודה

    • שימי עדשים והרבה שתיהיה משקולת טובה, מה כבר יכול להיתפס ?

      • תודה על תשובה מהירה. ביקשתי שיקנו לי שעועית:))
        האם ניתן לשמור לאחר האפייה את השעועית לפעמים הבאות?

        • אין בעיה.

  31. היי! האם אפשר לעשות בתבנית 28? אם כן בכמה להגדיל את הכמויות?
    תודה
    ד.א עשיתי את המתכון הזה כבר בתבנית 24 והוא פשוט מעולההההה!!!!

    • תעשי כמות וחצי מהבצק והמלית תכפילי.

      • תודה!!

  32. תגידי- כמה זמן לפני האכילה צריך להוציא מהמקפיא???
    מחכה לתשובה…
    ותודה על עוד מתכון שנראה מדהים (כרגיל)

    • נאמר שעתיים קודם להכניס למקרר.

  33. אני מכינה את הפאי היום בשביל קינוח לליל שבת.
    האם לשמור בקירור או במקפיא? ומתי להוציא?
    תודה מראש!

  34. היי
    עוגת פאי לימון יצאה לי מעולה במלא מובן המילה טעימה בטרוף
    אני אישית החלפתי את החמאה בכוס שמן בגלל פרווה
    לא מתוקה אורירית ציון שלי 10

    • תודה על השיתוף אני מאוד שמחה שיצא לך טוב.

    • תודה על השיתוף!
      אני הולכת להכין את זה פרווה עכשיו, ללא חשש…

  35. ערב טוב ניקי

    תודה על מתכון כל כך טעים, אני אישית הכנתי אותו בלי המרנג ויצא טעים, רציתי לשאול אם אפשר למרוח מעל קצפת? תודה על הכל

    • סליחה שכתבתי פעמיים, פשוט חשבתי שהמכתב הראשון לא נשלח.

    • כן אין בעיה.

  36. ערב טוב ניקי
    הכנתי את הפאי הזה אבל בלי המרנג, לפני שבועיים בשבת חתן של הבר מצווה של הבן ויצא מעולה כולם פרגנו תודה ויישר כוח.
    הערב הכנתי אותו שוב ורציתי לשאול האם במקום המרנג אני יכולה למרוח קצפת? תודה על הכל

  37. היי ניקי
    אפתח בזה שאני מעריצה שלך ואוהבת ועושה הרבה מן המתכונים שלך.
    בקשר למתכון של פאי הלימון 2 שאלות?
    1. האם 240 ג' קמח זה לא הרבה לתבנית פאי 24 ס"מ?
    2.במלית כתוב לימון האם הכוונה למיץ מלימון 1?
    תודה ויום טוב
    מחכה לתשובה מהירה רוצה להכין את הפאי לסופ"ש…

    • היי איריס
      המתכון מדוייק, הכוונה למיץ מלימון אחד.

  38. ניקי, מה לעשות אם אני צריכה שזה יהיה פרווה? רק להחליף את החמאה למחמאה? או שזה לא יצליח? תודה!

    • מחמאה זה בסדר גמור יהיה אחלה.

      • טוב, עשיתי. יצא לדעתי מאד לא יציב, אבל נראה מה ההקפאה עד הבוקר תעשה לזה… אעדכן.

        • אכן התייצבה במקפיא. יצא מעולה.
          בדיעבד הייתי צריכה כנראה לשים יותר קורנפלור (לא ידעתי כמה גדושה צריכה להיות הכף).
          המרנג יצא קצת פחות יציב אבל לא נורא (החלבונים היו צריכים להיות קרים? )
          אה, וגם הוספתי בתוך הבלילת לימון פרוסות תותים- שדרג!
          בקיצור, למרות כל פשלה אפשרית בדרך (הבצק גם נדבק לנייר האפייה…) יצא ממש טעים וחתן יום ההולדת שמח מאד. תודה!

  39. רק רציתי לפרגן, הכנתי אתמול והוא פשוט מדהים! יצא יפה וגם כלכך טעייםם. לא כלכך חובבת פאי לימון, אבל הכנתי בשביל הבן זוג ואפילו אני אהבתי. השילוב בין החמיצות של הלימון למתיקות פשוט מושלם-לא כדאי לשנות כלום בכמויות!
    ובלי קשר, כל המתכונים שלך מדהימים! עושה חשק להכנס ולבשל…
    תודה לך!

    • תודה רבה אחלה של המלצה נוי.

  40. היי ניקי, תוכלי בבקשה לומר לי מה הכמות שאמורה לצאת מסחיטת הלימון? אני שואלת כי הלימון שלי לא ככ עסיסי. תודה מראש

    • בערך 1/3 כוס לימון.

  41. היי ניקי
    תודה רבה לך על המתכון המוצלח הזה ועל עוד רבים וטובים,כול מתכון שלך יוצא לי מעדן:)

    • יופי של בחירה שני ותודה על ההמלצה.

  42. היי ניקי
    ראשית תודה רבה רבה על המתכונים שלך! אני משתמשת בהם כמעט כל השבוע
    שאלה לגבי סוכר, כמה זה בכוס/ות חד פעמי קר/חם?
    מקווה שתעני לי מהר…
    תודה מראש!

    • בכוס של 240 מ"ל (הגדולה יותר) = 3/4 כוס סוכר.

  43. איפה אני מקבלת תשובה?

    • עניתי לך תסתכלי מתחת

  44. אני באמצע להכין את הפאי לימון.הוא נראה מדהים.האם הבלילה אמורה לצאת ממש מימית?

    • לא היא סמיכה, יש בה קורנפלור.

  45. היי המתכון נראה מעולה! הכנתי את הבצק וקיררתי אבל הוא מאוד פירורי. לא נראה לי שאמור להיות ככה כי מתפרק ברידוד. מה כדאי לעשות איתו? מקווה שתוכלי לענות מהר

    • תוסיפי מעט דגש על מעט נוזלים וזה יסתדר.

      • תודה!
        ואפשר להשתמש בשעועית אחרי האפייה?
        שבת שלום…

        • אוי איזה באסה אני רואה שדילגתי על המקפיא וישר הכנסתי לתנור. עד כמה זה נורא?

          • נחזיק אצבעות שהבצק ישאר יציב.

        • לא

        • אנ י חוזרת בי לא טוב שלא עשית אפייה עיוורת, לא הבנתי אותך מקודם. אני מקווה שיצליח לך והבצק יהיה מוכן. מאוד חבל זה פאי נהדר.

          • הכל התפקשש לי, עשיתי אפייה עיוורת אבל שכחתי להקפיא לפני. הקצה של העוגה נתקע לי ביציאה מהתנור וקצת נמעך. מקווה שייצא טוב כי זה לחגיגת יומולדת לבת שלי…
            השאלה לגבי השעועית הייתה אם אפשר אחרי האפייה העיוורת להשתמש בה כרגיל?
            ובכללי תודה רבה על כל המתכונים! הם נהדרים ואני משתמשת מלא במגוון המתכונים שזוכים לשבחים, הקרדיט תמיד שמור לך…

            • עכשיו הבנתי, מצטערת יום שישי זה יום לחוץ באתר. אין בעיה להשתמש.

  46. הי ניקי!
    אני מכינה את הפאי הערב ורוצה להגישו רק מחר בערב.
    להשאיר בהקפאה עד ההגשה? להוציא כמה שעות לפני או להוציא אחרי שעה שעתיים מהקפיא בכל מקרה?
    תודה!

    • את יכולה להוציא מהמקפיא אחרי כמה שעות למקרר, אפילו פחות.

      • תודה על התגובה המהירה!
        וזה יחזיק טוב עד מחר בערב? אולי אפילו שבת בבוקר…?

        • בטח למה שלא יחזיק ? לשבת בבוקר הייתי משאירה בהקפאה ומוציאה שעתיים קודם. איך שנוח לך.

  47. היי ניקי רציתי בבקשה לדעת אם ניתן לוותר על הגרידת לימון? אודה לתשובתך (:

    • אי אפשר.

  48. האם אפשר לשים גם צלחת על התבנית במקום הקטניות??? לאפיה עיוורת

    • לא

      • והאם אפשר להישתמש במיץ לימון משומר או לסחוט לימון.

        • לא, ממש לסחוט לימון.

          • תודה

  49. היי ניקי, הפאי בתנור אבל נראה לי שלא יצא טוב כי הבלילה מלאה בגושים ….אחרי שחיממתי את הקורנפלור נוצרה מען דייסה סמיכה וכשהקצפתי עם שאר חומרי המלית את נוצרו גושים. לזרוק את העוגה??

    • למה לא המשכת להקציף עד שהכל חלק ? מה קורה עכשיו ?

  50. הי ניקי
    יש אפשרות לעשות את הבצק פרווה כלומר ללא חמאה ,אבל לא עם מרגרינה..? אולי שמן?

    • לא

טוען...
טוען...