משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת שמרים פרווה

נכתב על ידי אוקטובר 27, 2013 , צפיות: 179837

קטגוריות: עוגות ועוגיות עם שמן, עוגות וקינוחים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת שמרים פרווה

עוגת השמרים הכי טובה שיש! היא כולה פרווה והבצק יוצא כל כך נוח לעבודה, העוגות יוצאות רכות חמות נחטפות ישר מהתנור. לפני שהמשפחה מגיעה להחביא אחת בהקפאה לזמנים שרוצים לנשנש משהו מתוק. איזה כיף לאכול שמרים שום דבר לא מתחרה בעוגת שמרים חמה שיוצאת מהתנור.

עוגת שמרים פרווה

מצרכים:

550 ג' קמח (חצי קילו + 5 כפות נוספות)
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים

מילויים לעוגות שמרים

ביצה טרופה

סירופ :
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. לערבב קמח, סוכר ושמרים, להוסיף את המלח ערבוב קל להוסיף דבש, חלמונים שמן ומים ולעבד לבצק חלק. לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

אפשרויות הכנה נוספות:
* רולדות קראנץ (כמו בתמונה) : לחלק את הבצק ל2 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה, ולהדק בקצוות.

* רולדות בורג:  לחלק את הבצק ל 4  חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל  שתי רולדות ללפף אחת על השניה וליצור בורג.

מילויים לעוגות שמרים

איך מכינים קראנץ שוקולד ? קבלו סרטון

עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,196 תגובות

  1. תודה רבה על המתכון המהמם שהפך להיות חלק מעוגות שבת הקבועות שלנו!, בכל יום חמישי אני פותחת את האתר שלך ומחפשת מה להכין מתוכו לשבת… (למרות שיש לי הרבה ספרי בישול בבית- המתכונים שלך מחומרים אמיתיים שקיימים בכל בית וגם את עונה לשאלות , אין דברים כאלו! מהממת!) והמתכונים מעולים! התמכרתי..

    • איזה מקסימה את, תודה על הפירגון אני מאוד מעריכה את זה.

  2. היי ניקי! מה ההבדל בין התפחת לילה להתפחה רגילה בטמפרטורת החדר? הבצק יוצא אחרת?

    • עושה טוב לבצק שמרים התפחה ארוכה במקרר אבל בתכל'ס זה לא משנה.

  3. היי ניקי,
    המתכון נראה מעולה ואני מתכננת להכין לשבת..
    שאלה קטנה, כשאת אומרת כף – לכמה גרם הכוונה? 20 גרם?
    אשמח להבהרה כמה גרם זה כוס (למיטב הבנתי 240 ג'), כף וכפית..
    תודה :)

    • תסתכלי כאן בבקשה http://www.nikib.co.il/in-my-kitchen/9034/

      • תודה רבה!
        שאלה נוספת, אם אני מכינה אותן מחר, בשביל ארוחה ביום שבת – ראיתי שכתבת שעדיף להקפיא.
        אחר כך, איך מתבצעת ההפשרה? כמה זמן לפני הארוחה להפשיר? (במקרר או בחוץ?)
        והאם יש אופציה כן להגיש אותה חמה – לחמם בתנור או במיקרוגל?

        • תפשירי על השיש ואם את רוצה לחמם אז בתנור מכוסה על 180 מעלות. ניתן לפרוס קפוא ולתת חימום קצר במיקרו.

          • תודה רבה!
            העוגות אוטוטו יוצאות מהתנור והריח מדהים!
            ישר כשהם יוצאות לעטוף ולהכניס למקפיא, או לקרר אותן על השיש ואז?

            • האפשרויות הן כאלה, להמתין קצת שיתקרר ואז לעטוף ולהכניס להקפאה, או להכניס מיד בלי לעטוף ורק אחר כך לעטוף.

  4. ניקי בוקר טובב…
    כמה רולדות קראנץ יוצאות מהמתכון הזה?
    תודה ויומוווושלם

    • בוקר טוב
      שני קראנץ.

  5. התגובה שלך יובילו מיקי. המתכון מעולה ויוצאות עוגות ממש טובות. רק שלפעמים בעת הלישה אני מרגישה שהבצק לא מתעבד לי טוב והוא קשה. והתפתחה בהתאם. הבצק יותר דחוס יותר. מה אני עושה לא טוב?

    • אני ממליצה להשתמש במיקסר זה יתן לישה נמרצת יותר יסודית ויהיה איחוד יותר טוב של המצרכים. בקיצור צריך ללוש טוב ולפחות כמה דקות.

  6. היי ניקי,
    אני בדיוק מכינה את העוגה ומשתמשת בכוס חד פעמית לשתיה חמה, שמתי שלוש רבעי מים כמו שרשום במתכון, זה לא הספיק ולכן הוספתי עוד מים אך הבצק עדיין לא מתאחה. מה עליי לעשות?

    • לא להשתמש בכוס הזאת לאפייה אף פעם, הכוס הנכונה היא כוס של 240 מ"ל.. תוסיפי נוזלים עד שיש לך בצק שאפשר לעבוד איתו או להכין חדש כי יחס מצרכים שהשתמשת לא טוב.

  7. היי ניקי,
    הכפלתי כמויות, האם אפשר לשים 2 ביצים במקום 4 חלמונים?

    • תראי שאת מגיעה לבצק נוח ולא דביק אולי תצטרכי להוסיף קמח.

  8. היי ניקי,
    הבצק מאוד דחוס. השתמשתי בקמח שמרים של "אסם" כך שלא אמורה להיות בעיה.
    מה ניתן לעשות בכדי שיהיה אורירי?

    • שני דברים, לתת לישה טובה ונמרצת לבצק ודבר שני להקפיד על התפחות טובות. דבר שלישי זה הניסיון להכין שוב ושוב וכל פעם זה ניהיה יותר טוב.

  9. היי ניקי,
    הכנתי את הבצק, התפחתי, עשיתי מלית, הכנתי שתי עוגות קראנצ' די יפות :) הן מחכות להיכנס לתנור. ועכשיו שמתי לב שהשתמשתי בטעות בקמח תופח! העייפות… יש טעם להמשיך או שזה לא יהיה טעים ועדיף פשוט לפח?
    תודה רבה,
    אולגה

    • לא תמשיכי אולגה ואחר כך תלכי לנוח.

      • תודה רבה… נקווה לטוב

  10. התגובה שלך
    היי ניקי אפשר להכין את הבצק להתפיח להכין רולדות ולהקפיא? ואז שמוציאים מההקפאה לעשות התפחה שניה?

    • לא מומלץ, נגיד שאם זה זמן קצר אפשר אבל יותר טוב להכין ולהקפיא.

  11. היי ניקי,
    האם אפשר להמיר את הקמח בקמח מלא ?

    • מחצית מכמות הקמח אפשר ועוד מעט נוזלים.

  12. צריך לפתוח את השמרים היבשים?

    • ?

      • פעם קראתי ששמרים צריך ל"פתוח" עם מים לפני שמוסיפים לתערובות של הקמח

        • אם יש לך ספק בטיב השמרים לכי על זה.

  13. היי ניקי
    קוביית שמרית אחת מספיקה?

    • חצי קובייה ותפורר אותה.

  14. הי
    האם יש תחליף לדבש?
    תודה

    • את יכולה לשים סילאן או מייפל אותה כמות.

  15. הי ניקי.
    חוזרת השבת שוב למתכון של העוגת שמרים פרווה ורוצה שוב להודות לך.
    המתכון מעולה ! פשוט!ומכניס את השבת בשמחה…
    תודה לך על מתכונים מצויינים שנותנים חוויות של הצלחה….
    שבת שלום.

  16. מקווה שהתגובה הזו תיקלט, כי אני לא רואה את הניסיון הראשון..
    היי ניקי,
    המתכונים שלך תענוג!!

    זו הפעם הראשונה שאני מנסה את המתכון הזה, הכפלתי כמויות מראש ;)

    אבל הבצק לא עולה… כבר שעה וחצי בתפיחה.
    מה את ממליצה לעשות?

    תודה מראש!

    • הי הדר
      להמשיך להתפיח תכסי עם מגבת . דרך אגב איזה שמרים ואיזו כמות ?

  17. היי ניקי,
    אני ממש אוהבת את המתכונים שלך! המון תודה!
    הפעם ניסיתי את המתכון הזה לראשונה, הכפלתי כמויות, עברה שעה והבצק לא תופח כל כך.
    מה את ממליצה?

  18. היי ניקי כמה רולדות יוצאות? אני
    יכולה להכפיל כמויות?

    • יוצאות שתי רולדות ואפשר להכפיל.

  19. הכנתי את העוגה בדיוק לפי השלבים. אבל יצאה קצת מושית. כזאת. האם יש דרך שזה יוצא יותר אוורירי? או שככה צירה להיות?

    • מה זה מושית ? לא מכירה את המושג הזה. תקפידי על לישה טובה, התפחה טובה ויצא לך בצק טוב.

  20. ניקי שבוע טוב. הכנתי את העוגה ביום שישי והתאכזבתי כי היא בכלל לא תפחה אבל לא התייאשתי ובכל זאת המשכתי להכין…אני חייבת לומר לך שיצאה עוגה מעלפת והיא חוסלה בכזאת מהירות שלא ציפיתי בכלל אז תודה רבה לך על עוד מתכון מושלם.

    • לרגע הבהלת אותי… אני מאוד שמחה בשבילך העיקר שיצא טוב.

  21. ניקי, מלכת המטבח! כבר יותר משנה שאין שבת ואין אירוח בלי המאכלים שלך!!!

    מה אפשר לשים במקום הדבש?

    • מייפל, סילאן…

  22. עוגת השמרים הראשונה שלי! קלי קלות ויצא פשוט חלום! תודה רבה!

    • אין על מה.

  23. אחרי שעה וחצי בהתפחה הוא בקושי תפח לי וגם הבצק ממש קשה. יש לך רעיון מה אפשר לעשות?

    • להמשיך להתפיח, תני לו עוד 3/4 שעה, איזה שמרים ואיזו כמות ?

      • לא היה לי זמן להתפיח אותה עוד. אז אפיתי אותה ככה ויצאה קצת דחוסה אבל הטעם והמראה- פיצוץ!!!!!! אין דברים כאלו!!!! תודה לך!

        • הכנתי השבוע שוב ותפחה כמו שצריך ויצא סוףףףףף!!!!
          תודה לך

  24. היי ניקי,
    האם אני יכולה להשתמש בקמח תופח זה מה שישי לי
    תודה רבה

    • אין מצב זה לא מתאים.

  25. ניקי יקרה שכחתי מלח ושמתי להתפחה…להחזיר למיקסר??

    • כרגע אין מה לעשות תמשיכי כמו שזה. אל תשכחי בפעם הבאה.

  26. הי ניקי לא הבנתי כל כך מקריאת התגובות.. אני רוצה להכין את העוגות מחר על הבוקר (צריכה למחר) אפשר להכין את הבצק היום ולהכניס למקרר עד לבוקר או שזה רק 9 שעות אם לא מה יקרה?

    • 8 – 9 שעות התפחה ראשונה במקרר, יותר מזה הבצק עלול להחמיץ.

      • ניקי תודה על התגובה המהירה! אין עליך! אני אקח את הסיכון כי אין מצב שאספיק לעשות את זה מחר! אם יחמיץ מקסימום אעשה עוגה בחושה במקום:-)

  27. ניקי המדהימה
    אין יום שאני לא עושה משהו מהמתכונים שלך מכורה לאפליקציה תודה על כל מתכון מוצלח ומוסבר בצורה הכי מדויקת שבת שלום יקרה

  28. היי ניקי

    לא תופח לי. השתמשתי בקמח שמרים

    • מה קורה ?

  29. אויש ניקי, שוב לא עמדתי בפיתוי של המתכון ה-מ-ד-ה-י-ם הזה !!!
    פס אחד התחסל מיד את השני רצתי להקפיא לפני שלא יישאר פרור…..
    תודה!!!

    • אין על מה יעל :)

  30. הי ניקי!
    תודה על המתכונים המדהימים…
    איך משתמשים בקוביית שמרים? פשוט שמים בבצק או שצריך קודם לתת לתסוס לבד ואז להוסיף?
    תודה:-)

  31. היי ניקי
    כבר כמה פעמים שהכנתי את העוגה הזאת והיא לא מאכזבת לעולם
    האם אפשר להקפיא את העוגה לפני האפיה ולאפות אחרי יומיים-שלושה?

    • בוקר טוב
      תאפי ואז תקפיאי.

  32. היי ניקי!
    אני יכולה להשתמש בקמח שמרים? אם כן, אותה כמות קמח פשוט ללא השמרים?

    • כן ואותו דבר.

  33. שלום ניקי יקרה! פעם ראשונה שאני מגיבה… אז ראשית תודה רבה על הכלללל. המתכונים ההשקעה הפרטים הקטנים העזרה הזמינה. את מיוחדת ואיכותית כל הכבוד לך! העוגה יצאה מושלמת הכיטנימה שאי פעם יצאה לי. הכנתי מקמח כוסמין 70 אחוז ומלא 80 אחוז חצי חצי. לא שיניתי כלום חוץ מזה ויצא טעים רך ומפנק. תודה לך❤

    • נהדרת, תודה על השיתוף.

  34. היי ניקי…
    האם ניתן לעשות מהבצק הזה קרואסונים?

    • כן בוודאי.

  35. ניקי,
    עשיתי את המילוי כפי שרשום באתר בהצעות ל"מילויים לעוגות שמרים".
    מרחתי מחמאה על העלה ופיזרתי קקאו עם סוכר ובכל זאת יצא יבש וכמעט לא מורגש.

    • כפי שכתבתי שמים יותר מילוי, מחמאה מורחים בנדיבות שלא יהיה יבש.

  36. ניקי שלום רב,
    זקוקה לעצתך בבקשה.
    אתמול אפיתי 4 רולדות. הבצק יצא רך וטעים! אך המילוי יצא יבש וכמעט אינו מורגש :(
    מה ניתן לעשות? האם יש דרך להציל את הרולדות במקום להשליך אותן לפח?

    • אולי למרוח שוקולד מעל ? אין לי רעיון אחר. בפעם הבאה להיות נדיבה יותר עם המילוי.

  37. היי ניקי
    האם אפשר שמרים גרגירים? או רק קוביה?
    איזה תבנית של אינגליש קייק צריך הרגילה? או הגדולות יותר הרחבות?
    תודה :)

    • הי אדוה
      חצי שקית שמרית ואינגליש קייק רגילה.

  38. יצא מדהים!!
    אחרי כחצי שעה של ניסיון להתפיח גיליתי ששכחתי את השמרים.. הוספתי אותם אח"כ ובכל זאת יצא בצק מצויין, נוח לעבודה ותפח!
    מבחינת הקמח שמתי 80% מלא – ושוב, כלל לא מורגש שנפגע הטעם.
    תודה רבה על מתכון שווה ביותר! ממליצה בחום!

  39. היי!
    אני מנסה ״למזער נזקים״ ולחיות קצת יותר בריא ולנסות לא לסבול תוך כדי….
    אפשר לעשות חצי מהכמות מקמח חיטה מלאה?
    אפשר לשים שמן זית ולא קנולה?
    אשמח לתשובה
    ויש לך אתר אשששש מתכונים מעלפים

    • מחצית מכמות הקמח את יכולה להחליף + מעט נוזלים, שמן זית לא הוא יורגש.

      • אם אני אשים 1/4 כוס שמן זית 1/4 קנולה?
        או יותר קנולה וקצת זית?
        יעבוד?

        • לא מתאים שמן זית לעוגת שמרים.

  40. אם בחרתי לעשות שמרים במילוי שוקולד, כמה כמות של ממרח שוקולד צריך לשים?

  41. כמה זה חצי קילו קמח בכוסות?

    • שלוש וחצי כוסות + כף נוספת

      • לאיזה גודל של כוס הכוונה? כוס חד פעמית? תודה על המתכונים- מעולים!

        • לא היא קטנה, 240 מ"ל זאת הכוס הגדולה יותר.

  42. פשוט מתכון מנצח!
    אין לי מילים!
    אאמץ אותו בחום:-)

  43. היי ניקי,
    יש אפשרות להכניס את השמרים להתפחה שניה(אחרי שאשים מילוי ) במקרר?
    תודה.

    • לא, התפחה ראשונה כן.

טוען...
טוען...