משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת שמרים פרווה

נכתב על ידי אוקטובר 27, 2013 , צפיות: 201484

קטגוריות: עוגות ועוגיות עם שמן, עוגות וקינוחים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת שמרים פרווה

עוגת השמרים הכי טובה שיש! היא כולה פרווה והבצק יוצא כל כך נוח לעבודה, העוגות יוצאות רכות חמות נחטפות ישר מהתנור. לפני שהמשפחה מגיעה להחביא אחת בהקפאה לזמנים שרוצים לנשנש משהו מתוק. איזה כיף לאכול שמרים שום דבר לא מתחרה בעוגת שמרים חמה שיוצאת מהתנור.

עוגת שמרים פרווה

מצרכים:

550 ג' קמח (חצי קילו + 5 כפות נוספות)
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים

מילויים לעוגות שמרים

ביצה טרופה

סירופ :
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. לערבב קמח, סוכר ושמרים, להוסיף את המלח ערבוב קל להוסיף דבש, חלמונים שמן ומים ולעבד לבצק חלק. לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

אפשרויות הכנה נוספות:
* רולדות קראנץ (כמו בתמונה) : לחלק את הבצק ל2 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה, ולהדק בקצוות.

* רולדות בורג:  לחלק את הבצק ל 4  חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל  שתי רולדות ללפף אחת על השניה וליצור בורג.

מילויים לעוגות שמרים

איך מכינים קראנץ שוקולד ? קבלו סרטון

עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,323 תגובות

  1. האם עדיף לערבב במיקסר או ביד?

    • אני תמיד בעד מיקסר אבל הולכים על מה שיש.

  2. בוקר טוב. אני רוצה מילוי שוקולד אבל משוקולד מריר שממיסים… את יודעת להגיד לי איך וכמה? תודה.

    • אין לי מילוי משוקולד מריר לעוגות שמרים.

      • אז לקחתי 200 גר' שוקולד מריר והמסתי במיקרוגל עם 6 כפות שמן. פוררתי לבפנים חלבה וערבבתי היטב.
        יצא חלומי!! והבצק- מושלם!
        תודה!

  3. עוגה מדהימה!!!! תמיד מכינה אותה בכל מיני מילויים – הפעם שכחתי כפית מלח בבצק…. זה יהיה נורא???? כדאי להוסיף ברוטב של המי סוכר???

    • חבל זה יורגש קצת בטעם לא נורא יהיה טעים, אין מה להוסיף סוכר.

  4. בוקר טוב! האם הטעם של הדבש דומיננטי? כי אני לא אוהבת דבש. תודה וחג שמח!

    • בוקר מקסים
      הדבש לא מורגש.

  5. היי ניקי העוגות יצאו טעימות ורכות למרות שחששתי שלא יתפחו כי הבצק לא תפח הרבה למרות שהשארתי שעתיים להתפחה האם זה בגלל שהשתמשתי בקמח שמרים ? ובקשר לסירופ האם צריך להשתמש בכולו כי מרחתי ונשאר לי הרבה . לא כדאי לעשות חצי כמות של הסירופ?

    • אולי הקמח לא היה טוב לא הייתה שום בעיה להתפיח היה מספיק חם היום, לגבי הסירופ צריך להבריש בנדיבות את העוגות ואם נשאר קצת אז מה ?

  6. הי ניקי
    פעם ראשונה שאני מכינה את העוגה , כרגע היא בהתפחה לאחר שמרחתי שוקולד.
    רציתי לדעת לשם מה נועד הסירופ? והאם חובה להשים אותו
    שמתי המון שוקולד ואני פוחדת שזה יצא מתוק

    • זה לא יצא מתוק, הסירופ שומר על העוגה רכה ונותן עסיסיות.

  7. שלום ניקי חייבת לשתף הגנתי את הבצק הוא יצא מאד כבד וקשה לעבוד איתו…. כמעט זרקתי…. ברגע האחרון הכנתי מזה קרואסונים ריקים טבלתי אותה במשרה של מיים קינמון דבש ת. וניל מעל פיזרתי קוקוס והטעםםםםםם אין דברים כאלה!!! תודה ניקי!!! כל האוכל ומאפים לחג רק מהאתר שלך!! אלפי תודות

    • יפה שהסתדרת כל הכבוד הדס.

  8. אפשר התפחה במקרר???

    • 8 – 9 שעות התפחה ראשונה במקרר.

  9. בוקר טוב. אני מתחילה להכין את העוגה הזאת בפעם השלישית בשבועיים האחרונים. הילדים מבקשים כל יום את עוגת השמרים של ניקי. תודה רבה לך על המתכון המעולה.

    • אין על מה תודה לך :)

  10. ניקי יקרה,
    מה שלומך? אני מכינה את העוגה המדהימה הזו כבר תקופה רצינית, קוצרת מחמאות כמובן ומיד אני מפנה למתכון שלך…
    שאלה קטנה: האם אפשרי להתפיח בלילה במקרר את הבצק הזה?
    תודה רבה וגמר חתימה טובה

    • שלום לך
      התפחה ראשונה 8 – 9 שעות במקרר.

  11. היי ניקי, הכנתי את הבצק בכמות כפולה כשקילו היה קמח שמרים וה10 כפות הנוספות מקמח רגיל ולא הוספתי לזה שמרים. הבצק תופח כבר כמעט 3 שעות ועוד לא הכפיל את נפחו. אולי זה כי חסר השמרים? מה לעשות?

    • לא תפח בכלל ? אולי הקמח שמרים לא היה טוב תכיני פיצה עוגת שמרים אי אפשר להכין.

      • כן תפח, רק לא פי 2 ממה שהיה קודם.

        • אז תכיני עוגת שמרים, בהצלחה.

  12. היי
    האם אפשר להשתמש במקום בשמרים יבשים בשמרים טריים?
    אם כן, אז להוסיף בצורה הרגילה שלהם או לשים עם מים רותחים לפני?

    • לידע כללי מים רותחים הורגים את השמרים, חצי שקית שמרים טריים.

      • תודה רבה. פעם ראשונה שהכנתי עוגת שמרים ויצא מעולה..

  13. הי ניקי
    כבר עשיתי כמה פעמים ויצא מעולה.
    עכשיו עשיתי בצק בכמות כפולה ויצא קשה ולא אחיד, מה הבעיה? להוסיף מים? שמן?
    תודה מראש

    • תוסיפי נוזלים מים ותלושי טוב.

  14. התגובה שלך
    השמרים הכי מוצלחת שהכנתי!!!
    תודה רבה לך ניקי..כבר הרבה זמן מחפשת מתכון מנצח לשמרים.
    העוגה רכה ועסיסית!

  15. היי ניקילה, אתמול לא עדכנתי אז חוזרת לעדכן. אכן היה חסר נוזלים. אחרי שהוספתי יצא פצצה. העוגות היו לפניםםם!!
    תודה רבה מתכון מומלץ!!!
    ולא קשה…

    • נהדרת ותודה שחזרת לספר.

  16. היי! הבצק היה קשוח לעבודה.. זה אמור להיות ככה? בכל מקרה יצאו עוגות! :) תכף יכנסו לתנור…

  17. היי! הבצק היה קשוח לעבוד איתו.. זה אמור להיות ככה? אבל בסוף יצאו עוגות! :) עכשיו הן מחכות להיכנס לתנור…

    • לא, בצק קל לעבודה העיקר שהסתדרת תהנו.

      • אז מה עשיתי לא נכון?

        • תבדקי את הכמויות, כוס = 240 מ"ל.

  18. הסתדרתי תודה!!

  19. יאוו אולי כי בטעות ערבבתי במיקסר??

  20. ניקי שלום מה שלומך? לא יועל אם נשלחה התגובה. שולחת שוב. אני מכינה פעם ראשונה עוגת שמרים ויצא לי הבצק פירורים. יש לך מושג למה? תודה

    • טעית בכמויות, כוס = 240 מ"ל תחזירי למיקסר ותוסיפי מעט נוזלים עד שיש לך בצק. תבדקי את הכמויות שהשתמשת.

  21. הי ניקי יקרה.
    אתמול הכנתי את עוגות השמרים הפרווה המדהימות.
    אירחתי 15 בחורים בביתי והם השתגעו מהטעם.
    עד עכשיו הייתי נעולה על מתכון של חמותי לעוגת שמרים…
    אתמול אמרתי ננסה את אלו ואני לא הולכת לחזור לשמרים הישנות רק לאלו!!!
    רכות וטעימות בטירוף!!
    שיהיה לך המשך הצלחה באתר המדהים שלך ושנה טובה ומבורכת בכל טוב!!

    • כיף של של המלצה נהנתי לקרוא, תודה :)

  22. היי ניקי מה שלומך ?
    אני רוצה להכין את השמרים ליום שישי ואני רוצה להכין היום מה לעשות לאחר האפיה להקפיא ישר או למרוח את הסירופ ואז להקיפא?

    • הי שירן
      תכיני עכשיו כולל הכל ותקפיאי.

  23. היי ניקוש, עכשיו הבצק בהתפחה, יש לך רעיון מה לעשות עם החלבונים?

  24. ניקי יקרה
    הכנתי לשבת את העוגות עם מילוי שוקולד וחלבה-קפה פעם שלישית ברצף (בעלי לא מוותר מאז שהכנתי אותן פעם ראשונה לפני 3 שבועות)
    והשיא היה שאבא שלי טעם ואמר שזה כמעט כמו של סבתא שלי ז"ל…
    מאחלת לך ולי שתמשיכי לשפר את התפריט שלנו עוד שנים רבות בבריאות ושמחה.
    שבוע טוב ותודה על המתכון הנפלא! (ועל עוד רבים אחרים)
    מיכל

    • אין על מה ותודה לך על ההמלצה, זה אפילו מרגש :)

    • ניקי, אני ממש לא יודעת מה לעשות. הבצק כבר כמה שעות בהתפחה ולא תופח
      להמשיך לחכות?

      • כמה שעות ? בחום של היום שעה וחצי שעתיים גג לא יותר.

        • לכן אני לא מבינה למה לא תופח.. מה את מציעה?
          להתחיל לעבוד איתו?

          • כמה שעות הוא בהתפחה ? האם יש ריח ?

            • אין ריח חמוץ.
              הוא בהתפחה לפחות 4 שעות.
              חלות אני מכינה המון ואף פעם לא קרה לי.
              עם עוגות שמרים יש לי פחות ניסיון…

              • יכול להיות שהשמרים לא טובים בכל מקרה אם לא תפח עדיף להכין פיצה, בצק לעוגה שמרים תכיני בצק חדש. 4 שעות זה מוגזם להתפיח

                • תודה רבה!

  25. בוקר טוב. בהוראות הכנה רשמת שצריך לחלק ל 3 מלבנים. ובתגובות רשמת שזה מתאים ל 2 עוגות. אז מה נכון?
    אני מנסה להבין איך לחלק את הבצק

    • איזו צורה את רוצה להכין ? במידה וזה קראנץ תחלקי לשניים.

    • את הקראנץ

      • סבבה קיבלת תשובה. תעזרי בסרטון שלי.

  26. בוקר טוב,קניתי מרגרינה אתמול, חשבתי שזה מתכון עם מרגרינה, יש אפשרות להחליף במקום שמן, לא באלי שזה יזרק, ואם כן מה הכמות, אשמח לתשובה מהירה.
    תודה ושבת שלום.

  27. היי ניקי, שוב אין כמו המתכונים שלך.
    כמה בערך כוסות קמח זה?

    • בבקשה 4 כוסות פחות כף אחת.

  28. הי ניקי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח של אסם? ואיך??
    תודה רבה!!

    • לא אי אפשר מלכה.

  29. האם הבצק מתאים לקרואסונים במילוי שוקולד?

    • כן

  30. הכנתי בשישי והתחסלה הכנתי עכשיו שוב.. זה נדיר אצלינו שככה מתלהבים ממאפים של בית.. והכל בזכותך!

  31. היי ניקי,
    הכנתי לשבת, יצא מעולההה
    תודה!

  32. הייתי חייבת לחזור ולעדכן. הכנתי לצאת תשעה באב ויצא פשוט מטורף. ריח מהמם בכל הבית, טעם מדהים ובצק של שמרים הכי טוב שיצא לי להכין, רך ולא מתקשה אחרי יממה כמו בהרבה מתכונים שניסיתי בעבר. תודה תודה!

  33. למה הבצק שמרים לא יוצא לי טוב?? הוא תופח והכל , אבל אחרי האפייה הוא כיאלו מתפוצץ והופך להיות כמו בצק פריך .. מה אפשר לעשות כדי שייצא בצק טוב של עוגת שמרים???

    • פעם ראשונה את כותבת באתר תזרקי איזה שלום בדרך…

      • שלום וברכה !
        נמצאת הרבה באתר ממש לא פעם ראשונה.
        אשמח אם תעני לי . יום נפלא (;

        • היי מור שלום גם לך
          בשביל בצק שמרים טוב חשוב להתפיח כמו שצריך, לראות שהבצק תפוח ומלא אוויר, חשוב להקפיד על לישה טובה לפחות כמה דקות לישה נמרצת. משהו נוסף שאני מאמינה בו זה הניסיון להכין שוב שוב.

  34. אפשר להשתמש בקמח שמרים של שמרית במקום קמח ושמרים לחוד?

    • כן

  35. היי ניקי! כבר הרבה זמן שאני נהנית מהמתכונים שלך, שתמיד יוצאים מעולה:) היום הכנתי את העוגת שמרים, אחרי שנים של נסיונות עם כל מיני מתכונים שתמיד היו כמעט… הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מ-ד-ה-י-ם!!! הרולדות תפחו בדיוק בגודל, והטעם פשוט מושלם! (כל המשפחה נהנתה).
    אז תודה לך על המתכונים המעולים, ועל זה שסוף סוף הצלחתי להכין עוגת שמרים טעימה :*

  36. ניקי היקרה, הכנתי את המתכון לסיום הצום וזה מריח נפלא
    תודה רבה על המתכונים המדוייקים והטעימים והכי חשוב.. תמיד מצליחים

    • אין על מה, תהנו.

  37. שלום ניקי,
    אני בד"כ לא משתמשת בדבש רגיל. האם אפשר להשתמש בסילאן במקום? אני יודעת שבד"כ הוא מחליף את הדבש הרגיל

    • סילאן זה סבבה.

  38. היי ניקי,
    רציתי לשאול אם יש הבדל בטעם ובמרקם בין העוגה הזאת עם שמן לבין עוגת שמרים רגילה עם חמאה
    תודה רבה

    • שתיהן טעימות מה שלא תכיני יהיה נהדר. אם אין בעיה של פרווה אז החמאה בוודאי.

  39. היי ניקי…העוגת שמרים יצאה מעולה תודה!כמה זמן ניתן לשמור בהקפאה?(שבועיים זה טוב?)

    • בסדר גמור תעטפי שלא תספוג ריחות.

  40. הי ניקי
    נתקעתי בלי דבש…
    אפשר במקום סירופ מייפל או סילן או בלי בכלל? יש לך רעיון לפתרון?

    • להכין בצק אחר ? תוסיפי יותר נוזלים ותגיעי לבצק נוח שאפשר להתפיח.

  41. צהריים טובים ניקי,

    אני מכינה את המתכון המוצלח הזה כבר כמה וכמה פעמים אך כל פעם אני מתלבטת אם הכמות שיוצאת לי היא הגיונית. כמה פסי אינגליש קייק אמורים לצאת מהכמות? נניח ששני פסים של רולדת קראנץ' זו הכמות או שאמור לצאת יותר?
    כשניסיתי לעשות שלושה פסים הן יצאו לי די קטנים פשוט…

    מודה לך מראש על המתכונים ועל העזרה והמענה בכל נושא.

    • הי שירה
      רשמתי למטה כמה יוצא, יש כאן 2 עוגות.

  42. הי ,כמה כוסות קמח לשים?

    • 4 כוסות פחות כף אחת.

  43. היי ניקי ,
    זו פעם נוספת שאני מכינה את העוגה ולא מבינה למה הבצק מתפורר עוד לפני התפחה . אודה לעזרתך המהירה . תודה

    • חסרים נוזלים את טועה בכמויות, כוס = 240 מ'ל, תבדקי בבקשה.

      • תודה רבה , הוספתי נוזלים קצת וניהיה יותר טוב .
        שאלה נוספת , האם מחייב למרוח ביצה בסוף ??

        • כן זה נותן את הצבע הזהוב.

  44. היי ניקי,
    אני כאן כדי לומר לך תודה גדולה!! הייתי כישלון לא קטן במטבח, והאפליקציה שלך החזירה לי לגמרי את הביטחון! כמו רבות, גם אני צמודה לו במטבח.
    שאלה קטנה, אפשר גם להשתמש בממרח שוקולד של עלית?

    • שמחתי לעזור העונג כולו שלי. הממרח בסדר גמור.

  45. איך אני יכולה להוסיף תמונה?

  46. אגב, הצורה של הרולדה עם הצמה מדהימה יצא ממש כמו שקונים בחנות… מדהים

    • נו… תשלחי תמונה שאני אראה גם

  47. היי ניקי, ניסיתי הרבה פעמים להכין עוגות שמרים ללא הצלחה. המתכון שלך יצא מושלם בדיוק במידה הנכונה. המתכונים שלך פשוטים ולא מצריכים להתאמץ יותר מידי. תודה רבה עשית לי חשק לנסות שוב…

    • נהדרת תודה רבה על הפרגון איטה.

  48. חזרתי לספר.
    הייתי סקפטית לגבי הבצק. הוא יצא קצת קשה ולא כמו בצק של חלה. לשתי ולשתי ולא ויתרתי. לשתי בערך 10דקות.
    בסוף יצאה אחלה עוגה.
    אשרייך.

טוען...
טוען...