משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת שמרים פרווה

נכתב על ידי אוקטובר 27, 2013 , צפיות: 189772

קטגוריות: עוגות ועוגיות עם שמן, עוגות וקינוחים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת שמרים פרווה

עוגת השמרים הכי טובה שיש! היא כולה פרווה והבצק יוצא כל כך נוח לעבודה, העוגות יוצאות רכות חמות נחטפות ישר מהתנור. לפני שהמשפחה מגיעה להחביא אחת בהקפאה לזמנים שרוצים לנשנש משהו מתוק. איזה כיף לאכול שמרים שום דבר לא מתחרה בעוגת שמרים חמה שיוצאת מהתנור.

עוגת שמרים פרווה

מצרכים:

550 ג' קמח (חצי קילו + 5 כפות נוספות)
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים

מילויים לעוגות שמרים

ביצה טרופה

סירופ :
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. לערבב קמח, סוכר ושמרים, להוסיף את המלח ערבוב קל להוסיף דבש, חלמונים שמן ומים ולעבד לבצק חלק. לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

אפשרויות הכנה נוספות:
* רולדות קראנץ (כמו בתמונה) : לחלק את הבצק ל2 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה, ולהדק בקצוות.

* רולדות בורג:  לחלק את הבצק ל 4  חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל  שתי רולדות ללפף אחת על השניה וליצור בורג.

מילויים לעוגות שמרים

איך מכינים קראנץ שוקולד ? קבלו סרטון

עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,264 תגובות

  1. בוקר טוב. בהוראות הכנה רשמת שצריך לחלק ל 3 מלבנים. ובתגובות רשמת שזה מתאים ל 2 עוגות. אז מה נכון?
    אני מנסה להבין איך לחלק את הבצק

    • איזו צורה את רוצה להכין ? במידה וזה קראנץ תחלקי לשניים.

    • את הקראנץ

      • סבבה קיבלת תשובה. תעזרי בסרטון שלי.

  2. בוקר טוב,קניתי מרגרינה אתמול, חשבתי שזה מתכון עם מרגרינה, יש אפשרות להחליף במקום שמן, לא באלי שזה יזרק, ואם כן מה הכמות, אשמח לתשובה מהירה.
    תודה ושבת שלום.

  3. היי ניקי, שוב אין כמו המתכונים שלך.
    כמה בערך כוסות קמח זה?

    • בבקשה 4 כוסות פחות כף אחת.

  4. הי ניקי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח של אסם? ואיך??
    תודה רבה!!

    • לא אי אפשר מלכה.

  5. האם הבצק מתאים לקרואסונים במילוי שוקולד?

    • כן

  6. הכנתי בשישי והתחסלה הכנתי עכשיו שוב.. זה נדיר אצלינו שככה מתלהבים ממאפים של בית.. והכל בזכותך!

  7. היי ניקי,
    הכנתי לשבת, יצא מעולההה
    תודה!

  8. הייתי חייבת לחזור ולעדכן. הכנתי לצאת תשעה באב ויצא פשוט מטורף. ריח מהמם בכל הבית, טעם מדהים ובצק של שמרים הכי טוב שיצא לי להכין, רך ולא מתקשה אחרי יממה כמו בהרבה מתכונים שניסיתי בעבר. תודה תודה!

  9. למה הבצק שמרים לא יוצא לי טוב?? הוא תופח והכל , אבל אחרי האפייה הוא כיאלו מתפוצץ והופך להיות כמו בצק פריך .. מה אפשר לעשות כדי שייצא בצק טוב של עוגת שמרים???

    • פעם ראשונה את כותבת באתר תזרקי איזה שלום בדרך…

      • שלום וברכה !
        נמצאת הרבה באתר ממש לא פעם ראשונה.
        אשמח אם תעני לי . יום נפלא (;

        • היי מור שלום גם לך
          בשביל בצק שמרים טוב חשוב להתפיח כמו שצריך, לראות שהבצק תפוח ומלא אוויר, חשוב להקפיד על לישה טובה לפחות כמה דקות לישה נמרצת. משהו נוסף שאני מאמינה בו זה הניסיון להכין שוב שוב.

  10. אפשר להשתמש בקמח שמרים של שמרית במקום קמח ושמרים לחוד?

    • כן

  11. היי ניקי! כבר הרבה זמן שאני נהנית מהמתכונים שלך, שתמיד יוצאים מעולה:) היום הכנתי את העוגת שמרים, אחרי שנים של נסיונות עם כל מיני מתכונים שתמיד היו כמעט… הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מ-ד-ה-י-ם!!! הרולדות תפחו בדיוק בגודל, והטעם פשוט מושלם! (כל המשפחה נהנתה).
    אז תודה לך על המתכונים המעולים, ועל זה שסוף סוף הצלחתי להכין עוגת שמרים טעימה :*

  12. ניקי היקרה, הכנתי את המתכון לסיום הצום וזה מריח נפלא
    תודה רבה על המתכונים המדוייקים והטעימים והכי חשוב.. תמיד מצליחים

    • אין על מה, תהנו.

  13. שלום ניקי,
    אני בד"כ לא משתמשת בדבש רגיל. האם אפשר להשתמש בסילאן במקום? אני יודעת שבד"כ הוא מחליף את הדבש הרגיל

    • סילאן זה סבבה.

  14. היי ניקי,
    רציתי לשאול אם יש הבדל בטעם ובמרקם בין העוגה הזאת עם שמן לבין עוגת שמרים רגילה עם חמאה
    תודה רבה

    • שתיהן טעימות מה שלא תכיני יהיה נהדר. אם אין בעיה של פרווה אז החמאה בוודאי.

  15. היי ניקי…העוגת שמרים יצאה מעולה תודה!כמה זמן ניתן לשמור בהקפאה?(שבועיים זה טוב?)

    • בסדר גמור תעטפי שלא תספוג ריחות.

  16. הי ניקי
    נתקעתי בלי דבש…
    אפשר במקום סירופ מייפל או סילן או בלי בכלל? יש לך רעיון לפתרון?

    • להכין בצק אחר ? תוסיפי יותר נוזלים ותגיעי לבצק נוח שאפשר להתפיח.

  17. צהריים טובים ניקי,

    אני מכינה את המתכון המוצלח הזה כבר כמה וכמה פעמים אך כל פעם אני מתלבטת אם הכמות שיוצאת לי היא הגיונית. כמה פסי אינגליש קייק אמורים לצאת מהכמות? נניח ששני פסים של רולדת קראנץ' זו הכמות או שאמור לצאת יותר?
    כשניסיתי לעשות שלושה פסים הן יצאו לי די קטנים פשוט…

    מודה לך מראש על המתכונים ועל העזרה והמענה בכל נושא.

    • הי שירה
      רשמתי למטה כמה יוצא, יש כאן 2 עוגות.

  18. הי ,כמה כוסות קמח לשים?

    • 4 כוסות פחות כף אחת.

  19. היי ניקי ,
    זו פעם נוספת שאני מכינה את העוגה ולא מבינה למה הבצק מתפורר עוד לפני התפחה . אודה לעזרתך המהירה . תודה

    • חסרים נוזלים את טועה בכמויות, כוס = 240 מ'ל, תבדקי בבקשה.

      • תודה רבה , הוספתי נוזלים קצת וניהיה יותר טוב .
        שאלה נוספת , האם מחייב למרוח ביצה בסוף ??

        • כן זה נותן את הצבע הזהוב.

  20. היי ניקי,
    אני כאן כדי לומר לך תודה גדולה!! הייתי כישלון לא קטן במטבח, והאפליקציה שלך החזירה לי לגמרי את הביטחון! כמו רבות, גם אני צמודה לו במטבח.
    שאלה קטנה, אפשר גם להשתמש בממרח שוקולד של עלית?

    • שמחתי לעזור העונג כולו שלי. הממרח בסדר גמור.

  21. איך אני יכולה להוסיף תמונה?

  22. אגב, הצורה של הרולדה עם הצמה מדהימה יצא ממש כמו שקונים בחנות… מדהים

    • נו… תשלחי תמונה שאני אראה גם

  23. היי ניקי, ניסיתי הרבה פעמים להכין עוגות שמרים ללא הצלחה. המתכון שלך יצא מושלם בדיוק במידה הנכונה. המתכונים שלך פשוטים ולא מצריכים להתאמץ יותר מידי. תודה רבה עשית לי חשק לנסות שוב…

    • נהדרת תודה רבה על הפרגון איטה.

  24. חזרתי לספר.
    הייתי סקפטית לגבי הבצק. הוא יצא קצת קשה ולא כמו בצק של חלה. לשתי ולשתי ולא ויתרתי. לשתי בערך 10דקות.
    בסוף יצאה אחלה עוגה.
    אשרייך.

טוען...
טוען...