משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת שמרים פרווה

נכתב על ידי אוקטובר 27, 2013 , צפיות: 213462

קטגוריות: עוגות ועוגיות עם שמן, עוגות וקינוחים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת שמרים פרווה

עוגת השמרים הכי טובה שיש! היא כולה פרווה והבצק יוצא כל כך נוח לעבודה, העוגות יוצאות רכות חמות נחטפות ישר מהתנור. לפני שהמשפחה מגיעה להחביא אחת בהקפאה לזמנים שרוצים לנשנש משהו מתוק. איזה כיף לאכול שמרים שום דבר לא מתחרה בעוגת שמרים חמה שיוצאת מהתנור.

עוגת שמרים פרווה

מצרכים:

550 ג' קמח (חצי קילו + 5 כפות נוספות)
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים

מילויים לעוגות שמרים

ביצה טרופה

סירופ :
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. לערבב קמח, סוכר ושמרים, להוסיף את המלח ערבוב קל להוסיף דבש, חלמונים שמן ומים ולעבד לבצק חלק. לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

אפשרויות הכנה נוספות:
* רולדות קראנץ (כמו בתמונה) : לחלק את הבצק ל2 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה, ולהדק בקצוות.

* רולדות בורג:  לחלק את הבצק ל 4  חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל  שתי רולדות ללפף אחת על השניה וליצור בורג.

מילויים לעוגות שמרים

איך מכינים קראנץ שוקולד ? קבלו סרטון

עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,383 תגובות

  1. היי ניקי:) אני אוהבת מאוד את האתר ונעזרת בהרבה מתכונים מוצלחים שלך!
    לצערי הרב.. כבר פעמיים שאני מנסה את עוגת השמרים ובכל פעם הבצק לא תופח לי :(

    • איזה שמרים את שמה ואיזו כמות ? יכול להיות שהם לא טובים.

      • שמרים יבשים ו2 כפות גדושות..הבצק יוצא לי יותר כמו של עוגיות ולא כמו של חלה למשל..

        • יש לי שאלה האם קראת את המתכון ? אני ממליצה שתקראי אותו.

  2. הי ניקי.
    פעם ראשונה שמתעסקת עם שמרים. זה הזמן להתחיל לשאת תפילות…
    שמרים יבשים-האם ניתן להשתמש בשימרית גרגירים במקום?! כלומר שמרים טריים?

    • אני מחזיקה אצבעות… חצי שקית שמרים טריים

  3. היי ניקי, אין לי דבש או סילאן..זה קריטי או שאפשר בלי? המון תודה

  4. האם יש שינוי כלשהו החומרים אם אני משתמשת בקמח תופח? או שיותר מומלץ להשתמש בקמח רגיל?

    • קמח תופח לא מתאים לעוגות שמרים רק קמח רגיל.

  5. הכנתי לסוף הצום את עוגת השמרים. יצא מעולהה!!
    יבורכו ידייך!

  6. הכנתי את עוגת השמרים לסיום הצום. היה מעוללהה!!
    יבורכו ידייך!

    • תודה עליזה.

  7. אוף! כל הבצק יצא ממש דבק. מה ניתן לעשות?

    • תחזירי חזרה למיקסר תוסיפי קצת קמח מידי פעם שימי על מהירות נמוכה עד שיש לך בצק לא דביק, גם קצת דביק זה בסדר.

  8. היי ניקי, אפשרי עם קמח תופח?

    • לא

  9. שלום ניקי, רציתי לשאול אם אני מכינה אחר הצהריים את העוגה שמיועדת למחר בערב כדאי להקפיא ולהוציא? ואם לא מקפיאים, לשים את הסירופ רק לפני הגשה או ישר כשהיא יוצאת מהתנור? בתודה מראש

    • ישר להקפאה תפשירי ותני חימום קל לפני ההגשה, תכיני לפי המתכון כולל הסירופ.

  10. אם אני ממלא קרם לוטוס, יש צורך להמיס אותו קודם במיקרוגל?

    • לא יהיה נוזלי מידי תמרח ככה. אם הוא מאוד קשה אז קצת תמיס.

  11. הי ניקי. אם אין לי דבש?

    • סילאן גם בסדר אותה כמות.

  12. הי ניקי,
    תודה על המענה התמיד מהר…
    איפה כדאי לאכסן את עוגת השמרים
    ( אחת הקפאתי)?

    • להקפיא זה נשמר הכי טוב, כשרוצים להפשיר ואפשר לחמם קלות, או לפרוס פרוסות ולחמם במיקרו.

  13. היי ניקי,
    רשמת לחלק את הבצק ל3 כדורים,אבל מצד שני ראיתי שרשמת שיוצאות 2 עוגות,אז אני קצת מבולבלת…
    למה צריך לחלק ל3 כדורים?

    • אם את מכינה קראנץ תחלקי לשני חלקים

  14. השתמשתי בטעות בקמח אוסם תופח.
    לזרוק את הבצק?

    • אני לא הייתי זורקת חבל על המצרכים, תמשיכי גם אם יהיה פחות מוצלח.

    • ניקי
      תודה על המענה המהיר!!

  15. הי
    עשיתי את הכמויות שרשומות אבל זה לא יתאחד.
    הוספתי מים זה בסדר?

    • אין מצב בכמויות שרשומות יוצא בצק נהדר, כוס = 240 מ"ל. כרגע יש לך בצק ? תמשיכי כרגיל.

  16. שלום ניקי היקרה.
    כמה זמן לישה? כמה זמן התפחה?
    אני חסרת ניסיון ⁦☺️⁩

    • בוקר טןב
      כשעה וחצי שעתיים, הבצק אמור להכפיל את עצמו.

  17. שלום ניקי,
    תודה על מתכונים נפלאים שאני צמודה אליהם מדי יום במטבח.
    אין לי כל כך ניסיון בשמרים.. העוגה הייתה בתנור חצי שעה והזהיבה אך עדיין בצקית מבפנים, הכנסתי בחזרה לתנור (אחרי שחתכתי ממנה, אולי זאת טעות..) לעוד רבע שעה. שוב הוצאתי, זה מאוד טעים אבל נראה שעדיין היא לא מוכנה מבפנים. יכול להיות שזה בגלל שהיא חמה מאוד או שזה אבוד כי הוצאתי לפני הזמן?

    • תכניסי לתנור תכסי עם נייר כסף ותני לזה עוד חצי שעה אני מקווה שזה יסתדר.

  18. האם אפשר להקפיא את הבצק?

    • פחות מומלץ אבל אם כבר מקפיאים אז אחרי התפחה ראשונה.

  19. כמה כוסות זה חצי קילו קמח?

    • 3 וחצי כוסות + כף נוספת.

  20. סורי אנסח את עצמי שוב-קילו קמח פלוס 10 כפות נוספות וכל שאר המצרכים כפול 2?

  21. היי ניקי,

    אני רוצה להכין לשבת קילו קמח שמרים…האם להכפיל את כל שאר המצרכים?

    תודה רבה מראש…את מדהימה!!!

    • כן תכפילי ואת השארית תוסיפי בקמח רגיל.

  22. היי ניקי
    כמה עוגות יוצאות מהכמות כנ״ל?

    • 2 עוגות קראנץ שוקולד.

  23. היי ניקי!
    ראשית, מתה על האתר שלך והמתכונים שלך! את מקסימה!!!
    אני שוקלת להכין את עוגת השמרים פרווה אבל יודעת שהקטנה שלי בת פחות משנה תרצה לטעום (ואסור לה דבש), יש מצב להוריד אותו או להחליף אותו במשהו אחר?
    תודה על התשובה :)

    • שימי סילאן במקום הדבש.

      • תודה ניקיל'ה!! אלופה!
        יצא מושלםםם

  24. הי ניקי, איזה שמן?

    • קנולה

      • תודה. זה אמור להתגבש לכדור בלישה? כי זה במיקסר כבר רבע שעה

        • רבע שעה במיקסר ? מסכן הבצק תוציאי אותו. אולי טעית בכמויות כוס שווה 240, יש מצב שחסר נוזלים.

          • באסה, שמתי בדיוק 180מ"ל (שלושת רבעי כוסות כפי שכתוב במתכון). לזרוק את הבצק ולנסות מחדש?

            • יש משהו לא טוב בכמויות כי הבצק יוצא נהדר. מה כרגע יש לך ?

              • כרגע הבצק בתפיחה. אני רואה שהוא מתחיל לתפוח

                • יש טעם לאפות את העוגה?

טוען...
טוען...