משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגיות טחינה פרווה

נכתב על ידי יוני 14, 2012 , צפיות: 275613

קטגוריות: HOMEPAGE, עוגות ועוגיות עם שמן, עוגות וקינוחים, עוגיות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגיות טחינה פרווה
עוגיות טחינה פרווה, באחד הימים מצאתי סיפרון עם מתכונים ישנים שאחת מהמשפחה אספה. מכירים את הספרים עם כיתמי האוכל, בקושי רואים את הכיתוב מרוב שדהה, מצאתי שם מתכון לעוגיות טחינה ואפילו על בסיס שמן. יאמי איזה טעימות והאישור הסופי הגיע מהמשפחה, כשמן הן "נחטפות".

עוגיות טחינה פרווה

25 עוגיות

מצרכים:

180 ג` קמח תופח (כוס + 4 כפות)
100 ג` אבקת סוכר (שקית)
כפית סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות סירופ מייפל
ביצה
כף ברנדי
שקדים פרוסים לעיטור



אופן ההכנה:

1. לערבב את כל המצרכים, ליצור כדורים קטנים, לשטח מעט, לסדר בתבנית עם רווח בין עוגיה לעוגיה. לנעוץ שקד במרכז כל עוגיה.

2. חום בינוני, לאפות עד שתחתית העוגיות מזהיבה מעט, לצנן. לפזר אבקת סוכר.

עוגיות טחינה פרווה

גולשים מכינים וממליצים :

לייקי : "יצא פשוט מושלם! בניגוד לתחזיות הקודרות שלי…. מעולה מעולה!"

רות : מעולה! מעולם לא קיבלתי כ"כ הרבה מחמאות

אתי : היי ניקי היקרה
הכנתי היום את העוגיות והם באמת נחטפות ,מקווה שישאר לי משהו לשבת
אין עלייך המתכונים נהדרים והכי חשוב קלים להכנה .שיהיה לך שבת שלום.

יהודית : עוגיות מקסימות.
אני המרתי את השמן בשמן זית, טחינה משומשום מלא ודבש במקום מייפל(ללא תמצית וניל) יצא מקסימום חבל שיוצאת כמות קטנה נחטפות מהר

עפרה : ניקי יקרה! מעולה כרגיל! אין יום שאני לא נכנסת לאתר שלך אני מכורה ובזכותך יש אוכל טוב בבית!

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

816 תגובות

  1. היי ניקי :)
    אפיתי היום,בדיוק לפי המתכון…
    הן יצאו אמנם מאוד יפות…אבל יחסית יבשות..למרות שאפיתי ב170..למשך 8 דק בלבד!…
    האם המרקם שלהם הוא נימוח כמו עוגיות חמאה או שהן אמורות להיות יותר יבשות מעוגיות חמאה?
    כי אין לי מושג אם התוצאה שיצאה לי היא התוצאה שצריכה להתקבל…
    אציין שהתחתית יצאה שחומה ולא רק זהובה.
    אני אף פעם לא יודעת מה זה "זהוב"..אני תמיד מפחדת שזה לא אפוי..
    אשמח לתגובתך :)

    • העוגיות לא יכולות לצאת נימוחות כי אלו עוגיות על בסיס שמן, הן עוגיות יבשות. אפית יותר מידי התחתית אמורה להיות זהובה ולא שחומה, אני ממליצה לאפות פחות תקבלי עוגיות רכות.

  2. הי ניקי.
    אז ככה: העיסה יצאה דביקה מאוד, היה בלתי אפשרי לעבוד איתה עם הידיים. הסתכלתי בתגובות והבנתי שכנראה זה בגלל סוג הטחינה. עם זאת, לא רציתי להוסיף עוד קמח כי פחדתי שיצא דחוס. אז צרתי עוגיות בעזרת שתי כפות וקיוויתי לטוב. ואכן-יצאו עוגיות מעולות! נהנתי מאוד. תודה רבה לך.

    • יפה כל הכבוד שהסתדרת, אני אתן לך טיפ לפעם הבאה, טחינה מוצקה קצת כלומר שהיא לא נוזלית מאוד מתאימה כאן והרבה יותר קל לעשות עוגיות.

  3. הי ניקי יש אפשרות להכין את הפיתות האלה ללא שמרים? ואם לא אלה יש משהו אחר פיתות , טורטיות, לחמניות?

  4. האם ניתן להחליף את כף הברנדי בכף מים ?

    • את יכולה להכין בלי הברנדי בכלל.

      • שאלה נוספת –
        האם ניתן להחליף את אבקת הסוכר (בתוך העוגיות ) בסוכר חום / לבן …?
        כמובן שמעל העוגיות לפזר אבקת סוכר

        • 3/4 כוס סוכר לבן.

  5. ניקי את פשוט אלופה,אילו עוגיות נפלאות ליד הקפה!
    כהרגלך מתכון קל פשוט וחמש דקות עבודה עם לנפות קמח :)
    אבל מה שהכי חשוב זה שהמתכונים שלך באמת יוצאים נפלא בסוף ולא צריך בחשש לבחור מתכונים..
    יבורכו ידייך,תודה!

    • אין על מה ותודה לך.

  6. היי הכוונה בשמן ..שזה שמן תירס נכון?!

    • הכוונה לשמן קנולה.

      • תודה רבה על התשובה המהירה

  7. אפשר לפזר שוקוךד ציפס?

  8. הי ניקי
    כמה עוגיות יוצאות?

    • בסביבות 15, כדאי להכפיל.

  9. בס״ד
    שלום ניקי, האם אפשר לוותר על הברנדי?

    • שלום וברכה
      כן

  10. היי ניקי,
    מה הכוונה בחום בינוני? האם אפשר לקבל נתון מדויק בבקשה?

    • חום בינוני = 180 מעלות

  11. היי ניקי
    מומלץ לאכסן בטמפ חדר או במקרר? וכמה זמן נשמר?

    • קופסא סגורה על השיש מספר ימים.

  12. שלום
    רציתי לדעת עם אפשר לעשות את העוגיות עם קמח רגיל אבקת
    אפי ה

    • שלום וברכה
      כפית א. אפייה + טיפונת. ואותה כמות קמח.

  13. היי ניקי,
    האתר שלך מעולים! לפני כיומיים הכנתי את פשטידת המעקודה שלך ויצא לי מעולה!!!
    תודה!
    רציתי לשאול כמה זמן אפייה בערך לעוגיות הטחינה?

    • בחימום מראש בערך 10 דקות, תסתכלי שהדפנות מזהיבות.

  14. היי ניקי
    אני מחפשת מתכון לעוגיות טחינה שיוצאות פריכות נימוחות עם מרקם כמו של עוגיות חמאה למשל, וכל מתכון שאני מנסה יוצא לי בסוף עוגיות רכות . תוכלי לעזור?

  15. היי ניקי תודה על אתר מושלם המתכונים מעולים.
    מה הכמות של העוגיות שיוצאות? שוקלת פי כמה להכפיל כמויות

    • תלוי בגודל בסביבות 12 – 14 עוגיות.

  16. היי ניקי האלופה…
    אני לא מפסיקה לדבר עליך ולפרסם.. שעוד אנשים יהנו ..
    תודה על הכל!

    רציתי לשאול אם אבקת סוכר הכרחית פה, למרקם, או שאפשר להמיר לסוכר..
    ואם אני רוצה להשתמש בתחליף סוכר נוזלי, האם זה מתאים פה?
    תודה רבה רבה!

    • הי חניתה
      את יכולה להחליף בסוכר זה ישנה את קצת את המרקם של העוגיות. לגבי תחליף אין לי תשובה. סוכר שימי שלושת רבעי כוס.

      • את מדהימה. הלכתי וחזרתי וידעתי שתהיה תשובה.
        כל כך מרגיע ומחמם את הלב לדעת שאת כאן תמיד לעזרה!
        תודה תודה תודה!!! :)

        • מכל הלב :)

  17. אפשר לוותר עם הברנדי? ואם כן במה להחליף?

    • אפשר לוותר טל

  18. היי ניקי,
    האם צריך להשתמש במעבד מזון או שאפשר לערבב עם כף?

    • בידיים זה בסדר.

טוען...
טוען...