משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת טריקולד קלה

נכתב על ידי יוני 17, 2012 , צפיות: 213181

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות מוס

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה, הייתי צריכה מזמן לעלות את העוגה הזאת, היא מככבת בהרבה פורומים והגיע הזמן שאני יעלה אותה לבלוג ולכל חוששי הג`לטין אין בה אפילו טיפת ג`לטין. והרי צריך איזה עוגת רושם לסוכות.

שני דברים אני אזכור מיום הכיפורים. הראשון סיימתי את הצום הלכתי לשתות, אני מכינה לעצמי כריך עם חמאה (מכל מה שיכולתי להכין דווקא רציתי כריך עם חמאה)
פתאום אני שמה לב שאפרוח קטן מתקרב אליי בריצה קורא בקול רם "אני, אני, אני" ומושיט את היד שלו גבוה לכיוון הכריך. כלומר תני לי עכשיו את הכריך ולא מעניין אותי שצמת עד עכשיו. ברור שנתתי לו, לא אומרים לא לפנים כאלה חמודות. תתארו לעצמכם שהוא רץ למטבח עוד 5 פעמים וכל פעם ביקש "עודפם".
ילד בן 7 עם המון נחישות וכח רצון שהחליט שהוא הפעם לא מוותר והולך עד הסוף ועד הסוף אומר שהוא נחבל ונשרט ואפילו קצת אבל ממש קצת ירד לו דם
וכל פעם שהוא נפל והדמעות התחילו לרדת הוא רץ לחפש אותי, התחפר אצלי עמוק בתוך הידיים וסיפר לי תוך כדי בכי שכואב לו והראה לי כל שריטה ושריטה,
חיבקתי אותו חזק ועודדתי אותו שהוא יכול ובסוף הוא בטוח יצליח, והוא לא ויתר והוא יצא גדול כי הוא למד לרכב על אופניים בלי גלגלי עזר הוא היה מאושר בטירוף.
כבוד לבעל על הסבלנות.

עוגת טריקולד קלה

גודל תבנית: 24"

מצרכים:

בסיס:

150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה



אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.

2. הכנת מוס שוקולד חלב: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.

3. הכנת מוס שקולד לבן: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.

4. הכנת קרם שוקולד: לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.

5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.

עוגת טריקולד קלה

רעות :  ניקי
הכנתי השבת את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
כל המשפחה היתה וכולם ליקקו את הצלחות. החל מסבא וסבתא שלי ועד הקטן בנינים (שבמקרה הוא גם הבן שלי..)
העוגה היתה מצוינת וכמו שהבטחת – קלה מאוד (כולל זמן ההקפאה בין השכבות לקח לי בערך שעה וחצי)
תודה רבה!

ניצקה : רק רציתי לספר… הכנתי את העוגה ליום הולדת של בן זוגי, יצא מדהים. נראית כמו עוגת קונדיטוריה לכל דבר וממש טעימה. איזה כיף :)
אגב- הכנתי בלי לשים לב בתבנית 26 ויצא ממש בסדר. טיפה יותר נמוכה אבל עדיין נראתה מצוין.

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,086 תגובות

  1. היי ניקי, בטעות שמתי חלב עם השוקולד והחמאה ולא בהקצפה. כמובן כשהוספתי את השוקולד המומס להקצפה, ההקצפה הפכה לנוזלית…האם זה ישפיע משמעותית על המרקם? זה יתייצב בכל זאת או שזה אבוד? תודה על המענה ועל המתכונים המופלאים.

    • תכיני חדש , את מה שהכנת תחלקי לכוסיות ושימי במקרר.

  2. היי ניקי,
    העוגה מושלמת וגורפת מחמאות פעם אחר פעם!!
    רציתי לשאול, במה ניתן להחליף את הביסקוויטים כדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח?

    • למיטב ידיעתי יש ביסקוויטים כשרים לפסח, בסיס קוקוס או בסיס שוקולד. תחליטי.

  3. יש מתכון פרווה?

  4. היי ניקי,
    תודה על האתר המושלם!
    אני רוצה להכין את העוגת טריקולד ליום הולדת יש לי כמה שאלות,
    1. העוגה יציבה ותחזיק קצת זמן מחוץ למקרר או שהיא תנזל?
    אם יש לך עוד מתכון מומלץ לעוגת מוס עמידה, ממש מפחדת להסתבך עם גלטין
    2.אפשר להוסיף עוד שכבה של שוקולד מריר?
    3.ואם אני רוצה להכין ברינג באיזה גודל מומלץ?
    תודה רבה את מצילה אותי כל פעם מחדש

    • תשובות:
      העוגה יציבה, קצת אין בעיה, אפשר להוסיף עוד שכבה, רינג גודל 24.

  5. היי ניקי,אני רוצה להכין את העוגה בגרסה כשלפ עם פצפוצי אורז כמה פצפוצי אורז חמאה וסוכר צריך על מנת שיצא טוב וטעים??

    • ניקי יש תשובה??

      • אין לי תשובה.

  6. היי ניקי,
    האם צריך שקף להכנת העוגה? או שזה גובה שמתאים לתבנית בלבד?
    תודה :)

    • אין דבר כזה צריך, אם יש זה סבבה אבל אם אין אז אין. את השאר לא הבנתי.

      • אוקי. תודה רבה.
        האם לאחר הכנת העוגה העוגה חייבת להישמר במקפיא? או שגם מקרר יהיה טוב?

        • מקרר זה נהדר.

  7. היי ניקי
    מה את אומרת אם רעשה אותה פרווה? שמנת צמחית במתיקות מעודנת וחלב סויה? וכמובן מחמאה במקום חמאה?
    מתלבטת אם להפוך את זה לפרווה או את הטריקולד המזוייף

    • אוי עכשיו אני רואה שאין במה להחליף אץ השוקולד הלבן:(

      • הטריקולד המזויף מתאים לך.

  8. היי ניקי. נהנה להכין מתכונים רבים…פשוט הכל מדהים…תודה.

    מספר שאלות ברשותך בבקשה…זוהי פעם ראשונה שאכין עוגת מוס…כאירוח למשפחה ליום ההולדת של אישתי ..באיזו תבנית להשתמש…קפיצית? ואם כן איך מקבלים מצג מרשים של הפרופיל אם אין שקף?…(חשבתי על נייר אפייה בהיקף…
    ועוד שאלה בבקשה, כיצד מקציפים לקבלת תוצאה מעולה?

    שוב תודה

    • לפעם ראשונה עדיף להכין עוגה יותר קלה יותר ולא טריקולד, תחשוב על זה. אם מראה חיצוני חשוב לך תקנה שקף הוא היחיד שעושה דפנות חלקות. נייר אפייה זה קומבינה בספק אם זה יתן. מקציפים במהירות גבוהה עד שהכל יציב ולא נוזלי.

      • תודה רבה ניקי. ותבנית…על איזו את ממליצה בבקשה

        • קפיצית 24.

          • תודה רבה על כל העזרה ניקי.

  9. ניקי יקרה
    מזה 4 שנים אני מכינה בכל ימי הולדת במשפחתי את העוגה הזאת.כבר בעיניים עצומות.הפעם הזו בשניה אחת של הסך דעת מצד הקטנה שחוגגת 4 ושמתי בגנאש 150 שוקולד מריר על 200(שמנת להקצפה מלאה) ישר שמתי לב שהשוקולד לא התקשה והבנתי את הטעות.האם במהלך הלילה הוא יתקשה?כרגע אחרי כמעט שעה הוא עדיין רוטט ולא קפה בכלל.אשמח לתשובה ממך.
    תודה רבה על מתכונים נהדרים!!

    • תני לו כמה שעות זה יהיה בסדר.

      • הרגעת אותי .תודה על המענה בשעה כזו.

        אין עלייך!

  10. היי ניקי המדהימה, האם אפשר לשים בבסיס ביסקיויטים בטעם לוטוס עם חמאה ללא הסוכר?

    • כן

  11. ניקי שבוע טוב האם אפשר לקשט את העוגה אחרי ציפוי השוקולד?

    • שבוע טוב
      אין בעיה.

      • תודה רבה

  12. היי ניקי,
    אשמח אם תוכלי לעזור לי, אני רוצה להכין היום
    בשכבה החומה אפשר להשתמש באינסטנט החום (בטעם שוקולד) במקום וניל?
    ואחרי שמוציאים את העוגה המוכנה מהמקפיא, אפשר לשמור אותה במקרר?

    המון תודה על הסבלנות והתשובות כל הזמן! את עוזרת לי מאוד.
    מאיה.

    • הי מאיה
      אני לא ממליצה זה יוצא פחות טעים, העוגה יכולה להיות במקרר אין בעיה.

      • תודה ניקי! בינתיים נראית ממש טוב במקפיא.
        יש לך טיפ איך לעשות את השכבות כל כך ישרות? לא הצלחתי ליישר את השכבה הראשונה אז יש קצת מריחות על הדפנות (השתמשתי בשקף) וגם לא יצא כל כך אחיד בגובה..

        • עם לקקן כמובן, עוברים ומיישרים מכל הכיוונים.

          • ניקי אני חייבת להודות לך! העוגה יצא מושלמת ויציבה להפליא במקרר :)
            תבורכי. שבת שלום

            • תהנו מאיה.

  13. בוקר טוב ניקי
    אני רוצה להכין אותה עכשיו ולהגיש אותה היום בערב אחרי הארוחה זה אפשרי ?
    תודה רבה

    • בוקר טוב
      אני בספק אם היא תתייצב אבל טעימה היא תיהיה בכל מצב.

      • תודה רבה

        בטעות שמתי את החלב עם השמנת מתוקה השוקולד והחמאה
        עד כמה זה חמור ? ניתן להמשיך בעוגה ?

        • לא, תכיני חדש.

  14. תודה ניקי על האתר הנפלא:)
    רציתי לדעת-
    1. איך את עושה את העוגה ישרה ויפה כל כך?
    יש לי תבנית עגולה, מתפרקת.
    2. אני מבינה שהקצפת שיש מעל העוגה לא מופיעה במתכון. איך להכין אותה?
    מרוצה עד הגג מאינספור המתכונים המעולים שלך!!

    • הי תמי
      אני משתמשת בשקף שנותן דפנות חלקות, לגבי הקצפת זה להקציף שמנת עם כף אינסטנט.

  15. שלום ניקי,
    אם אני ממיסה הכל במיקרו, אז להכניס למיקרו את השוקולד יחד עם החמאה והשמנת? או בנפרד?
    והאם הכוונה לשמנת להקצפה 38% או מתוקה 32%?

    תודה רבה מראש

    • הי דנה
      את מכניסה למיקרו שוקולד + חמאה. שמנת + שמנת כמו שכתוב בסעיף 2, עדיפות ל 38 או מה שיש.

  16. הי ניקי
    אפשר להכין את העוגה חודש מראש ולהקפיא?כמה זמן לפני האירוע להעביר למקרר?

    תודה

    • לא זה מוגזם, שבוע וחצי זה בסדר. כשעתיים לפני להעביר למקרר.

  17. היי …האם אפשר להוסיף קצת גבינה לבנה למוס שוקולד לבן בכדי לשבור קצת את מתיקות העוגה???

    • לא.

  18. היי, אם אני רוצה להוסיף שכבה נוספת של מוס שוקולד מריר, ההכנה תהיה אותו דבר כמו המוס שוקולד חלב ולבן שבמתכון?
    תודה.

    • כן מאיה.

  19. שלום, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 28. יש לך המלצה איך לשנות את הכמות של מרכיבי המתכון?

    • את צריכה להכפיל פי שניים.

  20. היי ניקי,
    אפשר לעשות את המוס שוקולד עם שוקולד מריר?
    תודה

    • כן.

  21. הי ניקי.
    ראשית תודה על המתכונים המעולים.
    שנית, יש לי הערב אורחים. נגיע לקינוח אני מעריכה באיזור 19:30.
    בהנחה שיקח לי עכשיו כשלוש שעות הכנה- האם העוגה תספיק להתייצב עד אז?
    האם עדיף להכין בכוסיות קטנות?
    תודה!

  22. היי אפשר סוכר לבן במקום חום? האם שמנת מתוקה להקצפה 32 אחוז מתאימה למוס?

  23. כמה זה 150 מ"ל שמנת מתוקה ו250 מ"ל. בכוסות?

    • כוס אחת שמנת מתוקה וחצי כוס + 3 כפות.

  24. הי ניקי. אפשר להכין את העוגה הזאת ברינג?

    • כן

  25. היי ניקי
    אני רוצה להכין את העוגה ליום ההולדת שלי מחר.
    האם פתי בר קרמל יכול לעבוד כאן בבסיס?

    • כן בסדר גמור. מזל טוב.

      • תודה:)

  26. ניקי שלום ממש רוצה להכין את העוגה אבל בתבנית 26… איך עושים זאת?

  27. עוגה מטריפה..היא ממתינה במקפיא ליום הולדת של בעלי מחר, כל מתכון שלך-מנצח!!!

    • תמסרי מזל טוב ממני.

  28. היי ניקי,

    האם יש לך רעיון לבסיס ללא גלוטן? תודה רבה!!

  29. הי ניקי,
    נראה מתכון מעולה! כבר הולכת לעשות ליומולדת של בעלי.
    רק שאלה קטנה,
    יש אפשרות לעשות את ציפוי הגאנש עם שוקולד לבן או חום חלבי במקום מריר?
    תודה רבה!!

    • לא הילה.

      • אוקי, תודה.
        ותודה על כל המתכונים המעולים!!
        אני משתמשת קבועה שלך :)

  30. ערב טוב,
    לגבי עוגת טריקולד, נראה מעולה ואנסה אותה בשבוע הקרוב.
    אשמח למענה:
    האם יש צורך לשים שקף או שאין צורך בכך?
    אין צורך הג'לטין?
    תודה רבה.

    • אם יש לך שקף סבבה אם לא אז לא חובה. אם צריך ג'לטין אני כותבת.

  31. ניקי האם ניתן להשתמש באינסטנט שוקולד לבן בשכבה הלבנה? תודה מראש

    • כן אילנית

      • תודה רבה רבה

        • אבל רשום אינסנט וניל… אז לשים בטעם שוקולד?

          • לא דקלה.

  32. שבוע טוב ניקי, יש אפשרות להמיר את הביסקווטים לפצפוצי אורז? אם כן, לדעתך צריך 150 גרם או יותר? רוצה שיתאים גם לצליאקי שלי…
    תודה רבה מראש :)

    • אני לא יודעת לומר כמויות, תתחילי מ 150 ג' אם חסר תוסיפי.

טוען...
טוען...