משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת טריקולד מעולה

נכתב על ידי יוני 17, 2012 , צפיות: 235644

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות מוס

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם
עוגת טריקולד מעולה

עוגת טריקולד מעולה, בכל  אירוע כשאני רוצה להרשים אני עושה אותה, בדרך כלל לא מאמינים שהעוגה הזאת נעשתה בבית ולא נקנתה בקונדיטוריה. קבלו עוגה מדהימה שעושה המון רושם. לא לפחד מההסברים הארוכים, היא פשוטה להכנה, קצת סבלנות וזהו. אפשר להכין כמה ימים מראש, בלי לחץ, שתמתין בהקפאה, בהצלחה.

עוגת טריקולד מעולה

תבנית 26

מצרכים:

בסיס:

150 ג` פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב ואגוזים:
130 ג` שוקולד חלב / קליק, שוקולד עם אגוזים
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)

מוס שוקולד לבן- נוגט:
130 ג` שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)

גנאש לציפוי:
150 ג` שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד


אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית, להקפיא.

2. מוס שוקולד חלב ואגוזים: המסת ג`לטין: להעביר את הג`לטין לקערה+3 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס  למיקרו ל30 שניות.  להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט. להוסיף נוטלה לשוקולד, לערבב לתערובת חלקה, להוסיף ג`לטין. להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, לצקת על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה. להכין מוס שוקולד לבן- נוגט באותה דרך להקפיא לשעה.

3. הכנת הגנאש: לחמם  את השמנת עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד והליקר, לערבב, ליצקת על שכבת המוס הלבן. להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה

עוגת טריקולד

עוגת טריקולד מעולה יפהפייה!
עוגת טריקולד

גולשים מכינים וממליצים :

שרית : תודה ניקי העוגה יצאה נהדר הילדים מחר יהנו וגם אני :-)

שלי : ניקי העוגה יצאה מדהימהההה תודה רבה:)

 לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,282 תגובות

  1. מתכון מנצח! מלווה אותי מהפעם הראשונה שניסיתי אותו!
    אני רק קצת מסתבכת על הג׳לטין.. העוגה יוצאת לי במרקם ממש צמיגי, יש מצב שזה בגלל סוג לא טוב של ג׳לטין?
    ניסיתי להפחית בכמות של הג׳לטין העוגה יצאה מעולה אבל פחות יציבה..

    • אולי את לא ממיסה אותו טוב וחשוב לא לטעות בכמויות במוס עצמו ואולי תנסי סוג אחר. הכמות מדויקת לא להפחית.

  2. התגובה שלך היי :)
    הכנתי את העוגה והיא הייתה מעולה! רציתי לדעת אם יש לך מתכון למוס ריבת חלב או האם באמצעות החלפת המצרכים במתכון הזה ניתן להכין מוס ריבת חלב.
    תודה מראש!

  3. היי מדהימה אחת
    האם אפשר להשתמש בחלב שק

    • יש לך בעיה להרגיש שקדים בטעם ? אם לא לכי על זה.

  4. היי ניקי,
    תודה על המתכונים המעולים!
    אם אני רוצה להוסיף שכבה של מוס שוקולד מריר, יש צורך בגלטין?
    אפשר מתכון לשכבה כזו?

    • אותו דבר כמו בתוך המתכון תחליפי את השוקולד במריר וכל השאר אותו דבר.

  5. היי, הכנתי את השכבה הראשונה של שוקולד חלב ונראה לי שעשיתי טעות. המסתי שוקולד וחלב כמו במתכון, ובקערה אחרת המסתי את הג'לטין במיקרו. זאת פעם ראשונה שאני עובדת עם ג'לטין ורציתי לעשות השוואת מרקמים כך שלקחתי כמה כפות מהשוקולד המומס ועירבבתי עם הקערה של הג'לטין. נראה לי שלאחר מכן אמורים להוסיף את שאר השוקולד המומס שנשאר אל הקערה עם הג'לטין והקצת שוקולד שעשיתי השוואת מרקמים. יצא שעל הקצפת שפכתי קערה אחת עם הג'לטין וטיפה שוקולד, ועוד קערה עם רוב השוקולד המומס ועירבבתי הכל. בהתחלה היו גושים אך איכשהו הצלחתי יחסית לקפל, אמנם יצא קצת טקסטורת גרגירים אבל כרגע זה במקפיא. האם זה יתייצב עם כל העניין של הטעות עם הג'לטין או שמומלץ להכין חדש?

    • אני לא הבנתי מה עשית, בכל מקרה אם יש לך מוס עם גרגרים זה ישאר ככה, לגבי היציבות לא יודעת תמיד אפשר להגיש חצי קפוא . אם זה לאורחים אז כדאי להכין חדש.

  6. היי
    הוספתי את השוקולד המומס עם הגלטין לשמנת המוקצפת והכל נמס
    יש איך להציל את זה? או שצריך להכין חדש?

    • את יכולה לפרט יותר ?

      • הקצפת נהייתה ממש מימית
        ככה זה אמור להיות?

        • את יכולה לפרט בדיוק מה עשית ?

  7. היי ניקי, לא הבנתי אם השתמשת בתבנית 24 או 26?
    דבר שני, אני מתכננת להכין אותה היום כי זו הפתעה לבן זוג שלי והיום הולדת רק בראשון. כלומר, 5 ימים במקפיא, זה תקין?

    המתכונים שלך נפלאים, תודה!

    • האם ניתן לוותר על הנוטלה? תודה!!

      • תגדילי את כמות השוקולד ל 200 ג'.

    • תבנית 24 ואין בעיה להקפיא.

      • מקסימה, תודה!!!

    • היי ניקי,

      אין לי תבנית 24 קפיצית אלא רק 26.
      האם אפשרי לעשות את העוגה בתבנית הזו ?

      • אין בעיה

  8. היי ניקי,
    אני מתכוונת להכין את העוגה עם שכבה נוספת של שוקולד מריר כך שיתקבלו 3 שכבות.
    אם אכין ברינג 24, איזה גובה אמורה להתקבל העוגה ב – 3 שכבות?
    תודה

    • בוקר טוב
      את לא יכולה ב 24 תבנית 26 יותר מתאימה למה שאת רוצה התבנית תיהיה מלאה.

      • כמו שהיא מוצגת כאן ב – 2 שכבות, מה הגובה שלה (ברינג 24)?

        • לא יודעת לא מדדתי, גובה של תבנית 24 קפיצית.

  9. היי ניקי
    רציתי לשאול איך מכינים את הנשקיות הקטנות לקישוט העוגה?
    תודה

  10. היי ניקי,
    העוגה נראית מעולה אבל יש לי בעיה, אני צריכה שהיא תתאים גם לצמחונים( שלא אוכלים דגים )..
    אני בטוחה שאם אני אשים אבקת פודינג במקום הג׳לטין זה יהיה פחות יציב אבל זה יכול לעזור?
    אולי יש לך רעיון אחר בשבילי?

  11. היי ניקי,
    יש לי כמה שאלות אם תוכלי לענות לי בבקשה
    אני רוצה להכין טריקולד לעוגת יום הולדת וחשוב שהעוגה תהיה יציבה ואפשר להסיע אותה עשרים דקות
    1.אף פעם לא עבדתי עם ג׳לטין כמה זה הכרחי כדי שהעוגה תהיה יציבה?
    ואם יש לך טיפים לסוג ג'לטין מסויים ודרך נוחה לוודא שיעבוד טוב
    2.יש לגלטין טעם לוואי בעוגה או שלא מרגישים אותו?
    ובגלל שלרוב זה מדגים יש בעיה לנשים בהריון?
    3.אם אני רוצה להוסיף שכבת שוקולד מריר איך את ממליצה להכין אותה?
    סליחה על כל השאלות ותודה על כל המתכונים המדהימים שלא מאכזבים

    • העוגה יציבה אין לך מה לדאוג תיקחי אותה קפואה לדרך ומשם למקרר, אין שום טעם לוואי וצריך את ג'לטין, הסברתי במפורט איך לעבוד איתו תעשי מה שכתבתי זה די פשוט. בנוגע לשכבה נוספת שכבת מריר באותה דרך כמו המוסים האחרים. אין לי מושג בקשר לשאר.

      • תודה רבה על התגובה המהירה!
        כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה?
        ויש ג'לטין ספציפי שכדאי להשתמש בו?

        • אפשר להכין שבוע מראש, לגבי ג'לטין ויליגר.

  12. הי ניקי רציתי לשאול מה רמת ההקצפה של הקצפת במתכון? לא רשום
    ואיך אני עושה שהשכבות יהיו ישרות בין שכבה לשכבה?
    תודה רבה

    • עד שהקצפת יציבה לגמרי לא נוזלית מהבלון, לגבי שכבות ישרות תעזרי בלקקן ותיישרי את הקרם שיהיה ישר כמו שצריך, קצת להזיז את התבנית בעדינות שהמוס יגיע לכל הכיוונים להקפיא ולחזור על זה בכל שכבה, ורצוי לעבוד עם שקף .

      • איזנ תגובה מהירה תודה רבה רבה.
        ושאלה נוספת אני רוצה להוסיף עוד שכבה של מוס שהיו שלוש לתבנית קוטר 24 גובה 10 להשאיר את הכמות כמט שהיא?

        • כן

      • תודה על התגובה הזריזה..
        שאלה נוספת אני רוצה להוסיף לעוגה עוד שכבה שהיו שלוש ולתבנית בקוטר 24 גובה 10 האם להשאיר את המתכון כפי שהוא ?

  13. היי ניקי,
    האתר שלך מדהים
    שתי שאלות
    1.פעם ראשונה שלא הצלחתי להקציף שמנת לקצפת, והיא נשארה נוזלית לחלוטין.יש לך רעיון למה זה קרה?
    2.ניסיתי (טעות…) מתכון אחר לטריקולד.
    במתכון ההוא מקררים גנאש בצבעים שונים ומקציפים אותו יחד עם שמנת.(כל שכבה בנפרד שוקולד חלב, מריר ולבן)
    יצאה תערובת גרגירית ולא הקצפתי יותר מדי זמן.את יודעת איך לתקן להבא? חוץ מלקחת מתכון מכאן….פשוט לא אוהבת ג'לטין.
    תודה

  14. הי ניקי.
    בתגובות רשמת שהכנת בתבנית 24 ובמתכון רשמת 26.
    האם זה יוצא מספיק גבוה ב26?

    • אפשר להכין בשתי התבניות, ב 24 היא יוצאת גבוהה.

  15. היי, אם אני מגדילה את כמות השוקולד ל200 גרם(מורידה את הממרח), צריך להוסיף חלב להמסה?

    • לא צריך.

  16. היי ניקי,
    קודם כל רציתי לומר שאני מאוהבת בכל המתכונים שלך מהאוכל ועד הקינוחים.
    אני רוצה להכין את העוגה הזו אבל בתבנית קטנה בקוטר 20 האם לחלק את הכמויות לחצי ?ואיך להמיר את הג'לטין לכמות המתאימה?
    בתודה מראש
    מלי

    • אני מצטערת אני לא יכולה לעזור לך, לדעתי עדיף לעשות טריקולד שמתאים לתבנית, אני בספק אם תמצאי. חצי זה קטן. אפשר לעשות ניסיונות אם את רוצה, תנסי 3/4 כמות. לא יותר פשוט להכין ב 24 ?

  17. היי ניקי, באיזה תבנית הכנת את העוגה?

    • 24 קפיצית.

      • ולכמה זמן להקפיא את הבסיס

        • בערך 20 דקות

          • והאם אפשר להכין את הגנאש ללא הליקר?

            • כן

  18. ממרח נוגט הכוונה לממרח נוגט הרגיל או ממרח נוגט לבן של השחר????
    ואם אני רוצה לעשות עוד שכבה של מוס מריר איזה ממרח ניתן להוסיף לו??

    • ממרח נוגט לבן של השחר, או להגדיל את כמות השוקולד ל 200 ג' ואז אין צורך בממרח וזה עונה על השאלה הנוספת שלך.

  19. הי ניקי,
    הבנתי מתגובות קודמות שבלי הממרחים יש להגדיל את כמות השוקולד ל 200 גר.
    חוץ מזה לידיעתי אם ארצה להוסיף שכבת שוקולד מריר הוא לא זקוק לג'לטין.
    את יכולה לאשר או לתקן?
    תודה!

    • לא נכון, בכל מקרה צריך ג'לטין.

  20. הכנתי את העוגה הזאת ליום נישואין של ההורים שלי.
    קישטתי עם קצפת וכדורי קליק…
    זה היה להיט!
    ההורים שלי ממש התלהבו וכולם התענגו על הטעם!
    מחכה כבר להכין שוב…

  21. ניקי, אני חייבת להכין את העוגה הזאת השבוע אבל המיקרוגל שלנו נשבר…
    מה אני יכולה לעשות עם הג'לטין במקום???

    • שתי אפשרויות, להמיס את הג'לטין על האש לפי ההוראות על האריזה, או http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/3385/

      • המסתי את הגלטין על האש וזה יצא מעולה!
        והעוגה הזאת- מטורפת! אני ואחותי רבנו מי תלקק את הקערה!!!
        מחכה למחר כבר כדי לאכול אותה!!
        רציתי לשאול: לשכבה של הגנאש צריך 150 מ"ל שמנת מתוקה, אם אני רוצה להקציף את השמנת שנותרה בחבילה(100 מ"ל) כדי לקשט את העוגה, כמה קצפת זה יצא לי?
        כלומר, כמה אני אוכל לקשט עם הכמות הזו?

        • ניקי, זה די דחוף…
          אשמח אם תוכלי לענות לי.
          תודה!

        • כלום זה בקושי קצפת.

  22. היי ניקי
    התחתית בגרסה כשרה לפסח אותה כמות של ביסקוויטים רק עוגיות יין?

    • לא, אני לא יודעת לומר כמויות. עוגיות יין סופגות המון נוזלים, תתחילי באותן כמויות ותוסיפי לאט לאט עוד עוגיות עד שיש בסיס טוב. אם יש יותר תקפיאי.

  23. הי ניקי תודה רבה לך על כל המתכונים המעולים
    רציתי לשאול אם יש משהו אחר להחליף במקום הג'לטין ? והשוקולד נוטלה ?

  24. היי ניקי
    חייבת להכין את העוגה המהממת הזו ליום הולדת של בעלי, אשמח אם תעני לי על שאלות כדי שייצא לי טוטל מוש
    כמה זמן צריך להקציף את השמנת? על איזו מהירות ? איזה מרקם צריך להיות?
    האם צריך לשים שקף לפני כל שכבה או רק בבסיס וזה יותר סימטרי ויפה כזה? מודה מראש

    • הקצפת שמנת בעבר ? אמורה להיות קצפת יציבה ולא נוזלית מקציפים במהירות גבוהה, אני לא יודעת לומר זמנים שתיים שלוש דקות. אני חייבת לומר שאם אף פעם לא הקצפת ואין לך הרבה ניסיון בעוגות מוס עדיף להכין עוגה אחרת. שקף שמים בצמוד לדפנות התבנית מעל הבסיס, לא הבנתי מה כתבת.

  25. הי ניקי יקרה. האם אפשר לוותר על ממרח הנוגט בשכבה הלבנה?תודה :)

    • תגדילי את כמות השוקולד ל 200 ג'.

  26. ניקי שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה, על איזה ג'לטין את ממליצה? של איזה חברה?

    • בוקר טוב
      האריזות הכחולות הקטנות של חברת ויליגר.

  27. ניקי צהריים טובים,

    אשמח אם תוכלי לומר לי כמה גרם ג׳לטין וכמה מ״ל מים צריך לכל שכבה?

    תודה רבה

    • התכוונתי כמה מ״ל חלב לא מים :)

      • שליש כוס זה 80 מ"ל, ג'לטין 9 ג'.

        • בוקר טוב ניקי,
          רשמת לי ששליש כוס חלב זה 80 מ״ל אבל במתכון רשום להמיס עם 3 כפות חלב.. 80 מ״ל זה לא הרבה ל9 גרם ג׳לטין?

          שוב תודה ויום טוב

          • ממיסים את השוקולד עם שליש כוס חלב, ג'לטין ממיסים עם 3 כפות חלב, 3 כפות מרק רגילות.

  28. הי ניקי.
    איזה סוג ג'לטין את ממליצה לקנות? של איזה חברה?

    • ויליגר.

  29. התגובה שלךאנינרוצה לתבנית של 20. איך משנים כמויות ?

    • אין לי תשובה, חפשי מתכון לטריקולד שמתאים לתבנית 20, אני קצת בספק אם תמצאי.

  30. הצילו!!הוספתי את הג'לטין לשוקולד חלב והוא התקשה לי ממש!!מה לעשות?למה זה קרה?אין לי עוד שוקולד חלב בבית,יש אופציה לעשות בכל זאת?חייבת עזרה בבקשה…

    • אולי השוקולד נשרף ? נסי להכניס למיקרו לזמן קצר ותראי מה קורה.

  31. היי ניקי קודם כל המתכון פשוט מושלם מכינה אותו כל הזמן!!!
    רציתי לגוון קצת ולהכין תחתית אחרת של פצפוצי אורז. יש לך רעיון למתכון מגניב לתחתית קראנצית?

    • לא אין לי רעיון כרגע.

  32. ניקי בוקר טוב,
    אני צריכה עזרה :(
    עכשיו הכנתי את השכבת שוקולד חלב של העוגה. כשיצקתי אותה על הבסיס פתאום ראיתי שנהיו גושים כאלה בצבע של השוקולד, אבל המסתי אותו טוב וגם את הג׳לטין. האם העוגה הרוסה?

    ממתינה לתגובתך תודה רבה

    • זה לא טוב המוס צריך להיות חלק לגמרי, לא צריכים להיות גושים. אני חושבת שהשוקולד קצת נשרף בהמסה בגלל זה הגושים. אם הם קטנטנים תתעלמי ותמשיכי.

      • ממש נזהרתי בהמסה של השוקולד ולא נראה לי שהוא נשרף הגושים הם קטנים הם בצבע של השוקולד אבל המרקם שלהם הוא קצת ג׳לי. יכול להיות שעשיתי משהו לא בסדר עם הג׳לטין? החתיכות הן לא גדולות. לדעתך להמשיך הלאה לשכבה הבאה או שלזרוק?
        המון תודה על העזרה

        • עכשיו יותר ברור זה הג'לטין הוא לא הומס טוב. תראי אם זה לאורחים עדיף להכין חדש אם למשפחה תמשיכי כרגיל.

          • תודה אבל אני לא מבינה מה עשיתי לא בסדר כי המסתי לפי המתכון והג׳לטין היה נוזלי מאוד. והגושים נוצרו רק כשקיפלתי את השוקולד לשמנת. עשיתי לפי משקל 9 גרם ג׳לטין ו-45 מ״ל חלב. אשמח לתובנות שלא יקרה לי שוב :(

            • תסנני את הג'לטין לפני שאת מוסיפה לשוקולד וכדאי להחליף חברה ולקנות של חברה אחרת.

              • סיננתי אותו דווקא. כנראה באמת קשור לחברה. נראה לי שאעבור לעוגת טריקולד קלה שלך כנראה ג׳לטין זה לא בשבילי. תודה רבה על העזרה

  33. היי ניקי,
    במידה ואני מקשטת את העוגה בשמנת מתוקה או צמחית למעלה, אפשר להקפיא עם הקישוטים?

    תודה וערב טוב

    • כן גילי.

  34. בוקר טוב ניקי,
    אני רוצה להכין את העוגה היום ופעם ראשונה שאני מכינה עוגת מוס, האם השמנת המתוקה בהקצפה צריכה להגיע למרקם יציב כמו לזילוף למשל? או פחות מזה?

    המון תודה

    • בוקר טוב
      לא עדיף להתחיל עם עוגה קלה יותר לפעם הראשונה ? השמנת צריכה להיות יציבה לגמרי.

  35. ניקי צהריים טובים,

    אני משתמשת בתבנית קפיצית, האם יש צורך לשמן את התבנית?
    והאם כדאי לשים נייר אפיה בתחתית התבנית?

    תודה רבה!

    • הי ליבי
      אין צורך לשמן ונייר אפייה אפשר בוודאי.

  36. לילה טוב, רציתי לדעת בבקשה לאיזה מרקם להקציף את השמנת?

  37. היי ניקי,

    האם ניתן להכין בתבנית 24?
    והאם זה משנה בהמסת הג׳לטין אם החלב קר או חם?

    תודה רבה!

    • היי דור
      תבנית 24 זה בסדר והחלב קר או בטמ"פ החדר.

  38. שלום רב אשמח מאוד אם אוכל לקבל כמויות מדויקות של החלב והגלטין במתכון… הכוונה בגרם/מ"ל.
    תודה רבה

    • 80 מ"ל חלב, ג'לטין 9 ג'.

      • תודה רבה❤

        • לילה טוב, רציתי לדעת בבקשה לאיזה מרקם להקציף את השמנת המתוקה? תודה מראש

          • לילה טוב
            עד שיש קצפת יציבה.

  39. אם אני מוציאה אותה מהקפאה אחרי לילה במקפיא וצריכה לנסוע איתה במשך כשעה שעה וחצי היא תחזיק?

    • תכיני אותה יומיים קודם ותשמרי בהקפאה זה עדיף. ואז זה יהיה בסדר.

      • מצוין תודה רבה!

  40. היי ניקי,

    אם אני מקשטת את העוגה בנשיקות מתי כדאי לקשט? אני רוצה להכין את העוגה ולשים בהקפאה כי יש לי נסיעה של חצי שעה איתה וראיתי בתגובות קודמות שרשמת שכדאי שהיא תהיה קפואה בנסיעה. ובטח לא כדאי להקפיא עם הנשיקות לא?

    ממתינה לתשובה תודה רבה

    • אין בעיה להקפיא נשיקות בלי כל קשר, תקשטי את העוגה לפני שאת נוסעת איתה.

  41. היי ניקי,
    חשבתי לקשט את העוגה למעלה בנשיקות קטנות, נראה לך מתאים? אולי כדאי לוותר על הסוכר בבסיס כדי שלא יהיה מתוק מידי?

    תודה רבה!

    • את לא צריכה לוותר ונשיקות יהיה מקסים.

      • תודה רבה :)
        ושאלה נוספת, כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה ולשמור במקפיא?

        • שבוע מראש.

טוען...
טוען...