משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת טריקולד מעולה

נכתב על ידי יוני 17, 2012 , צפיות: 247454

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות מוס

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם
עוגת טריקולד מעולה

עוגת טריקולד מעולה, בכל  אירוע כשאני רוצה להרשים אני עושה אותה, בדרך כלל לא מאמינים שהעוגה הזאת נעשתה בבית ולא נקנתה בקונדיטוריה. קבלו עוגה מדהימה שעושה המון רושם. לא לפחד מההסברים הארוכים, היא פשוטה להכנה, קצת סבלנות וזהו. אפשר להכין כמה ימים מראש, בלי לחץ, שתמתין בהקפאה, בהצלחה.

עוגת טריקולד מעולה

תבנית 26

מצרכים:

בסיס:

150 ג` פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב ואגוזים:
130 ג` שוקולד חלב / קליק, שוקולד עם אגוזים
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)

מוס שוקולד לבן- נוגט:
130 ג` שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)

גנאש לציפוי:
150 ג` שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד


אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית, להקפיא.

2. מוס שוקולד חלב ואגוזים: המסת ג`לטין: להעביר את הג`לטין לקערה+3 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס  למיקרו ל30 שניות.  להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט. להוסיף נוטלה לשוקולד, לערבב לתערובת חלקה, להוסיף ג`לטין. להקציף שמנת מתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, לצקת על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה. להכין מוס שוקולד לבן- נוגט באותה דרך להקפיא לשעה.

3. הכנת הגנאש: לחמם  את השמנת עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד והליקר, לערבב, ליצקת על שכבת המוס הלבן. להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה

עוגת טריקולד

עוגת טריקולד מעולה יפהפייה!
עוגת טריקולד

גולשים מכינים וממליצים :

שרית : תודה ניקי העוגה יצאה נהדר הילדים מחר יהנו וגם אני :-)

שלי : ניקי העוגה יצאה מדהימהההה תודה רבה:)

 לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,315 תגובות

  1. הי ניקי. המתכונים שלך מושלמים! שאלה קטנה.. עשיתי את העוגה אתמול בערב ושמתי בהקפאה. אני צריכה להגיש אותה מחר בערב. לשמור עד אז בהקפאה או להוציא למקרר כבר מהיום?

    • תשמרי בהקפאה תוציאי למקרר כשעתיים לפני הזמן.

  2. הי תודה על מתכונים מעולים!
    יש מצב לוותר על הגלטין?? (אני נגעלת)

  3. היי:)
    המתכון הזה מככב אצלי במטבח! מאוד בא לי לשלב קינדר בשכבת ממרח הנוגט.. נראה לך שאצבעות קינדר או קינדר בואנו יוכלו להתאים? (ברור לי שזה ישנה בהתאם את הצבע הלבן של השכבה הזו)

    תודה

    • זה לא מתאים למוס, אולי לגרוס ולשלב עם התחתית ביסקוויטים ?

  4. מה ניתן לשים במקום הליקר?

    • תורידי אותו תכיני בלעדיו.

  5. יש לי עוד שאלה את הקצב צריך להקציף עד לקבלת קצף יציב?

    • בוודאי הקצפת צריכה להיות יציבה.

  6. ועוד שאלה…
    לא מוצאת את ממרח הנוגט של השחר העולה. יש לך רעיונות לתחליפים?
    תודה רבה.

    • תגדילי את כמות השוקולד ל 200 ג'.

      • תודה רבה, מקרב לב.

  7. שלום ניקי,
    רציתי להתייעץ איתך ולברר אם העוגה יכולה להספיק ל – 18 אנשים. מה דעתך? תודה על התשובה

    • אם תחתכי בקמצנות כן, אולי כדאי להכין עוד עוגה.

      • תודה רבה!

  8. הי ניקי יש אפשרות להחליף את הנוטלה במשו אחר שיצא גם טעים?

    • תגדילי את כמות השוקולד ל 200 ג' זהו.

טוען...
טוען...