משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

סינרול שבלולי קינמון

נכתב על ידי יוני 22, 2014 , צפיות: 43932

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

סינרול שבלולי קינמון

אין כמו מאפה שמרים על הבוקר כולו מריח טוב מחמאה וקינמון, השבלולים תופחים לאיטם בתנור מקבלים צבע זהוב. אני אוהבת להכין כמות ולהקפיא ככה מתי כשמתחשק לילדים משהו מתוק זה תמיד בהישג יד. אין דרך יותר טובה לפתוח את יום ראשון :)

סינרול – שבלולי קינמון

כ 28 שבלולים

מצרכים:

3 כוסות קמח + 2 כפות נוספות
100 ג' חמאה רכה מאוד
חלמון
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית / חצי קובייה
כוס חלב פושר
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
ביצה טרופה להברשה

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים

מילוי:
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
כף קינמון

אופן ההכנה:

1. לערבב קמח, מלח וסוכר, להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף חלמון חמאה בהדרגה וחלב. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך ללוש לפחות כמה דקות. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות להכניס למקרר לילה.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לרדד כל חלק למלבן. למרוח את החמאה, לערבב סוכר וקינמון ולפזר על החמאה. לגלגל לרולדה אחת גדולה.

3. להקפיא לחצי שעה ולחתוך את הרולדה ל 10 שבלולים גדולים, את הצ'ופצ'יק הסגירה לשים למטה (טוסיק)  לא חובה, לסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בין אחד לשני, להתפיח בסביבות 40 דקות או שמכפיל את הנפח.

4. להבריש בביצה, חום של 160 מעלות בסביבות 20 דקות או עד שהסינרולים מזהיבים ורכים.

5. לקראת סוף האפיה של הסינרול לבשל את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש בנדיבות את הסינרול כשהם יוצאים מהתנור.

הריח מדהים!

סינרול שבלולי קינמון

 

סינרול שבלולי קינמון

 

סינרול שבלולי קינמון

 

סינרול שבלולי קינמון

 

סינרול שבלולי קינמון

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

211 תגובות

  1. ניקי שלום,
    סיימתי להכין את הבצק, רוצה להכין את הסינרולים להיום. האם להתפיח במקרר או בחוץ? אני לא לחוצה בזמן.
    אגב, אפליקציה מדהימה.

    • הי מרלי
      תכניסי למקרר ותני לו לתפוח לאט לפחות כמה שעות.

  2. ניקיל'ה אני אכין את הסינרול בתבנית קוגלוף 22 מקרטון כמה זמן בתנור? איך אדע שמוכן? והאם לדעתך זה יהיה יפה?
    תודה רבה על תשובתך(-:

  3. היי ניקי,
    אני צריכה להכין היום את הסינרול, אז הכנסתי למקפיא במקום המקרר.
    כמה זמן צריך?

    • להוציא משם עכשיו זה לא יתפח בהקפאה, http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/38457/ תני לו לתפוח בחוץ תנסי לעבוד איתו אם לא ילך תצטרכי להכניס למקרר.

  4. היי ניקי,
    אין פעם שאני לא מכינה את הסינרול וזה לא נטרף עד הסוף.

  5. ניקי אפשר למלא את הבצק בשוקולד השחר או נוטלה כמו בסינרול שוקולד פרווה

    • כן

  6. התחלתי להכין ופתאום רואה שצריך להשאיר ללילה במקרר….
    אפשר פשוט להתפיח שעה?????
    פליזזזזזז תשובה מהירה

    • שעה לא מספיק לבצק שמרים בכל מצב במידה ואת רוצה תוצאה טובה כמובן, לפחות שעה וחצי אולי שעתיים. תנסי לעבוד איתו אם את רואה שקשה לך תכניסי למקרר, אם לא תמשיכי כרגיל.

      • תודה רבה על התייחסות מהירה. את אלופה ואדיבה . אין שבת בלי המתכונים שלך. תמיד מיום רביעי מתחילה לפשפש באפליקצייה. שוב תודה

        • מכל הלב.

  7. ניקי יקרה שאלה לי, הבצק תפח יפה אבל אני רוצה להכין את השבלולים למחר. האם אני יכולה לגלגל לרולדה, ובמקום לשלוח למקפיא רק לחצי שעה, להקפיא כל הלילה ולהכניס לאפייה מחר?
    תודה

    • לא, תורידי נפח כמו שצריך ותני לבצק לתפוח בלילה במקרר.

  8. עשיתי את המתכון לקינמון – כפרווה . בטעות . ואין לי מחמאה יש לי חמאה האם ניתן להמשיך את המתכון הפרווה עם חמאה ?? (וכל המצרכים הם לפי פרווה )

    • כן

  9. היי ניקי האלופה !!
    שאלה – אני עשיתי את המתכון של השבלולי קינמון כפרווה בטעות התבלבלתי בין שני המתכונים (שמתי חלמונים וכו), ואין לי מחמאה יש לי חמאה , (הייתי צריכה לעשות חלבי) יש דרך להציל את זה ?

    • לא הבנתי.

  10. שלום ניקי
    נראה נהדר. שתי שאלות
    כמה זמן בערך אמורה לקחת ההתפחה הראשונה?
    האם ניתן להשתמש בחלבונים שנותרו מהבצק ולמרוח אותם על הסינרולים?
    תודה, מיכל.

    • בערך שעה וחצי אולי שעתיים, לא קשור לכאן החלבונים.

  11. הי ניקי,
    הכנתי את הבצק והבצק יצאה רך נעים וחמים.
    הכנתי אותו למקרר והוא התחיל לתפוח יפה. אך לאחר שעה במקרר הפסיק לתפוח.
    אחרי 3 שעות התפיחה לא התקדמה ונגעתי בבצק. הוא היה קר וקשה כמו אבן (כנראה בגלל שחמאה התקררה ונהייתה קשה). אני בספק אם במצב כזה הבצק יכול להמשיך לתפוח. הוא ממש קשה. מה את ממליצה לעשות?

  12. הי יקרה,
    האם יש מצב להמיר את החמאה בשמן?

  13. שאלונת, הבצק במקרר כבר 9 שעות ותפח רק קצת. מה מומלץ?
    תודה!:)

    • תוציאי אותו, תני לו להגיע לטמ"פ החדר ותעבדי איתו.

      • מעולה, תודה!

  14. היי ניקי,
    האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר ליותר מלילה? (יותר מ9 שעות) ואז לעבוד איתו?
    תודה!

    • לא, הוא עלול להחמיץ.

    • סבבה, תודה רבה!:)

  15. הי ניקי
    הבצק תפח ממש מעט, מה עושים?

    • כמה זמן הוא בתפיחה ? איזה שמרים ואיזו כמות ?

  16. הי ניקי
    איך מאחסנים כך שישמור על הטריות לפחות ארבעה ימים?

    • ישר להקפאה.

  17. היי ניקי! להמיס את החמאה? או קרה כמו בבצק פריך? והאם עדיף ללוש ביד או במיקסר? אם מיקסר- איזה וו של המיקסר? פעם ראשונה שאתעסק עם שמרים.. :-) תודה

    • תסתכלי בבקשה ברשימת המצרכים רשמתי לגבי החמאה, אני תמיד מעדיפה מיקסר למרות שבידיים הולך. מיקסר עם המגל וו לישה.

  18. ניקי יקרה, "למקרר ללילה" – כמה שעות זה בערך?

    • 8 – 9 שעות.

  19. היי ניקי,
    אפשר להכין מקמח שמרים?

    • כן מירב

  20. הכנתי עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום והוספתי למילוי גם אבקת שקדים. יצא מעולה!!! (אפילו לא התפחתי לילה במקרר… רק שעתיים בחוץ ועוד קצת במקרר ויצא מושלם) אוי והריח חלומי!

    • נהדרת, תודה על ההמלצה שירה.

  21. ניקי היי,
    האם חייבים לעשות את הסירופ סוכר?
    או שיצליח גם בלי?
    בתודה מראש

    • עוגת שמרים עושים עם סירופ סוכר, תעשי ניסיון תעשי חלק בלי ותראי מה את מעדיפה.

  22. היי ניקי יקרה,
    אפשר לעשות מראש את כל השלבים מלבד האפייה ולהכניס למקרר ללילה ורק אז לאפות?

    • היי טלי
      אי אפשר, את יכולה להתפיח התפחה ראשונית 8 – 9 שעות במקרר ואז לעבוד עם הבצק.

      • הכנתי עת הבצק ורק עכשיו שמתי לב שצריך התפחה ארוכה. אפשר לשים חצי שעה במקפיא ולהמשיך?

        • הוא לא יתפח חצי שעה במקפיא אין קשר. תתפיחי כרגיל אם רואה שאת לא מסוגלת לעבוד איתו תצטרכי לקרר לפחות כמה שעות, שימי לב שלא יחמיץ.

  23. היי ניקי היקרה
    התפחתי כל הלילה את הבצק משום מה לא זז כמעט ….
    הוא אמור להכפיל את נפחו??
    מה לעשות כדי שיצליח…
    תודה ❤

    • תוציאי אותו החוצה, תשאירי בטמ"פ החדר סבלנות הוא יתפח.

      • טוב ! כן תפח …לא תפח..
        מה זה חשוב???!!
        אם המתכון הוא שלך ניקי אין כאן שאלה בכלל!!
        יצא בצק רך טעים טעים טעים
        אין לי מילים את תותחית

        • איזו מפרגנת את תודה. תהנו :)

  24. יקירה בוקר טוב, רק רציתי להודות לך על מתכון מדהים , אני יושבת עכשיו שותה את הנס שלי עם הסינרולים הטעימים האלה ושואלת את עצמי מה היינו עושים בלי האפליקציה הזו? היינו ממשיכים עם בחושה שוקולד כל חיינו חחחח
    שיהיה לך יום מקסים וטעייים!!!

    • קיבלתי בכיף את ההמלצה, תודה.

      • תודה לךך

  25. נסעתי למפגש חברתי אצל חברים, שלא הכרתי כמעט אף אחד שם.
    הכנתי את המאפים ונסעתי.
    כמעט כולם ניגשו והציגו את עצמם, רק כדי לתת מחמאה או לשאול איך עשיתי.
    תודה על התמיכה שלך לפן החברתי בחיי

  26. שני דברים, אבל את המחמאה אכתוב בתגובה נפרדת.
    אני רוצה לעשות את הסינרולים אצל אמא, אבל היא ממש לא אוהבת שמסתובבים לה במטבח.
    באיזה שלב הכי טוב לעצור ולהמשיך אצלה לאחר נסיעה.
    כמה שפחות אצלה כמובן.
    לפני ההקפאה?

  27. הי ניקי
    רציתי לדעת מהו הזמן המקסימלי להשאיר את הבצק במקרר
    תודה ושבת שלום

    • 9 שעות התפחה ראשונה.

  28. חייבים לשים את הבצק במקרר או אפשר להתפיח שעה בחוץ?

  29. היי ניקי,

    האם את ממליצה לאפות בתכנית רגילה או בטורבו?

    תודה רבה

    • רגיל הדר אין צורך בטורבו

  30. בסדר לעשות את המילוי עם סוכר חום דביק ?

    • פחות מתאים יערה.

  31. ניקי
    אפשר להחליף את החמאה בתערובת הבצק בשמן קנולה ??
    תודה רבה לך

  32. תודה על תשובתך המהירה
    האם הכמות של מתכון הפרג באתר מתאימה לכמות הבצק במתכון זה

    • לא יודעת לא ניסיתי, היא מספיקה ל 3 רולדות שמרים.

  33. מילוי פרג יתאים לבצק?
    איזה מתכון ממליצה?

    • פרג זה בסדר גמור, יש מתכון באתר.

  34. שלום,
    אפשר להקפיא?
    כמה זמן ואיך נשמר?
    ושאלה נוספת … יש מתכון לעוגיות ללא מיקסר ?
    תודה ויום נפלא

    • שלום גל
      אין בעיה להקפיא, זה יכול להיות גם שבוע בהקפאה בקופסא סגורה. תסתכל כאן בקטגוריה הזאת הכל ללא מיקסר http://www.nikib.co.il/category/cakes-dessert/cakes-no-foaming/

      • תודה רבה .
        התכוונתי לעוגיות ללא מיקסר – יש בכלל חיה כזאת ;)

        • כל עוגיות חמאה אפשר לעבד את הבצק בידיים, אפילו בצק שמרים אפשר להכין בידיים.

  35. ניקי יקרה,
    איך מעבירים מתכונים דרך האפליקציה שבטלפון, למועדפים ? אני לא מצליחה למצוא ….
    תודה רבה ויום נעים.

    • בוקר טוב
      בתוך כל מתכון יש אייקון אדום של מועדפים , תלחצי עליו והמתכון עובר למועדפים. המועדפים האלה יופיעו רק בטלפון.

  36. הי ניקי יום טוב, רציתי לשאול אם הבצק הנ״ל מתאים גם לגביניות ? או שיש לך רעיון למילוי אחר נוסף ? תודה

טוען...
טוען...