משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת תפוזים רכה ונהדרת

נכתב על ידי יוני 19, 2012 , צפיות: 318594

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות תפוזים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת תפוזים רכה ונהדרת

עוגת תפוזים רכה ונהדרת, אין כמו ריח של עוגת תפוזים בתנור, זהובה רכה ריח מטריף. זה כמו קסם בשבילי. אני אוהבת להסתכל על העוגה כשהיא נאפת בתנור, תופחת לאיטה, ממלאת את כל התבנית הריח מתפשט בבית, הילדים רצים למטבח "אמא מה יש בתנור ?" הכי כיף לטעום מהעוגה כשהיא עדיין חמה (אמא אני יודעת שאת נגד זה, תוותרי לי) עוגה עם ריח של שבת.

עוגת תפוזים רכה ונהדרת

גודל תבנית: 26"

מצרכים:

4 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
3/4 כוס מיץ תפוזים מהקרטונים
(לא צריך לעבוד קשה ולסחוט מיץ)
חצי כוס שמן
350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה
כפית תמצית וניל
מעט סוכר



אופן ההכנה:

1. להתחיל להקציף את הביצים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח ואוורירי, לפחות כמה דקות הקצפה טובה במהירות גבוהה.

2. להוסיף את שאר המצרכים תוך כדי הקצפה, בסוף להוסיף את הקמח ולהקציף עד שהבלילה אחידה וללא גושים במינימום הקצפה

3. לפני הכניסה לתנור לפזר מעט סוכר למעלה. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן.

עוגת תפוזים רכה ונהדרת

גולשים מכינים וממליצים :

יעל : "ניקי זו אמנם התגובה הראשונה שלי אבל המתכון המי-יודע-כמה.
כבר 3 שנים אופה ומבשלת רק מתכונים שלך, אני כבר לא מבזבזת זמן בחיפוש מתכונים באינטרנט אלא פשוט כותבת בגוגל ניקי ואת המתכון המבוקש…
גם הפעם שיחקת אותה- העוגה מושלמת… אין עלייך!"

עדנוש : "הכנתי אותה פעמיים השבוע ! פשוט עוגה מוצלחת ! הוספתי קצפת מעל העוגה פשוט מדהייימההה !!!!"

חיה : עוגה קלה וטעימה!!!עשיתי אותה שעה וחצי לפני שבת העוגה יצאה מעולה!!!!
הילדים לא הצליחו לחכות עד שתתקרר וחיסלו חצי תבנית לפני שבת הולכת לעשות אותה שוב השבת. תודה רבה לך! ושבת שלום!

סימה : ניקי- רציתי להודות לך על מתכונים נפלאים! גילית את האתר ממש לא מזמן והפסקתי לחפש מתכונים אחרים- יש פה הכל, כולל את התשובות המהירות שלך שמאוד עוזרות.
העוגה יצאה רכה, טעימה, גבוה ולא נשאר ממנה פירור! מיותר לציין שהיא כל כך קלה להכנה :) אז.. תודה מקרב לב !

מיריס : העוגה יצאה ממש ממש טעימה!!! אין עליך ועל המתכונים שלך!!

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

640 תגובות

  1. ניקי,
    העוגה יצאה אוורירית, רכה ונימוחה ובקיצור מעולה!
    המון תודה

    • אין על מה אושרית

  2. שבת שלום ניקי היקרה. אני רוצה להגיד לך שכל יום אני מכינה לפחות 2 מתכונים מהאתר שלך ותמיד יוצא מושלםם..וגם העוגת תפוזים יצאה מושלם!! תודה רבה!!

  3. שלום ניקי . קודם כול תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך. יש לי שאלה בקשר לכמויות של סוכר וקמח. איך זה ש300 גר סוכר זה כוס וחצי ו350 גר קמח זה שתי כוסות וחצי ? תודה על תשובה

  4. היי ניקי, מתכננת עוד סופ"ש של מתכונים שלך :) אפשר להמיר חצי כוס קמח בחצי כוס שקדים טחונים או שלא קשור?

    • הי ליבי
      זה בסדר גמור.

      • תודה! :)

  5. אפשר לעשות את זה בעוגת יומלדת עם קצפת?

    • כן

  6. לראשונה הצלחתי להכין עוגה מוצלחת!
    תודה בשם כל המשפחה

    • אין על מה מכל הלב.

  7. מה ההבדל בין העוגת תפוזים הזו לעוגות התפוזים האחרות? ומה הכי כדאי להכין?

  8. היי ניקי. אין לי מספיק קמח . אפשר להמר כוס אחת 'ל קמח בכוס קוקוס??

    • כן

  9. ניקוש שבת שלום
    יש לי קמח תופח כמה לשים ממנו? ולבטל על האבקת אפיה?

    • שבת שלום
      אותה כמות קמח ובלי אבקת אפייה.

  10. התגובה שלךהיי ניקי, האם יש לך מתכון לעוגת תפוזים ללא ביצים

    • לא אין לי, יש באתר עוגת שוקולד ללא ביצים.

  11. הי, האם אפשר להכין כקאפקייקס קטנים? מיליון תודות

    • כן אפשר.

  12. הי ניקי,
    תודה על האתר הנהדר והמועיל.
    אשמח לעזרתך, טעם התפוזים כמעט לא מורגש והעוגה יצאה מעט יבשה. הכנתי בתבנית אינגליש קייק פיירקס 30 סמ ועם מיץ תפוזים סחוט.
    דעתך ?

    • עוגה יבשה זה אומר שאפית אותה יותר מידי, תשתמש במיץ מקרטונים ספרינג / פריגת טעם התפוזים יורגש יותר וזה יתן טעם יותר טוב. בנוסף, אתה יכול להוסיף גרידה מתפוז אחד.

      • הי לגבי האפיה השארתי עוד קצת כי למעלה באמצע היתה רכה והיה מעין בעבוע…
        בנוסף האם יש טיפ עם מיץ סחוט ?

        תודה רבה רבה !

        • אופים עד עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם יוצא נקי, אל תגיע למצב שהיא מתייבשת. ביעבוע ? יש מצב שהקצפת יותר מידי ? למיץ תפוזים סחוט כדאי להוסיף קצת יותר סוכר שלא יהיה חמוץ.

  13. הי ניקי תודה על המתכונים. הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגלישקיק.. אפשר אחת מהן להקפיא ? מתי מומלץ להכניס למקפיא לאחר התקרות או בעודן חמות ?

    • אין בעיה, תמתיני שהיא תתקרר קצת ותכניסי להקפאה.

  14. העוגה עוד בתנור וכל הבית בריח של עוגה….מה עדיף לשמור את העוגה במקרר או מחוץ למקרר?

    • במקום סגור על השיש.

  15. היי
    רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בתפוזים טריים במקום המיץ

    • כן , אפשר .

  16. היי
    רציתי לדעת אם לדעתך יש אפשרות לשים פחות סוכר או להמיר במשהו אחר במקום סוכר. תודה רבה

    • יש תחליפי סוכר טובים למשל "כמו סוכר", את יכולה לשים כוס ורבע סוכר.

  17. היי ניקי,

    במידה ויש לי רק ביצים M כמה לשים?

    תודה

    • 5 ביצים

  18. היי ניקי
    עוגה מצויינת רכה טעימ
    וקלה להכנה
    אני נהנית תמיד מהמתכונים שלך
    תודה רבה

  19. היי ניקי !
    בפעם השישית מכינה את העוגה כל כך פשוטה וטעימה -ממש מתכון מדויק כזה שחייבים לאמץ!

    • קיבלתי בכיף תודה.

  20. האם תוכלי לשלוח לי קישור לעוגת תפוזים עם הסירופ?

  21. בוקר טוב
    בחג הכנתי עוגת תפוזים מהאתר שאחרי שהיא יוצאת מהתנור שופכים עליה סירופ ועכשיו אני לא מוצאת את המתכון.
    האם תועלי לעזור לי ולשלוח לי קישור?
    בברכה

  22. ניקי… עכשיו שמתי לב שבטעות שמתי בעוגה 1.5 כוסות מיץ תפוזים…. והעוגה כבר בתנור… נראה לך שיצא בסדר? או לזרוק?

    • אני מקווה שהסתדרת.

  23. היי ניקי
    האם אפשר בתבנית אחרת או ב-2 תבניות של אינגליש קייק?

    תודה וגמר חתימה טובה

    • הי קרן
      2 אינגליש קייק זה בסדר.

  24. עוגה מדהימה , ממליץ לאכול חמה , כמה דקות אחרי סיום האפיה עם ריבה , דבש וכו׳ ..!! אין אפשרות להתאכזב !!

  25. היי
    רציתי לדעת אם יש צורך להפריד בין הביצים?

    • בוקר טוב
      אין צורך להפריד.

  26. תודה על התגובה המהירה

  27. ניקי יקרה בוקר טוב.
    רציתי לשאול האם צריך להקציף במקציף שמשתמשים בו להקצפת שמנת מתוקה למשל? ואם כן – במהירות גבוהה ממשיכים ומוסיפים את שאר המצרכים או שצריך להנמיך מהירות…?
    תודה מראש.

    • בוקר טוב
      שמנת לבישול לא מקציפים, הוו שמשתמשים בו זה וו הקצפה הבלון. תנמיכי את המהירות ותוסיפי את שאר המצרכים.

  28. תודה. אז עדיף סיליקון?

    • אני לא יכולה לומר שזה עדיף זה עניין של מה שמעדיפים אני אוהבת לאפות בסיליקון יש הרבה שלא אוהבים, צריך לנסות ולראות.

  29. היי ניקי.
    קניתי תבנית כמו שלך בתמונה ממתכת לא מסיליקון, קשה להוציא את העוגה בשלמותה למרות ששימנתי אותה לפני האפייה.יש לך אולי עצה בשבילי איך להוציא את העוגה ?

    • בפעם הבאה אל תיקני את זה, תשמני עם ספרי שמן תמתיני לקירור ואז תהפכי.

  30. הי ניקי, מתכננת להכין את העוגה ליומולדת של הקטן בגן למחר בבוקר.
    1. לאיזה גודל תבנית הכמות מספיקה? צריך להגדיל? (18 ילדים בני שנתיים)
    2. איזה ציפוי שוקולד אפשר לשים מעל?
    3. מכינה היום בלילה – אפשר לשמור בחוץ עד מחר בבוקר?

    תודה!

    • הי מילי
      התבנית היא a4 בינונית והעוגה תספיק לכל הילדים ואפילו יותר, לגבי ציפוי 150 ג' שוקולד על 200 מ"ל שמנת מתוקה. אני ממליצה לשים במקרר.

  31. מכינה מיום חמישי לשבת.
    יומיים שלמים… לשמור במקרר או בחוץ?

    • תשמרי במקרר.

  32. איזה טעים!!!!
    עוגה רכה, עסיסית וטעימה! בקיצור מושלמת!!

  33. עוגה טעימה מאוד, מתכון מדוייק, כהרגלך…
    לי אישית הספיקה כוס אחת של סוכר במקום כוס וחצי, העוגה יוצאת מתקתקה, קלילה, נימוחה ועם טעם מעודן של תפוז, לא כבד מדי.

    • תודה על השיתוף עדי.

  34. עוגה מצויינת
    כשמה כן היא נהדרת
    תודה

  35. עוגה מעולה !!!כמה פשוטה ככה מעולה !!!!

    • אחלה המלצה תודה.

  36. שלום ניקי, אופה ומבשלת רק מהמתכונים שלך!! שאלה כללית לגבי עוגות בחושות.. הכנתי היום את המיץ והלטוס.. מארחת מחר. לשמור במקרר ולחמם?

    • היי מירי
      עוגות בחושות לא צריך לחמם, תשמרי בחוץ במקום סגור.

  37. ועוד שאלה אחת:
    האם אחרי שהקצפתי בשלב הראשון ביצים עם סוכר במקציף של המיקסר – אפשר להחליף למערבל רגיל?
    הרסתי פעם מקציף של מיקסר כשהשתמשתי בו לבלילות שלא כללו רק ביצים וסוכר.

    • יש בעיה להנמיך מהירות ולהוסיף את שאר המצרכים ?

      • אם זה לא יהרוס את המקציף – אין בעיה.
        מנסיוני דבר כזה הרס את המקציף. לכן אני שואלת.

        • מאיפה אני יכולה לדעת דבר כזה ? אני לא עובדת איתו, מניסיוני עם מיקסרים זה דבר שהם אמורים לעשות. אולי כדאי לחשוב על עוגה בחושה שלא חייבים מיקסר. http://www.nikib.co.il/category/cakes-dessert/cakes-no-foaming/

טוען...
טוען...