משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת תפוחים בחושה מעולה

נכתב על ידי יוני 20, 2012 , צפיות: 896696

קטגוריות: מתכונים לט"ו בשבט, מתכונים לראש השנה, עוגות בחושות מהירות, עוגות וקינוחים, עוגות ללא הקצפה, עוגות תפוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת תפוחים בחושה מעולה, זאת העוגה שהכי הרבה הכינו אותה באתר או לפחות נמצאת בחמשת העוגות הראשונות. במקור הכנתי אותה בכמויות שמתאימות לעוגה קטנה יותר והצטערתי כי היא מתחסלת תוך דקות.
הרבה גולשים שאלו אותי איך להגדיל ומה עושים כדי שתצא עוגה גדולה יותר.
אז החלטתי להכין אותה ולקוות שלפחות תשאר חצי יום עוגה בבית, נו התבדתי העוגה מעולה וכולנו חגגנו עליה בתענוג אמיתי.
עוגה פשוטה להפליא בלי הקצפות בלי כלים מיותרים, מערבבים עם כף מכניסים לתנור וכשהריח הנפלא יוצא מהתנור יודעים שיש עוגה לשבת. במידה ולא ציינתי העוגה פרווה והיא כל כך טובה, עד שלא מכינים אותה לא מבינים כמה שהיא טובה.

עוגת תפוחים בחושה מעולה – apple cake recipe

גודל תבנית: 24"

מצרכים:

4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ירוקים צהובים)
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (דמררה)
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
כוס שמן
כפית קינמון גדושה

אופן ההכנה:

1. לערבב את קוביות התפוחים והסוכר חום, לטרוף את הביצים והסוכר, להוסיף את שאר המצרכים.

2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא נקי.

עוגת תפוחים בחושה יפה וטעימה ואפילו פרווה

עוגת תפוחים בחושה מעולה

רוצים עוד עוגות תפוחים ?
 

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : תודה רבה! הרבה פעמים ניסיתי להכין עוגת תפוחים טעימה אך ללא הצלחה, ופה, כמה פשוט וכמה טעים!!
תודה על כל המתכונים, זה המקום היחיד ממנו אני לוקחת מתכונים ואף פעם לא מתאכזבת!

תודה רבה! : תודה רבה על עוגה נפלאה!! לא האמנתי שהיא תצא כל כך טוב. היא יצאה רכה, עסיסית וטעימה. תודה!

אוסנת :  אף פעם לא היתה עוגת תפוחים מדהימה כמו זו. הן מבחינת המרקם, והן מבחינת הטעם. כשאומרים אצלנו עוגת תפוחים, זה סוג של עוגה סתמית, אבל את זו הכנתי ביום שישי בבוקר ונאלצתי להכין אחת נוספת במוצאי שבת…. למה בכלל הכנתי אותה? כי קראתי את התגובות, וחבל לי שלא הצלחתי להגיב באתר, שכן זה ממש משפיע על החלטת הביצוע.תודה, ממש, את נהדרת.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,826 תגובות

  1. עוגה מעולה

  2. אז מה אם אני המגיבה האלף ו… ? רוצה לומר שהעוגה פשוט נפלאה ונימוחה. בזקנו מעל אבקת סוכר והיא היתה יפהפיה! אטמנו על השיש ויום למחרת היא קיבלה מן לחות נוספת ואף הפכה טעימה יותר! ואחרי שמחממים בכלל! עשינו העוגה בתבנית קפיצית עגולה מצאנו עצמנו חותכים לעצמנו פרוסות בגדלים לא הגיוניים למנה אישית… (-:

    • בחירה טובה זאת אחלה עוגה ותודה על ההמלצה.

  3. הי ניקי צריך ל

    הקציף את הביצים והסוכר או רק ערבוב ידני יחד
    עם התפוחים?

    • את צריכה לטרוף את הביצים והסוכר עם מזלג.

  4. תודה תודה על המתכון, יצאה לי עוגה נהדרת, הבעל אמר שזו העוגה הכי טובה שאפיתי,

  5. האם אפשר להמיר את הסוכר החום בלבן? נתקעתי בלי

    • את יכולה להכין בלי החום עדן.

  6. בוקר טובת אני רוצה להכין ויש לי רק אדומים
    זה בסדר?
    תודה רבה על אתר ומתכונים נפלאים!

    • בוקר טוב
      מה שיש זה בסדר.

  7. לא מבינה למה לא מצליחה לי העוגה.. כבר יותר משעה וחצי בתנור בחום 160 והעוגה אפויה מבחוץ אבל בקושי אפויה מבפנים. מה לעשות?

    • הגיוני את אופה על 160 מעלות למה ? בכל מקרה כשעוגה אפויה לגמרי במחוץ ובפנים לא מכסים עם נייר כסף וממשיכים לאפות. תנור לא אופה באופן שווה.

  8. חוזרת לעדכן שייצא עוגה מדהימה בטעמה תודה לך על המתכון.שאלה קטנה למה לדעתך היא ייצא לי דחוסה וכמעט שלא עלתה באפייה שאדע להבא כיצד לתקן

    • באיזה תבנית הכנת ?

      • תבנית כמו בתמונה אצלך של משלוחי המנות

        • אלו תבניות קטנות, כמה תבניות השתמשת בשביל להכין את העוגה ?

  9. ניקי יקרה,
    בכמה תבניות אינדליש קייק רגילות לאפות את העוגה? שתיים או שלוש? מתלבטת ומעדיפה תשובת מומחית! תודה רבה

    • שתי תבניות טל.

      • תדה על התשובה המהירה! יצאה עוגה נפלאה, קריספית בחוץ ועסיסית בפנים! מתכון מצוין, המון תודות!

  10. הי ניקי!
    קןדם כל תודה לך על המתכונים הנפלאים!
    שכחתי להקציף את החלבונים עם הסוכר…. שמתי לב לזה אחרי שכבר הכנסתי 2 ביצים לתערובת ואז הקצפתי את השתיים הנותרות והוספתי
    הלכה העוגה?

    • אולי לא הבנתי אבל לאיזה מתכון את מתכוונת ? איזו הקצפת ביצים , ראית את הסרטון ?

  11. אני רוצה להכין את העוגה מקמח מלא 70% האם זה אפשרי? אם כן כמה קמח לשים?

    • חצי עדיף מאשר להחליף הכל.

  12. אני רוצה להכין את העוגה מקמח מלא (70%),האם זה אפשרי?

  13. אני חייבת לתקן אותך ….את כתבת "עוגת תפוחים בחושה מעולה "ואני אומרת עוגת תפוחים בחושה מעולה מאווווווד מאוווווווווווד

    • צודקת בכל מילה :)

  14. ניקי יקרה שלום לך
    יש לי לצערי רק 2 תפוחים :/ וממש בא לי על העוגה הזאת.
    יש איפשרות להכין באינגליש קייק ולחלק את המצרכים בחצי?
    תודה רבה על ההתייחסות ושבוע טוב ומבורך!

  15. היי ניקי אני רוצה להכין את העוגה ל4 משלוחי מנות באינגליש קייק קטנות איך להכין מבחינת כמויות תעזרי לי בבקשה.

      • היי מה ששלחת לי זה בדיוק לפי המתכון הבסיסי שבאתר מה הכוונה לקחת את המתכון הבסיסי ולהכפיל כמויות 8 ביצים וכו….או שמהמתכון הבסיסי ייצא לי 9 אינגליש קייק קטנות מצטערת לא הבנתי.

        • תכיני את המתכון הרגיל יצאו כ3 – 4 תבניות אינגליש קטנות.

  16. אפילו סבתא שלי אכלה פרוסה גדולה. הייתי צריכה לצלם לך את זה. אישה בת 100 אוכלת את העוגה שלך XD
    גם בעלי שמתעב עוגות תפוחים ביקש עוד פרוסה.
    ובכלל, הבת שלי שלא אוכלת גלוטן זכתה להתענג על עוגה נפלאה (כמובן שהשתמשתי בקמח נטול גלוטן ).
    תודה על הכל ניקי!!

    • איזה כיף לקרוא כבר גרם לי לחייך, תודה רבה יעל.

  17. היי ניקי,
    אני יכולה להפחית משמעותית את כמות הסוכר? אני רוצה להכין את זה לחמי והוא סוכרתי. כמה לדעתך אפשר לשים? הכי קצת?
    תודה רבה.

    • נגיד כוס סוכר, לא יותר פשוט להשתמש בתחליף ?

  18. היי ניקי.
    קודם כל העוגה הזאת מעולה מניסיון אז תודה על המתכון.
    השאלה אם אפשר לעשות אותה מקמח 70٪ ? ואם כן אז אותה כמות?

    • חצי מכמות הקמח כן אפשר.

  19. עוגה מדהימה!!
    אעשה אותה השבוע בפעם השלישית.. והפעם עם תבנית קוגלהוף (פעם ראשונה שלי עם תבנית כזאת!). רציתי לשאול האם הכמות נשארת אותה כמות או להכפיל?

  20. הי ניקי . אני צריכה שתי תבניות כאלה? האם צריך ממש להכפיל כמויות? היא ם ניתןלהכניס את שתי התבניות יחד?

    • תכיני בנפרד שתי עוגות, בטורבו את יכולה לאפות את שתיהן.

  21. הי ניקי. אני צריכה שתי תבניות . אז פשוט להכפיל את כל הכמויות ולהכניס את שתיהן יחד לתנור?

  22. שבוע טוב. אפשר לאפות בתבנית מלבנית חד פעמית בגודל A4?

    • שבוע טוב
      קצת גבולי אבל אפשר.

  23. הי ניקי!!! אין לי סוכר דמררה אלא סוכר חום קלסי.זה מתאים?

    • לא תכיני בלי.

  24. האם אפשר לאפות את העוגה בטורבו?
    אם יש לי ביצים אקסטרה לארג׳ xl אפשר להפחית ל -3 ביצים.

    • למה לאפות בטורבו ? תאפי איך שאת בדרך כלל אופה עוגות. 3 ביצים מספיק.

  25. ניקי
    אם רוצים את זה למשלוח מנות בתור מאפינס
    כמה זמן בתנור?

    • בערך 20 דקות בתנור

  26. זה יוצא אחלה גם ככה :)

  27. וואווו. נהדר!

  28. טעים.

  29. מקסים ממש.

  30. אפשר סוכר לבן רגיל?

    • כן, בלי הסוכר חום.

  31. אפשר עם תפוחים אדומים?

    • כן

  32. היי ניקי..
    יש לי רק סוכר רגיל. האם אפשר עדיין להכין??

    • כן

  33. היי ניקי. אפשרי לשים אתה הבלילה במאפינס? תוד

    • כן דינה.

  34. הרבה תודה

  35. ניקי היקרה
    סליחה על הנדנוד….הפנית אותי לעוגה הזו כדי חקחת לעבודה. האם אפשר לצפות אותה?

    • מיותר לדעתי, א. סוכר והעוגה לא צריכה יותר כלום.

  36. תודה על המתכונים,כל מה שאני מכינה יוצא מדהים אחד אחד
    אפשר בתבנית מלבנית? אם כן איזה גודל?

    • התבנית המלבנית הבינונית, גם קצת קטנה יותר זה בסדר.

  37. ניקי היקרה, ראשית רציתי להודות לך שאת קיימת, בזכותך התאהבתי במטבח!!!
    שנית, הכנתי את העוגה אבל היא נפלה לי באמצע וכל העיגול הפנימי לא אפוי.. אשמח אם תאמרי לי היכן טעיתי..
    תודה מראש

    • אני חושבת שכתבת לבד, היא לא אפויה הוצאת אותה מוקדם מידי מהתנור.

  38. הי ניקי, אני רוצה לנסות את המתכון, מהתגובות נראה שממש כדאי.. אבל לא אוהדת גדולה של שמן בעוגות. אפשר להחליף אותו בחמאה מומסת? ואם כן, בכמה?

    • תחליפי ב 180 ג' חמאה

      • תודה! גם על התגובה המהירה!! באמת שאין עליך :)

  39. הי ניקי,

    האתר שלך מדהים!
    האם ניתן להשתמש באפרסמונים במקום בתפוחים?
    נתקעתי עם כמות…..

    • את צריכה לקלף ולטחון ואז להוסיף לעוגה. מבחינת הטעם צריך לטעום ולראות אם אוהבים

  40. היי ניקי
    אפשר לטרוף ביצים וסוכר ידני?
    האם אפשר להכין את העוגה בתבנית לאפיה
    מזכוכית?

    • זה הכל ידני כאן, אם התבנית מתאימה לאפייה כן.

  41. בחיים לא חשבתי, שפרווה יכול להיות טעים, אבל במקרה הזה טעיתי. עוגה פשוטה להכנה ומאוד טעימה. תודה ניקי.

    • אין על מה, תודה לך.

טוען...
טוען...