משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת תפוחים בחושה מעולה

נכתב על ידי יוני 20, 2012 , צפיות: 1031450

קטגוריות: מתכונים לט"ו בשבט, מתכונים לראש השנה, עוגות בחושות מהירות, עוגות וקינוחים, עוגות ללא הקצפה, עוגות תפוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת תפוחים בחושה מעולה, זאת העוגה שהכי הרבה הכינו אותה באתר או לפחות נמצאת בחמשת העוגות הראשונות. במקור הכנתי אותה בכמויות שמתאימות לעוגה קטנה יותר והצטערתי כי היא מתחסלת תוך דקות.
הרבה גולשים שאלו אותי איך להגדיל ומה עושים כדי שתצא עוגה גדולה יותר.
אז החלטתי להכין אותה ולקוות שלפחות תשאר חצי יום עוגה בבית, נו התבדתי העוגה מעולה וכולנו חגגנו עליה בתענוג אמיתי.
עוגה פשוטה להפליא בלי הקצפות בלי כלים מיותרים, מערבבים עם כף מכניסים לתנור וכשהריח הנפלא יוצא מהתנור יודעים שיש עוגה לשבת. במידה ולא ציינתי העוגה פרווה והיא כל כך טובה, עד שלא מכינים אותה לא מבינים כמה שהיא טובה.

עוגת תפוחים בחושה מעולה – apple cake recipe

גודל תבנית: 24"

מצרכים:

4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ירוקים צהובים)
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (דמררה)
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
כוס שמן
כפית קינמון גדושה

אופן ההכנה:

1. לערבב את קוביות התפוחים והסוכר חום, לטרוף את הביצים והסוכר, להוסיף את שאר המצרכים.

2. חום בינוני 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא נקי.

עוגת תפוחים בחושה יפה וטעימה ואפילו פרווה

עוגת תפוחים בחושה מעולה

רוצים עוד עוגות תפוחים ?
 

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : תודה רבה! הרבה פעמים ניסיתי להכין עוגת תפוחים טעימה אך ללא הצלחה, ופה, כמה פשוט וכמה טעים!!
תודה על כל המתכונים, זה המקום היחיד ממנו אני לוקחת מתכונים ואף פעם לא מתאכזבת!

תודה רבה! : תודה רבה על עוגה נפלאה!! לא האמנתי שהיא תצא כל כך טוב. היא יצאה רכה, עסיסית וטעימה. תודה!

אוסנת :  אף פעם לא היתה עוגת תפוחים מדהימה כמו זו. הן מבחינת המרקם, והן מבחינת הטעם. כשאומרים אצלנו עוגת תפוחים, זה סוג של עוגה סתמית, אבל את זו הכנתי ביום שישי בבוקר ונאלצתי להכין אחת נוספת במוצאי שבת…. למה בכלל הכנתי אותה? כי קראתי את התגובות, וחבל לי שלא הצלחתי להגיב באתר, שכן זה ממש משפיע על החלטת הביצוע.תודה, ממש, את נהדרת.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,996 תגובות

  1. היי ניקי, אני רוצה להכין את העוגה לגן של הילדה בתבנית אלומיניום גדולה, אם אכפיל את הכמויות זה יהיה בסדר או עדיף להכין 2 עוגות?

    • בוקר טוב
      זה קצת גבולי זה לא בדיוק ימלא אותה התבנית היא תצא נמוכה, את בסדר עם זה ? תכפילי ושימי פחות סוכר.

  2. ניי ניקי,
    האם אפשר להשתמש בתפןחי פינק ליידי ?

    • כן.

  3. וואו תודה על התשובה המהירה
    את אלופה!

  4. האם זה יהיה מוצלח כעוגה אישית?מאפינס כאלה?

    • כן בוודאי יוצא נהדר

  5. התגובה שלךהאם ניתן לעשות בתבנית 26, או עדיף באינגליש קייק?
    תודה

    • תבנית 26.

  6. הכנתי עם 4 תפוחים ירוקים לא מקולפים, ב-3 תבניות אינגליש קייק.
    הוספתי גם מעט ציפורן.
    יצא פיצוץ. ובאמת מרגישים את הקליפות…
    בפעם הבאה נשקיע בקילוף כנראה… ;)

  7. שלום ניקי, את חייבת להציל אותי עם העוגה הזאת. בעלי רוצה עוגת תפוחים כמו שאמא שלו הכינה לו לפני 15 שנה, והמתכון שלה הוא על "בערך" אז תמיד נופלות לה העוגות ואני לא מסוגלת להכין עוגות כאלה של "בערך". אני רוצה להכין את שלך והוא לא צריך לדעת מאיפה המתכון- שיחשוב שזה של אמא שלו.
    אז ככה:
    1. אני צריכה שיהיה רסק תפוחים משימורים ולא תפוחים אמיתיים- כמה לשים?
    2. מה זה תבנית 24? יש לי תבנית בינונית מלבנית של תנור- לא גודל של תנור שלם אלא טיפה יותר מחצי. זה בסדר?
    3. לגבי הסוכר חום- יש לי רק סוכר לבן או דבש, מה עדיף וכמה?
    4. לגבי הקמח- אם אני משתמשת ברגיל, כמה א"א להוסיף?

    יישר כוח וחג שמח
    שתדעי שרק עליך אני סומכת
    תודה, יונית.

  8. וואוווו ניקי!!!
    אין אין אין על העוגה הזאת!
    הכנתי אותה כבר שלוש פעמים השבוע,היא נטרפת!
    בעלי אמר שהיא העוגה המנצחת שלו :)
    והכי כיף שזה כל כך פשוט..
    אגב,הכנתי את זה עם קמח מלא 70%,יוצא נהדר!
    תבורכי :)

    • נהדרת תודה אביה.

  9. היי ניקי

    אין לי סוכר חום (דמררה), האם אפשר לוותר על זה?

    חג שמח

    • כן שירלי.

  10. היי ניקי, האם אפשר לוותר על הסוכר החום?.

    חג שמח

    • כן שרון

  11. הי ניקי לדעתך אפשר להשים על הפלטה ולהגיש עם גלידה וניל?

    • לא יודעת מה לומר, היא לא תתייבש על הפלטה ?

  12. הי ניקי, האם אפשר להקפיא את העוגה?

    • כן

      • תודה רבה.

  13. הי ניקי, האם ניתן להקפיא את העוגה?

  14. הי ניקי,
    ראשית אומר שאני אוהבת מאד לקחת מתכונים מהאתר שלך.
    המשפחה שלי אוכלת, נהנית ומלקקת את האצבעות. יישר כח!
    ולשאלתי: האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש?
    אם כן, מה הכמויות?

    • הי נורית
      אין לי תשובה טובה כאן להחליף לגמרי לא נראה לי העוגה לא תיהיה מספיק מתוקה, אפשר לשלב למשל כמו כאן http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/11482/

  15. הי ניקי האם אפשר להשים בשתי תבניות אינגליש קיק במקום? והאם ניתן להקפיא? ואםכן האם כשהעוגה חמה או קרה? תודהרבה לך

    • אפשר להכין בשתי אינגליש כשהעוגה מתקררת.

      • ואוו מהר תודה רבה

  16. היי ניקי תודה רבה על מתכונים מדהימים. רציתי לשאול כשאני מגרדת את התפוחים הקלופים אני סוחטת מהם את המיץ או שמה את הכול בעוגה

    • כמו שזה הכל נכנס פנימה

  17. הוספתי קצת אגוזי מלך. יצא מדהים!!
    תודה רבה על המתכון :)

  18. העוגה נראית מצוין. האם ניתן לאפות אותה בתבניות עגולות קטנות חג פעמיות?

    • כן טלי.

  19. בד״כ אני לא מגיבה… אבל, הכנתי את העוגה הזאת לערב החג ויצא פשוט מעולה!!!!
    תודה על מתכון קל, פשוט וטעים
    שנה טובה וחג שמח

    • אין על מה מכל הלב יופי של בחירה, שנה טובה גם לך.

  20. צריך לשמן את התבנית ? בתנור צריך לכסות עם נייר כסף?

    • צריך לשמן ואין צורך לכסות.

  21. הי ניקי , מה שלומך ? הכנתי הרגע את העוגה ויצאה לי בלילה סמיכה מאוד . הכל לפי המתכון חוץ מביצים מדיום . אפשר להוסיף עוד ביצה עכשיו ? אחרי שהבלילה מוכנה ? פתרון אחר ? חג שמח ושנה טובה לך ולבני משפחתך .

    • עניתי לך קודם

  22. הי ניקי מה שלומך ? שאלונת קצרה הכנתי את הבלילה ויצאה סמיכה זה עם ביצים מדיום אולי זו הסיבה? להכניס עוד ביצה לבלילה? אחרי שהיא כבר מוכנה? שנה טובה וחג שמח לך ולבני משפחתך .

    • תוסיפי עוד ביצה אחת זה יהיה סמיך וזה בסדר.

  23. הי לא הבנתי רק אני צריכה לשים את התפוחים בתנור ככה? או לבשל אותם קודם עם סוכר חום?

    • לשים ככה בדיוק כמו שכתוב במתכון.

  24. אוי לא! שכחתי לקלף את התפוחים! העוגה כבר בתנור… זה יהיה אכיל? (לא אוכל לטעום ממנה לפני שאביא לחמותי…)

    • חבל, ירגישו את הקליפות אבל אפשר להסתדר העוגה טעימה. אולי תכיני עוד אחת ? זה כלום עבודה.

  25. עוגה פשוט מושלמת.. גם למי שכביכול לא אוהב עוגת תפוחים.

  26. היי ניקי , רוצה להכין את העוגה לחג , אבל אבא שלי סכרתי , מה כמות הסוכר הכי נמוכה שאפשר לשים כדי שהיא תהיה עדינה או שאת ממליצה משהו אחר ?

    • מה עם תחליף סוכר ?

      • איזה תחליף סוכר את ממליצה ?

        • אני לא מבינה בסכרת בכלל את צריכה לוודא שמותר לו את התחליף הזה. תבדקי את "כמו סוכר"

      • איזה תחליף את ממליצה ?

        • עניתי קודם

  27. ניקי היי, תבנית אנגלישקייק אפשר? ואם כן כמה?

    • שתי תבניות אינגליש קייק.

      • יצא פצצה. תודה רבה וחג שמח !!

  28. שלום ניקי
    הכנתי את העוגה
    טעמתי מהצד קצת יבשה
    להרטיב אותה ?
    ואם כן איך?

    • איך עוגה כזאת יוצאת יבשה ? תרתיחי 3/4 מים עם שליש כוס סוכר ותרטיבי את העוגה פה ושם.

טוען...
טוען...