משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

פאי שוקולד אפוי

נכתב על ידי יוני 21, 2012 , צפיות: 164564

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות שוקולד

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

פאי שוקולד אפוי

פאי שוקולד אפוי, שוקולד ועוד שוקולד על שכבת בצק פריך זה כבר עושה חשק לתת ביס…

פאי שוקולד אפוי

גודל תבנית: 24"

מצרכים:

200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)

מילוי:
200 ג' שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
25 ג' חמאה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
2 ביצים



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולקרר חצי שעה, לרדד את הבצק לעלה ולשטח בתבנית להדק ולחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה.

2. לחורר חורים עם מזלג ולאפות אפיה עיוורת.

3. להמיס שוקולד חמאה ושמנת לקרם אחיד. לטרוף ביצים וסוכר, לאחד את שתי התערובות.

4. לצקת את הבלילה על הקלתית המוכנה ולאפות עוד 20 דקות או עד שהיא מתייצבת לצנן ולבזוק א. סוכר.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

גולשים מכינים וממליצים :

לירון : היי ניקי! אני חייבת להגיד לך – הרסת אותי עם הפאי הזה!!! את יודעת, כבר הכנתי הרבה עוגות טעימות שלמדתי מהאתר שלך, אבל הפעם זה עובר כל גבול, במובן הטוב. הפאי הזה הוא אחד הדברים היותר טעימים שנכנסו לפה שלי מאז שאני זוכרת את עצמי, בלי טיפה של הגזמה. אני כבר מחכה שבעלי יטעם ממנו….
וסתם זה לא קשור לפה, אבל הכנתי גם את הצלי בקר עם פירות יבשים, זוכרת שהתייעצתי איתך על התנור? בקיצור טרפו אותו, וכולה שני אנשים אכלו, אני רק טעמתי קצת… תוך שעתיים לא נשאר אפילו צימוק אחד :)
שורה תחתונה – אין עלייך!!! בזכותך שידרגתי את הבישול והאפייה שלי והמטבח שלי הפך להיות מקור של הרבה הנאות… תודה לך.

אביגיל : היו לי ספקות ביחס להצלחת הפאי שכן מעולם לא אפיתי פאי, אך יצא מדהים ברמה שקשה לתאר.

רחל : ניקי יקרה , העוגה נהדרת כמו כל שאר המתכונים שלך באתר. לפני האפייה, פזרתי על המילוי חצאי פקאן.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

925 תגובות

  1. שלום ניקי,
    ראשית ברצוני להודות לך על המתכון המצויין הזה! הכנתי את הפאי הזה כבר שש פעמים והוא תמיד יוצא נפלא וכולם משבחים!
    השאלה שלי היא לגבי החלק של האפיה העיוורת. איכשהוא תמיד כשאני מוציאה את הנייר עם הקטניות לאחר 10 דקות אפיה, הוא נדבק לי לבצק ואוסף איתו חתיכות ממנו. ניסיתי גם נייר כסף וגם נייר אפיה ובשניהם זה קורה. יש לך מושג למה? ומה אפשר לעשות?

    • הי
      כי את מורידה את הנייר מוקדם מידי אולי בתנור שלך צריך עוד דקה שתיים, שאת רואה שהנייר לא מתנתק תמשיכי לאפות. חוץ מזה תקראי את זה תתעלמי מהכותרת רותםhttp://www.nikib.co.il/holidays/purim/32621/

  2. היי ניקי עשיתי בתבנית 26 רגילה והכפלתי ב- 1.5 רק את המלית. המלית יצאה קצת סדוקה אחרי האפיה. העוגה מצוינת וטעימה בפעם הראשונה יצאה לי נמוכה כי אפיתי בתבנית גדולה ולא הכפלתי. אם אני אבזוק עכשיו אבקת סוכר ואכניס למקרר ואגיש ביום חמישי זה בסדר האבקה נשארת או עדיף לפני ההגשה?

    • אבקת סוכר רק לפני ההגשה כל השאר פחות הבנתי מה עשית. תהנו.

      • היי ניקי פשוט הכפלתי את המלית ב-1.5 כי אפיתי בתבנית 26

        • אבל זה מיותר זה מתאים ל 26.

  3. היי ניקי! רציתי לשאול האם כל תבניות הטארט הן בגודל אחיד או שיש גדלים שונים למעט התבניות האישיות?
    בנוסף האם מומלץ להכין רוטב מפטל ופירות יער ולהוסיף מעל כל פרוסת פאי? האם לדעתך זה יוסיף למנה?
    תודה (:

    • יש כל מיני גדלים,18, 20, 24, 26, אני מניחה שיש עוד. לפני ההגשה זה יכול מאוד נחמד לשים רוטב.

  4. היי ניקי המתכון נראה מעולה אני רוצה להכין לראש השנה בתבניות אישית, יש לי 2 שאלות:
    1. חשבתי להוסיף למעלה סירופ רימונים (אנסה לבשל אותו עם אלכוהול כלשהו) ורימונים לקישוט, את חושבת שזה מתאים בטעם?
    2. גנאש מוקצף יזרום במקום תערובת השוקולד?

    • זה לא קשור למתכון כל מה שאת רוצה לעשות, תכיני משהו אחר.

  5. היי ניקי,
    יש לי שאלה יש לי תבנית של 26 נמוכה מה השינוי שאני אמורה לעשות בכמויות?
    תודה!

    • שאלה נוספת, האם אני יכולה לערבל את החלק של הביצים במיקסר במהירות נמוכה או שזה חייב להיות ידני?

      • לא צריך מיקסר לטרוף עם מזלג, אני לא מבינה מה זה נמוכה תבנית נמוכה תבנית פאי וזה מתאים כאן.

  6. אני דיי ממהרת… אפשר לוותר על חצי שעה הקפאה? היה שעה וקצת במקרר

    • כן

  7. אני מכינה כעת את הבצק, הוא יוצא פירורים – ככה אמור להיות?

    • תוסיפי טיפת מים וזה יסתדר.

  8. הי ניקי
    יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן? אני רוצה פרווה ואין לי מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה…

    • לא

  9. האם ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת מתוקה?

    • לא

  10. האם מדובר בסוכר רגיל או אבקת סוכר?

    • סוכר רגיל

  11. היי ניקי אף פעם לא הכנתי פאי והבצק יצא לי ממש נוזלי ועשיתי כל מה שכתוב במתכון.. זה בעיה?!

  12. הי ניקי,
    אני מתכננת להכין את הפאי ביום ו' אך להגישו רק למחרת.
    כיצד מומלץ לשמור עליו? בחוץ? במקרר?
    תודה רבה ושבוע טוב :)
    ענת

    • היי ענת
      בגלל שחם אני ממליצה לשמור במקרר.

  13. הי ניקי,
    1. יש תחליף במקום השמנת, אני רוצה שזה יהיה פרווה?
    2. את יודעת אם אפשר להשתמש בבצק מוכן שקונים, (אני רוצה שזה יהיה פאי אישי), אם כן כמה זמן צריך לאפות את זה עם השוקולד?

    • תשובות:
      ריץ זה בסדר, אפייה בערך 20 דקות

  14. היי ניקי, מה הכמויות לתבנית 32?

  15. הי ניקי,

    1. זה בסדר שנשאר לי בצק שהספיק לתבניות של עוגיות קטנות ?

    2. אני צריכה את העוגה לעוד יומיים והכנתי בתבנית מתפרקת.
    עדיף לחלץ את העוגה עכשיו או לאחר ההקפאה בעוד יומיים?

    תודה!

    • קבלי תשובות:
      כן זה בסדר, תקפיאי עם התבנית אין מה להוציא עכשיו.

  16. הי יקי. קמח רגיל (לא תופח)?

    • קמח רגיל רוית

  17. ניקי החלפת תמונה לעוגה? הייתי עושה את העוגת פאי באופן קבוע ממתכון ששמרתי והללפתי טלפון ופתאום לא מוצאת את העוגה ההיא. זו אותה עוגה?

    • לא אותה תמונה כבר כמה שנים.

  18. היי ניקי,
    יש לי שתי שאלות:
    1.חשבתי לצקת מחצית מכמות השוקולד על הפאי מעל לצקת ממרח לוטוס או חמאת בוטנים ומעל את יתרת השוקולד.חושבת שיצא טוב?
    2. האם ניתן להקפיא את הפאי לאחר האפיה? אם לא,כמה ימים לפני ההגשה אפשר להכין?

    • תשובות:
      תכיני את הפאי ואחר כך תשימי את הלוטוס, אין צורך לאפות, אין בעיה כשבוע קודם להקפיא עדיף לפני הלוטוס.

      • תודה רבה יקירה. אין עליך
        יודעת להגיד לי בערך כמה כפות ממרח לוטוס צריך כדי לכסות את הפאי?
        שוב תודה..

        • יותר מחצי צנצנת ואת צריכה להמיס אותו קצת קודם.

  19. היי ניקי יקרה
    בנוהל, יום שישי, האתר שלך פתוח אצלי במחשב :) השבת הכנתי את הבורקס בשר (הסופנייייי)
    ועכשיו החלטתי להכין את הפאי. אפשרי בגרסה פרווה עם מחמאה ושמנת צמחית?
    תודה לך על האפשרות לבשל בלי לדעת לבשל

    • כן אין בעיה בהצלחה.

    • היי, אני הכנתי את זה בפרווה ויצא מעולה

  20. שלום ניקי, שאלה דחופה ממש:
    יש איזשהו תחליף לשמנת המתוקה??

    • שמנת לבישול אותה כמות.

  21. התגובה שלךרהיי ניקי פעם ראשונה שני אופה הכנתי את הפאי בתבנית 28 הכפלתי כמויות כמובן וביצעתי אפייה עיוורת . העניין הוא שכשהוצאתי את הנייר אפייה עד הזהבה האמצע טיפה עלה ולוקח זמן עד שזה מזהיב . למה? תודה

    • לדעתי הורדת את הנייר מוקדם מידי, לא נורא העיקר שזה הזהיב.

      • התגובה שלךניקי תודה יצא מדהים למרות שהוצאתי את הנייר קצת לפני . שאלה אחרונה הוספתי מעל גאנש שוקולד , מזגתי מעל ועכשיו אני מצננת אותה , שהיא מתקררת , רצוי לשמור במקרר או בחוץ?

        • תשמרי במקרר.

  22. הי ניקי
    האם הכמויות האלה מתאימות לתבנית פאי 26?

  23. היי ניקי הכנתי את הבצק והדפנות שלו קצת צנחו את יודעת מה עשיתי לא בסדר ?
    תודה

    • היית אמורה לעשות אפייה עיוורת לפני ששמת את הקרם, תרדי עד סוף המתכון.

  24. שלום ניקי :)
    אני מאוד רוצה להכין את הפאי הזה למחר בגרסה של תבניות אישיות. יש לי רק 4 תבניות פאי אישיות ולכן חשבתי להכין רק חצי כמות מהבצק והמלית.
    האם לדעתך זה אמור להספיק?
    תודה מראש :)

    • הי אנה
      לא סגורה, אני חושבת שתישאר לך שארית, מקסימום תכיני עוד.

  25. שלום ניקי יקרה,

    הכנתי את הפאי בתבניות פאי אישיות ויצא מקסים. תודה רבה!

    אני רוצה להכין לפסח ורוצה לדעת האם במקום להכין בצק ניתן לטחון עוגיות כשרות לפסח ולהוסיף להן חמאה ועליהן (מבלי לאפות אותן) לצקת את הבלילה ולאפות. מה דעתך?

    תודה מראש,
    עינת

    • כן אפשר, זה לא אותו דבר והייתי מנסה לפני ורואה את התוצאה הסופית אני לא סגורה על זה בכל אופן.

  26. ניקי שלום,

    כנראה פיספסת את שאלתי.
    אשאל שוב, משום שחשוב לי להכין את הפאי כראוי,
    כמו כן, אולי השאלה ובעקבותיה התשובה תעזורנה לאחרים.

    האם הבלילה, בזמן הכנת העוגה, צריכה להיות בגובה הבצק?
    כלומר, האם לצקת את הבלילה עד גובה העוגה או מעט נמוך יותר?

    כמו כן, העובדה שאני אופה בתבניות אישיות
    משנה את זמן האפייה העיוורת ואת זמן האפייה עם הבלילה?
    אם כן, מה יהיה השינוי לדעתך?

    תודה מראש,
    שבת שלום,
    עינת

    • יותר מאוחר עינת אני לא יכולה לענות עכשיו האתר עמוס.

    • סליחה על האיחור היה קצת בלאגן באתר, לצערי.
      תמלאי עד הסוף קצת פחות, את צריכה לאפות עד שהבצק מזהיב, תסתכלי ותראי, את הפאי הסופי לאפות עד שהוא יציב וכן הזמנים מתקצרים.

  27. היי ניקי יקרה..
    מה זה אפיה עיורת?

    • בחיי שרשמתי ואפילו פירטתי.

  28. תודה על התשובה המהירה (בנוגע למספר התבניות האישיות).

    האם צריך לצקת את הבלילה עד גובה הבצק,
    או אולי קצת פחות?

    תודה,
    עינת

  29. ניקי שלום,

    אני רוצה להכין את העוגה בתבניות פאי אישיות.
    כמה תבניות יספיקו לדעתך?

    תודה מראש,
    עינת

    • היי עינת
      נראה לי כ 8 אולי 10 תבניות.

  30. היי ניקי,
    תודה על המתכונים המדהימים!!
    לבעלי יש יומולדת בפסח.
    יש לך המלצה על עוגה מתאימה ומיוחדת?

    • עוגת מוס שכבות לפסח היא נהדרת.

  31. מה עם ביצה או נוזל כלשהו לבצק? נראה לי חסר.

  32. ניקי היקרה!!אני חייבת לזכור להגיב למתכונים שכאלה…יצא טעים בטירוףףףף!!!קצר מחמאות כול השבת..תענוג של פאי❤️

    • תודה מקסימה :)

  33. הי נילי,
    קניתי כבר תבניות אינגליש קייק נמוכות למשלוחי מנות כי רציתי להכין עוגה אחרת, אבל בסוף בא לי להכין את הפאי הזה, השאלה אם אפשר להכין את הפאי בתבנית אינגליש נמוכה?

    • היי ניקי! אין על המתכונים שלך :)
      רציתי גם להכין למשלוחי מנות ומצטרפת לשאלה אם אפשר להכפיל כמויות? נראלך אפשר לשים תותים למעלה או שלא שייך לאפות אותם?

      • הי אורית
        את יכולה להכפיל בכמה שאת צריכה, הכמות זאת מתאימה ל 24, תותים אי אפשר לאפות.

    • ניקי…
      שתי תבניות נמוכות כן אפשר.

      • יצא מדהים!!!!!
        הכנתי למשלוחי מנות בתבניות אינגליש קייק נמוכות, התבניות יצאו יפהפיות עם ריח משגע!
        מומלץ! אמנם ההכנה קצת מורכבת, אבל הכל כתוב בפירוט רב. ואם עוקבים אחרי ההוראות לא מסתבכים…
        תודה לך ניקי:) ופורים שמח:)

        • חג שמח חיה

  34. שלום ניקי, אני רוצה להכין את הפאי שלך פרווה למשלוחי מנות ולהכין אותם בתבניות לפאי קטנות. יש לך מושג כמה תבניות קטנות יצאו מזה? ואם אני צריכה כמות גדולה אפשרי להכפיל ולשלש כמויות?

  35. היי ניקי, המתכון הזה פשוט אליפות! הכנתי אותו כבר כמה פעמים… הכנתי את הפאי הבוקר ואני צריכה אותו רק למוצ"ש, האם להקפיא אותו או שאפשר להשאיר אותו במקרר עד מוצ"ש?

    • את יכולה לשמור אותו במקרר.

      • תודה רבה על התשובה! והמרק עדשים פרווה זה יהיה טוב מהערב עד מוצש?

        • כן

          • תודה רבה ❤ ושבת שלום!

טוען...
טוען...