משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

נכתב על ידי יוני 21, 2012 , צפיות: 197507

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

אני מאוהבת בבצקי שמרים, אין דבר יותר טוב מעוגת שמרים חמה מלאה בשוקולד טוב. אין לי סבלנות לחכות שהיא תתקרר אני והילדים מחסלים אותה בכיף ונהנים מכל רגע. תענוג של עוגה מדהימה שעושה טוב על הלב.

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

מצרכים:

840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)

כפית דבש
ביצה טרופה להברשה

מילוי: 
ממרח שוקולד השחר העולה

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף אחת על השנייה. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)

3. להתפיח בסביבות 20  דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

הערות:
מי שמעדיף לעבוד רגיל עם הבצק כלומר התפחה רגילה ולא ארוכה שיוסיף עוד כוס קמח לבצק ואז אפשר לחלק את הבצק לארבעה חלקים.

עוגת שמרים - קראנץ שוקולד

יאם!
עוגת שמרים - קראנץ שוקולד

מאותו בצק נהדר:
רולדות שמרים

מילויים לעוגות שמרים

קסם : טוב אז מלאתי בשוקולד נוטלה הלכתי על 3 עוגות של תבנית ארוכה יצא לי פשוט מושלםםםםםםםם ניקי תודה ענקית את אלופה!

מיטלוש :  היי ניקי, הכנתי את העוגה לחג במילוי של שוקולד קינמון והיא יצאה פשוט חלומית!!!תמיד חששתי מעוגת שמרים אבל אין מה לחשוש כשמדובר במתכון שלך! אז תודה ענקית ושנה טובה לך :) אגב מתוך 3 עוגות נשארה רק חצי עוגה.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,031 תגובות

  1. היי ניקי
    סליחה על השאלה. מעולם לא הכנתי עם בצק שמרים (הכנתי רק חלות מס' פעמים), מה המתכון הקל ביותר שלך מתוך כל עוגות השמרים שאיתו כדאי להתחיל? המון תודה

  2. שבוע טוב לראשונה בחיי הכנתי עוגת שמרים. הן חוסלו…תודה רבה על כל המתכונים.

    • מזל טוב ותודה על השיתוף.

  3. היי ניקי
    אני עושה קבוע את העוגה שמרים פרווה שלך והיא מעולה אני
    רוצה לנסות את זאת האם זה יתאים לעשות אותה פרווה את החלב להחליף במים ואת החמאה במחמאה ?

    • כן שירן.

      • תודה רבה אין כמוך

  4. יצא מצויין,תודה רבה ניקי!

  5. היי, תודה על המתכון, אז אם אני עושה את ההתפחה המהירה, זה בעצם יוצא קילו קמח נכון? ומה לגבי שאר המצרכים? כמה להוסיף מכל אחד…? תודה!

    • אין בשמרים התפחה מהירה אין דבר כזה. את ראית מה כתבתי למטה בהערות ?

  6. הי ניקי יש לי כמה שאלות,
    רציתי לדעת האם ניתן להחליף את החמאה במרגרינה, והאם יש אפשרות לא להתפיח במשך הלילה אלא רק כמה שעות? אני רוצה להכין את זה היופ לצאת הצום..
    תודה מראש!

    • תשובות:
      חייבים 8 – 9 שעות במקרר בשביל שזה יתפח כמו שצריך, מרגרינה זה בסדר, למה לא להכין בהתפחה רגילה קצת יותר מאוחר ?

  7. אפשר לעשות את העוגה פרווה?
    אם כן במה להמיר את החמאה והחלב?

      • הכנתי פרווה. הוספתי גם אגוזי מלך קצוצים דק יל השוקולד.
        יצא מדהים!!
        זללנו פס שלם….
        עוד 2 מחכים בפריזר לשבת.
        בזכותך כבר לא מפחדת מעוגות שמרים.
        אולי אפילו אנסה להכין את העוגת שמרים גבינה.
        תודה רבה !!

  8. היי ניקי
    האם אפשר להמיר את החמאה בשמן ?אם כן אז כמה שמן לשים

  9. היי, יש לי רק 4 וחצי כוסות קמח רגיל ואני רוצה לעשות התפחה רגילה, אני יכולה להשלים ל7 כוסות עם קמח תופח?

  10. היי ניקי
    אם אני מעוניינת להכין את המתכון לבצק הזה אבל רוצה תפיחה רגילה ולא של לילה. מה עלי להוסיף למתכון?
    וכמה עוגות יצאו לי מזה?
    תודה רבה

    • תרדי עד למטה רשמתי בפירוט מה צריך לעשות מתחת למתכון, מקילו יוצאות 4 עוגות.

      • אם אני מבינה נכון צריך להוסיף רק עוד כוס קמח ותפיחה של שעה פלוס?

        • כוס נוספת ותפיחה עד שהבצק מכפיל את הנפח שעה פלוס שעתיים.

          • תודה רבה על המענה

  11. היי ניקי,
    אשמח אם תוסיפי במתכונים הנהדרים שלך באיזו תוכנית להשתמש עם התנור.
    בעוגות שמרים זה נאפה מעולה מבחוץ אבל בפנים נשאר קצת "בצקי".
    אתמול אפיתי את עוגת השמרים קראנץ ויצאה עוגה נפלאה, אבל שוב…בפנים קצת בצק.
    הפעלתי על 180 מעלות עם טורבו .

    תודה רבה, את אלופה!

    • אני תמיד אופה על ג"ח עליון תחתון, בעוגות שמרים תמיד לבדוק שהעוגה הזהיבה יפה מלמעלה ובתחתית, צריך להרים את העוגה קצת. בשורה התחתונה לכל תנור יש את הזמן שלו ויכול להיות שצריך עוד דקה שתיים, בנוסף תמיד תמיד לחמם את התנור מראש לפני ההכנסה.

  12. טוב ניקי אני לא רואה את השאלה שלי אבל כבר הסתדרתי בכל אופן רציתי לשתף אותך שהכנתי את העוגות שמרים גם במילוי נוטלה, וגם שוקולד עם חלבה, יצא אליפות! איזה בצק רך ואורירי פשוט טעים ומושלם! תודה רבה!
    אגב הכנתי השבת גם את החלת לחמניות, וגם את הנגיסי גבינה ותפוחי אדמה (במקום בטטה). יצא מדהים מדהים!!

  13. הי ניקי
    אני רוצה להכין רק שתי אינגליש והתפחה רגילה
    מה עלי לעשות בדיוק?

  14. אם הבצק היה 12-14 שעות במקרר אפשר להשתמש בוא?

    • תריחי אותו, אם יש ריח חזק של שמרים תזרקי אותו.

  15. הי ניקי
    אם אני רוצה להקפיא אז אחרי האפייה או לפני?

    • אחרי האפייה והסירופ להכניס להקפאה.

  16. ניקי,כשאת רושמת בסעיף 1 שמכניסים למקרר למשך לילה. כמה שעות זה לילה שלך במקרר? כי אני מניחה שהלילות שלנו לא שווים במספר השעות שלהם ;-)

    • ניקי סליחה לא שמתי לב שתגובה מתחתי ענית 9 שעות. תודה בכל

      מקרה. מקווה שיצא לי טוב :))

    • 8 – 9 שעות התפחה ראשונה במקרר.

  17. היי ניקי, את הגורו של הרשת בכל הקשור למטבח !!
    2 שאלות לגבי המתכון
    1
    לכמה תבניות מאורכות הכמויות האלה מספיקות ? כמה עוגות יוצאות ?
    2. אני משץצשת בקוביית שמרים טריים – כמה לשים על הכצות הזאת ?
    תודב

    • בוקר טוב
      יוצאים 3 קראנץ ותשימי קובייה אחת.

  18. היי ניקי,
    אפשר הסבר על התפחה רגילה וארוכה? כמה זמן עלי להתפיח את הבצק? רשום בתגובות על התפחה של 9 שעות אך קראתי את המתכון עד הסוף והדבר היחיד שהיה רשום זה להתפיח במשך 20 דקות ולהוסיף עוד כוס קמח.

  19. הכוונה לשקית שמרית שלמה?

    • כן

  20. הי ניקי כל פעם שאני מכינה יוצא לי יותר טעים מהפעם הקודמת, אבל אתמול הכנתי את הבצק בערך בשתיים והשארתי אותו בחוץ עד 12 בלילה ואז הכנסתי לקירור, האם אפשר להשתמש בבצק?

    • איך הריח שלו ?

  21. את השמרים היבשים צריך תחילה להעמיס במים?

    • לא אלא אם ספק בתקינות שלהם.

  22. היי ניקי בטעות הוספתי שני כפות מלח
    האם לזרוק ולהכין בצק חדש? ( תפיחה ללילה)

    • אני מקווה שהכנת חדש.

      • האמת היא שבסוף השארתי אותו ויצא לי קראנץ' פיצה מדהים :)

        • אילתור לא רע בכלל, יפה.

  23. היי ניקי,
    במידה ורוצה לעבוד עם קוביות שמרים טריים, צריך להמיס אותם במים? במידה וכן, איזו כמות של מים?

    • לא צריך, תפוררי את הקובייה על הקמח.

  24. היי ניקי היקרה,
    אשמח לאותו מתכון בדיוק רק ל-2 קילו קמח ע"מ לעשות הפרשת חלה.

    • שתי אפשרויות להכפיל את הבצק פי שניים בתוספת מה שכתבתי למטה אז זה יוצא שני קילו. או יש לי בצק לחלות שהוא שני קילו, מה את מעדיפה ?

  25. היי ניקי
    אין לי מיקסר , ורציתי לדעת האם אפשר לערבב וללוש את הבצק ידנית במקום ?

    • כן שירה.

  26. היי ניקי. אני רוצה לעשות מזה קרואסונים עם הפתעת שוקולד בפנים (כמו של נאמן שיש אצבע שוקולד בפנים) יש לך רעיון איך אני יכולה לעשות זאת?

    • את צריכה לקנות את האצבעות שוקולד האלה, הן מיוחדות לקרואסונים כאלה. השאר לא נראה לי בעיה להכין קרואסון ולמלא.

  27. המתכון הכי מוצלח שיש! מחפה על מותו של המתכון של סבתא שהלך עימה… :)
    רציתי לשאול אם הבצק יכול להיות במקרר לזמן בלתי מוגבל (אך סביר)?
    מתכוונת שרוצה להכין את הבצק עכשיו ולאפות הלילה, אך לא בטוחה שאצליח הלילה. האם לגיטימי לאפות רק מחר בערב והבצק יישאר במקרר עד אז?

    • לא שירה, בצק יכול להיות התפחה ראשונה 8 – 9 שעות במקרר אחר כך צריך לעבוד איתו.

  28. ניקי יקירה, למה אי אפשר להדפיס? (זה שולח אותי ל'הלכתם לאיבוד')

    • יש תקלה זה יסודר.

  29. ניקי שלום
    סליחה על הבורות…מה זה אומר תפיחה רגילה?

    • היי חן
      שעה וחצי שעתיים או קצת יותר עד שהבצק מכפיל את הנפח.

  30. מה הכמות ל2 אינגליש קייק?

  31. היי ניקי
    קצת פיספסתי את ההערה על ההתפחה הארוכה או הרגילה, הכנסתי למקרר אבל אני רוצה להכין עוד היום מה עליי לעשות?

טוען...
טוען...