משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

נכתב על ידי יוני 21, 2012 , צפיות: 176993

קטגוריות: עוגות וקינוחים, עוגות שמרים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

אני מאוהבת בבצקי שמרים, אין דבר יותר טוב מעוגת שמרים חמה מלאה בשוקולד טוב. אין לי סבלנות לחכות שהיא תתקרר אני והילדים מחסלים אותה בכיף ונהנים מכל רגע. תענוג של עוגה מדהימה שעושה טוב על הלב.

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

מצרכים:

840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)

כפית דבש
ביצה טרופה להברשה

מילוי: 
ממרח שוקולד השחר העולה

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף אחת על השנייה. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)

3. להתפיח בסביבות 20  דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

הערות:
מי שמעדיף לעבוד רגיל עם הבצק כלומר התפחה רגילה ולא ארוכה שיוסיף עוד כוס קמח לבצק ואז אפשר לחלק את הבצק לארבעה חלקים.

עוגת שמרים - קראנץ שוקולד

יאם!
עוגת שמרים - קראנץ שוקולד

מאותו בצק נהדר:
רולדות שמרים

מילויים לעוגות שמרים

קסם : טוב אז מלאתי בשוקולד נוטלה הלכתי על 3 עוגות של תבנית ארוכה יצא לי פשוט מושלםםםםםםםם ניקי תודה ענקית את אלופה!

מיטלוש :  היי ניקי, הכנתי את העוגה לחג במילוי של שוקולד קינמון והיא יצאה פשוט חלומית!!!תמיד חששתי מעוגת שמרים אבל אין מה לחשוש כשמדובר במתכון שלך! אז תודה ענקית ושנה טובה לך :) אגב מתוך 3 עוגות נשארה רק חצי עוגה.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

992 תגובות

  1. היי ניקי, את הגורו של הרשת בכל הקשור למטבח !!
    2 שאלות לגבי המתכון
    1
    לכמה תבניות מאורכות הכמויות האלה מספיקות ? כמה עוגות יוצאות ?
    2. אני משץצשת בקוביית שמרים טריים – כמה לשים על הכצות הזאת ?
    תודב

    • בוקר טוב
      יוצאים 3 קראנץ ותשימי קובייה אחת.

  2. היי ניקי,
    אפשר הסבר על התפחה רגילה וארוכה? כמה זמן עלי להתפיח את הבצק? רשום בתגובות על התפחה של 9 שעות אך קראתי את המתכון עד הסוף והדבר היחיד שהיה רשום זה להתפיח במשך 20 דקות ולהוסיף עוד כוס קמח.

  3. הכוונה לשקית שמרית שלמה?

    • כן

  4. הי ניקי כל פעם שאני מכינה יוצא לי יותר טעים מהפעם הקודמת, אבל אתמול הכנתי את הבצק בערך בשתיים והשארתי אותו בחוץ עד 12 בלילה ואז הכנסתי לקירור, האם אפשר להשתמש בבצק?

    • איך הריח שלו ?

  5. את השמרים היבשים צריך תחילה להעמיס במים?

    • לא אלא אם ספק בתקינות שלהם.

  6. היי ניקי בטעות הוספתי שני כפות מלח
    האם לזרוק ולהכין בצק חדש? ( תפיחה ללילה)

    • אני מקווה שהכנת חדש.

      • האמת היא שבסוף השארתי אותו ויצא לי קראנץ' פיצה מדהים :)

        • אילתור לא רע בכלל, יפה.

  7. היי ניקי,
    במידה ורוצה לעבוד עם קוביות שמרים טריים, צריך להמיס אותם במים? במידה וכן, איזו כמות של מים?

    • לא צריך, תפוררי את הקובייה על הקמח.

  8. היי ניקי היקרה,
    אשמח לאותו מתכון בדיוק רק ל-2 קילו קמח ע"מ לעשות הפרשת חלה.

    • שתי אפשרויות להכפיל את הבצק פי שניים בתוספת מה שכתבתי למטה אז זה יוצא שני קילו. או יש לי בצק לחלות שהוא שני קילו, מה את מעדיפה ?

  9. היי ניקי
    אין לי מיקסר , ורציתי לדעת האם אפשר לערבב וללוש את הבצק ידנית במקום ?

    • כן שירה.

  10. היי ניקי. אני רוצה לעשות מזה קרואסונים עם הפתעת שוקולד בפנים (כמו של נאמן שיש אצבע שוקולד בפנים) יש לך רעיון איך אני יכולה לעשות זאת?

    • את צריכה לקנות את האצבעות שוקולד האלה, הן מיוחדות לקרואסונים כאלה. השאר לא נראה לי בעיה להכין קרואסון ולמלא.

  11. המתכון הכי מוצלח שיש! מחפה על מותו של המתכון של סבתא שהלך עימה… :)
    רציתי לשאול אם הבצק יכול להיות במקרר לזמן בלתי מוגבל (אך סביר)?
    מתכוונת שרוצה להכין את הבצק עכשיו ולאפות הלילה, אך לא בטוחה שאצליח הלילה. האם לגיטימי לאפות רק מחר בערב והבצק יישאר במקרר עד אז?

    • לא שירה, בצק יכול להיות התפחה ראשונה 8 – 9 שעות במקרר אחר כך צריך לעבוד איתו.

  12. ניקי יקירה, למה אי אפשר להדפיס? (זה שולח אותי ל'הלכתם לאיבוד')

    • יש תקלה זה יסודר.

  13. ניקי שלום
    סליחה על הבורות…מה זה אומר תפיחה רגילה?

    • היי חן
      שעה וחצי שעתיים או קצת יותר עד שהבצק מכפיל את הנפח.

  14. מה הכמות ל2 אינגליש קייק?

  15. היי ניקי
    קצת פיספסתי את ההערה על ההתפחה הארוכה או הרגילה, הכנסתי למקרר אבל אני רוצה להכין עוד היום מה עליי לעשות?

טוען...
טוען...