משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת מוס דבש

נכתב על ידי ספטמבר 2, 2015 , צפיות: 41266

קטגוריות: מתכונים לראש השנה, עוגות וקינוחים, עוגות מוס

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת מוס דבש

עוגת מוס דבש לראש השנה, מתכון קל מומלץ ביותר המוס דבש יוצא משגע! אני די התלבטתי האם לתת לילדים כפיות שיאכלו ישר מהקערה או להכין את העוגה, בסוף השכל הישר ניצח והכנתי את העוגה.
מזל שאפשר ללקק את השאריות מהקערה :)
יש כאן שילוב טעים של קרמל ודבש שמאוד מתאים מאוד לראש השנה. להכין ולקבל הרבה מחמאות. 

עוגת מוס דבש

תבנית 24

מצרכים:

150 ג' פתי בר קרמל
100 ג' חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

שכבת המוס:
2 שמנת מתוקה 38%
2 חבילות אינסטנט וניל
כוס וחצי חלב
שליש כוס דבש
3 כפות יפות של סוכר

שכבת הפירורים:
10 פתי בר קרמל
50 ג' חמאה מומסת
כף שטוחה סוכר חום


אופן ההכנה:

1. לגרוס את הביסקוויטים לערבב עם החמאה והסוכר ולשטח באופן שווה בתבנית, להעביר להקפאה בינתיים.

2. להקציף שמנות, אינסטנט חלב סוכר ודבש לקרם יציב.

3. להעביר את הקרם לתבנית מעל שכבת הפתי בר לסדר באופן שווה.

4. להעביר בינתיים להקפאה ולהכין את שכבת הפירורים, לגרוס את הביסקוויטים להוסיף חמאה וסוכר.

5. לפזר מעל ולהקפיא ללילה שלם להוציא למקרר שעתיים לפני ההגשה.

שאלות תשובות וקצת הסברים:
אני לא אוהבת דבש – אין בעיה להכין בלי הדבש
אפשר להכין מראש ? אפשר להכין גם שבוע מראש ולשמור בהקפאה
עוגת קלאסית לראש השנה, שינוי מרענן מעוגת הדבש הרגילה.

עוגת מוס דבש

עוגת מוס דבש

עוגת מוס דבש

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

335 תגובות

  1. סליחה המילה בישול השתרבבה לי בטעות פנימה.. (בהודעה הקודמת)…. חחחחח
    בכל מקרה המתכונים שלך מעולים והיה לנו חג
    מאוד טעים!!!!
    אגב עשיתי גם את הבקר בערמונים ויצא וואו!!!!
    שנה טובה ותודה רבה!

  2. ניקי יקרה!
    שנה טובה! עשיתי את העוגה הזו בגרסת פרווה
    לבישול ואת הבחושה תפוחים לכבוד החג ויצא מעולה!!!!! מודה מקרב לב! ♡

  3. ניקי רציתי להגיד לך תודה! על עוד מתכון מוצלח שלך..
    הכנתי לערב חג ראש השנה את עוגת מוס דבש.
    היא פשוט חוסלה…
    וקיבלתי ים של מחמאות❤
    אז תודה לך על שפע המתכונים הטעימים❣
    שנה טובה ומתוקה

    • שנה טובה ותודה על ההמלצה.

  4. עוגה מושלמת!! גם היום הכנתי אותה..

    ניקי, רציתי לאחל לך שנה טובה! שנה בה תמשיכי להפתיע אותנו במתכונים חדשים, קלים וטובים!!
    זה האתר היחיד בעולם שאני מעיזה להכין דברים חדשים ישר לאורחים…
    תודה על כל ההשקעה בנו! על התגובות המהירות! והמחשבה התמידית עלינו…
    שנה טובה ומתוקה!! חג שמח!

    • איזה פרגון תודה רבה, חג שמח ושנה טובה.

  5. הי ניקי
    1. אם אני רוצה להכין את העוגה להיום בערב (בלי לילה במקרר) , זה אפשרי ?
    2.אני מכינה עם עוגיות לוטוס. את יודעת להגיד לי איזה כמות מקבילה ל 10 פתי בר קרמל ?
    תודה רבה וחג שמח

    • בוקר טוב
      מעכשיו עד הערב היא לא יכולה להיות במקרר ? בקשר ללוטוס תשקלי 150 ג' זה אמור להיות אותו דבר תמיד אפשר להוסיף עוד.

      • זה יוצא 24 עוגיות לוטוס, לפי חישוב שעשיתי, כי לי אין משקל מטבח

        • לכי על זה.

          • תודה רבה על המענה. היא תהיה במקרר מעכשיו

  6. שלום ;)
    ניקי רציתי לדעת העוגה תשרוד נסיעה של שעה?

    • הי עדן
      תיקחי קפואה לגמרי ובתוך צידנית עם קרח והרבה מחשבות טובות.

  7. ניקי, העוגה מהממת והמוס דבש מטריף. אמא שלי ואני ליקקנו את השאריות מהקערה. נפלא. תודה רבה.

    • כיף של המלצה תודה קרן.

  8. היי ניקי, אם יש לי תבנית 27 אבל אין לי איך להכפיל את המוצרים כי קניתי בדיוק מה שרשמת זה בסדר ? ועוד שאלה, קניתי 2 שמנת להקצפה גדולות אז פשוט להשתמש באחת מהן ? או שבשתיהן ? כי לא ממש הבנתי מה הכמות

    • לא, העוגה לא יכולה למלא תבנית 27 כשהיא מתאימה ל 24, תצא מאוד נמוך. יש כאן 500 מ"ל שמנת מתוקה במוס.

  9. שלום ניקי!
    אני עושה את הגרסא הפרווה. מאחת התגובות הבנתי שבשביל תבנית בינונית חד פעמית צריך להכפיל כמויות זה מה שעשיתי ויצא מלא מהקרם. הכוונה היתה לתבנית גודל A4? ושאלה נוספת כתבת קרם יציב ושלי יצא סמיך אבל נוזלי זו בעיה? חוששת שיתקשה מידי בהקפאה ויהיה נוזלי כשיפשיר מה את אומרת?

    • הי אילת
      לתבנית A4 לא צריך להכפיל כמויות לתבנית הגדולה צריך להכפיל. הקרם חייב להיות יציב, תגישי את העוגה חצי קפואה ואל תחכי שהיא תפשיר לגמרי.

  10. לניקי שלום רב,
    ראש השנה הגיע אלינו בשימחה, כמובן שהתביתתי בעוגת המוס שלך לראש השנה.
    שאלתי היא: יש לי תבנית 28, האם עלי להגדיל כמויות?
    אשמח עם אקבל תשובה כי רצית להכין אות היום בערב.

    • הי פנינה
      תכפילי הכל פי שניים.

  11. הי ניקי,
    עוגה מהממת שהכנתי שנה שעברה. בני הבית כבר ביקשו את זה לחג… אני גרה בלונדון אז אני לא סגורה על כמות השמנת מתוקה כי פה יש אריזות שונות. כמה אני צריכה לשים? תודה! חג שמח ושנה טובה!

  12. הי ניקי,
    כמה זמן לפני ההגשה צריך להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר כדי שהמרקם יהיה מרקם של מוס ולא של עוגת גלידה?
    תודה!

    • שעתיים

  13. היי ניקי רציתי לדעת עם אפשר להכין את העוגה בקינוחי כוסות????
    תודה

  14. מושלמת ומרשימה! חיפשתי מה לעשות עם עוגת דבש שהתייבשה- פשוט השתמשתי בה כבסיס במקום הביסקויטים. טעיייים.כבר לא נשאר הרבה לחג…
    .

  15. מחפשת להכין על בסיס שקדים או אגוזים במקום בסקוויטים. יש רעיון?

    • אין לי.

  16. הי ניקי,

    האם אפשר להוסיף ג'לטין לתוספת יציבות?
    אם כן מתי וכיצד?
    תודה רבה!
    יולי

    • הכנת אותה שאת אומרת שהיא לא יציבה ? העוגה לא צריכה ג'לטין.

      • התגובה שלך אני לא רוצה להקפיא את העוגה אז מעדיפה להוסיף ג'לטין תוכלי להסביר לי מתי וכמה?

  17. היי ניקי,
    יש לי תבניות קוטר 26
    ואני גם מעדיפה 26 לחג (24 קטן מדי)
    מה השינוי בפרופורציות שאני צריכה לעשות ברכיבים?
    תודה מראש,
    נורית

    • לא מגדילים בין 24 ל 26 מכינים אותו דבר.

  18. שלום,
    סליחה על הבורות , מה זה פתיבר קרמל?
    לוטוס?
    וכן- האם ניתן לעשות בגרסת פרווה.
    תודה על הכל, המתכונים מווווושלמים

    • עניתי לך קודם.

    • סליחה, בטעות נשלח לי פעמיים—

  19. שלום,
    סליחה על הבורות, מה זה פתי בר קרמל?
    אני מכירה וניל ושוקו—
    שנית, יש מצב לעשות אותה פרווה?

    • הי עטי
      מה שיש לך זה בסדר לכי על הוניל, בזמנו היה גם טעם קרמל. לפרווה ריץ במקום השמנת וחלב סויה במקום החלב, חמאה = מחמאה.

      • נראה מעוללה! האם ניתן לשים במקום חלב סויה או עוד שמנת פרווה או חלב קוקוס?

        • ריץ זה בסדר וגם חלב סויה זה בסדר.

  20. הי ניקי
    יש לך באתר מתכון טוב לגלאס'ז עם הוראות נכונות?
    והאם אפשר לעוגה הזו לשלב עוד שכבה של משהו שתעשה את העוגה מורכבת יותר
    תודה

    • אין לי, את יכולה להסתכל על הטריקולדים באתר תקבלי רעיונות, אולי שכבת שוקולד יהיו שני צבעים.

  21. הי ניקי
    כמה שעות לפחות העוגה צריכה להיות במקפיא?
    תודה מראש,

    • 6 – 7 שעות משהו כזה.

  22. ניקי יבורכו ידיייך !!!
    הכנתי בתבנית 26..טעים בטירוףףף
    רק שאלה קטנה לפעם הבאה .. הגיוני ש100 גרם עוגיות לא כיסו את כל העוגה מלמעלה ??

    • לא זה היה אמור לכסות את כל העוגה.

  23. היי ניקי.
    האם טעם הדבש ממש מורגש ?

    • הוא מורגש בעדינות אבל מורגש.

  24. היי ניקי..
    כשאת כותבת שתי שמנת להקצפה את מתכוונת ל500 מ"ל?
    תודה!!

    • נכון רות.

      • תודה!! יצא אששששש!!!!

  25. עוגה יפה וטעימה!!!
    גם פה הרבה תודה!!

  26. שלום ניקי אולי תוכלי לתת המתכון של הרולדה שראיתי בדף הפיס בוק שלך תודה4

  27. הי ניקי
    קצת ברגע האחרון, הכנתי את העוגה אתמול והיא במקפיא. יש לנו שעה נסיעה. האם כשנגיע למארחים (אחרי שהיא שעה באוטו) כדאי להכניס למקרר או להחזיר למקפיא? ואם למקפיא כמה זמן לפני להוציא?
    תודה על מאגר מתכונים מנצח!!

    • ואוו הרבה זמן לנסוע עם עוגת מוס בחום הזה, אם את יכולה לשים קרחונים שתיהיה סביבה קרה. כשתגיעי תכניסי למקרר.

  28. היי ניקי שנה טובה וחג שמח! אין על המתכונים שלך בעולם!
    חייבים לילה שלם במקפיא?
    אני רוצה להכין אותה עכשיו להיום בערב
    בתודה

    • חג שמח
      יש לך מספיק זמן להכין אותה.

  29. היי ניקי, חשבתי להכין את העוגה להערב, אם תהיה במקפיא 2-4 שעות, לא יותר, זה יספיק או שאוותר על העניין?

    • צריך יותר זמן, תכיני עכשיו יש מספיק זמן עד הערב.

  30. הי ניקי
    אני לא מוצאת פתי בר קרמל.
    קונה רגיל, איך אפשר לשדרג את הטעם שיהיה קרמלי?

    • לא צריך לשדרג כל פתי בר שיש לך יעשה את העבודה.

  31. היי ניקי אפשר לעשות גנאש במקום פתי בר למעלה ואם כן איזה את ממליצה לעשות?

    • אם אוהבים שוקולד אחלה, 200 ג' שוקולד מריר על קופסת שמנת מתוקה.

  32. הי חלב קוקוס טוב במקום חלב? תודה ושנה טובה

    • עניתי לך קודם.

  33. הי, חלב קוקוס בסדר במקום חלב? תודה ושנה טובה

    • כן רק לקחת בחשבון שטעם הקוקוס יורגש בעוגה.

      • תודה

  34. היי ניקי , יש לי רק מיקסר ידני האם העוגה תצא יציבה?

    • מהניסיון שלך הוא מקציף טוב ? אין בעיה.

  35. הי ניקי
    יש לי רק חבילה אחת של אינסטנט פודינג וניל…האם אפשרי להכין ככה?
    (או לקנות מחר עוד אחת…)
    תודה!

    • זה לא מספיק צריך עוד חבילה שירלי, תכיני מחר.

  36. אפשר להחליף מחמאה בשמן קוקוס? ואת כל השמנות בריץ'? או שלא יהיה יציב?

    • אין לי תשובה בקשר לשמן קוקוס, ריץ זה בסדר.

  37. כמה זמן לפני הגשה צריך להוציא את העוגה מהמקפיא ?

    • כשעתיים קודם למקרר.

  38. היי ניקי,
    אני רוצה להכין את העוגה לחג. ותבנית 24 קטנה לכמות האנשים שיהיו… איך אפשר להגדיל נכון כמויות?

    • את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 28 / תבנית בינונית.

  39. היי ניקי
    האם אפשר עם פתי בר קלאסי לא קרמל?
    תודה!

    • בטח אין בעיה.

  40. ניקי, העוגה נראת נהדר
    יש לי שאלה לא מצאתי תבנית 24 יש או 22 או 26, מה עדיף לעוגה הזו?

    • 26, היא תצא קצת נמוכה לא נורא.

  41. היי ניקי, את חושבת שלהוסיף לפתי בר פקאנים מסוכרים יכול להוסיף לארוחת החג?
    ובהזדמנות זו אאחל שנה טובה וטעימה:)

    • כן בוודאי הילה.
      שנה טובה גם לך :)

  42. היי ניקי,

    אפשר להכין את העוגה הזו בצנצנת?

    תודה

    • לא, את יכולה להכין את המוס ומעל לפזר ביסקוויטים אם לזה הכוונה. יש מוס דבש באתר הוא נהדר.

  43. היי ניקי,

    האם מקציפים את המצרכים לשכבת המוס לפי סדר מסוים (קודם שמנת…אחכ איסטנט וניל ושאר החומרים בהדרגה) או הכל ביחד?

    תודה רבה ושנה מתוקה

    • מקציפים הכל ביחד ליטל.

  44. היי ניקי. חשבתי להקפיא ללילה ובמקום הפירורים מעל לצפות בגלאסז׳ ירקרק בטעם תפוח. זה יחזיק לדעתך במקרר לאחר הציפוי? ( הכוונה לצפות לגמרי את כל העוגה ולא רק למעלה, ככה שלא יהיה שקף שיחזיק מסביב)

    • לא נראה לי בעייתי למה שלא יחזיק ?

      • חששתי שאולי המוס לא יהיה מספיק יציב במקרר, עכשיו אני רגועה.
        תודה רבה ושנה טובה

  45. מה דעתך לגבי החלפת פתי בר קרמל בעוגיות לוטוס? אני גרה בארה״ב. לא בטוח שיש פה פתי בר קרמל. תודה.

    • הולכים על מה שיש.

      • מצאתי פתי בר כרמל. יצא פיצוץ!

        • נהדרת :)

  46. הי ניקי. האם במקום החלב ניתן להוסיף ריץ ?? ואז יצא לי 3 ריץ..(גם במקום שמנת מתוקה)

  47. היי ניקי
    את החמאה במתכון להחליף במחמאה?
    ומשנה כמה אחוז יהיה הריץ?

    • מחמאה ולגבי הריץ שיהיה הכי גבוה שאפשר לקנות.

  48. התגובה שלך
    היי,
    אני לא אוכלת סוכר ותחליפיו, האם ניתן לעשות את העוגה בלי סוכר?
    והאם ניתן במקום הדבש סילאן טבעי?
    תודה רבה!

    • להוריד אפשר היא לא תיהיה טעימה, לדעתי יותר מידי שינויים לא יודעת איך תיהיה התוצאה הסופית.

  49. שלום
    רציתי רק לשאול איך אפשר להכין את המוס דבש בגירסת הפרווה
    האם חלב אאפשר חלב סויה שקדים?
    והאם במקום השמנת שמנת פרווה?
    ומה במקום החמאה ?

    • במקום חלב חלב סויה, במקום שמנת ריץ ומחמאה במקום החמאה.

      • אפשר גם במקום החלב – מים?

        • לא

  50. זאת עוגת מוס דבש….

טוען...
טוען...