משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מוס שוקולד באלכסון

נכתב על ידי ספטמבר 30, 2015 , צפיות: 40144

קטגוריות: מתכונים לסוכות, מתכונים לפורים, עוגות וקינוחים, עוגות לפסח, קינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מוס שוקולד באלכסון

אני יכולה לכתוב מפה ועד הודעה חדשה שזה טעים ותאמינו לי שזה שווה ברמות אבל מה שלוקח כאן אליפות זאת הצורה היפהפייה של המוס, הוא יוצא מרהיב! זה פשוט ביותר להכנה ומשאיר רושם על האורחים. אל תספרו כמה שזה היה קל להכין תשאירו בינינו.

מוס שוקולד באלכסון

8 יחידות

מוס שוקולד:
100 ג' שוקולד מריר
כפית ג'לטין
שליש כוס חלב
2 כפות חלב
שמנת מתוקה
כפית אינסטנט וניל
כף סוכר

מוס שוקולד לבן:
100 ג' שוקולד לבן
כפית ג'לטין
שליש כוס חלב
2 כפות חלב
שמנת מתוקה
כפית אינסטנט וניל
כף סוכר


אופן ההכנה:

1. לערבב ג'לטין ושתי כפות חלב להמתין כ 10 דקות להכניס למיקרו ל 30 שניות.

2. להמיס שוקולד מריר ושליש כוס חלב להוסיף את הג'לטין.

3. להקציף שמנת אינסטנט וכף סוכר לקצפת יציבה ולקפל את השוקולד לקצפת , זה יוצא קצת נוזלי וזה בסדר.

4. לקחת קרטון ביצים לשים את הכוסית באלכסון ולמלא במוס יוצאת זוית אלכסונית, להכניס לקירור לשעתיים אם רוצים לזרז שעה הקפאה.

5. להכין את המוס הלבן כמו הקודם ולמלא את הכוסיות, אין בעיה להחזיק אותן ישר המוס הכהה יציב ולא יזוז. 

6 לקרר כשעתיים.

* לפרווה עדיף להכין משהו אחר

מוס שוקולד באלכסון

אחרי שהמוס מתייצב תראו איזה יפה זה עומד

מוס שוקולד באלכסון

מוס שוקולד באלכסון

מוס שוקולד באלכסון
מוס שוקולד באלכסון
מוס שוקולד באלכסו

תגיות: , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

183 תגובות

  1. בוקר טוב ניקי, אני רוצה להכין את המתכון היום וחוששת מאוד מהג'לטין. הבנתי כי מרגע שהוא מתקרר יש מעט זמן עד שהוא מתייצב ואי אפשר לעבוד איתו. מרגע שאערבב אותו עם כל המצרכים ועד שאכניס לשקית זילוף, הוא לא יתקשה כבר?

    תודה ויום מקסים

    • בוקר טוב
      אין לך מה לדאוג ג'לטין מתקשה בקירור וזה לוקח לו זמן, דבר שני שימי לב שהמוס נוזלי וזה קצת בעייתי למלא שקית זילןף ולהזליף את הכוסיות, כלומר אפשר זה קצת יותר קשה, מצריך סבלנות, בהצלחה.

  2. היי ניקי תודה רבה על המתכון.
    אשמח לעזרה. הכנתי את המתכון אבל עם השוקולד הלבן א הלך לי. הוא יצא גושי כשקיפלתי אותו לתוך הקצפת ואז נוצרה הפרדה כזו של מים וקצפת גושית… לא יודעת מה עשיתי לא בסדר.. יכול להיות שהטמפרטורה של השוקולד הייתה גבוהה מידי ובגלל זה זה קרה?

    • הי לינוי
      לפי מה שאת מתארת אולי שרפת את השוקולד, כלומר המסת אותו יותר מידי.

      • לפני שקפלתי את השוקולד לקצפת המרקם של השוקולד היה חלק..
        בכל מקרה יצא טעים
        פיזרתי קצת עוגיות מעל שיתן צורה יפה יותר חחח

  3. ניקי,
    תודה על המתכון המרשים. האם אוכל להכין את המוסים בתוך תבנית שקעים בצורת חצי כדור, כדי שאוכל לקשט איתם עוגת מוס מאחד המתכונים שלך?
    האם חצאי הכדורים לא ״יצנחו״ או שצורתם לא תאבד?

    תודה על אתר מרשים ומרגש, כל פעם מחדש.

    • כן אין בעיה יהיה אחלה.

  4. היי
    אני צריכה להכין קינוח פרווה, ורוצה שזה יהיה משהו באלכסון כמו המוסים פה.
    על איזה קינוח היית ממליצה לי?

  5. היי ניקי בוקר טוב,
    יש לי רק ריצ', זה בסדר במקום השמנת המתוקה?

    • בוקר טוב
      עדיף שלא אם את יכולה להשיג שמנת מתוקה עדיף, העניין בריץ שיהיה קצת לעשות את האלכסון בכל מקרה המוס יהיה טעים.

  6. שבת שלום ניקי יקרה.
    הכנתי אתמול את המתכון, חששתי תחילה שהמוס ישפך בהקפאה ושמתי באלכסון כמו שכתבת , יצא מעולה וטעים ברמות, אז תודה על עוד מתכון מנצח.

    • אין על מה גילת.

  7. היי ניקי אפשר במקום שוקולד לבן שוקולד לבן עם עוגיות בתוכו?

    • כן, רק לקחת בחשבון שהעוגיות יורגשו בכל ביס.

  8. ניקי רציתי לשאול איך את בודקת כשאת שמה את המוס באלכסון לפני ההקפאה שזה לא ישפך? התבנית ביצים באמת מחזיקה?

  9. זה נראה נהדר!!
    אני רק חוששת מאד משימוש בקרטון ביצים. הוא מזוהם מאד, מלא חיידקים שיכולים לעבור אל המוס. יש דרך אחרת להעמיד את זה על הצד?
    תודה :)

    • שימי ניילון נצמד נפתרה הבעיה.

  10. הי נקי. אני מטורפת על האתר שלך. ודבר שני, כשאני מערבבת את הגלטין עם השוקולד נשארים הפסים של הגלטין והם נהיים דביקים שאי אפשר לערבב אותם. עשיתי בדיוק מה שאמרת. מה לא עשיתי טוב? אשמח לתשובה.. אני באמצע..

    • את צריכה לוודא שהג'לטין נמס לגמרי אם אפשר תסנני אותו לפני שאת מערבבת עם השוקולד אז תערבבי במהירות עם השוקולד. אני משתמשת בויליגר.

  11. שלום ניקי,
    תודה על המתכונים הנפלאים!!
    רציתי לשאול על אילו מתכונים של עוגות מיוחדות\ מרשימות (לא מדי קשה!) את יכולה להמליץ לי, אני צריכה להכין עוגות לאירוסים של אחותי.
    תודה רבה.

  12. אפשר לעשות את זה פרווה?

    • לא

  13. יואו זה נראה טוב אני רוצה לנסות את זה את אלופה!!!!

  14. היי ניקי אני אסנת ואני בת 12 הכנתי אתמול את המוס הזה, יצא ממש טעים!! תודה רבה!!!!

  15. יש תחליף לגלטין

    • לא

  16. היי ניקי :-)
    יש לי ריץ׳ וקצפת צמחית אפשר להשתמש באחד מהם במקום שמנת מתוקה? תודה.

    • במתכון הזה אני לא מתלהבת משניהם, תשתמשי מה שאת רוצה יהיה לך קשה לעשות את האלכסון ואם לא הולך אז תעשי שכבות רגילות.

  17. הכנתי לארוחת שבועות אבל בכוסות קטנות רגילות- עשיתי 2 שכבות אחת על השניה. קישטתי מעל עם קצת פירות יער ויצא מושלם!!! תודה ניקי על המתכון

    • אין על מה תודה לך.

  18. חוזרת לעדכן…
    הגשתי בארוחה החלבית בשבועות.
    כולם התלהבו אין דברים כאלה!!!

    • איזה כיף תודה רבה :)

  19. כמה זמן מראש אפשר להכין וכמה זמן לפני ההגשה להוציא מהמקפיא?

    • בערך כשבוע מראש, להוציא מההקפאה כשעתיים לפני למקרר.

  20. בוקר טוב ניקי,
    הכנתי אתמול יצא מהמם!!!
    כבר לא יכולה לחכות לשבועות כדי להגיש את זה!!!

    • איזה יופי, אני אוהבת את ההתלהבות שלך :) תהנו.

  21. היי ניקי,
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם אפשר להכין שבוע מראש ולשמור בהקפאה?
    2. אין לי כרגע מיקורגל… יש דרך אחרת לחמם את החלב עם הג'לטין? אולי בתוך קערה עם מים רותחים?

    • תשובות:
      אין בעיה להקפיא, בנוגע לג'לטין רשומה דרך נוספת להמיס את הג'לטין על אריזת הג'לטין.

  22. היי ניקי,
    הייתי רוצה להכין את זה בקערה גדולה ולשים במרכז שולחן.
    האם אפשרי ?
    ואיך להגדיל את הכמויות ?
    תודה מראש!!!!

    • למה ? איך זה אמורים לאכול את זה ? לא יותר הגיוני להכין עוגת טריקולד ? אני לא מבינה אותך.

  23. כן אין בעיה אבל מה?
    תודה

  24. שלום ניקי
    אפשר לעשות את המוס לא באלכסון וגם עם כוסות יותר קטנים??

    • אני יכולה להציע משהו אחר ?

    • אני מארחת בנות ואני רוצה להכין איתם קינוח איזה את ממליצה?

  25. עשיתי אתמול לערב חג ויצא פשוט אליפות!!! אני חובבת גדולה של מוסים וזה מהטובים שאכלתי, הגשה מהממת קצר מחמאות רבות
    מומלץ מאוד!! תודה ניקי

    • איזה כיף, תודה רבה שני.

  26. היי ניקי, חייבת לספר שהיום בערב (ערב פסח) הכנתי את המוס הזה. זה היה הקינוח המנצח של הערב! פשוט טרפו אותו גם הילדים וגם המבוגרים ולא הפסקתי לקבל קומפלימנטים…

    • תודה רבה קיבלתי בכיף.

  27. היי חולה על כל המתכונים
    שלך, יש לי בעיה אחת… אין לי מיקרו בבית, איך אפשר להכין את הגלטין? בסיר? תודה וחג שמח

    • את יכולה על האש, תעשי לפי ההוראות שכתוב על הקופסא.

  28. חובה גלטין?

    • כן צריך

  29. התגובה שלך
    אשמח לקבל רעיונות לקינוחים פרווה בסגנון מוסים

    • את מוזמנת להיכנס לקטגוריית עוגות וקינוחים ולבחור מה שמתאים לך. תשאלי ספציפי על מתכון מסוים ותקבלי תשובה כמעט לכל דבר יש תחליף לפרווה.

  30. זה לא עובד.

    • מה לא עובד ?

  31. שמנת מתוקה זה שמנת להקצפה? ככה כתוב עליה מה שמצאתי בסופר.

    • כן הודיה

  32. נראה מהמם!!
    אני רק מפחדת להשתמש בג'לטין.
    האם יש תחליף?
    באיזה ג'לטין את השתמשת?

  33. היי ניקי
    בעלי בסופר והוא אומר שיש כל מיני טעמים של גלטין בטעם תות, וכו…. איזה לקחת?!

    • הרגיל בלי טעמים.

טוען...
טוען...