משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

רולדת קשת בענן

נכתב על ידי נובמבר 4, 2015 , צפיות: 6851

קטגוריות: עוגות וקינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

רולדת קשת בענן

רולדה יפהפייה! באמת עוגה מרהיבה שנראית פשוט מקסים. לא מסובכת באמת שלא רק לעקוב אחרי ההוראות. בסוף ההרגשה כאילו קיבלתי מתנה, האחת העוגות היפות שהכנתי.

רולדת קשת בענן

מצרכים:

2 ביצים מופרדות
כף שמן
100 ג' סוכר (חצי כוס)
4 כפות קמח
כפית תמצית וניל

קרם:
שמנת מתוקה
כפית אינסטנט פודינג וניל

3 צבעי מאכל שונים

אופן ההכנה:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב.

2. לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל ולקפל אל הקצף. בסוף להוסיף את הקמח בקיפול.

3. לחלק את הבלילה לשלוש קערות, בכל קערה לשים טיפת צבע ולערבב. להעביר כל צבע לשקית זילוף.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה ליצור פסים צבע אחר צבע עד שכל התבנית מלאה.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 14 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור לגלגל אותה עם הנייר אפיה וליצור רולדה גדולה לקרר.

6. להקציף שמנת ואינסטנט לקצפת יציבה, לפתוח בעדינות את הרולדה למרוח ולגלגל שוב, לקרר כמה שעות. המילוי רק בפנים.

רולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענן


רולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענן

רולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענןרולדת קשת בענן

רולדת קשת בענןרולדת קשת בענן

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

61 תגובות

  1. ניקי שלום
    אני מכירה את המתכונים שלך כבר כמה שנים והם מוצלחים אבל לא יודעת מה לא טוב עשיתי שפעמיים עשיתי את המתכון הזה והרולדה נקרעה לי כשפתחתי אותה.
    באיזה גודל ביצים השתמשת?

    חבל. היא גם יפה וגם טעימה

    תודה על הכל

  2. היי ניקי, האם אפשר להשתמש בקמח מצה אם רוצים כשר לפסח? תודה רבה והמשך יום נפלא.

    • אין לי תשובה, עדיף הקמח התופח של אסם לפסח. או לקחת עוגה שכבר מתאימה לפסח.

  3. היי ניקי באיזה גודל של תבנית משתמשים? התבנית של התנור לא גדולה קצת מידי?
    וכדאי לשים קצת קקאו במקום הצבעי מאכל כדי לקבל רולדה שוקולדית?

    • זה לא משנה, את מורחת / מזליפה את העיסה על נייר אפייה בערך חצי מגודל תבנית של תנור קצת יותר. למה להכין רולדת שוקולד במתכון של רולדה צבעונית ?

  4. היי ניקי!

    אני רוצה לעשות רולדת לבבות אדומות איך אפשר לעשות ?
    שיהיו לבבות גם בתוך הרולדה כקישוט וגם לפזר

    תודה רבה

  5. ניקי!!!!מהממת!!

    בזכותך בעלי חושב שאני שפית מצליחה …!!! :)

    רציתי ליצור לבבות על הרולדה.

    איך ניתן לעשות את זה??

    • תציירי לבבות על נייר אפייה, תקחי חלק מהעיסה תצבעי בצבע אחר, תזליפי על הלבבות שציירת ומעל תשפכי את העיסה.

      • כדאי לצייר את הלבבות בלבד, להכניס לתנור ל5 דק
        להוציא ואז לשפוך על זה את שאר העיסה

        • זה משהו אחר שרית אין קשר למתכון.

  6. היי ניקי,
    האם אפשר שהקרם יהיה שוקולדי? אני בחו"ל ואין לי אינסטנט וניל פה…

  7. היי ניקי
    אם אני רוצה להשתמש ביותר משלוש צבעים, לעשות סוג של קשת בענן, איך זה מסתדר עם שאר הכמויות?

    • תחלקי את העיסה לכמה צבעים שיש לך.

  8. היי ניקי, כמה חתיכות בערך יוצאות לעוגה ?
    תודה

    • ואפשר להשתמש בקמח כוסמין ?

      • אין לי תשובה.

    • היי דני
      בערך 12 פרוסות.

  9. היי ניקי
    אם אני רוצה רק עם צבע מאכל אחד אז פשוט לשים את הבלילה בתבנית של התנור?

    • בקשר לצבע סבבה, זה לא ימלא את התבנית של התנור כמות העיסה קטנה.

  10. מתאים לתבנית של התנור ?

    • את שואלת האם אפשר להשתמש או האם היא ממלא אותה ? כן ולא.

  11. נראה מדהים….

  12. היי ניקי מכורה לאתר שלך… אפשר לעשות כמויות של העוגת ספוג של פעם ורק את החלק האחרון לצבעים? רוצה רולדה גדולה…

    • לא הבנתי רוית.

      • אני רוצה שהרולדה תצא גדולה והכמויות פה זה לתבנית קטנה… המתכון שלך של"רולדת ספוג של פעם" הוא לתבנית תנור השאלה היא אם אפשר את החלק הראשון לעשות לפי המתכון השני ורק להוסיף את חלוקת הבלילה לשלוש והוספת הצבעים

        • כן

  13. הי ניקוש ,
    נשאר לי קצת צבע מאכל כחול מהיום הולדת של הבן שלי ואני צריכה להכין עוגה פרווה לברית של אחיין שלי , משהו פשוט..יש לך רעיון ?

    • לא הבנתי, את רוצה עוגה פרווה למשל שוקולד ? מה הקשר לכחול ?

  14. היי ניקי, שוב אני…
    סליחה שאני משגעת היום אבל אני צריכה להכין מחר 7 עוגות + קינוחים…
    אם אני רוצה את העוגה הזו לא בתור רולדה אלא בתבנית אינגליש קייק. הכמויות נשארות אותן כמויות או שיש שינוי? והרעיון הוא 5 צבעים, אז חלוקת הבלילה ל 5 ותוספת של כ 3 טיפות צבע מאכל לכל קערית לקבלת צבע חזק יותר עדיין לא ישפיע על תוצאות האפייה?

    • אין בעיה להוסיף צבעי מאכל לעוגה, זה לא מתאים לאינגליש זאת עוגת טורט. לאינגליש עוגה בחושה רגילה.

      • אוקיי, תודה רבה!

  15. ניקי, מתה על האתר שלך!!
    אשמח לדעת איך שמים את הבלילות. הן הרי נוזליות, אז איך אפשר לשים אותן בפסים שלא נשפכים ומתערבבים?
    (מקווה שהסברתי את עצמי ברור)

    • זה בסדר הפסים לא מתערבבים, עובדים מהר אחד אחרי השני, בקיצור להזליף מהר.

  16. שלום ניקי,

    באיזה גודל של תבנית חד פעמית כדאי להשתמש?

    תודה רבה.

    • היי לימור
      תשתמשי בגודל 19X29

  17. ניקי את גדולה!!!

    • לא רחוק מזה, תודה לימור.

  18. וואו ניקי !!!
    ועוד חשבתי שאני משוגעת על המטבח…
    ענק!

    • לא גם אני משוגעת :)

  19. היי ניקי. הקירור הראשון,אחרי ההוצאה מהתנור הוא. עד לטמפ' חדר או ממש קירור במקרר? תודה.

    • אין צורך במקרר תשאירי על השיש.

  20. מדהים!!!!!!! איזה רעיונות מקורים יש לך! תמיד את מפתיעה אותי!
    תודה רבה לך על כל המתכונים!

    • אין על מה.

  21. ניקי יקירה,
    ואוו! אין מילה אחרת להגיד. פעמיים בשבוע אני מקבלת ממך רעיונות מדהימים! מקוריות, יצירתיות במוצרים זמינים.. אין עלייך! בזכותך אני רעיה ואמא טובה יותר. תודה לך!! בעלי והבנות שלי אוהבות כל דבר שאני /את מכינות.. רק שתמשיכי ככה!

    • רק שתדעי שאני מסמיקה כאן :) תודה רבה יקירה ויש לי את כל הכוונה להמשיך.

  22. הי ניקי,
    תמיד פחדתי מרולדות… אבל זה נראה לא קשה.
    אם אני רוצה שזה יהיה שוקולדי, אפשר להוסיף קקאו?

    תודה רבה,

    • בלי הצבעים כמובן…. שימי כפית גדושה קקאו ותורידי מהקמח קצת להגדיל את כמות הסוכר. בשביל פעם ראשונה עדיף להכין רגיל יותר קל.

  23. וואי וואי וואי ניקי אין דברים כמוך אין!!!! למי שיש שקית אחת זילוף שהיא רב פעמית האם ניתן להכניס את הקרמים לשקית שמרדף? שקית שמשתמשים במשרדים? תודה מראש על תשובתך והמשך יום נפלא

    • כל שקית שאת יכולה להזליף איתה מתאימה כאן. את מסוגלת להזליף עם שמרדף ? לא נראה לי הגיוני אבל אם את יכולה סבבה.

  24. היי ניקי תודה על כל המתכונים המדהימים. שאלה קטנה האם יש הבדל בין אינסטנט לפודינג? ואם כן האם ההבדל קריטי?

    • צריך כאן אינסטנט פודינט וניל לזה הכוונה.

  25. שלום ניקי.
    הרולדה נראית מדהים!
    האם אפשר פרווה?
    תודה

    • היי אסתר
      תשמשי בריץ במקום השמנת.

  26. וואו. יפהפייה.

    אין לי אף פעם אומץ לנסות עוגות מהסוג הזה, אבל זאת שווה את המאמץ (למרות שבטח לא יצא יפה כמו שלך).

    • לא קשה בכלל רק נראה קשה,לכי על זה גלית.

  27. א. המתכונים שלך נהדרים. תודה רבה
    ב. האם ניתן לשים תרכיז ויטמינצ'יק ? במקום צבעי מאכל (לא בריא!!)

    • בפעמים הנדירות שאני מתעסקת עם צבע מאכל זה באמת לא משמעותי. ואין לי מושג לא ניסיתי.

  28. Wowwwwee ניקי הרולדה ניראת מ ד ה י מ ה !!!!
    חייבת להכין לשבת הקרובה .
    שאלה ; אפשר להקפיא ?
    יישר כוח , את אחת ויחידה !

    • אין בעיה להקפיא מיאמי.

  29. את אלופה!!!
    אני 24/7 על המתכונים שלך
    תודה רבה

    • אין על מה, תהני :)

טוען...
טוען...