משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת דבש מושלמת

נכתב על ידי יוני 10, 2012 , צפיות: 334498

קטגוריות: מתכונים לראש השנה, עוגות דבש

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מעולה עסיסית ורכה, לא תפסיקו להכין אותה, אני לא אחראית לכמות המחמאות שתקבלו.
דרך אגב את העוגה הזאת אני אוהבת לתת במתנה בראש השנה וכל פעם היא קוטפת מחמאות מחדש, כבר שנים אני אופה את העוגה הזאת בראש השנה ולא נמאס ממנה.

עוגת דבש מושלמת

תבנית 24

מצרכים:

4 ביצים מופרדות
150 ג` סוכר (שלושת רבעי כוס)
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מייפל
250 מ"ל שמנת מתוקה / מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
320 ג` קמח תופח (2 כוסות + 4 כפות)
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון

סירופ (אופציה לא חובה):
חצי כוס מים
חצי  כוס סוכר
3 כפות מייפל



אופן ההכנה:

1. להתחיל להקציף את החלבונים כמה שניות, להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף יציב להנמיך מהירות ולהוסיף את החלמונים, להמשיך להקציף עד שהחלמונים נטמעים בקצף.

2. לערבב בקערה נפרדת את המצרכים הרטובים, לערבב בקערה נפרדת את המצרכים היבשים, להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף באיטיות את הרטובים, אחר כך להוסיף את המצרכים היבשים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ  תוך כדי עירבוב  במשך כמה דקות, לצקת את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה.

הערות:
העוגה נהדרת גם בלי הסירופ.

עוגה מעולה.

עוגות דבש נוספות

עוגת דבש מושלמת

עוגת דבש מושלמת

עוגת דבש מושלמת !

עוגת דבש מושלמת

עוגת מתנה בראש השנה:

עוגת דבש מושלמת

עוגת דבש מושלמת

גולשים מכינים וממליצים :

יהל : תודה! היא באמת יצאה מושלמת :)

חן : הי ניקי, בלילה מעולה, נעימה מאוד לעבודה. עשיתי מאפינס קטנים והילדים ממש טרפו אותם. המון תודה על המתכונים הנהדרים!

עינב : כולם ליקקו את האצבעות! תודה רבה רבה! שתהיה אחלה שנה שבעולם =]

גל : אכן מושלמת. עשיתי אותה כבר פעמיים השבוע. ואעשה אותה עוד פעמיים לארוחות המתוכננות. כל מי שטעם ביקש את המתכון. כל הכבוד ניקי, כל מתכון שלך בול פגיעה.

הלן : אכן כך. עוגת דבש נהדרת !!!

חנה פלקס : עוגה שנאפתה יפה, תפחה וטעימה ברמות על. ממליצה עליה בכל לב, הדיוק של המצרכים הם אחד לאחד והתוצאה נפלאה.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,626 תגובות

  1. ניקי שלום,

    קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!
    האם אפשר להחליף את השמנת בחלב סויה בטעם וניל? אם לא שייך כאן, תוכלי לתת לי עוגה שבה זה כן שייך?

    תודה ושנה טובה!

    תמר

  2. היי ניקי
    הכנתי את העוגה לחגיגה בגן של בני, ולצערי הרב אמרו שלא הייתה עשויה מבפנים. מבחוץ נראתה מוכנה ואפילו פחדתי שתישרף, וקיסמי בדיקה יצאו יבשים.. לכן הוצאתי מהתנור כ10 דקות קודם. הייתי צריכה לשים נייר כסף בסוף?
    תודה איילה

    • תסבירי לי משהו עוגה לא אפויה איך קיסם יוצא יבש ? דרך האפייה וזמן האפייה תלוי רק בתנור שלך, אופים עד שהעוגה אפויה לגמרי ורצוי לבדוק עם קיסם במספר מקומות במיוחד באמצע. אין צורך בנייר כסף אלא אם את יודעת שהתנור שלך אופה חזק בחלק העליון, במידה וקיסם יוצא לא יבש והחלק העליון מוכן אז לשים נייר כסף.

  3. נגמר לי הקמח התופח (כבר הכנתי 2 כאלה לגנים של הילדים). כמה אבקת אפייה לשים?
    תודה ושתהיה שנה טובה וחג שמח :-)

    • 2 כפיות ועוד מעט א. אפייה. חג שמח ושנה טובה.

  4. בסרטון רואים שאפית בתבנית עגולה עם חור.. מנסה פעם ראשונה כדי שתצא יפה.. מתי להוציא מהתבנית? כשהעוגה חמה או קרה? תודה אלופה

    • אחרי שהעוגה מתקררת להפוך ולהוציא.

  5. בוקר טוב
    אפשרי שמנת להקצפה במקום שמנת. מתוקה?
    תודה ושנה טובה

    • בוקר מקסים
      אין בעיה.

  6. היי ניקי.
    האם ניתן להמיר את השליש כוס מייפל לדבש? וכיצד זה ישפיע על העוגה?
    תודה רבה על המתכון.

  7. עשיתי את העוגה ואת המאפנס
    מעןלה ממש מוצלחת הילדים אהבו שזה הכי חשוב

  8. אפשר להשתמש בקמח רגיל או שזה לא מומלץ??

    • אפשר ותוסיפי א. אפייה. לגבי השאלה השנייה זה לא משנה התפוזים מורגש יותר בטעם.

  9. היי ניקי,
    יש לי רק חצי מיכל שמנת מתוקה. האם לערבב עם חצי כוס מיץ תפוזים או לוותר על השמנת ולשים רק כוס מיץ תפוזים?
    תודה

    • אין בעיה חצי חצי זה בסדר.

  10. הי ניקי
    מה מומלץ יותר ריצ' או מיץ תפוזים?? תודה רבה ושנה טובה ומבורכת

  11. היי ניקי,
    האם אפשר להשתמש בקמח מלא תופח? יש לי גם קמח כוסמין לא מלא ואבקת אפייה, זה עדיף?
    תודה, וחג שמח!!!

    • תעשי חצי קמח מלא וחצי קמח תופח

  12. היי ניקי!
    אני רוצה להכין את העוגה בטוסטראובן ולא תנור.. (מכינה בו המון עוגיות ועוגות) .
    באיזה חום אצטרך לאפות וכמה זמן ?
    תודה מראש על העזרה

    • לפי מה שכתבת את אופה בו עוגות בחושות נכון ? שימי אותו חום ותאפי עד שקיסם יוצא נקי.

  13. אפשר להשתמש בתה במקום המיץ תפוזים?

    • אני פחות ממליצה, יוצאת פחות טוב.

  14. מה אפשר במקום מייפל? דבש? סילאן?אותה כמות כמו מייפל?תודה!!!!!

    • דבש באותה כמות כמו המייפל.

  15. ניקי,את פשוט אגדה, הפכתי לקונדיטורית בזכותך ;)
    תודה על הכל!
    שנה מדהימה כמוך

    • מכל הלב והנשמה :)

  16. היי ניקי. מה שלומך? תודה על האתר המדהים!אם יש לי ביצים s עדין לשים 4 ביצים?

    • קצת עמוס עכשיו…שימי 5 ביצים.

  17. היי
    אפשר להשתמש בקצפת צמחית לגירסה פרווה במקום מיץ תפוזים?

    • כן שני.

      • מדהימה, תודה רבה :)

  18. היי ניקי, אם אין מיקסר אלא רק מטרפה ידנית לא כדאי להכין את העוגה הזו?

  19. התגובה שלךאני צריכה להכין עוגה בגודל תבנית A4. האם להכפיל את הכמויות? תודה

    • לא היא מתאימה לתבנית.

  20. היי ניקי. מה שלומך? העוגה נראית מצויין ואני רוצה להכין אותה באינגליש למטפלות במשפחתון. האם כדי לקשט בשקדים פרוסים חייב את הסירופ על העוגה ?

    • כן רצוי לשים את הסירופ.

      • תודה רבה ניקי ושנה טובה ומתוקה . הרבה בריאות ❤

  21. גם אם אני עושה עם תפוזים חייבים במקרר?
    לוותר על השקדים?

    תודה על התשובה המהירה.

    • העוגה לא צריכה מקרר, אם הבית חם או שהיא מיועדת לעוד מספר ימים אז עדיף לשמור במקרר. שקדים לא חובה.

  22. ניקי שלום,

    כנראה שלא הצלחתי קודם לשלוח.
    אני רוצה להכין את העוגה לגננות.
    1. האם אפשר להכין היום ולתת מחר?
    2. כמה זמן העוגה שומרת על הטריות שלה?
    3. אם אקשט עם שקדים מעל האם למחרת זה יהרוס ולא יהיה קרנצי?
    תודה, ורד

    • שלחת וכבר עניתי.

  23. ניקי שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה הזו כשי לגננות.
    1. האם אני יכולה להכין היום ולתת מחר?
    2. כמה זמן שומרת העוגה כל הטריות שלה?
    3. אם אני אקשט עם שקדים קלויים למעלה למחרת זה לא יהרס ויאבד מהקרנציות?
    תודה, ורד

    • קבלי תשובות מהירות:
      כן, זה יכול למספר ימים במקרר, זה יהיה בסדר.

  24. היי ניקי, 2 שאלות
    1.מה ההבדל בטעם ובמרקם בין אם מוסיפים שמנת או אם מוסיפים מיץ תפוזים? מה מומלץ יותר?
    2. איזה סירופ מייפל? מהיקרים הטבעיים או המזויפים באריזה הצהובה?

    • מיץ תפוזים מורגש בטעם, אם לא חייבים פרווה אז שמנת עדיף. לגבי הסירופ החיקוי זה מספיק.

  25. שאלה בנוגע למיץ תפוזים.
    האם צריך סחוט טרי או שגם פריגת רגיל /תפוזינה ובסגנון יעבדו?

    • בטח יעבוד, פריגת, ספרינג מה שיש.

  26. היי ניקי אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית של אינגליש קייק?

    • יש כאן שתיים וקצת תבניות אינגליש קייק.

  27. היי ניקי, רציתי לומר לך שאני מאד נהנת מהאתר שלך, תמשיכי את נפלאה ומקסימה עכשיו אחרי שחפרתי נישאל את השאלה:-) האם אני יכולה להכין את העוגה הזאת למאפינס? אני מאד ישמח אם תעני לי בהקדם תודה רבה וחג שמח

  28. הי ניקי
    באמצע האפיה נזכרתי שלא הוספתי מיץ תפוזים!!!!
    זה אבוד???

    • כן, לא הרגשת שקשה לערבב את הבלילה ? תכיני עוד אחת.

  29. שלום ניקי, תודה רבה על המתכונים המדהימים. רציתי לברר כמה מיץ תפוזים צריך לשים במקום השמנת?

    • הי דני
      כוס מיץ תפוזים.

  30. היי ניקי, האם אפשר לוותר על הסודה לשתיה?

    • כן

      • תודה רבה על התגובה המהירה.
        שנה טובה ומתוקה!

  31. הי
    את הקצף אני יכולה להכין במג׳ימיקס, יש פונקציה כזאת, אבל אין לי מיקסר… אני יכולה אחכ להוסיף את שאר המצרכים עם מטרפה ידנית?
    תודה

    • לכי על זה

  32. היי.רציתי לשאול אם אפשר להניח בתחתית פלחים של תפוח עץ ובסיום האפייה להפוך אותה כדי שתהייה יותר אוורירית וכמובן לוותר על שימון התבנית

    • עניתי לך לפני מספר ימים על השאלה הזאת.

  33. ניקי שלום,
    אני מכינה את העוגה הזאת המון, היא באמת מדהימה
    טעימה בטירוף עם מרקם מושלם!

    רק שאלה, האם אפשר לתת לה את הצבע הכהה הזה של עוגות הדבש הרגילות?
    יש לה צבע יותר כמו של עוגת קפה.
    אולי ציפורן טחון ייתן את הצבע?

    • אני חושבת שאת צריכה לחפש מתכון אחר, ציפורן את יכולה להוסיף .

  34. היי ניקי,
    1. האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
    2. האם ניתן לוותר על הקינמון?

    תודה!

    • הי תמר
      כן לכל.

  35. הי ניקי,
    רק רציתי לאחל לך חג שמח ושנה טובה ולהודות לך שבזכותך המטבח הפך להיות יותר נגיש עבורי אחרי רתיעה של שנים. תבורכי ותצליחי אמן!

    • חג שמח ושנה טובה מאיה.

  36. היי ניקי האם לאפות בטורבו ?

    • לא אפייה רגילה.

  37. היי ניקי,
    אני רוצה להכין את העוגה בשבת ואני צריכה פרוויה,ואין לי מיץ תפוזים.
    אפשר אולי אספרסו?
    תודה

    • סבבה, הוא יורגש בטעם.

  38. אין מילים פשוט.
    העוגה יצאה מעולה! מעל כל הציפיות. רכה קפיצית וגבוהה. והכי חשוב – טעימה !!

  39. היי
    רציתי לשאול אם אפשר להניח בתחתית התבנית פרוסות תפוח עץ,כמובן לוותר על שימון התבנית ובסיום האפייה להפוך את התבנית לקירור שהעוגה תצא יותר אוורירית.

    • תסתכלי על זאת נראה לי יותר מתאימה לך http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/11482/

      • סליחה על ריבוי אותן השאלות פשוט לא הראה לי שנשלח.

        אני רוצה להכין את המתכון שהצעת לי בסיר פלא נראה לי שקוראים לזה,עם החור באמצע העגולה.איך אני צריכה להתאים את הכמויות?

        • אין לי תשובה בנוגע לסיר פלא.

  40. ניקי שלום, מעריצה שלך מזה שנים, בזכותך התחלתי לבשל!! אני מעוניינת לשים שלושת רבע כוס של אבקת שקדים מרוסקים לעוגה זו. האם עליי להוריד 3/4 כוס של קמח תופח? איך הפרופורציות אמורות להיות שהעוגה לא תהיה חנוקה? או שזה כלל לא משנה?

  41. ניקי יקרה אין לי מייפל אפשר לשים במקום דבש ?שבת שלום

    • כן אילנית.

  42. התגובה של היי ניקי. אנחנו חוגגים לבתי יום הולדת בערב ראש השנה. האם ניתן לשים דף אכיל ע"ג הסירופ הזה? (או שיש לך רעיון לציפוי כלשהו,גם לא דבשי, שאפשר למרוח על העוגה?). המון תודה!!

    • בוקר טוב
      אין שום בעיה לשים דף סוכר על העוגה.

  43. היי ניקי, רציתי לשתף אותך שאני והמטבח לא בדיוק מסתדרים ובזכות האפליקציה הזו הכל נהיה לי פשוט יותר.. תודה ענקית!
    יצא פצצה!! פשוט אין עליך!
    שאלה קטנה, בעלי מפונק מאד באוכל ופעם ראשונה שהוא כ"כ התלהב מעוגה, הוא שואל אם יש לך אותו סגנון עוגה ספוגית רכה כ"כ כמו זו רק בשיש?
    תודה מראש! ושנה מתוקה! המשיכי את מה שאת עושה עם המון אנרגיות!

  44. היי ניקי, האם אפשרי לעשות את זה ידנית עם מטרפה?

    • לא כי מטרפה לא יכולה לתת קצף יציב.

  45. הי ניקי,
    במקום שמנת מתוקה כמה מיץ תפוזים להוסיף?
    תודה ושנה טובה!

  46. היי ניקי,

    אם אני מכינה את העוגה היום ואני צריכה אותה למחר, איפה לשמור אותה? במקרר או בחוץ?

    תודה רבה

    • הי מיקי
      בגלל שחם מאוד כדאי לשמור במקרר.

  47. הי ניקי, איזה מיץ תפוזים מתאים? פרימור?
    תודה!

    • ספרינג, פריגת, פרימור מה שיש.

  48. היי ניקי,
    אולי כבר שאלו פה אבל לא מצאתי תשובה, במידה ואאפה את הבלילה בתבנית אינגליש קייק מקרטון כמו בתמונה פה למעלה במקום תבנית עגולה, לכמה תבניות תספיק הבלילה? (מבלי שתצא נמוכה מידי)

    • שתיים וחצי תבניות.

  49. היי ניקי,
    אם יש לי ביצים XL בכמה להשתמש?
    ועוד שאלה מה זה הפירורים הלבנים שעל העוגת קוגלהוף שבתמונה?
    והאם זה בסדר להשתמש במייפל טבעי?

    תודה רבה!

    • שימי 3 ביצים, למעלה זה שוקולד מגורד ותחליפי את המייפל בדבש, תוסיפי עוד כף אחת מייפל. החיקוי הרבה יותר מתאים כאן.

  50. שנה טובה ניקי,
    יש תחליף פרווה לשמנת שאינו מיץ תפוזים? אפשר ריץ?

    • היי רוני
      ריץ זה בסדר גמור.

טוען...
טוען...