משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לזניה פטריות ושמנת

נכתב על ידי אפריל 17, 2013 , צפיות: 118905

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מאפים, מאפים מלוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

אוהבים אצלי לזניות מאוד, לזניה טובה זאת לזניה שכל העלים יוצאים רכים וספוגים ברוטב שירגישו טוב את הטעם לכן צריך הרבה רוטב שיכסה אותה טוב מכל הכיוונים. מכיוון שהלזניה בדרך כלל מאוד ממלאת את הבטן מספיק סלט ירוק מרענן ויש ארוחה, ומה שעוד יותר מומלץ מאוד להכין את הלזניה יום מראש היא מתייצבת הטעם שלה יותר טוב, משובחת!

לזניה פטריות ושמנת

מומלץ להכין יום מראש

תבנית חד פעמית 19X29
כל תבנית בינונית

מצרכים:

עלי לזניה ללא בישול מוקדם
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
20 ג' חמאה מלוחה
2 כוסות מים
5 עגבניות
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
שמנת לבישול
קוטג'
כוס גבינות מגורדות
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. לחלוט את העגבניות לקלף ולקצוץ, לטגן את הבצל עם השמן והחמאה להוסיף פטריות טיגון קל ולהוסיף שום עגבניות מים רסק סוכר ותבלינים לבשל  כ 10 – 15  דקות להוסיף שמנת ולתקן תיבול.

2. לסדר את עלי הלזניה בתבנית מעל לצקת מחצית מהרוטב לשים ערימות קטנות מהקוטג' מעט לערבב עם העגבניות, לפזר מחצית מכמות הגבינות ולסגור עם עלי לזניה.

3. לשים את שארית הרוטב והגבינות לאפות כ 30 דקות ב 180 מעלות.

גולשים מכינים וממליצים :

מעין : הכנתי ויצא פשוט מצויין!! היה קשה להפסיק לאכול.. תודה רבה על האתר המקסים!!

רות : ניקי, מהביס הראשון כל הסובבים לשולחן שיבחו וחילקו מחמאות, המתכון שווה ביותר ואמשיך להכינו
בכל אירוח…. לזניה קלה להכנה, טעימה ומחמאות בלי סוף,
מי צריך יותר מזה, רק את ניקי…. כל הכבוד

יפעת : יצא מעולה!!! טעים מאוד ולא הרבה עבודה! תודה!

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

586 תגובות

  1. היי ניקי. אני מבינה שמומלץ להכין יום קודם, אבל אם אני רוצה להכין עכשיו להיום בערב מה את ממליצה לעשות שיצא טוב? והאם לאפות בתבנית חד פעמי בינונית יצא בסדר?

    • להכניס למקרר כמה שיותר מהר, היא קצת גדולה אם יש לך קצת יותר קטנה עדיף.

      • ארחתי 17 איש לערב לביבות, כל, אבל כל התפריט- מהאפליקציה המדהימה הזאת!!
        הכנתי קיש בטטה ופטריות, לזניה שמנת ופטריות, ספגטי ברוטב רוזה לעצלנים, פיצות שום, לחמניות שום, מתבל שמנת, הכל נחטף ברוך השם!
        אין עלייך! תודה רבה

    • ארחתי 17 איש לערב לביבות, כל, אבל כל התפריט מהאפליקציה המדהימה הזאת!!! הכנתי קיש בטטה ופטריות, לזניה שמנת ופטריות, סלט ירוק עם הרוטב הנדיר שלך, פיצות שום, ספגטי ברוטב רוזה (לעצלנים ;)), מתבל שום שמנת ולחמניות שום- הכל נחטף וגרף מחמאות חמות!!
      כמובן הפניתי את כולם לאפליקציה שלך…
      תודה רבה על מתכונייך המעולים!

  2. ניקי בוקר טוב
    בדיוק הכנתי את הלזניה הרוטב מדהיםם יצא נהדר
    אבל לגבי התנור צריך לכסות את הלזניה ? תודה!

    • אין צורך לכסות עופרי

      • יצא ממש טעיםםם תודה רבה

  3. שלום,
    קניתי עלי לזניה אבל הם לא מתאימים בגודל לשום תבנית ח"פ,
    יש לך הצעה כיצד ניתן לפוס אותם בצורה טובה?
    שלא ישארו "חורים" ולא נצטרך להתעסק ב"שברים"??
    או כל פתרון אחר…

    • שלום וברכה
      אז מה אם יש שברים ? זה ממש לא מפריע. תשברי לפי התבנית שעש לך, עלי לזניה מגיעי בגודל סטנדרטי. בכללי הכי טוב להכין בתבנית מרובעת ואז זה מסתדר טוב, לעגולה צריך לעשות התאמות.

  4. ניקי.. אני מכינה עכשיו למחר ואולי אני פשוט לחוצה אבל כתבת לטגן את הבצל עם השמן ןהחמאה. לא רואה שכתוב כמה שמן…?

    • שימי 3 כפות שמן.

  5. הי ניקי יקרה!
    אני ממש אוהבת את המתכונים שלך והם יוצאים לי טעימים ומדויקים! אך הפעם יש לי שאלה קצת הזויה: אנחנו רגישים לחלב ואני מצליחה הרבה פעמים להפוך מתכונים לפרווה אך כאן אני תוהה אם שמנת פרווה לבישול וגבינת סויה יהיו תחליף מספיק טוב… האם יש לך עצה? אולי כדאי להוסיף ביצים?? אשמח לרעיונות/עצות…. (גם אם אין זה בסדר) תודה מראש!
    ותודה שוב על כל המתכונים המוצלחים!!!

    • אל תכיני לזניה לזניה זה מאפה חלבי , יש מספיק פשטידות פרווה שאפשר להכין.

      • תודה על התגובה המהירה. אני חושבת שאנסה בכל זאת כי אני אוהבת אתגרים…. חחחח
        אעדכן אם הצליח (או לא הצליח).
        תודה ולילה טוב!

  6. ניקי היקרה,

    בעלי אמר שבסופר אין חמאה מלוחה. מה אפשר לשים במקום?

    • חמאה רגילה אותה כמות.

  7. היי
    צריכה את הלזניה למוצש לארח,מתגובוץ קראתי מקפיא,תובנות כלשהן שתהיה טעימה גם אותו היום?משהו נוסף להוסיף בחימום ?

    • לא להפשיר ולחמם זהו, היא נהדרת.

  8. היי ניקי,
    אין לי עגבניות. רק שרי :/
    אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות?
    אם כן, איזו כמות?
    תודה רבה וחג שמח!

  9. היי ניקי,
    שנה טובה!
    אני באמצע הכנת הרוטב – כמה פחיות עגבניות חתוכות דק 400 גרם להוסיף? תודה, מאיה

    • 2 פחיות

טוען...
טוען...