משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מרק בצל חלבי

נכתב על ידי נובמבר 6, 2013 , צפיות: 45118

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מרקים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מרק בצל חלבי

מרק חם בסופו של יום עבודה ארוך זה פינוק נכון ? יש ימים שבעלי עולה פותח את הדלת מריח את הריח של המרק נושם עמוק ואומר לי "את לא יודעת כמה קיוויתי שהריח בחדר המדרגות מגיע מהבית שלנו" אין כמו מרק לשיפור המצב רוח.

מרק בצל חלבי

5 מנות

מצרכים:

5 בצלים קצוצים
100 ג' חמאה
3 כפות שמן
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
3 כוסות מים
כף א. מרק בצל
2 כפות א. מרק
פלפל לבן
מלח

// ]]>

אופן ההכנה:

1. להמיס חמאה ושמן לטגן את הבצל במשך כ20 דקות תוך כדי בחישה מידי פעם, להוסיף את הקמח ולבחוש עד שכולו נמס.

2. להוסיף חלב, מים ותבלינים להרתיח ולהנמיך את האש לבשל כ 20 דקות ולהוריד מהאש.

2. להגיש בצלחת עמוקה מעל לפזר קרוטונים גבינה מגורדת ולעטר עם עירית.

למרק פרווה לחצו כאן

מרק בצל חלבי

 

מרק בצל חלבי

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

168 תגובות

  1. המרק יצא מווושלללם
    תוודה רבה על המתכוון

  2. הי ניקי!מה אפשר לשים במקום פלפל לבן וכן במקום א.מרק בצל?

    • תכיני בלי האבקה ובמקום הפלפל פלפל שחור.

  3. הי. עושים את המרק על אש נמוכה? ועוד שאלה: המכסה פתוח או סגור? תודה רבה

    • אש בינונית נמוכה ואין צורך לכסות.

  4. שלום ניקי, הוספתי בטעות יותר מדיי חלב ויצא מרק תפל, יש דרך לשפץ?

    • ניסית להוסיף תיבול ? תוסיפי כפית א. מרק ותטעמי, עוד קצת פלפל שחור.

  5. ההיתי נורא נורא סקפטית אמרתי יאלה מה יש להפסיד ?! הכנתי ותוך כדי הכנה הרחתי את הריח וכבר אמרתי זה מרק נדירר…טעמתי בעמידה מהסיר ו…ווואיייייי איזה מרקקק טעיםםםם ישר לקחתי צלחת רגל על רגל ופשוט מתענגתת ! תודה רבה רבה

  6. פעם ראשונה בחיי שאני אוכלת מרק בצל. ניקי יקירתי איפה היית כל חיי ? שלמות !

    • נהדרת את, תודה רונית.

    • נהדרת את, תודה רונית.

  7. מה לשים במקום אבקת מרק

    • לדעתי אין לזה תחליף במרק בצל, שימי מלח פלפל.

  8. מעולה!!!
    הכנתי והילדים זללו!

  9. הי ניקי
    נראה מתכון מעולה
    אם אין לי פלפל לבן אפשר להחליף בפלפל שחור או שזה קריטי?

    • אין בעיה.

  10. ניקי בוקר טוב..אני כרגע מטגנת את כול הבצלים..שכחתי לקנות אבקת מרק בצל..אפשרי לשים במקום אבקת מרק עוף פרווה?

    • לא זה לא תחליף, תכיני בלי.

  11. היי ניקי היקרה אני צריכה להכין ליום שני..כמובן אכין בבוקר.. לחמש עשרה סועדים..להכפיל כמות?או שאכין פעמיים?

  12. הי ניקי,

    אנחנו מאוד אוהבים את המרק הזה, אבל בעלי אוהב שיש פחות בצל..
    אם אני אכין רק עם 3 בצל אז להשאיר את שאר כמות המצרכים כמות שהם?
    100 ג' חמאה וכו'?…

    תודה רבה,
    יערה

    • זה מרק בצל אי אפשר להוריד, את מורידה חצי את צריכה להוריד הכל בחצי וזה ישאר אותו דבר מבחינת בעלך. אולי כדאי להכין מרק אחר שכמות הבצל קטנה.

  13. היי ניקי,
    אני פשוט מכורה לאתר שלך! כל המתכונים כל כך קלים, פשוטים, מחומרים זמינים ותמיד תמיד מוצלחים!!!
    גרמת לי פשוט להתאהב במטבח!
    יש לי אירוע ביום שני בערב ואני מתכננת להכין את המרק הזה ואת לביבות הבטטה המעולות, אך לא אוכל לבשל באותו יום, נראה לך שאוכל לבשל ביום שישי בבוקר ולשמור במקרר?

    • בוקר טוב תפארת
      תראי אם אין ברירה תכיני מתי שנוח לך לדעתי עדיף יום קודם.

  14. וואוו יצא מדהים
    תודה!!!

  15. הי ניקי,
    אפשר להשתמש בחלב אורז במקום החלב הרגיל?
    ובקמח ללא גלוטן במקום הקמח הרגיל?
    תודה מראש על התשובה ועל המתכונים הטעימים :)

    • אני לא יודעת מה לומר, אני מניחה שזה יורגש בטעם אם יאהבו אין לי מושג.

  16. יותר טעים מהמרקים שמגישים במסעדות הכי יוקרתיות בארץ!! המרק פשוט נפלא בשילוב גבנצ מגורדת וקרוטונים למרק שהוכנו גם מהמתכון שלך. אין לי מילים..פשוט תודה!!

    • אין על מה מירב.

  17. טעים מ א ד!!
    תודה!:)

  18. משום מה יצא לי מר..
    אולי כי הבצל נשרף יותר מידי ?
    פעם הכנתי ויצא מעולה..
    בכל זאת.. אכיל..

    • אני חושבת שענית לבד, חבל.

  19. מתכון מנצח למרק בצל!! פשוט מפנק לערבים הקרירים שהגיעו כבר :)
    אני אישית מכינה עם 25 גרם חמאה ויוצא מצויין
    תודה!

    • אין על מה תודה אודיה.

  20. נראה לך שישרוד בהקפאה? רוצה להכין לערב השני של החג..

    • נראה לי בסדר למרות שאפשר לשמור במקרר.

  21. אפשר לוותר על פלפל הלבן? ומה אפשר לשים במקומו?

  22. מרק פשוט נדירררר

    • תודה לילך.

  23. הי ניקי,

    מה אפשר לצרף למרק? לארוחה… יש לך רעיון?(:

    • תפוחי אדמה מוקרמים, תפוח אדמה שלם צלוי עם שמנת, לזניה, סלט חלומי, חצילים מוקרמים, אפילו פיצה.

      • אלך על הפיצה. תודה על ההצעות! (:

  24. אפשר לוותר על החמאה??

  25. מ-ד-ה-י-ם!!! ועוד בגשם, הכנו יותר מפעם אחת בשבוע. עשית לנו את החורף.. יאמייייי:))

    • לבריאות מיכל :)

  26. היי ניקי….
    אם אין לי בבית מרק בצל יש אולי תחליף במקומו ?

    • לא אין לו תחליף. תכיני בלי רק שבסוף תטעמי ותתקני ושזה יהיה לטעמך.

  27. היי ניקי, מקווה שתקראי את התגובה שלי…
    אתמול חגגנו מסיבת הפתעה לבעלי ליומולדת 30 , והכנתי את המרק המקסים והמפתיע הזה+ טריקולד מעולה. אין לך מושג כמה מחמאות קצרתי בזכותך!!! המרק היה מהמם, עד שגם שונאי הבצל התלהבו עליו…:) העוגה היתה חלומית, פעם ראשונה שלי עם ג'לטין והתאהבתי במוצר! בתחילה אמרו שהיא נראית מקונדיטוריה, כמו שכתבת, אבל אחר כך התנצלו שהשוו אותה לקונדיטוריה, כי היא היתה הרבה יותר מזה.. גם יפה וגם טעימה.
    אין עלייך ניקי. תבורכי בכל הברכות!

    • קראתי את התגובה ונהנתי מכל מילה. כמה כיף שמצליח והכי כיף לקבל מחמאות, תהני.

  28. היי ניקי יקרה,
    כמה זמן מראש אפשר להכין את המרק? ואם אפשר מראש- לשים אותו במקרר, נכון?
    אני חוששת שלא אספיק להכין סמוך לאירוע…

  29. הי ניקי,
    מה לדעתך יותר טעים המרק בצל החלבי או הפרווה ?
    רוצה להכין לכבוד יום נישואים.. וקצת מהססת בגלל החלב במרק… פשוט לא מכירה את זה.. ( הצבע של החלבי הוא מאד לבן, ואני יותר מכירה את החום – כמו של הפרווה)
    ואין על הבלוג שלך ! רק הוא חיבר ביני לבין המטבח….

    • אם אפשר ואין בעיה של פרווה אז בטח החלבי.

  30. היי ניקי אני רוצה להכין את המרק אבל אין לי חלב אבל לא רוצה מרק רגיל. אפשר להחליף חלב בחלב/קרם קוקוס? תודה

    • אפשר להחליף בקרם קוקוס, ראית שיש מרק בצל פרווה ?

טוען...
טוען...