משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

סלמון בלימון ודבש

נכתב על ידי יוני 13, 2012 , צפיות: 126922

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מנות ראשונות, מתכוני דגים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

אני לא מבינה איך לא העלתי את המתכון הזה עד עכשיו. הוא נמצא בפורומים כבר ממזמן והרבה הכינו אותו והגיע הזמן שאני אפנה לו מקום של כבוד באתר תודה למי שהזכיר לי את המתכון הטעים הזה ועכשיו יהיה גם קל למצוא אותו.

סלמון בלימון ודבש

מצרכים:

סלמון שלם / 5 פילה סלמון
3 לימונים פרוסים דק
4 כפות שמן זית
4 כפיות שום כתוש
2 כפיות פפריקה
כף  גדושה סילאן / דבש
חצי כפית טימין
חצי כפית רוזמרין
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:

1. להשרות את הסלמון כ 30 דקות בלימון ולשטוף.

2. לערבב  שמ"ז, שום, דבש תבלינים ולתבל את הסלמון. להניח את הסלמון בנייר הכסף. לערבב את עשבי התיבול ולפזר מעל הסלמון. להניח מעל פרוסות לימון.

2. לסגור את נייר הכסף כמו מעטפה. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות.

גולשים מכינים וממליצים :

ליאת : פעם ראשונה שאני מכינה דגים, יצא מעולה!
או איך שהבן זוג שלי אומר "מדהים"
תבורכי :)

ענבר : ניקי, תודה על המתכון! הדג יצא טעים ורך מאוד ובצבע מקסים. תמשיכי להמציא לנו מתכונים נהדרים.

ר : יצא מעולה. מומלץ.

חני : יצא מדהים!!! אין על המתכונים שלך….

גילה : עשיתי פעמיים- יוצא מעולה!!!!!!!!!!!!!! לא עושה יותר סלמון בשום צורה אחרת. פשוט וטעים. תודה!!

אושרת : רציתי להגיד שיצא לי מטורףףףףףףףףףףף!!!! כל כך נהננו!! אשמח לעוד מתכונים של דגים, משהו מעניין! נמאס כבר להכין דגים מרוקאיים! ואני מרוקאית :)

סביון : היה כל כך טעים ששיבחו אותי בלי סוף.אנא תני לנו עוד מתכונים לדגים,תודה ניקי

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

596 תגובות

  1. שלום ניקי ותודה על המתכונים והזמינות.
    שאלה: אם אני רוצה להגיש את הדג בסעודת שבת בשישי בערב. האם החימום על הפלטה לא ייבש את הדג?

    • יש מצב שהוא יתייבש, תכיני יותר מאוחר ואז תני חימום קל.

  2. הדג כבר מושרה בלימון אבל מסתבר שמאחרים לי לצהריים אז אני דוחה את זה לארוחת ערב ל19:30
    אני יכולה להכין את התערובת ולהשאיר במקרר?
    או להכין הכל ולהשאיר מכוסה בתנור?
    מה את מייעצת לי? :(

    • לא, תשטפי את הדגים ותכניסי למקרר.

  3. ניקי יקרה, צריך להוריד את הקליפה החיצונית מנתחי הפילה סלמון? קניתי קפוא ואני מתכוונת להפשיר…

    • לא אין צורך תפשירי ותשתמשי.

  4. היי ניקי, משנה אם הסלמון טרי או קפוא?

    • לא משנה, אם קפוא תפשירי.

  5. בוקר זהב ניקי,
    יש לי מחבת פסים חדשה, ואני רוצה להכין בה סלומון לשבת, יש לך איזה מתכון מתאים לזה?

  6. ניקי מצאתי את התשובהבתגובות תודה

  7. ניקי נראה לך שאפשר לחמם על הפלטה ולא יתייבש

  8. הי ניקי,
    האם אפשר להחליף את נייר הכסף בנייר אפיה?
    תודה רבה

    • כן שיעטוף טוב את הדג.

  9. מטריףףף

  10. הי ניקי, תודה על מתכונים מעולים!!! אני מכינה בדרכ פרוסות של הסלמון ולא שלם, אז לעטוף כל פרוסה בנפרד או שאפשר לכסות הכל ביחד בנייר אפייה? תודה וחג שמח

    • המתכון נועד לפרוסות סלמון, תכיני לפי המתכון זה לעטוף כל אחד בנפרד.

  11. היי ניקי,
    תודה על האתר הנפלא, בזכותך הכנתי הערב כבר 4 עוגות לחמותי (מיפל קפה, גזר שוקולד ועוד) יצא מעולה!!
    רציתי לשאול בקשר לדג סלמון באופן כללי, כמה זמן הוא נשאר טרי וטוב לאחר ההכנה? האם אני יכולה להכין מחר בבוקר ויוגש רק בליל שבת??
    אשמח לתשובה

    • לדעתי זה מוגזם אל תכיני מחר, יותר קרוב לשבת.

  12. היי ניקי, חוזרת למתכון המושלם הזה…
    איזה מתכון של תפוחי אדמה הכי מתאים לדעתך?

    • צריך להיות פרווה ?

      • עדיף תני לי שני רעיונות אחד פרווה ואחד לא :)

        • תפוחי אדמה מוקרמים מאוד מתאים להגיש ליד הדגים או אלה http://www.nikib.co.il/tosafot/36998/

          • תודה על התגובה באמצע הלילה, אני יכולה גם לעשות את זה פרווה, עם ריצ'…

  13. היי ניקי
    תודה על האתר המושלם, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו!
    רציתי לשאול לגבי הטימין והרוזמרין, זה מגיע טרי כמו הפטרוזיליה או בצנצנות של תבלינים כמו הפפריקה וכו'? לא מצליחה למצוא בסופר…
    תודה ענקית!!

    • היי לך
      טימין ורוזמרין מגיע טרי ויש בחנויות הירקות, בנוסף יש את זה גם בקופסאות כמו הפפריקה וכד'..

טוען...
טוען...