משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מרק עגבניות מוקרם

נכתב על ידי יוני 14, 2012 , צפיות: 32427

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מרקים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מרק עגבניות מוקרם

אתם מכירים את זה שאתם טועמים משהו והטעם מחזיר אתכם לתקופה אחרת ? אצלי מרק עגבניות ולא משנה איך אני מכינה אותו מחזיר אותי לילדות סבתא הייתה מכינה את המרק עגבניות הכי טעים בעולם, היה לה יד של זהב, מעניין אם הנכדים שיהיו לי יאמרו את זה גם עליי…

מרק עגבניות מוקרם

4 מנות

מצרכים:

2 בצלים  חתוכים לקוביות
6 עגבניות בינוניות אדומות
כפית שום כתוש
כף פפריקה מרוקאית
שמנת לבישול (אופציה)
3 כוסות מים
חצי כוס מים + כפית קמח
כפית סוכר
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


אופן ההכנה:

1. לטגן את הבצל עד שמזהיב ולהוסיף את השום, לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר לטגן כשתי דקות ולהוסיף את המים , לערבב חצי כוס מים וקמח ולהוסיף להרתיח להוסיף סוכר לתבל ולבשל כ 20 דקות על אש בינונית.

2. לטחון את המרק גס ולהחזיר לסיר ל5 דקות.

3. אפשר להוסיף שמנת לא חובה הוא נהדר גם כך. לפני ההגשה לפזר עירית וגבינה צהובה.

מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

100 תגובות

  1. אפשר לטחון בבלנדר?

    • כן, כדאי כמות קטנה כל פעם.

  2. מרק מדהים!! כרגיל…
    והנכדים שלך יאמרו שיש לך ידיים של קסם!!!! כל דבר שאת מכינה יוצא מושלם!!!
    אין כמוך!!!!!

    • תודה יקירה :)

  3. כמה שמנת להוסיף?מה הכמות?

    • קופסא אחת

  4. הי ניקי,האם ניתן להוסיף גריסי פנינה למרק זה ואם כן אז באיזה שלב?

    • בהתחלה שימי 2 כפות גריסים יחד עם המים.

  5. אפשר להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות ? ואם כן איזו כמות?

    • שימי קופסא אחת, קצת פחות נוזלים.

  6. היי ניקי
    אני רוצה להכין את המרק יום לפני שמגישה
    עדיף להוסיף את השמנת ביום שלמחרת או שלא ממש משנה?
    תודה ולילה טוב

    • זה לא משנה מורן.

  7. הייי…..אפשר לשים שמנת מתוקה?

    • מממ קצת בעייתי, הרבה גולשים עושים את ההחלפה הזאת וזה בסדר, יש מתיקות והיא תורגש.

  8. ניקי, הכנתי את המרק(ללא השמנת) ויצא מעולה. התענגתי על כל כף מרק.
    תודה על המתכון.

    • לבריאות רבקה.

  9. היי, אין לי מטחנה.. יש לך רעיון איך להכין את המרק ?

    • לא, אולי להכין מרק עגבניות שלא צריך לטחון ? יש באתר.

  10. ניקי באיזה שלה להוסיף את השמנת?

    • כשאת מחזירה לסיר את המרק.

  11. ניקי היי, טוחנים עם המיים?
    כי כתבת להחזיר לסיר אז מוציאים רק את העגבניות?

    • טוחנים הכל כולל הכל ואז מחזירים.

  12. שלום ניקי,
    אמי רוצה להכין לערב פסח.. בלי השמנת כמובן. אבל מה אפשר לשים במקום אבקת מרק בכדי שייצא עדיין מוצלח? או שיש לך המלצה למרק אחר בלי אבקת מרק

    • תורידי את א. מרק ושימי מלח – פלפל.

  13. בטוח שהנכדים יגידו שיש לך ידי זהב ואת בכלל מדהימה..חג שמח לך

  14. ישנה תמונה של מצות מגולגלות ממולאות ואיני יכולה למצוא ההסבר לעשייתם. אנא חזרי פירוט מדויק של ההכנה. תודה וחג שמח מאוד.

    • ביום רביעי זה עולה בניוזלטר, תקבלי לתיבת המייל במידה ואת רשומה.

  15. היי ניקי,

    רציתי לדעת על איזה מרק את יותר ממליצה, המרק הזה או מרק עגבניות עם עדשים?

    תודה ענקית על כל המתכונים המדהימים שלך.

    • אני אוהבת את המרק הזה מאוד מאוד טעים.

      • אז את יותר ממליצה על זה :)

        תודה רבה

  16. ניקי האחת והיחידה והמדהימה! ברור לי שאני לא היחידה, אבל חובתי המוסרית להודות לך על כל המתכונים הנפלאים והטעימים…! כמה פיות נהנים בזכותך!!! אין מתכון שניסיתי (ויש המווווון) שלא קיבלתי שבחים ותשבחות ממנו! את בורכת בכישרון אדיר, ותודה שאת חולקת אותו איתנו!!! מיותר לציין שאת המרק הזה אני ובעלי חיסלנו באמת ברגע, בשעת לילה מאוחרת כשהזעתותים הקטנים ישנו… שוב, תודה רבה וגדולה לך!

    • איזה חמודה את, תודה רבה נעים לקרוא אותך. עכשיו אני הולכת לישון עם חיוך :)

  17. אפשר בלי קמח

    • כן

  18. היי ניקי
    אם אני רוצה כמות גדולה יותר מ4 מנות מכפיליח כמויות? מה לעשות?
    תודה מראש וערב טוב וחמים

    • היי אודליה
      כן תכפילי, אם יש לך עגבניות בגודל טוב שימי 10 עגבניות, בצל מספיק שניים.

      • ניקי תודה על התשובה אכין מחר לשבת..
        ועוד משהו.. דוד שלי בן 81 התקשר אליי היום וביקש מתכון למרק עגבניות. ישר נתתי את מרק העגבניות והאורז שלך. הוא התקשר עכשיו מאושר עד הגג מהמרק הטעים להפליא שיצא לו ואמר שהוא לא יכול להתאפק והוא חייב לאכול עוד צלחת… תודה לך ניקי על הרבה מתכונים שעושים אנשים מאושרים

        • איזה יופי, ממש עושה טוב, תודה לך.

  19. הכנתי עם שמנת אלפרו ויצא ממש ממש טעים!! תודה רבה (: (: האמת שלא ריסקתי את החומרים..

    • לבריאות רינת :)

  20. הי ניקי
    מאד נהינת מהאתר שלך…
    אפשר להוסיף אורז למרק? אם כן מתי?
    תודה

    • קודם כל אפשר, תני מבט כאן
      http://www.nikib.co.il/dairy/2730/

      • כל הכבוד על התענה המהיר!!!!
        תודה

        • המענה כמובן

        • אין על מה :)

  21. היי ניקי
    שייך להוסיף עדשים?

    • לא כל כך גיתית.

  22. היי ניקי
    שייך כאן להוסיף עדשים?

  23. היי,
    רציתי לדעת האם אני יכולה להחליף את כף פפריקה מרוקאית בפפריקה מתוקה?
    או שפשוט לוותר על הפפריקה לחלוטין.
    תודה מראש :-)

    • פפריקה רגילה זה בסדר גמור.

      • תודה :-)

  24. ניקי היקרה!
    רק רציתי להגיד שהכנתי עכשיו את המרק והוא פשוט מעלף!!
    התלבטתי שעות כי כל המרקים שלך נראים סוף הדרך, ובסוף הלכתי עליו, ואני כל כך שמחה!
    מזל שיש חורף ארוך לנסות את כל המרקים המטריפים שלך!
    תודה רבה רבה!!

    • אין על מה אודליה , בכיף :)

  25. הי ניקי, משהו קצת מוזר קרה למתכון שלך של המרק עוף תימני, אני לא מוצאת אותו לא באמצעות החיפוש ולא כשאני עוברת על כל המרקים אחד אחד… יש לך מושג למה?

  26. מרק מצויין, מיוחד, עם טעמים עמוקים, לגמרי נכנס לרשימת המרקים המובילים, תודה ניקי:-)

    • תודה לך שירה :)

  27. ממליץ להוסיף בתחילה 3 גבעולי סלרי וכרישה פרוסים ולטגן לאחר הבצל.

  28. ערב טוב ניקי האם המרק יוכל לעבור שבת שלמה על הפלטה? (מבחינה הלכתית יש לספרדים בעיה לחמם מרק/רוטב) השאלה אם הוא ישרוד או שממליצה על מרק אחר שלא יהרס או לוותר בכלל

    • הוא יהיה בסדר גמור ליאת.

      • ישש!! ושבת שלום

  29. המרק ממש טעים. גם כשהוא לא מוקרם. הכנו אותו לשבת, הוספנו מעט כמון, השתמשנו בכפית קמח מלא במקום לבן ו…כולם ליקקו את השפתיים.

    • צודקת אני מכינה כך וכך בשני המקרים טעים מאוד.
      תודה על השיתוף עידית :)

  30. הכנתי בגרסת פרווה, ללא הקרמה ויצא מדהים! עדין כזה וממש טעים.
    תודה :)

    • אין על מה גילי בכיף :)

  31. ניקי לא הבנתי כמה שמנת לשים חבילה שלמה? תודה

    • חבילת אחת ירדן. 250 מ"ל.

  32. ניקי יקרה,
    האם ניתן להכין ללא הקמח/עם קורנפלור? לטובת הצליאקים…
    תודה

    • אין שום בעיה מלכי.

  33. הי ניקי,
    במלא הערות רשום קופסת עגבניות אבל איפה רשום במתכון קופסת עגבניות?
    תודה ויום טוב…

    • איפה כתוב ? חיפשתי…

    • האם את משתמשת באבקת מרק עוף פרווה. או באבקת מרק עגבניות?
      מה לגבי רסק עגבניות כתוספת למרכיבים?

      • תמיד פרווה ואין צורך ברסק.

  34. היי ניקי, נראה מעולה אני אנסה להכין היום
    לגבי השמנת, כמה לשים? חבילה שלמה על כל הכמות? ואיזה שמנת לשים (כאילו כמה אחוזי שומן)?
    תודה ושבת שלום

    • שמנת לבישול 15 – 10%

      • תודה

  35. היי ניקי!

    ראשית אני רוצה להודות לך על האתר הנפלא שאת מטפחת, בזכותך בן הזוג שלי לא מפסיק לשבח את האוכל שאני עושה לו! הכל בזכותך.

    דבר שני, רציתי לשאול, האם עגבניות שרי יוכלו להתאים כאן? נשארו לי רק שתי עגבניות רגילות, אז חשבתי את השאר להשלים עם עגבניות שרי. מה דעתך?
    תודה וחג שמח.

    • בוודאי עשיתי את זה בעצמי שימי בערך חצי חבילה.

  36. הי ניקי!
    את כותבת בהוראות להוסיף חצי כוס מים וקמח – כמה קמח? לא רשום…
    תודה מראש, באתי הביתה בטירוף על מרק עגבניות :)

    • בחיי שכתבתי זה פשוט לא נשמר.
      כתבתי שוב בתקווה שישאר.

      • תודה רבה!! זה חייב להיות שיא בתגובות המהירות שלך :)

        • :)

  37. הי ניקי,
    יצא טעייים :)
    רק שאלה – מכיוון שהוא עם שמנת לבישול, לכמה ימים המרק טוב?
    (עדין אפשר לאכול אותו ביום השלישי?)

    • הוא אמור להיות בסדר ביום השלישי.

      • תודה על התשובה הזריזה :)

  38. הכנתי ויצא מדהים הגשתי עם קרוטונים למרק (כמובן גם מהאתר שלך)

    • נהדר! אני שמחה שאהבתם.
      אני מאוד אוהבת מרקים גם בקיץ.

  39. שאלה,
    לגבי גודל קופסת העגבניות,
    זה 400 גרם או 800 גרם הגדולה?

    אשמח לתשובתך בהקדם…
    תודה!

    • 800 ג'

  40. ניקי, אני גולשת באתרך מזה כמה ימים ומוצאת פנינים שאפילו במעמקי הים לא ניתן למצוא… את אלופה וכל מתכון שלקחתי ממך יצא פשוט ללקק את האצבעות.. בזכותך גיליתי את אהבתי למטבח למרות שחשבתי שאהבתי לאוכל גדולה יותר..
    מאחלת לך שיבורכו ידייך ושתמשיכי בעשייה מדהימה וכישרונית ושתמשיכי לזכות את הרבים ולפרסם את מתכונים המיוחדים ביותר!

    שוב אני מוצאת את עצמי עם דודא לבשל משו טעים והמרק עגבניות המוקרם שלך ממש קורץ לי, רציתי רק לדעת האם ניתן להוסיף לו אורז או פסטה או שזה מיותר… מה דעתך?
    טל

    • היי טל
      תודה על הפירגון הכל מגיע לי ? לא בטוח אבל תודה.
      לדעתי המוקרם לא צריך שום דבר הוא נהדר כמו שהוא.

  41. ניקי שלום,
    כמה עגבניות חתוכות אפשר לשים במקום הקופסא?

    • ערב טוב.
      8 עגבניות רצוי לחלוט ואז לקצוץ.

      • תודה רבה על התשובה המהירה!
        ערב טוב וחמים! :-)

  42. שלום ניקי רציתי לשאול האם הקופסא זאת קופסאת עגבניות מרוסקות?

    • גם מרוסקות בסדר גמור רעות.

  43. המרק מעולה! הכנתי אותו בעבר. השאלה האם כדי לקבל אותו פרווה אפשר להוסיף נוזל חלב קוקוס במקום השמנת?

    • כן אבל הטעם של המרק יהיה קוקוס אם אוהבים קוקוס הכל בסדר ועדיף קרם קוקוס יותר סמיך מהחלב.

      • לפרווה- הכנתי ללא שמנת וללא חלב קוקוס ויצא נהדר!

        • בהחלט אפשרי יוצא נהדר.

טוען...
טוען...