משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מרק עגבניות ואורז

נכתב על ידי יוני 14, 2012 , צפיות: 366451

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מרקים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

כדי ליהנות ממטבח מושלם לפסח
צריך להתחיל לעצב ולתכנן ממש עכשיו!
מגוון מבצעים ואפילו מתנה

מרק עגבניות ואורז. בתור ילדה זה המרק שהכי אהבתי, הייתי יכולה לחסל צלחות שלמות. סבתא שלי הייתה מפנקת אותי עם צלחת מרק כל יום שהייתי חוזרת מבית הספר. תסכימו איתי שביום גשום וקר אין כמו מרק חם,  טוב ללב וכל ביס מעלה חיוך. אחרי כל הדיבורים הלכתי לקחת עוד צלחת מרק…

מרק עגבניות ואורז

5 מנות

מצרכים:

6 – 7 עגבניות אדומות ויפות
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס אורז
רסק עגבניות קטן
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
קצת פחות משני ליטר מים
כפית סוכר
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

חלמון


אופן ההכנה:

1. לסמן איקס על כל עגבניה, להרתיח מים להכניס את העגבניות ולבשל כ 6 – 7 דקות, לסנן לקרר ולקלף את הקליפה.

2. לטגן את הבצל כמה דקות,מידי פעם לערבב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן. לקצוץ את  העגבניות ולהוסיף לבצל, לערבב כדקה ולהוסיף מים, רסק ותבלינים. להוסיף את הפטרוזיליה.

3. לבשל כ30 דקות על אש בינונית, להוסיף את האורז לכסות חלקית ולהמשיך לבשל עוד כ 20 דקות.

4. לטרוף את החלמון ולהוסיף אותו באיטיות למרק תוך כדי ערבוב. לבשל עוד כדקה ולהוריד מהאש.

לפייסבוק שלי

מרק עגבניות ואורז

שאלות ותשובות:

אין לי עגבניות מה יכול להחליף ? קופסת עגבניות מרוסקות 800 ג'
זה קריטי אם אין לי שום ? לא
בעלי מאוד אוהב עדשים אפשר להוסיף ? במקום האורז אין בעיה
כמה כפות יש ברסק עגבניות ? שתי כפות
חייבים להשתמש בחלמון ? לא
אין לי זמן חייבים לחלוט ? לא
אני לא אוהבת מתוק אפשר בלי הסוכר ? המרק לא מתוק הסוכר מאזן את חמיצות העגבניות
האורז צריך להיות מבושל ? לא
כמה א. מרק ? שתי כפות
מה עושה מי שלא אוהב עגבניות ? מכין מרק ירקות
נ
יקי מה שמת למעלה ?
עירית קצוצה
מה נותן החלמון ? טעם נוסף

גולשים מכינים וממליצים :

ענת : יצא מעולה, פשוט טעם גן עדן! תודה רבה!

נירית : ניקי היי,  אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך, הם מלווים אותי בערך שנתיים… התמכרתי. המרק יצא טעים מאוד!!! הוספתי גם נענע קצוצה ויצא
נ-ה-ד-ר…תודה רבה!!!

מיה : הכנתי ויצא ממש טעים לא לוותר על החלמון בעלי מאוד אהב וגם אני תודה

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

412 תגובות

  1. עשיתי. יצא טעים מאוד!

  2. שלום ניקי. פעם ראשונה שאני מכינה, יצא תבשיל ופחות כמו מרק, אולי בגלל שהכפלתי את הכמויות פי 3 חוץ מאת המים.
    הילדים והבעל הסתלבטו וצחקו על התוצאה. מפה לשם מצאתי את עצמי מגרדת בשביל הקטן את השאריות מהסיר מרוב שהיה טעים.
    תודה רבה. נשיקות!

  3. היי ניקי נראה מעולה! עכשיו הסיר כבר על האש אבל אין לי רסק עגבניות ולא שמתי לב כשהתחלתי. זה קריטי? משהו אחר שכדאי להוסיף כדי שייצא טוב?

    • תכיני בלעדיו.

  4. התגובה שלך
    היי ניקי
    האם אפשר להוסיף סלרי ?

    • כן.

  5. כדאי להוסיף גם קציצות למרק או שלא מומלץ?

  6. היי ניקי,
    רק אחרי ששמעתי את המים, גיליתי שהשיר שלי קטן מדי והמים עוד רגע גולשים. מה לעשות עם האורז? איך להכניס אותו בנוסף?

    • אני מציעה להעביר הכל לסיר גדול יותר ואז אין בעיה להוסיף את האורז.

  7. היי
    אם אין לי פטרוזיליה זה משמעותי?

    • לא נורא.

  8. ואו החזיר אותי לילדות

  9. התגובה שלך: איזה אבקת מרק

    • אבקת מרק עוף / דגש / פרווה

  10. במה אפשר להחליף את א. מרק

    • מלח פלפל.

  11. היי ניקי
    אפשר להכין בלי האורז?

    • כן מירית

  12. שלום ניקי(:
    האם ניתן לשים אורז מלא?
    תודה!

    • הי יפעת
      כן לפי איך שמכינים אורז מלא, את תסתדרי ? http://www.nikib.co.il/tosafot/5954/

      • להשרות את האורז לפני, יותר מים ויותר זמן בישול?

        • נכון מאוד או להוסיף את האורז יותר מוקדם.

          • אוקי.. תודה רבה רבה!!(:

          • הי, כמה זמן להשרות במים לפני? כמה מים להוסיף על מה שכתוב במתכון? וכמה יותר מוקדם להכניס? מדובר על אורז מלא עגול

  13. ניקי כמה כוסות מים לשים לא כתבת
    וצריך מים חמים או פושרים ?

    • אה לא שמתי לב שכתבת אבל צריך מים חמים ?

    • אה לא שמתי לב שכתבת אבל צריך מים חמים ?

      • מי ברז רגילים.

  14. הי ניקי, תודה על מתכונים מעולים!!!
    האם אפשר להחליף את האורז בקינואה?

    • עניתי קודם, תסתכלי למטה.

  15. הי ניקי, תודה על כל המתכונים המדהימים שלך. בדיוק עכשיו מכינה את כדורי העוף הטחון ברוטב…. האם אפשר להחליף במרק את האורז בקינואה?

    • כן, צריך להשרות את הקינואה לפני כחצי שעה.

  16. היי ניקי
    מרק מעולה!!!
    הכנתי כמות כפולה,אך במקום להוסיף עוד עגבניות הוספתי בטטה מגורדת…
    ובלי חלמון
    תענוג גדול! שילוב נהדר עגבניות והאורז!
    תודה רבה לך! שבת שלום!

  17. היי ניקי כמו תמיד דבקה במץכונים המופלאים שלך.
    האם ניתן להכין את המקק עכשיו בשביל הערב??
    זה לא יתנפח ויאבד נןזלים כמו בתבשיל פסטה (שורבה, לטריפולטאים בינינו :))

    • האורז כן יספוג נוזלים בוודאי, לא הרבה זה לא יגרע מהטעם, את יכולה להוסיף את האורז יותר מאוחר אם זה מפריע.

      • כמה זמן לפני ההגשה בבקשה

        • 3 שעות גם יותר זה בסדר.

  18. שבוע טוב ניקי היקרה. הכנתי לשבת את המרק בדיוק לפי המתכון. כמות כפולה כמובן. טעים מאוד מאוד!! החלמון אכן מוסיף המון. לא ממליצה לרסק את העגבניות לפני הוספת האורז. הטעם והמירקם שונה מכל מרק עגבניות אחר. תודה רבה למתכונים שלך המוצלחים.

  19. היי ניקי צהריים טובים רציתי לומר לך תודה רבה ענקית על המתכונים שלך הם אליפות הפכתי לשפית בזכותך המרק מדהים יצא
    ממליצה ומספרת עלייך לאחרים כל יום מסתכלת המתכונים שלך

    • תודה רבה בתאל , כיף לקרוא.

  20. תודה ניקי טענו אצלי שהמרק מושלם..השתמשתי בשאריות האורז המבושל מהצהריים..אף אחד לא הרגיש בהבדל..;-)

    • אין על מה אוסנת :)

  21. היי ניקי,
    יש ריח מדהים בבית:))
    האם אפשר לטחון את המרק?

    • למה לטחון מרק שיש בו אורז ? איך שנוח לך.

  22. חשבתי שאני לא אוהבת מרק עגבניות, עד שטעמתי אותו..
    טעים מאדד! אין עלייך ניקי!
    עשיתי ליידו את הפוקצ׳ה מולטי רוזמרין יאמי

  23. איזה מתכון מושלם! תבורכי ניקי יקרה. בזכותך התחלתי לבשל ובעלי מאושר! יישר כוח!!

  24. ניקי מה תפקיד החלמון?

    • זה טעים, לא בא לך תוותרי.

  25. וואו!! הסרטון כל כך מגרה!!!!
    אני חייבת להכין מתישהו החורף!!!

  26. היי ניקי! בטעות טחנתי את העגבניות כי כך הבנתי משום מה, עדין לא שמתי את האורז, את ממליצה לוותר עליו או לעשות משהו אחר להציל את המרק??

    • תכיני את המרק, כבר עשית את הרוב לא ?

  27. הכנתי היום את המרק ויצא אליפות

  28. התגובה שלךmarak katlani nigmar maher

  29. היי ניקי תודה לך על כיף של ריחות ואהבה שאת מוסיפה לביתי בכל מתכון מעולה שלך שאני מנסה!!!!
    שאלה,לגבי ההוספת חלמון נשמע מעניין השאלה היא אם אני מכינה את המרק כעת ורק בערב מגישה אותו,לשמור את הוספת החלמון ללפני ההגשה או שעכשיו בסיום הבישול לשים אותו?תודה לך!

    • תשימי עכשיו חנה עכשיו.

  30. הי ניקי, אין לי פטרוזיליה…. כוסברה גם הולך או שאפשר בלי אף ירק?

    • בלי ירק רעות.

  31. הכנתי היום. תקשיבי ניקי מרק א ל י פ ו ת!!!!!

    • תודה :)

  32. ניקי, יצא מדהים!!! איזה כיף, ארוחת ערב מושלמת!

  33. יצא מעולה!!! פעם ראשונה שאני מכינה מרק עגבניות שלא יוצא חמוץ …

  34. היי ניקי, אני רוצה להכין את המרק הזה, עם את ממליצה לתבל במקום אבקת מרק?
    תודה :)

    • פטרוזיליה, מעט כורכום, סלרי אפשר להוסיף.

      • תודה רבה! מתה על המתכונים שלך.. :)

  35. היי ניקי,
    הכנתי עכשיו את המרק והוא יצא טעים אבל מעט חמצמץ. יש איך לשפר?
    השתמשתי בקופסאת עגבניות מרוסקות..
    תודה!

    • תוסיפי כפית סוכר.

  36. ממש מעולה

    • תודה אבי

  37. היי ניקי לפני שאני מכינה את המרק הנפלא הזה רציתי לדעת בבקשה מה המשמעות של החלמון במרק?

    • זה טעים. אם מפריע לך תורידי.

  38. אפשר להוסיף עצם לטעם ??

    • זה לא קשור למרק הזה.

טוען...
טוען...