משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

תפוחי אדמה ופטריות מוקרמים

נכתב על ידי נובמבר 9, 2014 , צפיות: 35275

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מתכוני תפוחי אדמה, מתכונים לשבועות, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

תפוחי אדמה ופטריות מוקרמים

זה שילוב שמאוד קשה לעמוד בפניו, תפוחי אדמה פטריות שמפיניון שמנת עוטפת את הכל ואם זה לא מספיק זה מוקרם עם גבינה צהובה, מי יכול לעמוד בפני מנה כזאת ?  אחד המתכונים הכי פופולארים בארוחות חלביות, נו טוב הוא שווה..

תפוחי אדמה ופטריות מוקרמים

4 מנות

מצרכים:

5 תפוחי אדמה בינוניים
בצל קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
כפית שום כתוש
50 ג' גבינת עמק מגורדת
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח



אופן ההכנה:

1. לפרוס דק את התפוחי אדמה, להרתיח מים ולהמליח לבשל את תפוחי האדמה כ 15 דקות עד שהם רכים אבל לא מתפרקים, לסנן.

2. לטגן את הבצל עד שמזהיב לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטגן כשתי דקות, להוסיף את השמנת חלב גבינה צהובה ולתבל.

3. להוסיף את תפוחי האדמה לערבב בעדינות לבשל כשתיים שלוש דקות ולהגיש.

תפוחי אדמה ופטריות מוקרמים

תפוחי אדמה ופטריות מוקרמים

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

104 תגובות

  1. שלום
    כמה זה 50 גר גבינה מגורדת?

    • שלום וברכה
      זה בערך חצי כוס גם קצת יותר זה בסדר.

  2. היה טעים מאוד…הכנסתי אח"כ לתנור להשחמה ויצא מושלם!!

  3. ניקי יקרה, תודה על המתכונים והתשובות המהירות והלבביות! את קסם!
    ראיתי באחת מתשובותייך שהזכרת הכנסה לתנור. איפה במתכון מכניסים לתנור? לכמה זמן?
    תודה מראש…

  4. היי ניקי האם אפשר להוסיף גם בטטות? ראיתי שיש עוד מתכון גם עם בטטות אבל אני מפחדת שהוא יצא לי יבש מדי.. תודה מראש,הדס:)

    • תרשי לי שטויות ולשאלתך הן יתפרקו ולא יחזיקו, אם אין לך בעיה עם זה תכיני.

  5. היי ניקי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש באבקת מרק פטריות.

    • לא

  6. כמה זה חבי שמנת בכוסות?

    • כוס אחת

      • תודה:)

  7. יש מצב לשים ריצ' או שמנת חמוצה במקום שמנת בישול?

    • עדיף שלא תמי.

  8. אין לי בצל ומאוד רוצה לעדות פסטה/תפו"א מוקרם…את שאר המיצרכים יש לי.
    מה אפשר לעשות?? יש מצב לוותר על בצל?!

    • תכיני בלי הבצל.

  9. ניקי אפשר לוותר על השמנת?

    • לא אלו תפוחי אדמה מוקרמים….

  10. היי ניקי..
    מה אפשר במקום גבינת עמק?

    • מוצרלה, קצ'קבל, פרמזן….

  11. תודה כל כל המתכונים המקסימים!
    רציתי לשאול האם ניתן להכין מתכון זה ביום שישי ולהגיש בחג השבועות בבוקר שיוצא יום ראשון.(לחמם על פלטה)

    • ממש לא מומלץ מיכל.

      • למה לא מומלץ? והאם יש לך מתכונים שמומלצים להכנה מבעוד מועד בגלל שבת?

        • כי זה הרבה פחות טעים, כל המוקרמים עדיף לאכול מיד. לזניות, פשטידות, פוקצ'ות, לביבות, שבלולי פיצה, לחמניות… יש המון דברים.

          • האם ניתן להקפיא פשטידות?

            • כן, תפוחי אדמה לא מקפיאים.

  12. הכנתי את התפוא מוקרמים עם שמנת לבישול 9% בלי גבינה צהובה יצא דיאטטי וטעים! תודה על עוד מתכון מעולה!

  13. את משתמשת בשום קפוא או טרי? והאם ניתן להוריד את הגבינה צהובה?תודה

    • שום קפוא ואפשר בלי אבל יותר טעים עם.

  14. ניקי יקרה האם אפשר במקום שמנת לבישול שמנת מתוקה?

    • הרבה גולשים עושים את ההחלפה הזאת, נאמר ככה אם את בלחץ תחליפי, אם יש אפשרות לקניות עדיף בישול.

      • אוקי תודה על התשובה! אין עלייך!

  15. היי ניקי, האם אפשר להוסיף למתכון גם בטטות?

    • אפשר אבל לדעתי הפרוסות לא ישמרו ודי יתפרקו, אבל זה יהיה טעים. שימי לב לבשל את הבטטה יותר מידי.

      • תודה

  16. היי ניקי,אם הרוטב יצא לי נוסלי מידי מה זה אומר שחסר?תודה על מתכונים מדהימיםםם

    • מתי לפני הכניסה לתנור ?

      • מאוד לא ברור כי לא רשום באופן ההכנה שצריך להכניס לתנור :(
        אם כן לכמה זמן? ובאיזה טמפרטורה

        • כי אין כאן תנור אולי….

  17. ערב טוב, ניקי.
    האם ניתן להקפיא את הרוטב כדי להשתמש בו בפעם אחרת?
    ומתי מוסיפים את השום?

    • ערב טוב
      לא, רוטב כזה מכינים ואוכלים. שום תוסיפי אחרי שסיימת לטגן את הבצל.

  18. הכנתי לארוחת ערב, ליקקו את האצבעות!

    • תודה תקווה.

  19. כבר אתמול בלילה ידעתי שזה מה שאכין היום בבוקר…
    ואכן כך היה! היה לי בוקר טעים ומחמם את הלב והבטן :))) תודה!!!!!!!

    • אין על מה באמת בכיף.

  20. ושאלה שנייה – האם להכניס את תפוחי האדמה לסיר רק אחרי שהמים רתחו? או שהמים רותחים כשתפוחי האדמה כבר כבר בפנים?

    • הנה מתכון בסגנון בתנור http://www.nikib.co.il/dairy/19963/

      • תודה! ואפשר להוסיף פטריות? התלהבתי מהשילוב..

        • תשחקי עם זה איך שבא לך.

  21. היי ניקי, מארחת את המשפחה לשבת והמתכונים שלך כמובן יככבו… אז תודה מראש!
    האם אפשר להכין את המתכון הזה באפייה ולא בטיגון?

  22. האם אפשר להשתמש באבקת שום?ובאיזו כמות?

    • שים חצי כפית, תטעם אתה רוצה להוסיף עוד תוסיף.

  23. א. מרק הכוונה לאבקת מרק עוף? ומה הכמות? תודה!

    • נכון וכף שטוחה.

  24. מתכון להיט ! שתי דקות ה

    • תודה ליאור

  25. כל כך טעים!!!! :)
    תודה ניקי!
    הצלת אותי כשהאורחים כבר היו בדרך והתנור היה תפוס..!
    פישלתי קצת בזה שהתפוא היו רכים מידי ועל סף פירוק, אבל הטעם הורס!!
    כולם נהנו!
    תודה רבה רבה

  26. האם ניתן להשתמש בשמנת חמוצה לבישול? או יש לך מתכון שמשלב שמנת חמוצה

    • יש המון מתכונים עם שמנת חמוצה באתר, זה לא מתאים במתכון הזה, לא למוקרמים בכל אופן.

  27. אתר נהדר

    • תודה הילה :)

  28. האם ניתן לשים שמנת מתוקה במקום שמנת לבישול?

    • נאמר ככה, המתיקות תורגש אני פחות אוהבת אבל גולשים מחליפים בין השתיים כל הזמן ואין בעיה.

  29. חייבת להמליץ ,מתכון קל וטעיייייים ! תודה ניקי

    • תודה לך :)

  30. היי ניקי חייבת את עזרתך שבועות יוצא בשבת ואני לא מדליקה אש איך אפשר להכין את הרטבים כך שיישמרו עד שבת

    • אני לא יכולה לעזור בזה, אני לא מכינה את הרטבים האלה מראש.

  31. הי ניקי!
    אפשר להכין יום לפני ולחמם על הפלטה?
    או אולי להכין את הרוטב והתפוחי אדמה בנפרד ורק לאחד בניהם לפני ההגשה?
    תודה!

    • שתי האפשרויות לא להיט, תפוחי אדמה אין בעיה להכין יום מראש, רוטב עדיף יותר קרוב להגשה.

  32. היי ניקי,
    סורי על הבורות, אבל מקלפים את התפוחי אדמה או לא?:/

    • כן בוודאי צריך לקלף.

  33. היי ניקי..קודם כל-יש לך אתר מקסים עם מתכונים נהדרים!!
    האם אפשרי להכין את התפוחי אדמה יומיים לפני האכילה או שזה יגרע?

    • התפוחי אדמה בלבד ? אין בעיה

  34. ניקי יקרה, מה שלומך? יום מיוחד היום, ריתקת את כולנו. בא לי לפנק את החמודים לארוחת ערב עם המתכון הזה.אבל לא כולם אוהבים פטריות. אפשר להשמיט או שזה לא יהיה "זה"?
    ויש לי פילה סלמון שרציתי להגיש ליד. תוכלי להמליץ לי על מתכון שישתלב בבקשה?
    תודה רבה
    נילי

    • היי נילי
      את יכולה להוריד אין בעיה ותראי את זה http://www.nikib.co.il/dairy/2650/
      מעט חמצמץ, מקסימום פחות לימון.

  35. היי ניקי , האם חייב חלב ? אני פשוט לא אוהבת וגם אין בבית בגלל שאף אחד לא שותה/משתמש בו.
    אשמח לתשובתך.
    דרך אגב , אין על המתכונים שלך !!

    • בוקר טוב
      תוסיפי עוד אותה כמות שמנת לבישול.

  36. היי ניקי,
    אפשר לבשל את התפוחי אדמה פחות זמן ולאפות אותם בתנור כדי שיקבלו צבע?

  37. מעדן אמיתי! תודה על מתכונים טובים ומוצלחים!

    • תודה מאיה.

  38. היי ניקי,
    נהיה לי פירה כי כנראה בישלתי יותר מדי את התפו"א לפני אז הכל התפרק. האם לשים בתנור ? זה יכול לעזור ? ואם כן, לכמה זמן ?

    • את יכולה למעוך ולאכול בתור פירה.
      אפשר לנסות לאפות על 180 מעלות שימי מלח אם צריך.
      זה לא ישנה באופן מהותי.

  39. היי ניקי מה נשמע?
    חובה שמנת לבישול? :)

    • היי לאה
      כן במתכון הזה חובה, תכיני תפוחי אדמה אחרים יש המון מתכונים באתר.

      • אני מחפשת מתכון שכולל פטריות וירקות, אך לא מוצאת יש לך אולי קישור למתכון כזה? (:

        • יש ירקות מבושלים באתר בחיפוש את יכולה להוסיף פטריות.

  40. ניקי יקרה, באם בשמנת מתוקה הכוונה היא לחבילה אחת קטנה של 250 מ"ל?

    • הכוונה לשמנת לבישול עדיף על המתוקה וקופסא אחת של 250 מ"ל

  41. ואו!! תענוג , יופי של ארוחה. יצא מעולה והשארית שנותרה למחרת אפילו הייתה עוד יותר טעימה.

    • תודה יוליה.

  42. בוקר טוב ניקי,

    האם אני יכולה להמיר את אבקת המרק עוף לאבקת מרק פטריות מטעמי כשרות?
    אינני אוהבת את הגרסה הפרווה של מרק העוף

    • בוקר טוב
      כן בהתלבטות כי זה ישפיע חזק על הטעם אבל אם את אוהבת אין בעיה.

  43. היי ניקי ,
    תוכלי לומר לי כמה מרק עוף/פלפל/מלח לשים ? אין לי מושג בכמויות .. תודה רבה ! אני מכורה לאפליקציה שלך (:

    • היי רוית
      שימי כף א. מרק וכרבע כפית פלפל שחור. זה הכל.

      • תודה רבה . מדהימה …נהנת כל יום מחדש (:

        • תודה לך רוית.

  44. האם הכוונה להוסיף את תפוח האדמה לטיגון במשך 2-3 דקות (רשום לבשל)?

    • לא הבנתי ורד, איפה כתוב לטגן את תפוחי האדמה ?

  45. היי ניקי רציתי לדעת אם אפשר להחליף את השמנת לבישול בשמנת מתוקה.
    תודה

  46. פשוט וקל, וטעים טעים!!
    (הכנתי בלי גבינה צהובה )
    תודה רבה :)

    • תודה שמרית.

  47. פשוט , קל ומעדן!

    • תודה :)

טוען...
טוען...