משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים

נכתב על ידי פברואר 15, 2017 , צפיות: 7805

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, ארוחות ערב קלות, מאפים, מתכוני ירקות - צמחוני, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מולטי זברה עם ירקות מוקפצים

אני אוהבת את הבצק הזה, זה אחד הבצקים הכי טובים שעבדתי איתם. הכנתי איתו המון דברים תרשמו בחיפוש מולטי ותגלו עוד מתכונים טובים. הפעם מילאתי אותו בירקות וזה יצא מקסים, שימו לב לפסים היפים.

מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים

3 מאפים

מצרכים:

300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
חצי כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כף סוכר
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
160 מ"ל מים פושרים (חצי כוס + רבע כוס)

2 פלפלים אדומים
גזר גדול
בצל גדול
2 שיני שום קצוצות
מלח


אופן ההכנה:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך ולהתפיח כ 30 דקות.

2. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, לטגן את הגזרים להמשיך עם הפלפלים ובסוף את הבצל והשום.

3. להעביר לנייר סופג לכמה דקות ולהעביר לעוד נייר סופג.
בסופו של דבר שלא ישאר שום נוזל / שמן שעלול להרטיב את הבצק.

4. לחלק את הבצק לשלושה חלקים כל חלק לרדד למלבן, לשים שורת מילוי בחלק העליון קצת קדימה.

5. לעשות חריצים עד אמצע המלבן קצת פחות מחצי ולגלגל.

6. להעביר לתבנית, להתפיח כ 10 דקות בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש ביצה ולפזר שומשום.

7. לאפות כ 20 – 25 דקות או עד שהכל זהוב.

מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים
מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים
מאפה שמרים עם ירקות מוקפצים

בשביל להבין את מכינים את הצורה תסתכלו בסרטון הזה :

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

94 תגובות

  1. אשמח לדעת כמה זמן צריך לבשל את הירקות?עד שיהיו רכים?תודה רבה וערב טוב

    • את מתכוונת לטגן אותם, בערך 10 דקות הירקות אמורים להתרכך, כל ירק כשתי דקות.

  2. שלום ניקי,
    שנה טובה וגמר חתימה טובה!
    האם מגישים את זה חם או קר?
    האם יהיה טעים קר או בטמפרטורת חדר?

    • שלום וברכה
      מגישים את זה חם.

  3. היי ניקי,
    האם אפשר להקפיא??

    • כן

  4. ניקי שלום
    איזה רוטב לשים מעל בזמן ההגשה ניתן לעשות

    • הי אסנת
      זה לא מתאים לרוטב אוכלים את ככה.

  5. הלחמניות האלה בגירסת השוקולד הן להיט אצלי כמו כל המתכונים שאני מכינה מהאתר שלך,
    זה יוצא לחמניות אישיות כמו השוקולד או 3 גדולים וחותכים לפני ההגשה?

  6. היי ניקי,
    הכנתי ויצא מושלם! אני ובעלי טרפנו הכל לבד!
    חשבתי לפעם הבאה למלא את הבצק בתערובת בשר. אפשרי?

    • כן אפשר יוצא נהדר.

  7. היי ניקוש, מה שלומך?
    אני רוצה להכין את המאפה הזה מקמח כוסמין 80% מה עליי לעשות?

    • חצי חצי ועוד טיפת נוזלים, תקפידי על התפחות טובות ולישות טובות, תני התפחה ראשונה כשעה פלוס תראי שהוא תופח יפה.

    • לא ניתן הכל מקמח כוסמין?
      מה הכוונה התפחה ראשונה? אחרי ההתפחה הראשונה ללוש שוב ולהתפיח שוב?

      • לדעתי עלול לצאת דחוס את משתמשת ב 80% אבל תנסי לפי מה שכתבתי קודם, התפחה ראשונה זה סעיף 1 כל השאר לפי המתכון תקראי בבקשה.

  8. איך אפשר להכין את זה מקמח מלא?

    • חצי מהכמות להחליף במלא ועוד מעט נוזלים.

  9. ניקי מאפה מושלםםם!!
    הכנתי שבת שעברה לאירוח והוא חוסל!!
    מכינה השבת שוב

    • תודה מורן תהנו.

  10. יוווווו איזה מאפה!!!

  11. היי ניקי ,
    היה לי קשה לעבוד עם הבצק
    מה עשיתי לא נכון ?

    • טעית בכמויות הבצק יוצא חלק ורך, כוס = 240 מ"ל.

  12. היי ניקי,
    אני די חדשה באתר שלך…אבל הכל נראה מעולה! וגם הכנתי כבר כמה מתכונים מפה – ויצא פשוט מושלם! תודה!
    רציתי לשאול: לארוחת ערב נחמדה שאני מארחת, איזה תוספת אפשר להכין עם המאפה הזה? גם תוספת וגם איזשהו סלט טעים?
    תודה רבה!!

    • ברוכה הבאה נעים להכיר
      פסטה בשמנת עם פטריות, משהו יותר קל פסטה עם עשבי תיבול, חצילים מוקרמים ברוטב, חצילים בטעם פיצה (קל מאוד), סלט ירוק עם הרוטב הנהדר, תוסיפי סיידר קר וזה נהדר.

      • תודה רבה ניקי!

        • אין על מה שרה.

  13. ניקי שלום, שכחתי לטבל ואני בשלב של הנייר סופג להוסיף עכשיו או לוותר? ואשמי גם לכמויות.
    תודה!!

    • תטבלי עכשיו כחצי כפית מלח.

  14. היי ניקי
    אני צמחונית ומעוניינת להשתמש בבצק עם תוספות נוספות. האם יש באתר רעיונות נוספים ואם לא על מה היית ממליצה?

    • בוקר טוב
      תרשמי מולטי בחיפוש ויעלו מספר דברים שהכנתי עם הבצק הזה.

  15. מאפה נהדר, בפעם הבאה אשלש כמויות
    תודה רבה רבה

  16. בצק מעולה ונח. מתאים לעוד המון שימושים.
    הכפלתי כמויות והשתמשתי בקמח 70% מלא.
    תודה!

  17. מתכון אחד הטובים, אם לא ה…

  18. מתכון מ צ ו י ן!!!

  19. איזו תוספת יכולה להתאים עם המתכון הזה?

    • איזו סוג ארוחה את מתכננת ?

      • לארוחת ערב או סעודה שלישית בשבת

        • תפוחי אדמה מוקרמים, פסטה עם פטריות / ברוטב עגבניות, לזניה, סלט ירוק, שעועית ירוקה מוקפצת.

  20. היי ניקי מאוד אהבתי את הרעיון והיופי של הבצק רוצה להכין לשישי האם אפשרי במילוי של בשר, עוף שיהיה בשרי?

  21. הי ניקי
    מה שלומך? מקווה שהחג עובר בנעימים.
    אשמח לשאול כמה שאלות בנוגע למתכון הזה:
    1. אפשר עם קמח שמרים מוכן? יש שינוי בכמות?
    2. יש לקט ירקות להקפצה של סנפרוסט- אפשר להשתמש בזה?
    3. אני לא רואה לינק לסרטון הכנה- זה רק אצלי?..:)
    תודה מראש!!

    • היי רחלי
      אני לא יודעת לא השתמשתי בקמח הזה, אין לי מושג איך הוא מתנהג. הלקט לא מתאים כאן. הסרטון מופיע בתחתית התמונות, תסתכלי שוב ואם את לא רואה תגידי מאיפה את גולשת.

  22. היי ניקי יקרה,
    הכנתי את הבצק אבל הוא יצא לי נורא דביק, עשיתי ממש מדויק לפי הכמויות, ככה זה אמור להיות?
    תודה מראש :)

    • לא טוב, זה לא אמור לצאת ככה, מעט דביק אפשר להסתדר. תוסיפי קצת קמח תעבדי ותני לבצק לתפוח.

      • הנחתי לו ככה בתקווה שזה יהיה בסדר, אם אוסיף קמח אחרי שהבצק קצת נח זה יתפוס?

        תודה על המענה המהיר :)

        • לא נורא, תקמחי את משטח העבודה ותעבדי איתו.

  23. שלום ניקי
    נראה לך שאפשר לעשות קרואסונים ולמלא את המילוי כדי שיהיה אישי ויפה?

    • קרואסונים לא, לעשות את המאפה קטן יותר זה אפשרי אבל כמות המילוי תיהיה קטנה, תסתכלי בסרטון.

  24. ב"ה
    הי ניקי, האם אפשר לעשות אותם במילוי טונה? נגיד כמו המילוי של המולטי חטיפי טונה?

    • כן מור

  25. תודה ניקי

  26. כן טיגנתי כמה זמן שנראה לי יצא מעולה!!!אבל בכל זאת יצא רטוב אחרי נייר סופג פעמיים. אשמח לטיפ לפעם הבאה.
    תודה על כל המתכונים הטעימים!!!!
    הודיה

    • אולי להפחית מכמות השמן.

  27. כנראה השאלה שלי לא עלתה
    רציתי לדעת כמה זמן לטגן את הגזרים וכל שאר הדברים
    תודה
    הודיה

  28. ניקי שלום
    אני באמצע להכין את המאפה כמה זמן לטגן את הגזרים פלפלים
    תודה רבה
    הודיה

    • אני מניחה שהסתדרת.

  29. היי, אחרי חצי שעה התפחה אמור להכפיל נפח?

    • לא, הוא תופח אבל לא מכפיל.

      • תודה על התשובה המהירה!

  30. היי ניקי,
    1.אני תוהה האם התפחה של חצי שעה תספיק בימים קרירים אלו?
    2. אני חושבת שהבנתי איך לעשות את הצורה אבל אשמח לקישור לסרטון, באפליקציה לא מופיע הקישור בסוף המתכון..

    • לא קר היום אין בעיה להתפיח, אני לא מול המחשב אני לא יכולה לתת קישור. חפשי לחמניות ז'ברה בחיפוש.

  31. ניקי שלום יש אפשרות להוסיף חתיכות של חזה עוף?

    • אני לא מתלהבת מזה, יש מאפה פרגיות באתר יכול לעניין אותך ?

      • כן

  32. היי,

    האם מדובר עם קמח לבן או תופח?

    • קמח רגיל דניאל

  33. שלום ניקי,
    זה נראה מתכון מעולה ואני רוצה להכין אותו.
    1. האם תוכלי לכתוב את המידות בכוסות? (קמח, שמן ומים)
    2. למה יש פעמיים בצל?
    תודה רבה ושבוע טוב.

    • היי
      הוספתי את הכמויות בכוסות, תוקן.

      • ניקי, תודה רבה!

  34. הכנתי יצא מעולה וטעים וביקשו החברים שאני אכין כפול לשבוע הבא.

    • תודה אביטל.

  35. היי ניקי,
    לא צריך לתבל את הירקות?

    • בוודאי מלח פלפל.

  36. הי, תודה על מתכונים ורעיונות מגניבים!! יש לך מיקסר בדיוק כמו שלי ורציתי לשאול איך את מתמודדת עם העובדה שהבצק עולה מעל המוט של המיקסר כשלשים בו יותר מחצי קילו בצק :-(
    מבאס אותי מאוד כל פעם, כי אי אפשר להשאיר את המיקסר לעבוד וללכת, צריך כל הזמן להפסיק אותו ולהוריד את הבצק :-(
    תודה!

    • אני אף פעם לא משאירה בצק במיקסר והולכת, אין מצב. בקילו יש לו קצת קושי זה כן אבל חצי קילו או קצת יותר אין שום בעיה.

  37. ניקי היקרה!
    ראשית תודה על מתכונים מעולים שתמיד מצליחים!! כבר המון מתכונים שלך הפכו למתכוני "הבית"…
    רציתי לשאול האם ניתן להוסיף חתיכות פסטרמה או שזה לגמרי מיותר?
    אלפי תודות!

    • תחתכי קטן ואין בעיה.

  38. משום מה התגובה הקודמת שלי לא עלתה…
    היי ניקי,
    1. האם אפשר להוסיף בשר? ואם כן איזה ומתי?
    2. אנא רישמי את הכמויות של הקמח, שמן ומים בכוסות.
    תודה

  39. ניקי האלופה!!
    הכל תופח עכשיו ונראה מעולה!
    אין עלייך,פשוט התמכרתי לאפייה ובישול בזכותך :)
    ומתחילה לאכול בריא ומאוזן בזכות כל האפשרויות שאת נותנת פה .
    תבורכי

    • מכל הלב, תהנו אביה.

  40. ניקי שלום, אשמח לדעת איך להתפיח ביום קריר שכזה? האם יש המלצות?

    • אין שום בעיה להתפיח מכוסה על השיש זאת הדרך הכי טובה. כשקפוא בבית ויש סערות על אפשר להתפיח בתנור חמים.

  41. אפשר להקפיא?

    • כן

  42. כמה כוסות זה 300 גרם קמח?
    מה כמות המים/ שמן בכוסות?

  43. ניקי שלום,
    נראה ממש טעים ומגרה לנסות!
    רציתי לשאול אם אפשר להקפיא אחרי האפיה?
    דבר נוסף, אני מחפשת תוספות/פשטידות שאפשר להקפיא, יש בזה איזשהו כלל?
    יש לך משהו להמליץ?
    תודה על הכל!

    • שלום וברכה
      אפשר להקפיא הכל חוץ מתפוחי אדמה, ניתן להקפיא את המאפה.

      • תודה!!
        גם פשטידות עם פסטה? (למשל פסטה עם גבינה שלך)

        • כן

  44. שלום ניקי
    המאפה שמרים עם הירקות נראה מעולה
    אבל מה אפשר במקום פלפלים

    • פטריות, שני גזרים נוספים. לדעתי חבל לוותר על הפלפלים.

טוען...
טוען...