משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

תפוח אדמה צלוי פשוט וטעים

נכתב על ידי יוני 23, 2012 , צפיות: 29303

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מנות ראשונות, מתכוני תפוחי אדמה, תוספות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מה יכול להיות רע ? תפוח אדמה רך מוגש עם רוטב שמנת עשיר, נראה מעולה על הצלחת וכל ביס זה חגיגה. פשוט וטעים אני לא צריכה יותר מזה.

תפוח אדמה צלוי פשוט וטעים

מצרכים:

5 תפוחי אדמה, לא קלופים, גדולים ויפים
גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
2 כפיות שום כתוש
2 – 3 כפיות מיונז
עירית קצוצה
פלפל שחור טחון
מלח

נייר כסף

אופן ההכנה

1. לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים (לא פירה).

2. לעטוף אותם בנייר כסף, לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות ולאפות עד שהם רכים.

3. לעשות חתך לאורך התפוח אדמה ולחתוך עד החצי מעט יותר לא להפריד אלא להשאיר את החלק התחתון מחובר ולהמליח.

4. לערבב את שאר המצרכים, למלא את תפוחי האדמה ברוטב השמנת מנה נדיבה ולטרוף.

הערות:
תוספת נפלאה לדגים או סתם נישנוש טעים

גולשים מכינים וממליצים :

נטעלי : יאמממממי! ניקי המתכונים שלך אדירים! זה טעים תפ״א טעים בטירוף

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

58 תגובות

  1. שלום ניקי לילה טוב!
    יש אפשרות להכין פרווה?

    • את יכולה להכין רק את התפוחי אדמה בלי המטבל, להגיש עם טחינה למשל.

  2. פשוט וטעים!!!!

  3. היי ניקי, כרגיל מחפשת רק אצלך מתכונים! אני מארחת בשישי אחרי אזכרה משהו כמו 20 איש, מכינה כל מיני דברים קטנים וטעימים… חשבתי להכין את תפוחי האדמה האלה, שאלה- כמה זמן הם בתנור בערך? והאם אפשר לוותר על שלב הבישול ולשים בתנור ליותר זמן? (מבחינתי לכל היום:-)) אני מתכננת להכין להגיש עם חמאה ומלח בלי הרוטב, נראה לך סבבה?
    סליחה על ההצפה, פשוט פתאום הבנתי שאני צריכה להכין נשנושים ל20 איש :-)

    • זה יהיה המון זמן בתנור, לרכך תפוח אדמה שלם יקח זמן, יש לך זמן תכניסי לתנור כמה שעות מראש ותאפי עד שרך, תחצי לפני ההגשה ותפזרי מלח גס עם שמן זית.

  4. הי ניקי,
    ראשית, תודה רבה על האתר אני עושה בו שימוש יומיומי ונהנית מאד!!!

    שנית, , אין לי כרגע אפשרות להשיג עירית, ואין לי מושג מה הטעם שלה
    פטרוזיליה יכולה להיות תחליף?.

    • את יכולה לוותר עליה.

  5. היי
    אפשר לקלף את התפוח אדמה לפני הכנסתו למים החמים \ תנור

    • נראה לי בסדר שי

  6. יצא נהדר וטעים!

    • תודה קטיה.

  7. הי ניקי זה מעולה מכינה כבר כמה פעמים
    האם זה הולך לשים מעל/בתוך גבינה צהובה מגוררת?

  8. בס"ד
    יו ניקי החזרת אותי לילדות….
    לא יודעת אם עדיין יש את זה במסעדות,אבל כשהייתי ילדה היתה מנה דומה עם שמנת ופיטריות או שעועית עם בשר.עושה לי חשק להכין!
    מכירה את הגירסה הבשרית?

    • לא אני לא מכירה.

  9. הגאונות שבפשטות. כמעט אפס עבודה ויאמממ איזה טעים משביע ומוצלח. תודה ניקי!!

    • זאת הכוונה חיים קלים, תודה רחלי.

  10. אני משתמשת בתפוא נשיקות, ליפס, מוכרים בשופרסל במחיר מצוין והם נהדרים

  11. היי ניקי,

    בעלי אוכל את זה בחוץ והחלטתי להפתיע אותו ולהכין.. (בעזרתך כמובן.. ;-))

    שאלתי היא האם יש עדיפות לזן מסויים של תפו"א?

    תודה ואעדכן אותך..

    • היי טונה
      אני אוהבת ללכת על מה שיש או האדומים.
      בהצלחה.

  12. האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט? תודה !

    • פחות מומלץ.

  13. היי ניקי אולי אין לי גביע שמנת חמוצה אוכל להשתמש במקום בשמנת לבישול? אשמח לתשובה

    • לא זה נוזלי, לא מתאים בתור מילוי.
      את יכולה לעשות רוטב משמנת בצד אבל לא קשור למילוי.
      http://www.nikib.co.il/dairy/20653/

  14. היי
    האם זה הולך עם המתכון של הדג סול ברוטב שמנת ופטריוות?

    • לא הולך זה רץ….

      • איזה מהירות.. :)

        תודה רבה

  15. תודה רבה. מתכונים טעימים ומעולים. אפשר לערבב שמנת לבישול עם השמנת חמוצה? בא לי מוקרם.

  16. אין לי שמנת אפשר לשים קוטג?

    • לא מתאים.

  17. שלום ניקי,
    אני משתדלת לא להשתמש בנייר כסף.
    אפשר בלי?

    • אז תעטפי בנייר אפייה ואת יכולה לשים את הנייר כסף מעל ככה הוא לא נוגע בתפוח או רק נייר אפייה.

  18. יאמממממי! ניקי המתכונים שלך אדירים! זה טעים תפ״א טעים בטירוף

    • איזה מותק את, תודה.

  19. את השמנת ושאר המרכיבים צריך לחמם ?… או לשפוך על התפוח אדמה קר?

    • אין צורך לחמם.

  20. שלום ניקי,
    אפשר לבשל קצת יותר זמן, ואחכ לשים עם נייר כסף על הגז?
    (אין לי תנור…:( )
    תודה!!!

    • זה לא יעבוד בלי תנור עדי, בישול לא יתן את אותה תוצאה.

      • תודה !! אין כמוך
        המתכונים שלך מצויינים, נהנים מהם מאוד

        • תודה לך את מקסימה :))

  21. לא צריך לבשל את השמנת ושאר המרכיבים?

  22. לא אין דברים כאלה!!!כל כך פשוט וקל וכל כך טעים ומושחת!!…הכנתי היום ובמקום עירית שמתי בזיליקום ואבקת שום במקום השטם הכתוש ואכלתי את זה יחד עם המתכון לעגבניות צלויות מתובלות יצא פשוט מושלם!!!!!!
    ניקי את ברכה!

  23. מה אפשר לשים במקום עירית? אני גרה בחור ואין לנו במכולת.

    • תכיני בלי העירית.

  24. צריך לעשות את כל התהליכים של התפוחי אדמה עם הקליפה או בלי?
    והאם יש תחליף לעירית או שסתם אפשר לוותר עלייה (וזה עדיין יצא טעים)כי אין לי כרגע

    • אין צורך לקלף, ואת יכולה לוותר על העירית. ייצא מעולה!

  25. שמנת לבישול או שמנת חמוצה ?

    • שמנת חמוצה.

  26. היי ניקי
    כמה זמן צריך לאפות את תפו"א בתנור?

    • עד שהם רכים בסביבות 50 דקות, תבדקי.

  27. כמה זמן צריך לשים את התפו"א על הגז?

    • עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט, בערך 10 – 15 דקות

  28. היי ניקי, מה שלומך ? אפשר לוותר על המיונז (בעלי אלרגי) או לשים משהו אחר במקום…? (באסה, אני מתה על מיונז, אבל רוצה להכין לשנינו)

    • היי, הכל נהדר.
      אם אין ברירה אז אין ברירה תכיני בלי המיונז.

  29. אנונימי (לא רשום) | 09.02.2012 – 16:08
    תודה על המתכונים הזה ליקקנו וגם החתולים ליקיקו

  30. המתכון נראה אחלה, מה היית מגישה עם זה?
    תודה!

    • ברבוניות מטוגנות עם רוטב שום
      וסלט ירוק.

  31. אמאל'ה (לא רשום) | 18.06.2012 – 17:36
    מעולה… מליון מחמאות!

טוען...
טוען...