משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לזניה קוטג'

נכתב על ידי ינואר 3, 2017 , צפיות: 28729

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, ארוחות ערב קלות, מאפים, מתכונים לשבועות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לזניה קוטג'

לזניה קוטג', אין כמו הטעם הנפלא של לזניה עם המון ירקות וגבינות, טעם נהדר כזה טעים! הלזניה מתאימה לכל אירוח חלבי והיא מתחסלת במהירות, שווה ברמות מתכון מעולה.

לזניה קוטג'

30X20
מומלץ להכין יום מראש

מצרכים:

עלי לזניה
6 עגבניות גדולות
פלפל אדום גדול חתוך קטן
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
בטטה בינונית
בצל גדול חתוך קטן
שן שום קצוצה
כף רסק עגבניות
2 כוסות מים מעט יותר
150 ג' גבינות מגורדות
(פרמזן, קשקבל, גבינה צהובה)
גביע קוטג'
חצי כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

אופן ההכנה:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך.

2. לשים בסוטאז' או במחבת גדולה 4 כפות שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן כשתי דקות.

3. בינתיים להרתיח מים בסיר לסמן איקס על כל עגבנייה ולבשל כ 5 דקות לסנן לקלף ולקצוץ (מי שלא בא לו על השלב הזה שיוותר וישר יקצוץ)

4. להוסיף את הגזר והפלפל לסיר ולהמשיך לטגן, להוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות להוסיף מים ושאר המצרכים.

5. לבשל כ 15 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הבטטה לערבב היטב, לבדוק טעמים ולהוריד מהאש. להוסיף את הקוטג'.

6. הרכבת הלזניה:
לסדר את שכבת עלי הלזניה, לשים שכבת מהרוטב (הרוטב מתחלק לשלוש שימו לב) מעל לפזר גבינה צהובה, שכבת עלי לזניה נוספת, גבינה צהובה, עוד שכבת עלי לזניה ולסיים עם רוטב ושכבת גבינה צהובה. סך הכל 3 שכבות עלי לזניה.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כלומר להדליק 10 דקות קודם ולאפות כ 40 דקות אין צורך לכסות.

לפייסבוק שלי

לזניה קוטג'

לזניה קוטג'

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

74 תגובות

  1. היי ניקי, חג שמח
    הבן שלי שונא עגבניות- אפשר יותר משאר הירקות על חשבון העגבניות?

    • אי אפשר להכין לזניה בלי עגבניות.

  2. תודה על המתכונים המעולים!
    אני מעדיפה לא להשתמש באבקת מרק. אפשר לוותר עליה? כמה מלח לשים אם אני לא שמה אבקת מרק?

    • שימי כפית מלח ותטעמי אולי תרצי להוסיף עוד.

  3. היי ניקי
    אני לא מגיבה בדר"כ, אבל מבשלת המון מהאפליקציה.
    כל המתכונים קלים, ותמיד יוצא טעיםםם.
    שאלה, בשלב של הגבינות אפשר לשים בולגרית וצהובה?

    • בוקר טוב אני
      אפשר לשים שימי יותר דגש על גבינה צהובה.

      • תודה!
        עוד שאלה.. כמה זמן לחמם אותה אחרי יום במקרר?

        • בערך 30 דקות מכוסה, קצת פחות.

  4. היי ניקי
    מעוניינת להשתמש בעגבניות משימורים.להכין משתי קופסאות כלומר מ800 גר? תודה טל

    • שימי קופסא אחת וקצת פחות נוזלים.

  5. היי ניקי תודה על האתר המדהים! שאלה זריזה את הרוטב לבשל עם מכסה או בלי? על אש גבוהה או נמוכה?

    • תבשלי על אש נמוכה – בינונית ואין צורך לכסות.

  6. ניקי
    אני רוצה להכין את הלזניה אבל אני לא אוהבת חלק מהירקות פה אפשר לעשות בלי הירקות שאני לא אוהבת?

    • איזה ירקות את לא אוהבת ?

      • בטטה פלפל וגזר

        • תורידי לדעתי יספיק לך לשתי שכבות לזניה.

          • אוקיי תודה

  7. שבוע טוב ניקי.
    הכנתי ביום שישי . טעים מאוד מאוד !! ואכן אין הרבה עבודה.
    ממליצה למי שטרם הכין אותה לא לחתוך למנות מיד כשיוצאת מהתנור, אלא להמתין מס' שעות כדי ש תתיצב ואז לא מתפרקת בחיתוך.
    תודה ניקי לעוד מתכון מוצלח.

    • הי אסתי
      לזניה מומלץ להכין יום מראש.

  8. כמה ימים אפשר להשאיר במקרר?

    • 4 ימים.

  9. לצנן את הרוטב לפני הוספת הקוטג'?

    • לא

  10. אפשר חציל במקום גזר?אין לי גזר ואפשר להוסיף גבינות?

  11. הי ניקי, אנחנו בית בדיאטה אבל אני מתה לעשות את הלזניה הזו. אפשר להוריד בכמות של הגבינות הצהובות?

    • מדובר על 150 ג' ללזניה גדולה, תכיני איך שנוח לך.

  12. היי ניקי,
    שאלה לגבי סעיף 4 כשכתבת להוסיף את שאר המצרכים, זה כולל את גבינות הפרמזן והקשקבל?
    את הגבינה צהובה מפזרים בנפרד כפי שתארת אח"כ?

    • את הגבינות מפזרים בנפרד לא להכניס לעגבניות לפזר מעל.

      • ניקי, פעם ראשונה שאני מכינה. הלזניה יצאה ממש בטעם מעודן, תודה! שאלה קטנה, הבן שלי אמר שהלזניה טעימה אבל פחות אהב את הירקות..האם את חושבת שאפשר לרסק את כל הירקות בפעם הבאה כך שפחות ייראו?

        • לא לרסק אבל לטחון גס, כלומר חתיכות קטנטנות, הוא יכול לחיות עם זה ?

  13. היי ניקי
    במקום העגבניות אפשר לשים קופסת שימורים של קוביות עגבניות? אם כן כמה קופסאות?

    • קופסא אחת 800 ג'.

  14. שלום ניקי. הלזניה הזאת מעולה ואהובה מאוד על הבנים שלי אבל הפעם חסר לי קוטג. האם אפשר להחליף בגבינה לבנה? תודה מראש

    • היי הגר
      אפשר להחליף אותה כמות.

  15. מתכון מעולה!!! תודה רבה ניקי. בזכותך אני מבשלת! תמיד ניסיתי מתכונים ולא יצא טעים, רק אכיל…סופסוף מתענגת וגם המשפחה

  16. היי ניקי,
    הלזניה נחתכת בצורה יפה? אם כן באיזו דרך לחתוך אותה?
    פשוט זה לאורחים נוראאאא חשובים… אז צריך שיהיה יפה
    תודה!!!!
    ואתמול הכנתי ארוחה שלמה רק ממתכונים מהאתר- היה טעים בטירוףףף
    אין כמוך ניקי- אני חייבת לך המון בלי להכיר אותך…

    • לא, לזניה לא יכולה להחתך יפה, אפשר להשתדל ולהכין מראש זה מייצב אותה אבל פרוסות יפות אין בלזניה.

  17. ניקי הסיר על האש .. האם הרוטב נוזלי
    הוא לא אמור להיות סמיך??

    • הוא אמור להיות נוזלי זה הרי לזניה, תמשיכי לבשל על האש, תכיני לפי המתכון בקיצור.

      • תודה רק רציתי להיות בטוחה שזה המרקם, פעם ראשונה שאני מכינה לזניה

  18. היי, אפשר שמנת מתוקה
    להקצפה במקום קוטג'?

    • אני לא ממליצה יש מתיקות והיא תורגש למרות שיש הרבה שמחליפים, חלק בסדר עם זה וחלק לא אוהבים את המתיקות.

  19. שלום ניקי!
    אולי תוכלי לעזור לי למצוא מתכון שלך שהכנתי בעבר והיה טעים ומוצלח.
    אני כרגע לא מוצאת אותו, זהו תבשיל של ירקות שמכיל חציל ונראה לי גם גמבות.
    תודה על כל המתכונים הטעימים!

  20. ניקי היקרה,
    ראשית תודה על המתכונים המצויינים. פשוט תענוג כל פעם להכין מתכון שלך
    שנית, לי אין מזל עם פפריקה. כל פעם שאני מוסיפה יוצא דוחה ודומיננטי מדי. אפשר בלי או האם יש תחליף?
    תודה רבה
    נועה

    • אם את לא אוהבת אותה תורידי אותה.

  21. היי ניקי,

    האם אפשר להכין גם בתבנית חד פעמית?

    • כן מיטל

  22. המתכון מושלם וטעיםםםם.
    תודה לך ניקי היקרה

  23. ניקי האהובה!!
    יש אפשרות להכין לזניה פשוטה ממצות, לפסח:) הכנתי כבר שלוש או ארבע פעמים והכל התחסל. המתכון:
    4.5 מצות
    קוטג'
    רסק עגבניות/רוטב פיצה
    גבינה צהובה
    קצת שמן

    שמים מצה וחצי בתחתית התבנית (כי זה הגודל של התבנית),מורחים רסק עגבניות או רוטב פיצה, מכסים בשכבה של גבינ"צ ושמים עוד שכבת קוטג'. שמים עוד מצה וחצי (עדיף שהחצי יהיה בצד ההפוך ממה שהיה קודם) ושמים שוב את אותן השכבות. שמים מצה וחצי אחרונות, שוב בצד ההפוך, מזלפים קצת שמן מעל ומכניסים לתנור לבערך 200 מעלות לחצי שעה בערך.
    בתיאבון!!

    מיותר לציין שהמתכון בהשראתך:) בנדוד הכין לזניה ממצות ואני ואחי שכללנו

  24. בוקר טוב ניקי, האם אפשר להכין הכל, לשים במקרר ולאפרת אחרי 10 שעות? או שהרוטב ייספג בעלי הלזניה וזה כבר יהיה לא טעים ועסיסי?…

    • למה לעשות את זה ? לא אי אפשר תכניסי לתנור.

      • אוקי, אז אם אני צריכה את זה למחר בצהריים פשוט להכין ולאפות ולשמור במקרר? איך את ממליצה לחמם מחר?
        תודה!
        שבת שלום

        • נכון ותחממי מכוסה על 180 מעלות.

  25. טעים ברמות עללל

    תודה ניקי

  26. ערב טוב ניקי האם אפשר להקפיא לזניה אחרי הכנתה ??

    • כן גילה.

  27. היי ניקי, נראה מעולה. אני ממש לא אוהבת טעם של קוטג או גבינות רכות . במה אפשר להחליף?

    • שמנת לבישול תוסיפי לפני שאת מורידה מהאש.

  28. האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? נראת סוף הדרך.. תודה.

    • כן, זה יכול להיות מספר ימים במקרר.

  29. מה עם הקוטג'?
    מוסיפים אותו יחד עם הגבינות הצהובות?
    תודה,
    רעיה

    • תסתכלי בבקשה בסעיף 5 אז מוסיפים את הקוטג'.

  30. היי ניקי,
    האם אפשר במקום עגבניות טריות לשים עגבניות מרוסקות?
    תודה!!

  31. ניקי שלום,
    לקחתי את המילה שלך והכנתי- באמת לזניה מעולה!
    בעלי לא הפסיק להתלהב, מיד עלה על כך שהמתכון חדש, ואמר שזו הלזניה הטובה ביותר שאכל אי פעם.
    תודה רבה!
    מיכל

  32. התגובה שלך היי ניקי, 2 שאלות:
    מה גודל התבנית?
    את הבטטה מבשלים עם הקליפה ? או לקלף?

    • היי יעל
      את הבטטה מקלפים והתבנית 30X20

  33. היי ניקי, ערב טוב, מה אפשר לשים במקום הבטטה? כרובית מאודה ילך? אשמח להצעות

    • לא זה לא קשור ואין תחליף. את יכולה להבין בלי יש כאן מספיק ירקות.

  34. אפשר לעשות עם אטריות במקום עלי לזניה? אם כן איזה אטריות?

    • לא, רק עלי לזניה.

  35. נראה טוב… לאיזה גודל תבנית הכמויות שבמתכון?

    • תבנית בגודל 30X20

טוען...
טוען...