משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

אצבעות שום קלועות

נכתב על ידי מרץ 8, 2017 , צפיות: 11678

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, ארוחות ערב קלות, חלות ולחמניות, מאפים, מתכונים לפורים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

אצבעות שום קלועות

הגיע הזמן שאני אתחיל להתעסק עם קמח שמרים, שואלים אותי כל כך הרבה שאלות על הקמח הזה שזה רק מתבקש שאני אעשה איתו משהו. חוץ מזה אני אף פעם לא יכולה לעמוד בפני מאפה שמרים חם אני מכורה לזה.
אז מה עושים עם קמח שמרים ? אצבעות שום כמובן נדלקתי התמכרתי והלכתי להכין שוב ושוב, זה הלהיט החדש אצלי בבית.
הן מטריפות והן מושלמות למשלוחי מנות, תחשבו כמה כיף לקבל את האצבעות הזהובות והטעימות האלה במשלוח מנות מפנק.

אצבעות שום קלועות

19 אצבעות מפנקות

מצרכים:

500 ג' קמח שמרים קסם של סוגת
כף סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
שליש כוס שמן
כף שום כתוש
כוס מי ברז פושרים

ביצה טרופה

ציפוי:
1/3 כוס שמן
כפית שום כתוש
מלח

אופן ההכנה:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר (איזה כיף אפשר לדלג על שלב השמרים) לעבד לבצק חלק וגמיש. להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את את הבצק ל 19 חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל, ככה לעשות עם שאר החלקים.

3. לגלגל כל גליל לגליל לאורך 25 – 30 ס"מ לחצות באמצע וללפף אחד על השני.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. להתפיח כ 10 – 15 דקות למרוח ביצה ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב יפה.

6. לערבב את מצרכי הציפוי ולהבריש את האצבעות כשהן יוצאות מהתנור.

לטרוף! ניתן להקפיא.

אצבעות שום קלועות אצבעות שום קלועותאצבעות שום קלועותאצבעות שום קלועותאצבעות שום קלועותאצבעות שום קלועותאצבעות שום קלועות

תגיות: , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

75 תגובות

  1. היי ניקי !
    אני באמצע להכין ורציתי לעדכן שהבצק נראה מדהים הוא רך וחלק
    אגב הכנתי גם את האצבעות גבינה וזיתים ויצא טעיםםם תודה:)

    • תודה על השיתוף :)

  2. הי ניקי, שאלה מעט דחופה,
    האם ההתפחה של הבצק במשך הלילה נעשית במקרר?
    והאם התשובה נכונה לכל פעם שכתוב התפחה ללילה?

    • כן 8 – 9 שעות במקרר.

  3. פשוט וואוווו
    אליפו טעים טעים

    • תודה לילך.

  4. איזה שמן?

    • קנולה

  5. האם אפשר לעשות קמח רגיל ו4ז להוסיף שמרים?ואם כן אפשר להכניס הכל ביחד כמו שכתוב במתכון או קודם השמרים ואז לערבב בנפרד ורק אחכ להוסיף את שאר החומרים?
    תודה אני צריכה תשובה דחוף

    • בטח, שימי כף שמרים יבשים ולפי המתכון.

  6. היי ניקי,
    אין על המתכונים שלך!
    אני חושבת שהלחמניות האלה יהיו מושלמות לי למחר…
    אני שוקלת אם לעשות היום או מחר על הבוקר שיהיה טרי… מה כדאי?
    ואולי אם כבר להתחיל היום ולעשות התפחה ארוכה ללילה?
    תודה מראש!

    • אם יש אפשרות לדעתי עדיף מחר, התפחת לילה אין בעיה לעשות ואז לעבוד בבוקר.

      • תודה!
        חג שמח!

  7. התגובה שלך
    היי!
    אם אני משתמשת בקמח+שמרים יבשים זמן ההתפחה שונה?
    בנוסף-האם יש לך רעיון מה ניתן להגיש עם זה?
    תודה!

    • הי שרית
      זה אותו דבר, ליד מתאים, לזניה / פסטה מוקרמת, אנטיפסטי, כרובית אפויה, סלט ירוק,

  8. יצא מעולה! הכנתי כמות כפולה מראש והכל נחטף.
    תודה על עוד רעיון מעולה וקל לשדרוג וגיוון הארוחה

  9. היי ניקי,
    האם ניתן להקפיא?

    • בוודאי יוצא נהדר.

  10. ניקי אני רואה שבתגובות רשום הרבה על התפחה ראשונה לילה שלם אבל במתכון רשום שעה וחצי. מה לעשות?

    • להכין לפי מה שכתוב במתכון.

  11. ניקי יש לך אולי רעיון מה לעשות ב500 ג' הנותרים? רוצה לסיים את החבילה כבר..

    • לחמניות, אצבעות פיצה, פוקצ'ה, אצבעות שום, חלה לשבת, לחמניות עם שוקולד, עוגת שמרים.

  12. ניקי, אני רוצה לעשות עוד כמה ימים את הלחם שום ואני בטוחה שיצא מהמם! יש לי רק שאלה האם חייב שהקמח שמרים יהיה רק מהחברה הזאת של סוגת? אפשר להתשתמש בקמח שמרים מחברה אחרת, למשל אסם?

    תודה על המתכונים המדהימים,
    פטריסיה(:(:(:(:(:(:(:

    • כל חברה שיש לך זה בסדר.

  13. היי,
    במקום קמח שמרים: 500 גרום קמח + כפית שמרים יבשים.
    הולך?

    • אין צורך שתעני, ראיתי תשובות קודמות.
      תודה

  14. כשאת כותבת להתפיח כל הלילה התפחה ראשונה הכוונה לשים במקרר מכוסה או שבחוץ?

    • במקרר מכוסה במגבת.

  15. כמה כוסות קמח זה חצי קילו?

    • שלוש וחצי כוסות + כף נוספת.

  16. והאם בבצק אין כלל ביצים?רק בהברשה מורחים ביצה?

    • נכון.

  17. הי ניקי,
    אני עושה את הלחם שום למשלוחי מנות ורוצה לאפות אותו באותו היום.אפשרי לעשות הכל ערב לפני ולהכניס לאפייה סופית בבוקר?
    מה אפשר לעשות כדי שיצא הכי טרי?

    • לא אי אפשר, להתפיח כל הלילה התפחה ראשונה ובבוקר להמשיך לעבוד עם הבצק.

  18. הי ניקי. האם אפשא לערבב בקערה ידנית או שחיבים
    מיקסר?דרך אגב הכנתי לשבת עוגת בראוניז טחינה וסילאן ופשוט יצאה מלכותית. נגמרה ברגע . תודה על מתכונים נהדרים

    • אפשר להכין ידני אין בעיה, תלושי טוב.

  19. לא התכוונתי מה להכין בתוכו אלה נושא כמו הכל בצבע אדום וליכתוב משפט מתאים

  20. היי ניקי אני בת 13 ורוצה להפתיע את חברתי הטובה במישלוח מנות יפה יש לך אולי נושא?

    • תרשמי בחיפוש משלוח מנות ותקבלי אפשרויות.

  21. מושלם
    אין לי מילים
    ומומלץ לאכול ישר כשיוצא מהתנור
    פורים שמח!

    • חג שמח ותודה לך.

  22. ניקיל'ה זה נראה מסובך להכין את הצורה אפשר לדעתך צורה יותר קלה?

    • זה בכלל לא מסובך, בכל מקרה יש באתר מתכון לאצבעות שום תעשי אותן.

  23. עשיתי לפי ההוראות בדיוק (השתמשתי בשמרים יבשים לפי התגובות למטה) ויצא שונה מהתמונות לחלוטין. גם לא תפח.
    מה היתה הבעיה?

    • אם הבצק מראש לא תפח אז הגיוני שלא הצליח, אולי השמרים לא היו טובים או שטעית בכמות. תנסי שוב.

  24. למה דווקא קמח שמרים של סוגת?
    של אוסם לא טוב???

    • זה המוצר שניסיתי, מה שיש בבית זה בסדר

  25. היי ניקי יש לך מתכונים של פנקיק אם את יכולה אשמח אם תשלחי לי קישור פורים שמח

  26. האם כדאי לאפות בטורבו או ברגיל?
    ואם כבר, אשאל, יש לי שני סוגי טורבו בתנור: ציור של מאוורר בתוך מסגרת וציור של מאוורר בתוך עיגול בתוך מסגרת.
    מה ההבדל בניהם? ומתי משתמשים בכל אחד?
    תודה על הכל!!

    • אפייה רגילה, טורבו משתמשים כשרוצים לאפות מספר תבניות ביחד. בקשר לציורים והסברים תבדקי בגוגל אני חייבת להמשיך לענות לגולשים.

  27. תודה על המתכון הנפלא, יצא נהדר!!
    אני רוצה להכין למשלוחי מנות, כדאי להקפיא? ואיך כדאי לחמם אח"כ לפני ההגשה כך שזה לא יתייבש?

    • אם מכינים מראש חייבים להקפיא, להפשיר ולתת חימום קל על 180 מעלות.

  28. תודה על המתכונים המדהימים!!
    ראשית, עשיתי את המתכון ויצא נפלא! אני רוצה להכין נגלה שניה, אך הפעם
    אני רוצה להכין ולהקפיא למשלוחי מנות, ובהמשך להגיש את זה חם, איך לחמם כדי שלא יצא יבש?

  29. היי ניקי.

    ראשית, תודה על מתכונים מדהימים :-) !!!
    שנית- האם ניתן להשתמש בקמח רגיל + שמרים יבשים? ואם כן- כמויות בבקשה.

    תודה מראש!

    • הי איילת
      אותה כמות קמח + כף שמרים יבשים.

  30. התגובה שלך
    נראה מעולה! בדיוק חיפשתי את החלק העיקרי למשלוח שלנו..
    אם עובדים עם שמרים יבשים זה כף על חצי קילו? ועובדים כרגיל לפי המתכון?
    תודה רבה

    • כף שמרים והכל אותו דבר.

  31. הי ניקי,
    לא הבנתי למה צריך לרדד..
    אי אפשר פשוט לגלגל ל'נקניק'?

    • כי הדרך שלי טובה יותר. מצד שני תעשי איך שנוח לך.

  32. נראה עולמי! אפשר לעשות גם עם קמח רגיל? ושמרים בנפרד?

    • כן

  33. נראה מעולה, אם אני מכינה עם קמח רגיל,כמה שמרים אני צריכה לשים

    • שמרים יבשים

  34. היי ניקי, בהנחה ומשתמשים בקמח רגיל, כמה שמרים יש להוסיף?

  35. האם אפשר להכין עם קמח רגיל בתוספת שמרים?
    מה הכמויות?
    תודה

  36. נראה מעולה! אין לי קמח שמרים, להוסיף כף שמרים במקום? תודה!

  37. אם משתמשים בקמח רגיל. כמה שמרים יבשים?

    • כף שמרים יבשים

  38. אפשר בכל זאת להשתמש בקמח + שמרים?
    מה היחס?

    • למה בכל זאת ? בטח שאפשר, תוסיפי חצי שקית שמרים טריים.

      • כמה שמרים יבשים צריך אם משתמשים בקמח רגיל?

        • כף שמרים יבשים

טוען...
טוען...