משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

תפוח אדמה ממולא ומוקרם

נכתב על ידי יולי 10, 2012 , צפיות: 39044

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מנות ראשונות, מתכוני תפוחי אדמה, מתכונים לשבועות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

תפוח אדמה ממולא ומוקרם, איזה פינוק טעים לארוחת ערב, תפוח אדמה ממולא פטריות ושמנת מעל נגיעות גבינה צהובה הכל חם ומבעבע נו טוב הלכתי למטבח ביי

תפוח אדמה ממולא ומוקרם

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים
בצל בינוני קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
שמנת לבישול
50 ג' גבינת עמק קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

עירית קצוצה לעיטור

אופן ההכנה:

1. להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, לסנן ולעטוף כל אחד בנייר כסף.

2. להכניס לתנור, חום בינוני 180 מעלות ולאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים (לבדוק עם סכין).

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן כמה דקות, להוסיף שמנת ולתבל, לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.

4. לבצע חתך בתפוח אדמה עד האמצע, לבצע ליד עוד חתך באלכסון ולהוציא את החלק שחתכנו.

5. ברווח שנותר לשים בנדיבות מרוטב הפטריות, מעל לפזר גבינה צהובה, להחזיר לתנור ולאפות עד שהגבינה נמסה. לעטר בעירית ולהגיש.

גולשים מכינים וממליצים :

אורטל :  היי ניקי, זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון שלך ואף פעם לא התאכזבתי. הכנתי את תפוח האדמה ופשוט ליקקנו את האצבעות, מעולה!! תודה על המתכונים המצויינים

 לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

53 תגובות

  1. מקלפים תתפוחי אדמה?
    רוצה להכין לארוחת שישי, נראה מגניב

    • מקלפים את תפוחי האדמה.

  2. הכנתיי יצא סוף הדרך!בעלי התלהבב
    וגם הבן שלי. תודה רבהה

  3. היי ניקי,
    היה לך מתכון של תפוח אדמה מוקרם בתנור.
    אני לא מוצאת אותו.
    יש מצב שאת מעלה לי קישור??

  4. הכנתי עכשיו והשתמשתי בחלק מהרוטב לפסטה יצא מעולה כמו כל המתכונים שאני מכינה מהאתר.אוהבים אותך ומאחלים לכם המון מזל טוב לבר המצוה של הבן.

  5. הי ניקי, מאוד רוצה להכין תוספת טעימה, לשניצל דג שלך, זה אמור להיות לערב שבת, בניתי על המתכון הזה, אך בתגובות ראיתי שאת לא ממליצה, האם אפשר להכין הכל היום ומחר להרכיב את המנה, או איזה חלופה יש לי? רצוי עם תפו"א.
    לתגובתך המהירה אודה.

    • תכיני את התפוח אדמה היום, רוטב מחר. תחממי טוב לפני שתחתכי ותשימי את הרוטב.

      • תודה רבה!!!
        האם אני יכולה לאפות מעט בתנור ואח"כ להעביר לפלטת שבת, לשמירה על החום עד הסעודה? ואם כן, האם לכסות או להשאיר גלוי?

        • את צריכה לאפות עד שהוא רך, מעט לא יספיק ואחר כך לפלטה. רוטב רק לפני ההגשה לא לפני.

          • תודה רבה!
            שבת שלום ומבורכת :-)

  6. ערב טוב ניקי..
    ראשית אני מעריכה אותך מאוד.. בכל יום כמעט מימי השבוע אני מכינה את מתכונייך הנפלאים.
    שנית רציתי לשאול האם ניתן באותו אופן להכין חציל מוקרם? במקום תפו"א. תודה

  7. אפשרי בתנור במקום נייר כסף לשים פרוסות שיתרככו ואז את הרוטב? אנחנו אוהבים יותר ככה. וגם: אם מכין יום קודם אפשרי?

    • תפוחי אדמה מוקרמים יש מתכון באתר, אין קשר מתכון הזה.

  8. אפשר

  9. אשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ?

    • כן

  10. הכנתי ולא יודעת איך יצא…לא כ"כ הספקתי לטעום, הכל כבר נגמר ;)
    תודה רבה

    • לקח לי קצת זמן אני מצטערת.
      מדהים כמויות האוכל שהכנת, אני קראתי ונפעמתי כל הכבוד לך
      אני מקווה שקיבלת הרבה הרבה מחמאות והן מגיעות לך.
      תודה רבה שחלקת איתי, נהנתי לקרוא ואם יש תמונות אני אשמח.

  11. היי:)
    אם הם כבר התרככו בישול למה לרכך אותם שב בתנור? או שבבישול לרכך אותם חלקית?

    • היי הילית
      מתרככים זה לא רכים, אלא קצת רכים, השאר בתנור.

  12. הכנו הערב, איזה כיף ואיזה טעים לשבוע ממשהו כל כך טעים ופשוט.
    הכנסו את התפו"א לתנור (אחרי הרתחה קצרה), יצאנו להצגה בישוב, וכשחזרנו – ארוחת ערב מוכנה… תודה לך

    • תודה דקלה :)

  13. היי ניקי, מה שלומך?
    האם אוכל להכין את הרוטב בנפרד ואת תפוחי האדמה בנפרד ולהשאיר במקרר ל-24 שעות ומחר רק להרכיב ולהכניס לתנור?

  14. איזה תפו"א עדיף לבן או אדום? תודה

    • האדום.

  15. היי ניקי
    אין לי שמנת לבישול אפשר לשים שמנת מתוקה להקצפה במקום?

    • היי חלי.
      כן אבל ירגישו את המתיקות ולדעתי פחות מתאים.

  16. צריך לעטוף את התפו"א לפני שמכניסים אותם לתנור? או ששמת את זה כדי שזה יהיה יפה?
    תודה :)

    • בנייר כסף הכוונה..

    • תעטפי בנייר כסף.

  17. אני לא מכירה את האתר שלך,חברה המליצה ועדיין לא השתמשתי, אך אני חייבת לציין שהאתר ידידותי ומושך לשימוש – תודה רבה לך.

    • ברוכה הבאה אליזבט נעים להכיר.
      תמסרי בבקשה תודה לחברה שהמליצה ותתכונני להתמכר…

      ניקי.

  18. היי

    רציתי לדעת במה אפשר להחליף את הפטריות?

    תודה

  19. היי ניקי,
    זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון שלך ואף פעם לא התאכזבתי.
    הכנתי את תפוח האדמה ופשוט ליקקנו את האצבעות, מעולה!!

    תודה על המתכונים המצויינים

    • לבריאות אורטל.

  20. אפשר להכין מראש? נניח ביום חמישי בערב ולאכול בשישי בערב?

    • לא יהיה טעים, תפוח אדמה אפשר מראש המוקרם לא

      • תודה!

  21. צהריים טובים.

    בא לי להכין לארוחת ערב.
    כמה זמן התפוחי אדמה צריכים להיות בתנור עד שהם מתרכחים ? וכמה זמן לבשל אותם לפני ?

    תודה:)
    יום נעים

    • את צריכה לבדוק שהם רכים סכין חדה תעשה את העבודה, תבדקי אחרי 45 מה קורה ותמשיכי בהתאם עד הם אמורים להיות רכים.
      אותו דבר לגבי הבישול את צריכה לבדוק שהם מעט רכים בערך 20 דקות אבל תעקבי.

  22. שלום, לא הבנתי את החלק האחרון, לחתוך לאלכסון ולהוציא, מה את התפו"א ???????? ואם כן מה לעשות איתו??? סליחה על הבורות

    • למה כל כך הרבה ?
      את עושה חתך בתפוח אדמה באלכסון ואז עוד אלכסון בצד השני שיפגוש את האלכסון הראשון ואז תשלפי את החלק שישתחרר.
      אין מה לעשות עם החלק הזה.

      • סליחה אבל גם אני לא הבנתי את החיתוך, ואיך נוצר חלק מיותר בכלל.
        אני הבנתי שהחיתוך הוא x, אחרי ההסבר הנוסף.
        יכולה לצרף תמונה או משהו בבקשה? או להוסיף הסבר נוסף? אולי אבין בסוף.
        אני מאוד רוצה להכין את זה בהקדם. נראה מעולה.
        :-)

        • תמונות נוספות אין וזה מאוד פשוט שני חתכים שנפגשים באמצע ואז יש חלק שאפשר להוציא. קשה לך ? תעשי בור כלומר תחפרי.

          • אהה. תודה על מהירות התגובה.
            אז נשאר לי להבין כמה צריך להוציא.
            כמה (בערך) מתכולת תפוח האדמה מוציאים בעצם?
            זה יארגן לי תמונה בראש.
            או מה הזווית של האיקס שנוצר מהחיתוך (כי את מה שנותר בתוכו צריך להוציא?)
            זה איקס רחב או צר?
            גם אם מדובר בבור, השאלה כמה להוציא.
            :-)

            • זה לא מסובך תעשי בור שיגיע עד שהאמצע גם פחות זה בסדר.

              • אה. הבנתי. תודה על התמיכה. המהירה.
                אעשה זאת.
                בינתיים המתכונים שאני מכינה מהאתר כאן, מוזמנים שוב על ידי המשפחה. המורחבת.
                תודה!!!

  23. גבינת עמק הכוונה לגבינה צהובה?

    • כן

      • תודה על התגובה המהירה..
        שכחתי לשאול צריך לקלף את תפו"א או להשאיר עם הקליפה? (אם זה משנה בכלל..)

        • לא מקלפים.

טוען...
טוען...