משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

קיש בצל ועגבניות שרי

נכתב על ידי יולי 22, 2012 , צפיות: 76013

קטגוריות: אירוח חלבי מתכונים, מאפים, מאפים מלוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

קיש בצל ועגבניות שרי

קיש בצל ועגבניות שרי.  בא לי לעשות רושם, אני רוצה להכין מאפה שעוד לפני שאנשים יטעמו רק המראה יהיה ואוו.
אני מאוד אוהבת להשתמש בבצל בכל הבישולים שלי אבל האהבה הראשונה שלי אלו עגבניות שרי בכל מצב תמיד תמיד תיהיה קופסא במקרר, אדומות יפות עסיסיות, כשרוצים לנשנש משהו בריא בלי כל החטיפים עגבניות שרי יופי של פיתרון אפילו לילדים.
אז שידכתי בין בצל (הרבה!) ועגבניות שרי וזה יצא טוב וטעים מיד כל העיניים הופנו אל המאפה הזה המקסים הזה.

קיש בצל ועגבניות שרי

תבנית פאי 24 מתפרקת

מצרכי הבצק:
200 ג` קמח (כוס וחצי פחות כף)
120 מ"ל שמנת מתוקה
100 ג` חמאה
חלמון
חצי כפית מלח

מילוי:
2 – 3 בצלים קצוצים
כרישה חתוכה לעיגולים חצויים (החלק הלבן)
עירית קצוצה
200 ג` גבינת עמק (צהובה) חתוכה לקוביות
עגבניות שרי חצויות
שמנת לבישול
3 ביצים
2 כפות גדושות קמח
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח



 אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לקרר חצי שעה. לרדד לעלה ולהניח בתבנית, להדק בדפנות ולחתוך שאריות, להקפיא לחצי שעה.

2. לטגן את הבצלים ולהשקיף, להוסיף את העירית, לצנן. להוסיף את הביצים, קמח, גבינה, שמנת ותבלינים.

3. לשפוך את הבלילה על הבצק, מעל להניח את עגבניות השרי, מעט ללחוץ עליהן.

4. חום בינוני 180 מעלות, בסביבות 40 – 45 דקות

גולשים ממליצים :

קרן : " פשוט קיש טעים, עדין ומיוחד הולך להיות אורח קבוע אצלנו. תודה ניקי"

נורית : "הקיש יצא טעים ברמות מטורפות במקום עירית שמתי בצל ירוק כי לא היה לי.
כל המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם"

ויקי : "ואו! כל כך פשוט, מהיר וטעים!!!
ניקי, את אלופה!!! הרמנו תפריט מקצועי וטעים תוך שעה, בזכותך!!!
תודה רבה"

גנית : "מה אספר על הפשטידה המהממת שאת לא יודעת?
כל כך יפה לעין
וטעימה כל כך!
ממליצה עליה בחום!!!
תודה רבה על מתכון מעולה!"

רונית : "הכנתי את הקיש ואת הלזניית פטריות לשבועות ויצא מעולה!! תודה!"

כרמית : ""יצירת מופת" – לא, זו לא מינוח מוגזם לתאר את קיש עגבניות השרי והבצל. הבצק נימוח. התיבול מדוייק והטעם…גן עדן.
נעזרתי בתגובות מהאפליקציה המקסימה שלך, והוספתי פרוסות דקות של קישוא.
מילה אחת "תודה" שפתחת בפניי את עולם הקישים.
חג שמח :-)"

קיש בצל ועגבניות שרי

קיש בצל ועגבניות שרי מקסים!

קיש בצל ועגבניות שרי

 לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

486 תגובות

  1. הי ניקי
    האם עגבניות שרי צהובות קטנות יתאימו? יש לי שרי תמר אדום אבל הן גדולות מדי….
    תודה
    עדי

    • שימי צהובות, מבחינת יופי עם האדומות זה נראה יותר טוב.

  2. היי ניקי, ניתן להכין את הבצק ולהקפיא ולמחרת להמשיך מאותה נקודה? במידה וכן,כמה זמן הבצק צריך להיות מחוץ להקפאה לפני האפייה? תודה מראש :)

    • כן אפשר ובערך חצי שעה.

  3. היי ניקי. לא הבנתי עפ"י התגובות … קודם אופים את הבצק לבד? או שפשוט מקררים כשהוא בתוך התבנית ולאחר מכן שופכים את הבלילה על הבצק?

    • לא אופים הכל ביחד, תקפידי שהבצק יהיה דק, הכל נכנס על הבצק לאחר הקפאה.

      • תודה רבה ניקי. חג שמח

  4. האם אפשר להקפיא?

    • כן

  5. הפשטידה יצאה נפלא! נראית מאד חגיגית ומיוחדת.
    אני השתמשתי בשומר במקום כרשה כי לא היה לי.
    העירית מוסיפה יופי ומשחק בין האדום לירוק . תודה

  6. היי, שבוע טוב. אין לי שמנת מתוקה, אפשר להכין עם בצק פריך אחר? ואם כן, יש צורך באפייה עיוורת? תודה רבה.

    • שבוע טוב
      אם אין לך שמנת מתוקה או שתשיגי זה מוצר די סטנדרטי, תחליפים שמנת לבישול , ריץ.

  7. לא שמתי לב קניתי תבנית 26 צריך להכפיל?

    • לא מגדילים בין 24 ל 26, לדעתי עדיף לך להחזיר כל הקישים מתאימים ויוצאים יותר טוב ב 24.

      • כבר פתחתי את האריזה אין לי כול כך מה לעשות אם זה :(
        אין אםשרות לקומבינה?

        • כפי שכתבתי לא מגדילים בין 24 ל26. אם את מאוד מקפידה 20% יותר.

  8. הי ניקי,
    האם לשים את כל מרכיבי הבצק יחד או לפי הסדר שמצויין?
    האם אפשר ללוש בקנווד ואם כן באיזה וו לישה וכמה זמן בערך?
    תודה

    • הי הילה
      את יודעת לעבוד עם בצק פריך ? שמים את כל המצרכים במיקסר מעבדים עד שיש פירורים גסים מאוד., קנווד תשתמשי בוו לישה המגל.

      • הי, תודה. אין לי מושג איך עובדים עם בצק פריך לצערי. המגל בקנווד לא מיועד לבצק שמרים?

        • בבקשה תתעלמי מהכותרת http://www.nikib.co.il/holidays/purim/32621/ וו לישה נועד לבצקים.

          • הי ניקי, עשיתי את הבצק אבל גם החמאה לא נטמעה לי וגם מהר מאוד הבצק הפך לגוש. הוצאתי אותו מהקנווד ופשוט לשתי ביד. מקווה שיהיה בסדר.. מה את חושבת? רוצה ללמוד לפעמים הבאות

            • נתתי לך קישור מאוד מפורט עם הסברים לכל, פשוט לקרוא. תעבדי עם מזגן חם היום.

  9. הי ניקי
    אין לי תבנית מתפרקת….זה יצא טוב בתבנית רגילה?

    • כן.

טוען...
טוען...