משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

נכתב על ידי נובמבר 18, 2015 , צפיות: 96165

קטגוריות: ארוחות ערב קלות, לביבות אפויות, מתכוני ירקות - צמחוני, מתכוני תפוחי אדמה, מתכונים טבעוניים, מתכונים לחנוכה, מתכונים לפסח, מתכונים לשמירת המשקל

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

עברו כמה שנים טובות התחלתי לאפות לביבות לפני 10 שנים אפילו יותר. אני חושבת שאני הייתי בין הראשונים שהתחילו לאפות לביבות. בזמנו כל מי ששמע על זה היה בטוח שזה נועד לכישלון, הפלא ופלא זה הצליח ובגדול הלביבות האפויות מככבות ואני אגלה לכם בסוד שאין שום הבדל זה יוצא נפלא.
הלביבות האלה זה המשך של הלביבות המקוריות שהפכו להיות להיט בחנוכה שעבר והייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלביבות האלה הגיעו.
טעים ומומלץ בחום, פשוט להתאהב. איך מכלום מצרכים יוצא דבר כל כך טעים ?

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

15 לביבות

מצרכים:

בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה מגורדים
(סך כל משקל הירקות 800 ג')
בצל קצוץ ומטוגן
כפית מלח


אופן ההכנה:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך, לגרד את התפוחי אדמה
לערבב את כל המצרכים וליצור לביבות.

2. לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הלביבות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 20 דקות צד ראשון או עד שמזהיב,
להפוך ולאפות עוד 10 דקות.

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות
לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטות אפויות

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

316 תגובות

  1. הי ניקי,
    תודה על האתר המקסים והשימושי כל כך!!
    רציתי לשאול האם אפשרי להוסיף ללביבות עדשים כתומות? להוסיף לילדים בריאות..
    תודה רבה.

    • את יכולה להוסיף כף, תבשלי אותן מראש.

  2. היי ניקי, יש צורך גם לבשל את התפוחי אדמה לפני שמגרדים אותם?

    • אין צורך אורית

  3. היי ניקי, הכנתי אתמול את הלביבות. שמתי שתי בטטות קטנות במקום אחת גדולה כי לא היה לי אבל חוץ מזה עשיתי, בדיוק כמו שאמרת. הלביבות יצאו מאוד יפות אבל בטעם יצאו לי חמוצות ולא אכילות כ"כ :( וכבר הכנתי בעבר לביבות בטטה שלך שיצאו מוצלחות וטעימות. התפו"א מורגש קצת, כאילו לא נאפה מספיק אבל הן היו בתנור המון זמן, אפילו קצת יותר ממה שרשמת.
    את יודעת אולי מה השתבש לי? מה יכול לגרום לזה להיות חמוץ?

    • אולי הבטטות לא היו טובות ?

      • חשבתי על זה… אנסה שוב, מקווה שהפעם הבאה תצליח לי ;)

  4. היי ניקי, יש לי בבית רק בטטה אחת בינונית-מינוס האם אפשר בכל זאת להכין את המתכון?

    • יש לך תפוחי אדמה נכון ? תבשלי עם הבטטה עוד תפוח אדמה בינוני.

  5. נראה טובבב
    כמו כל המתכונים המדהימים שלך.. רצה להכין..
    יהיה מתאים להוסיף כוסברא או פטרוזליה קצוצה??

    • פטרוזיליה הולך.

  6. אם אני רוצה רק עם תפוחי אדמה אפשר?

  7. האם ניתן להכין את הלביבות יום קודם ולשמור במקרר? או לחילופין להכין את העיסה ולשמור במקרר ולאחר מכן לאפות?

    • כן אין בעיה להכין יום קודם.

  8. הי ניקי, הלביבות פשוט נפלאות. אלו הלביבות חנוכה הכי טעימות שאכלתי, ואני כבר בת 42 :D
    תודה רבה!!

    • אין על מה ענת, בכיף.

  9. היי ניקי
    הבנתי שלא כדאי להשתמש במעבד מזון כדי לגרד את תפו"א.
    למה? ובאיזה מגררת את משתמשת? קטנה או גדולה?

    • כי לא יוצא טוב, מגרדת רגילה פשוטה בחורים הגסים.

  10. מתכון אליפות!
    ידעתי שאני לא אתאכזב, אבל ממש הופתעתי כמה שזה מוצלח!
    וכולם אמרו שזה הרבה יותר טעים משנה שעברה (שטיגנתי את הלביבות)
    בקיצור ניקי- את נהדרת!
    תודה רבה וחנוכה שמח:)

    • תודה רבה על ההמלצה, כיף לקרוא.

  11. ניקי היקרה באדם וחווה,
    הכנתי מיקס של בצל, בטטה ותפוחי אדמה.
    עכשיו ראיתי שהיה צריך לטגן את הבצל…
    זה קריטי? הבצל יישאר חריף?
    אם כן, כבר אזרוק הכל למחבת.
    מעדיף אפוי.

    • הוא לא יהיה חריף אבל הוא יורגש קצת. חבל שלא טיגנת. לכי על מה שיש.

  12. היי ניקי :)
    האתר שלך מקסים! האם ניתן להוסיף גבינה קשה בסגנון בולגרית/כנען או צהובה מגורדת?

    • גבינה צהובה ובולגרית מתאים כאן, כ 70 ג' בערך.

  13. היי ניקי. המתכון הזה הגיע בול בזמן :-) יצא לך להכין מבטטות בלבד? אולי חלק מבושל וחלק מגורד? תפו״א רגיל ואני לא חברים… תודה רבה!!

  14. יש בעיה שהופכים אותם..חלק נידבקו..יכול להיות שצריך יותר שמן…

    • אולי יותר שמן ואפשרות יותר סבירה שלא היה צריך עדיין להפוך אותן.

  15. יצא סוף הדרך!!! יותר טעים מהמטוגן!!! מומלץ בחום להכפיל ולשלש כמויות. תודה ניקי יקרה.

    • נהדרת תודה מורן.

  16. היי ניקי, הכנתי את הלביבות
    ויצאו טעימות מאוד אבל לא קיבלו צורה ולא היו קריספיות.. יש לך מושג למה?
    יכול להיות שצריך לעשות אותן דקות יותר? כמה לביבות אמורות לצאת?

    • את יכולה להכין דקות יותר וכדאי לשים יותר שמן כי זה מה שנותן את הקריספיות. אולי כדאי לחשוב על טיגון אם זה לא מספיק ותלוי בגודל בסביבות ה 15.

  17. התגובה שלךהיי ניקי
    האם אפשר להכין כמות להקפיא ולאפות כשיתחשק?) כנל על הלביבות כרובית(

    • לא מקפיאים תפוחי אדמה.

  18. האם אפשר לותר על הבצל ? אצלנו נוהגים להוסיף סוכר לליבות המוכנות..

    תודה ויום נעים

    • פחות טעים לדעתי אבל תכיני איך שנוח לך.

  19. היי ניקי,
    זה פשוט התחסל בבית ישר מהמגש. לא נשאר מה להגיש לשולחן. כל כך טעים ומוצלח!! תודה רבה :-)

    • נהדרת תודה רבה אתי.

  20. ניקי אני באמצע ההכנות ונתקלתי בלי ביצה. אפשר בלי??

    • את קראת את המתכון ?

  21. טעים בטרוף
    לפני שמורידים תאפליקציה שלך צריכה להיות אזהרה “זהירות ממכר”

    • אני אקח את זה בחשבון :)

  22. ניקי, אני תמיד תמיד מכינה מהמתכונים שלך ותמיד תמיד אני מרוצה וגם כל המשפחה!
    הפעם, ממש התאכזבתי הלביבות יצאו מלוחות מידי:(
    ממש לא ניתן לאכול מהם

    • למה לא טעמת ותיקנת תיבול ? כפית מלח מספיקה לכזאת כמות אבל על טעם ועל ריח… חוץ מזה אולי השתמשת בירקות קטנים והיה צריך פחות מלח. תכיני שוב הן נהדרות

  23. היי ניקי! האם אלו תפוחי אדמה אדומים?

    • כן תמיד.

  24. היי, רציתי לשאול אם אפשר לרסק את התפוח אדמה בסלייסר במקום פומפיה לחסוך זמן, האם זה משנה?

    • כן זה משנה, תכיני כמו שהוא.

  25. איך הן אמורות לצאת מבפנים?

    • בהנחה שהבנתי הן יוצאות אפויות.

      • המעטפת שלהן יותר קשיחה מהבפנים. הבפנים יוצא יותר נוזלי כזה?

        • לא, הבפנים לא מוכן, איך לביבה בתנור יוצאת נוזלית ?

  26. היי ניקי, אם אני רוצה לטגן את הלביבות יש צורך להוסיף ביצים?

    • לא

  27. האם אפשר בלי בטטה ?

  28. המתכונים שלך מצויינים!!!
    האם הלביבות טובות גם לאחר שהיה במקרר?
    והאם את כל התערובת אפשר להכניס לתבנית אינגליש קייק כך שיצא כמו פשטידה?
    אם כן אז כמה זמן אפיה?

  29. הי ניקי אני מתה על המתכונים שלך וכולם טובים אבל הפעם לא יצא טוב הקציצות נשארו נוזליות עשיתי כמו שרשמת (באיזה פעולה בתנור צריך להשתמש)?

    • אין כאן נוזלים אילנית, הבטטה שהשתמשת בייתה מספיק גדולה ? תנור ג"ח עליון תחתון.

      • כן גדולה התכונתי שהם לא נאפו כמו בתמונה הם היו מימיות ומעוכות השתמשתי בפעולת אפיה וצליה

        • הכוונה לאפייה רגילה, תנסי שוב.

  30. ניקי מה הכוונה לגרד את התפוחי אדמה ?

    • במגרדת בחורים הגדולים.

  31. הי ניקי,
    הכנתי אתמול לארוחת ערב עם אורחים ויצא מדהים!! ליקקו את האצבעות וכמובן לא נשארה אף לא לביבה אחת.

    • תודה קיבלתי בכיף :)

  32. היי ערב טוב לך
    אני מנסה חודשים על גבי חודשים להכנס למחברת המתכונים אבל לא הולך לי בכלל
    אני מנסה להרשם מחדש לשם וזה בכלל לא נותן לי להכנס
    ואני גולשת מהגוגל כרום
    ניסיתי גם מהמחשב נייד וגם שם אותה בעיה
    יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי לפתור את זה?
    תודה מראש

    • היי חלי
      ניסית להוסיף מתכונים בלי להרשם למחברת ? תנסי תמתיני קצת זמן ואז תבדקי האם זה הוסף.

      • היי בוקר אור לך
        כן ניסיתי כמה וכמה פעמים בלי להרשם, זה לא נותן לי בכלל

        • בוקר אור
          יש איזו בעיה במחברת המתכונים, תוכלי באופן זמני או קבוע להשתמש במחברת המתכונים באפליקציה ? האתר הזה יורד עוד מעט ואז יהיה אתר חדש שגם שם תיהיה ממחברת מתכונים.

          • כן ברור שיכולה, זה מה שאני עושה, משתמשת באפליקציה
            פשוט דרך המחשב יותר נוח לי.
            אני אחכה בסבלנות לאתר החדש.
            תודה רבה בכל מקרה

  33. ניקי באמת שבגללך אני קמה בבוקר עם מצב רוח לבשל לכל הגדוד.
    ונס שהמתכון הזה הוא בלי ביציים!! .(כי פשוט אין בבית.(;)

    • איזה חמודה את, כתבת דבר כל כך יפה :) תודה ותהנו.

  34. הי ניקי האם צריך לסחוט את תפוחי ה4דמה מהנוזלים?

    • לא

  35. הי ניקי,

    תודה על המתכונים המעולים!
    לא צריך ביצה?

    • אין צורך בביצה יעל

  36. סליחה ניקי על כל כך הרבה שאלות אבל אני צריכה להכין לערב אפשר תשובה בבקשה

    • עניתי לך מקודם תסתכלי

  37. עוד שאלה נישאר לי פירה בצוהוריים אפשר להשתמש

  38. ניקי שלום
    שאלה אפשר להכין במולטיקייק

    • שלום וברכה
      זאת לא תשובה ודאית אבל נראה לי בסדר.

  39. היי:)
    האם לקלף את הבטטה לפני הבישול?

    • היי רינת
      כן בוודאי תקלפי.

      • ושאלה אחרונה בבקשה ;) להמתין שהפירה יתקרר לפני שמערבבים לתוכו את שאר החומרים?

        • טוב אני כבר אמתין בכל מקרה תודה על תשובתך הראשונה!! לא מובן מאליו בכלל. ערב נהדר.

          • גם לך רינת :)

        • לא אין צורך לערבב הכל מיד.

  40. היי ניקי.. לא כתוב בתכון הזה במפורש לבשל תחילה את התפו"א. וכבר גירדתי אותם. מה לעשות? איך לתקן?

    • כי לא צריך לבשל אותם, תסתכלי על סעיף 1.

טוען...
טוען...