משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

נכתב על ידי נובמבר 18, 2015 , צפיות: 105162

קטגוריות: HOMEPAGE, ארוחות ערב קלות, לביבות אפויות, מתכוני ירקות - צמחוני, מתכוני תפוחי אדמה, מתכונים טבעוניים, מתכונים לחנוכה, מתכונים לפסח, מתכונים לשמירת המשקל

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

עברו כמה שנים טובות התחלתי לאפות לביבות לפני 10 שנים אפילו יותר. אני חושבת שאני הייתי בין הראשונים שהתחילו לאפות לביבות. בזמנו כל מי ששמע על זה היה בטוח שזה נועד לכישלון, הפלא ופלא זה הצליח ובגדול הלביבות האפויות מככבות ואני אגלה לכם בסוד שאין שום הבדל זה יוצא נפלא.
הלביבות האלה זה המשך של הלביבות המקוריות שהפכו להיות להיט בחנוכה שעבר והייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלביבות האלה הגיעו.
טעים ומומלץ בחום, פשוט להתאהב. איך מכלום מצרכים יוצא דבר כל כך טעים ?

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

15 לביבות

מצרכים:

בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה מגורדים
(סך כל משקל הירקות 800 ג')
בצל קצוץ ומטוגן
כפית מלח


אופן ההכנה:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך, לגרד את התפוחי אדמה
לערבב את כל המצרכים וליצור לביבות.

2. לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הלביבות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 20 דקות צד ראשון או עד שמזהיב,
להפוך ולאפות עוד 10 דקות.

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות
לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטות אפויות

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

350 תגובות

  1. היי ניקי.
    אין לי פומפיה לגרוד התפו'א.
    האם ניתן לבשלם עם הבטטה?

      • מעולה. טעים גם בלי המטבל?
        זוהי ארוחה בשרית

        • כן

      • הי ניקי, קצת התבלבלתי. במתכון שלך אין ביצים או פירורי לחם ובלינק ששלחת כאן יש … אלו שני מתכונים שונים?

        • נכון שני מתכונים שונים תכיני מה שמתאים לך.

  2. מכינה ליום ההולדת של הבן שלי
    ,האם אפשר להכין לפני ולהשאיר יומים בקירור?

    • כן אפשר.

  3. שלום ניקי!!
    הכנתי את הלביבות בעבר והן יצאו מעולה רק שקצת הרסתי אותן עם יותר מידי מלח כמה מלח את מוסיפה?

    • לכמות הזאת כפית אחת, את יכולה להתחיל בחצי לטעום להוסיף מלח תמיד אפשר.

  4. היי ניקי אני מאוהבת במתכונים שלך והמתכון הזה פשוט מתפספס לי בכל פעם.
    הלכתי לפי ההנחיות והלביבות לא נאפות מבפנים כמו שצריך. בכל פעם הייתי צריכה לשים את הלביבות כשעה בתנור וגם אז הצורה שלהן לא היתה מספיק ברורה וברגע שהרמתי אותן מהתבנית הן די נמעכו… לעזרתך אודה
    הילה

    • בוקר טוב
      צריך לחמם את התנור מראש לפחות 10 דקות, שימון התבנית בנדיבות מעט שמן הלביבה לא תאפה וזה מה שקורה לך, כשאת מנסה להפוך ורואה שעדיין יש קושי להפוך תשאירי ותני עוד זמן אפייה עד שאפשר להפוך בקלות. הזמן שייקח לאפות תלוי בתנור שלך שעה לשני הצדדים נשמע לי בסדר. דבר נוסף צריך לעבוד מהר ולא להמתין שתפוחי האדמה לא יגירו נוזלים.

      • אנסה לשמן יותר. יש מצב ספציפי שמומלץ לשים את התנור לאפיית הלביבות?

        • ג"ח עליון תחתון באמצע התנור.

טוען...
טוען...