משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לאפות לפסח

נכתב על ידי מרץ 15, 2017 , צפיות: 11525

קטגוריות: HOMEPAGE, ארוחות ערב קלות, מתכונים לפסח

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לאפות לפסח, מתכון שווה בטירוף והכי קל להכין, לא להאמין שזה כשר לפסח התוצאה טעימה ביותר. סך הכל לערבב ולמחבת. 10 דקות הכנה זה כל הסיפור.

לאפות לפסח

18 לאפות
מחבת קוטר 20

מצרכים:

240 ג'  קמח תפוחי אדמה (2 כוסות)
140 ג' קמח מצה (כוס + 2 כפות)
כפית מלח
כפית סוכר
ביצה
חצי כפית א. אפייה
80 מ"ל שמן (שליש)
650 מ"ל מים (שתי כוסות + שלושת רבעי כוס טיפה יותר)

אופן ההכנה:

1. לשים בקערת המיקסר (לא חובה) את כל המצרכים, להפעיל על מהירות נמוכה עד שהכל אחיד ונוזלי. אפשר להכין גם בלי המיקסר להקפיד לערבב טוב

2. לחמם מחבת אין צורך בשמן, למלא מצקת ולצקת במרכז המחבת, לנענע את המחבת שכל הבלילה תתפזר באופן שווה ותמלא את כל התחתית.

3. להמתין שיופיעו בועיות או עד שאפשר להפוך בקלות את הלאפה ואז להפוך לעוד כמה שניות ולהעביר לצלחת.

טיפים:
חשוב להשתמש במחבת טובה שהבלילה לא תדבק אליה ואז לא יהיה אפשרי להפוך. (ברגעים כאלה אני מברכת את אמא שלי שקנתה לי אחלה מחבתות)
לא נורא אם הראשונה והשנייה לא מצליחות להמשיך להכין.
אני ממליצה להישאר קרוב למחבת הלאפות מוכנות מהר.
חשוב לא לתת לעיסה לעמוד, להכין ומיד לערבב טוב טוב ולהכין לאפות.
למרות שכתוב במתכון אני כותבת שוב שיהיה הכי ברור אפשר להכין ללא מיקסר, נתתי כאן שתי אפשרויות שתיהן טובות, בסרטון הכנתי ללא מיקסר, התוספת היחידה למי שמכין ללא מיקסר להקפיד על ערבוב טוב.
כתבתי במתכון ואני רוצה להדגיש אין צורך בשמן נוסף על מה שרשום במתכון, הכל נעשה בקלייה במחבת.
לא מתאים לאפייה רק לקלייה. אפשר להכין כמות לקרר ולעטוף יפה זה נשמר נהדר כמה שעות, לא צריך מקרר.
אנחנו משפחה שלא אוכלת חמץ בפסח ואני רוצה לומר לכם שזה פתרון מעולה ללחם בפסח, זה הרבה הרבה יותר טוב ממצות ויותר טוב מהלחמניות של פסח, הילדים שלי אוהבים אותן כל השנה.
מה שהכי יפה כאן, מרגע ההכנה תוך 10 דקות יש לאפות על השולחן, אין צורך להכין מראש וההכנה קלי קלות.
אלו הקמחים שהשתמשתי במתכון אין לי מושג איך זה יהיה עם קמחים אחרים, תקפידו על הכמויות.
יש קמח מצה שיספוג קצת יותר את הנוזלים אז במידה וסמיך מידי להוסיף קצת נוזלים, הבלילה אמורה להיות נוזלית.
מתאים למלוח, מתוק או סתם לנשנש בלי כלום.
יש אבקת אפייה כשרה לפסח, ניתן להקפיא.
האם פספסתי משהו או שכל השאלות שיכולת להיות עניתי עליהן ? בטוח פספסתי :)

לאפות לפסחלאפות לפסח

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

40 תגובות

  1. היי ניקי, האם אפשר למצוא קמח תפו"א כל השנה בסופר? או שזה משהו שמביאים רק לקראת פסח?

    • כל השנה יש בסופר, הילדים שלי אוכלים את הפיתות האלה לא רק בפסח.

  2. התגובה שלך האם אפשר להכין מראש ולהקפיא ?

  3. רעיון אדיר!!!
    אין כמוך!!!!
    השנה הלאפות שלך יצטרפו אל הלחמניות שלך…
    מה הייתי עושה בלעדייך?!?

  4. ניקי את מהממת!! והמתכונים אליפות (:
    האם ניתן להכין ללא קמח מצה? (אנחנו לא אוכלים שרויה).

    • לא שרית

  5. במה ניתן למלא את הלאפות האלו

    • בכלום, את יכולה למרוח שוקולד, גבינה, כמו פרוסת לחם.

  6. תודה על כל המתכונים הנפלאים.
    האם מתאים להשתמש בלאפות במקום בטורטיות ולהכין טורטיות ממולאות בבשר טחון ופטריות (גם מתכון שלך כמובן…)

    • לא זה לא מתאים, הן רכות וגמישות. אני מציעה תעשי ניסוי ותכיני אותן ואז תראי.

  7. ניקי אני אוהבת אותךךךךךךך איזה פתרונות כל פעם מחדש. אלופה !!!!!!!!!

    • מכל הלב :)

      • מצטרפת…את מדהימה!! כיף שיש אותך♡♡♡

        • באהבה גדולה אופירה :)

  8. שלבהשלךשלוםניקי רציתי לשאול האם הבלינצס לא יקרע אם רוצים להגיש אותו עם משהו בשרי עם רוטב

    • זה דק ועדין יכול שכן הייתי עושה ניסיון.

  9. הי ניקי,
    מתחילה להכין רשימות לקראת הפסח.
    המתכון נראה לי מעולה ואני רוצה להכין.

    רציתי לשאול, איזה סוג של קמת מצה מתאים כאן, הרגיל או הדק שמתאים לעוגות?

    תודה רבה.

    • קמח מצה דק לעוגות או מה שיש בהתאם למה שכתבתי למטה.

  10. התגובה שלך
    עוד מתכון נהדר מסדרת המתכונים שלך. אין ספק שאכין אותו בפסח.
    את פשוט מדהימה, כל מתכון שלך מוצלח ומדוייק ואיך את מצליחה לקלוע
    לדעת רבים והשיב מראש על כל התשובות. כל הכבוד וחג שמח❤

  11. התגובה שלך
    עוד מתכון נהדר מסדרת המתכונים שלך. אין ספק שאכין אותו בפסח.
    את פשוט מדהימה, כל מתכון שלך מוצלח ומדוייק ואיך את מצליחה לקלוע
    רבים והשיב מראש על כל התשובות. כל הכבוד וחג שמח❤

  12. כל כך מפתה!!!
    למבשלת כמוך שווה להשקיע בארקוסייל :-)

    • בקצב שאני במטבח עדיף לי להשקיע ולקנות דברים טובים.

  13. ניקי נראה מעולה.

    באיזה מחבתות את משתמשת ?

    • אני אסתכל יותר מאוחר בסדר ? אני לא זוכרת כרגע.

    • ארקוסטיל יש להם מחבתות טובות.

      • הכנתי יצא מהמם!!
        האם להכניס למקרר עד לשבת
        או שאפשרי להשאיר בחוץ?

        • שבת עוד כמה שעות ? תשאירי בחוץ עטוף.

  14. תודה רבה לך יקירה

  15. הי

    אפשר לנסות לעשות עם קמח רגיל?

    • זה המתכון דני.

  16. שלום ניקי, נראה נפלא. התלבטתי אם לשאול אך החלטתי שכן. האם ניתן להשתמש רק עם קמח תפו"א? כלומר להגדיל כמות של קמח תפו"א ולוותר על קמח מצה? פשוט בעלי לא אוכל שרויה בפסח וזה יכול להיות נפלא עבורו. תודה.

    • לא זה המתכון מירב, תראי מה כתבתי בטיפים למטה.

  17. נראה מעולה!!
    אין ספק שננסה בפסח הקרוב..
    תודה על מתכונים מושלמים!

  18. וואו ניקי מהממת שכמוןך!!
    יש לי ילד שלא מסוגל לאכול מצות
    כל שנה בפסח סיוט!!!!!
    נראה לי שהעלית לאתר הבוקר את הישועה שלנו
    זה נראה פשוט נהדר!
    תבורכי בכל הברכות!!!!!!
    רותי.

  19. ניקיל'ה כל הכבוד זה כמו לחוח?

    • זה כמו לאפה רכה וגמישה.

  20. נראה נדיר! אנסה בפסח הקרוב! בע"ה. תודה

  21. נראה מצוין!!!
    ואפשר גם לחתוך דק ונהיה אטריות למרק של פסח הכככי טעים!

  22. בוקר טוב,
    הבת שלי רגישה לגלוטן ואינני יכולה להשתמש בקמח מצה…
    יש לך רעיון לתחליף אחר שיצליח במתכון הזה?
    תודה!

    • בוקר טוב
      לא אין לי רעיון.

טוען...
טוען...