משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

קציצות בשר ברוטב עגבניות

נכתב על ידי אוקטובר 26, 2016 , צפיות: 46851

קטגוריות: אוכל לילדים, ארוחות צהריים, מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות, אחד התבשילים שהכי מזכירים לי את הבית, אוכל של אמא שהוכן בהמון באהבה ישר מהלב. כל ביס תענוג הרוטב כאן נפלא והקציצות מקבלות טעם נהדר.

קציצות בשר ברוטב עגבניות

3 מנות

מצרכים:

300 ג' בשר בקר טחון
תפוח אדמה מגורד (לא מבושל)
כפית שום כתוש
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה מרוקאית
מעט כמון
כף שטוחה א. מרק

רוטב עגבניות:
4 עגבניות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הקציצות וליצור קציצות, מעט לשטח ולקרר.

2. הכנת הרוטב : להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשך טיגון.

4. לחתוך את העגבניות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות.

5. שתי אפשרויות:
להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל אותן כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה בינונית.
אפשרות שנייה זה לטגן את הקציצות כדקה שתיים מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 10 דקות בישול.

לפייסבוק שלי

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

74 תגובות

  1. הי ניקי אני רוצה להכפיל כמות ולעשות לקילו בשר. הבעיה שיש לי רק 4 עגבניות די קטנות ואחת גדולה יש לי עוד עגבניות שרי צהובות וכתומות. יש פתרון לדעתך או לרדת מהמתכון?

  2. היי ניקי :)
    אני רוצה להכין את הרוטב עם קילו בשר הודו טחון.
    אפשר להוסיף לרוטב עדשים כתומות? (אם כן, באיזה כמות? כמה מים להוסיף?)
    תודה :))

    • בוקר טוב
      אותו דבר ושימי כף עדשים כתומות, את צריכה לבשל לפחות 30 דקות לפני הוספת הקציצות אז אם את רואה שהנוזלים יתאדו ואין מספיק לקציצות כן תוסיפי מים. שימי לב שהקציצות יהיו עדינות עם ההודו.

  3. סימנתי את העגבניות באיקס עם מרקר שחור אבל הכל ירד כשהכנסתי לסיר זה בעיה?

  4. היי ניקי.. יש לי קילו בשר טחון. אפשר עזרה עם הכמויות?

    • תכפיל הכל פי שניים.

  5. ניתן להחליף את תפו"א בקוסקוס דק להכנה מהירה? כמה נדרש בהכנת קילו קציצות? נדרש להוסיף ביצה למתכון? תודה

    • לא, אם את רוצה להחליף גזר, בטטה…

  6. יצא מצויין!!! תותחית :)

  7. היי ניקי יקרה, מה שלומך?
    חייבת לציין שהאתר שלך הציל אותי בפסח! אז תודה :)
    ולשאלתי- יש דרך להוריד לגמרי את העגבניות ולהוסיף במקומם עוד רסק/מים/אחר? אם הילד יראה חתיכה הכי קטנה אפילו של עגבניה הוא לא יאכל…
    או אם יש מתכון אחר לקציצות בקר ברוטב עגבניות (בלי עגבניות)?
    תודה!

  8. ניקי היקרה ,הקציצות ממש טעימות אבל יצאו לי קצת יבשות . חשבתי להוסיף ביצה .
    מה את אומרת?

    • לא קשור, למה הן יצאו יבשות הן נמצאות ברוטב, לא היה מספיק, איזה בשר השתמשת ? אולי בישלת יותר מידי ?

      • השתמשתי בבשר טרי שהקפאתי והפשרתי.
        אולי מהחימום על הפלטה הן התייבשו?
        אני אנסה היום שוב
        תודה רבה !!
        אני מכינה עכשיו לערב חג לבבות ארטישוק שלך .
        חג שמח

        • כנראה בגלל הפלטה.

  9. סוף הדרך. ויתרתי על מרק עוף ורסק עגבניות. הכפלתי כמויות . ובלי הרבה מלח. עשיתי קציצות ממש קטנות וצירפתי פסטה ארוכה יצא spagti meatballs

  10. ניקי שבוע טוב ופורים שמח, הכנתי לשבת את הקציצות האלה עם חלה טעימה וזה פשוט ח-ו-ס-ל היה טעיםםםםם ומושלם ולקינוח הכנתי עוגת פאדג׳ שוקולד שגם היא חוסלה – תודה תודה על כל המתכונים הטעימים ❤️

  11. שלום,
    מזה פפריקה מרוקאית? יש למישהו מוסג איך קוראים לזה בצרפתית או בערבית?

    תודה דיצה

    • כל פפריקה מתוקה שיש לך זה בסדר.

  12. אפשר עם עוף טחון ?

  13. היי ניקי,
    אין לי תפוח אדמה האם אפשר בלי?
    תודה .

    • תחליפי אותו בגזר או בטטה קטנה.

  14. הי ניקי,
    האם אפשר להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות חתוכנות במקום ההתעסקות עם עגבניות רגילות?
    תודה

    • אני אומרת ששווה להתעסק…. שימי חצי קופסא ותוסיפי פחות נוזלים.

  15. הכנתי לפיצי שלי (בן שנה וחצי) ולבעלי, מהודו טחון. פיצי טרף, ובעלי אמר שיצא טעים :) אני צמחונית, אז סמכתי עליהם ;) הכנתי בלי אבקת המרק, את הגרסה החצי מטוגנת. תודה על המתכון, היה קל ומוצלח!

    • אין על מה הדס, לבריאות.

  16. היי ניקי,
    שלוש שאלות לי אליך:
    1. אין לי פפריקה מרוקאית. יש מתוקה או חריפה. מה עדיף?
    2. האם כדי להוסיף צילי מתוק בשביל המתיקות?
    3. אני רוצה שהרוטב ייצא מעט יותר סמיך. איךעושים את זה?

    • תשובות
      כל פפריקה שיש לך זה בסדר, אם אוהבת צ'ילי תוסיפי כף, אל תכסי ותני לנוזלים להתאדות על אש בינונית. אם העגבניות גדולות ומוציאות הרבה נוזלים תוסיפי פחות מים.

  17. התגובה שלך

    היי ניקי, האם אפשר להוסיף בטטה מגורדת לקציצות במקום תפוחי האדמה או בנוסף??

    על איזה תוספת את ממליצה??

    • במקום התפוח אדמה תגרדי בטטה ומי אוכל ?

  18. היי ניקי, אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה?

    • אם את אוהבת אין בעיה או שתכיני בלי.

      • תודה. הולך על ספגטי? יהיה מספיק רוטב?

        • כן כמו בולונז.

  19. לא בטוח שצריך רוטב עגבנית למי שלא רוצה טעם חמוץ.
    מספיק לשים שמן ופפריקה כדי שיתן רוטב ואפשר להוסיף קצת מים כשזה מצטמצם.
    תודה על המתכון.

  20. היי ניקי שמתי 2 כוסות והקציצות כבר בפנים והם לא מכוסות ברוטב האם חייב שזה יהיה מכוסה?

    • לא צריך להיות מכוסה עד הסוף, תנענעי מידי פעם.

  21. הי ניקי,
    תודה על עוד מתכון מעולה! נרשמה הצלחה אצל בני בן השנה וחצי כמעט, דבר שקורה לעיתים נדירות. הגשתי לצד אורז עם גזר פשוט וקל שלך שמככב אצלי לאחרונה. פשוט קל וטעים!
    לא היו לי עגבניות טריות אז השתמשתי בקופסא של mutti של עגבניות חתוכות דק ועדיין יצא נפלא.
    אז המון תודה!!!

    • אין על מה ותודה על השיתוף :)

  22. וואו נראה מעולללהההה!
    מה תפקיד הטיגון לפני שמכניסים לרוטב?

    • זה טעים…

      • בטוח! כמו כל מתכון שלך :)
        לחצי קילו בשר מספיק להשתמש באותם כמויות של שאר המצרכים?

        • כן אותו דבר, תהנו.

          • זה בטוח!! תודה :)

  23. הי ניקי.האם אפשר להשתמש בהודו טחון במקום בשר טחון?

    • עניתי.

  24. הי ניקי.האם אפשר להשתמש בהודו טחון?

    • כן קחי בחשבון שהקציצות יהיה עדינות יותר.

  25. תודה רבה !! הכנתי היום ויצא ממש טעים!

  26. היי.. זה יתאים גם לתינוק בן 7 חודשים ?

    • לא נראה לי מתאים מרים.

  27. בוקר טוב ניקי.יילך עם חזה עוף טחון? יומקסים!

    • בוקר טוב
      כן יש לי מתכון יותר טוב http://www.nikib.co.il/main-course/42214/

      • את אלה אני מכינה כל שבוע…רציתי לגוון עם המתכון הזה.אז עם חזה עוף עדיף להישאר במתכון הישן והטוב ולוותר על זה?

        • מה שבא לך מיכל, שני המתכונים טובים.

  28. היי ניקי. אני מכינה את הקציצות ומקפיאה(בלי הרוטב). אז אני רוצה להגדיל כמויות בהרבה… אם אני רוצה לעשות 3 קג בשר טחון… אז לפי מה להגדיל את כל השאר?
    תוכלי לעזור לי עם החישוב?
    תודה רבה

    • תעשי הכל פי שלוש יולי

      • תודה

  29. היי ניקי, קודם כל שתדעי שאני לא נושמת בלי האפליקציה הזו. עכשיו שאלה… צריך לכסות את הסיר לאחר הוספת הקציצות?

    • אין צורך לכסות שהאש לא תיהיה גבוהה.

  30. תודה רבה!
    יש לי עגבניות שרי בבית שחבל לי לזרוק.
    אפשר להוסיף גם לרוטב בנוסף לעגבניות הרגילות?

    • ברור לא זורקים כלום

  31. היי ניקי שבזכותה אני במטבח!!!
    הפשרתי בשר ובמשקל מראה 540 גרם.
    אני צריכה להכפיל כמויות בהכל? גם ברוטב?

    • תכיני אותו דבר, אולי תצטרכי קצת יותר נוזלים.

  32. ואוו, למתכון הזה חיכיתי! ינוסה בקרוב! תודה:))))

    שבוע, טוב, ניקי :).

  33. אין לי תפוח אדמה – במה ניתן להחליף? קישוא/גזר?

    • גזר

  34. היי ניקי אתמול עשיתי את הקציצות בלי הרוטב מפאת קוצר זמן ויצא מוצלח מאד! תודה. אגב, מזמן מזמן שאלתי אותך איך מדפיסים עם התמונה ואני לא זוכרת. תוכלי בבקשה לומר לי שוב? תודה מראש, את מקסימה!

  35. אפשר להחליף את העגבניות ברסק עגבניות.

טוען...
טוען...