משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

קציצות בשר ברוטב עגבניות

נכתב על ידי אוקטובר 26, 2016 , צפיות: 166094

קטגוריות: אוכל לילדים, ארוחות צהריים, מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות, אחד התבשילים שהכי מזכירים לי את הבית, אוכל של אמא שהוכן בהמון באהבה ישר מהלב. כל ביס תענוג הרוטב כאן נפלא והקציצות מקבלות טעם נהדר.

קציצות בשר ברוטב עגבניות

3 מנות

מצרכים:

300 ג' בשר בקר טחון
תפוח אדמה מגורד (לא מבושל)
כפית שום כתוש
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה מרוקאית
מעט כמון
כף שטוחה א. מרק

רוטב עגבניות:
4 עגבניות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הקציצות וליצור קציצות, מעט לשטח ולקרר.

2. הכנת הרוטב : להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשך טיגון.

4. לחתוך את העגבניות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות.

5. שתי אפשרויות:
להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל אותן כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה בינונית.
אפשרות שנייה זה לטגן את הקציצות כדקה שתיים מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 10 דקות בישול.

לפייסבוק שלי

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

153 תגובות

  1. הי ניקי היקרה, מה שלומך?
    אני רוצה להכין את המתכון האם אפשר להקפיא? אני לא בטוחה בגלל התפוחי אדמה.
    היה לנו ארוע השבוע הכנתי את העוגת גבינה שוקולד ציפס ואת העוגת גבינה פירורים בכוס שניהם יצאו מושלם!!!!!! אמרו לי מאיפה המתכונים?
    אמרתי להם אותי לא שואלים אתם יודעים ת'תשובה..
    תודה ענקית!
    אין עליך ועל האתר המדהים הזה!!!

  2. הורדתי לפלאפון שלי את אתר המתכונים שלך
    ואני רוצה להגיד לך שיש לך מתכונים טובים
    סיימתי ללמוד קורס טבחות ואני מאד אוהבת לבשל אבל אני לא מוותרת להכנס לאתר שלך ולהתחיל לבשל או לאפות❤️

    • תודה רבה נעים לקרוא.

  3. התגובה שלך
    שלום
    אפשר עגל במקום הבקר
    תודה רבה

    • כן נטלי

  4. סליחה, קראתי תגובות קןדמות וקיבלתי מענה

  5. ניקי שלום
    במידה ואני מכינה עם 500 ג"ר איך אני מבחינת כמויות של כל השאר?
    וכמה יגרע מהמנה אם אכין בלי מרק עוף פטרוזיליה?
    תודה רבה!

  6. ניקי יקרה שלום וברכה
    אני רוצה להכין את הקציצות.
    יש לי 750 גרם בשר בקר.
    כמה תפוחי אדמה?
    כמה ביצים?
    לתשובתך אודה מאד

    • תעשי פי שניים מהכל , אין במתכון ביצים תערבבי טוב את הבשר.

      • תרשי לי לשאול בבקשה
        מה מרכך את העיסה
        אם אין ביצה ואין שמן?
        תודה!

        • בשר איכותי, מתכון טוב. יוצא אחלה אסי.

          • תודה ניפלאה.
            קניתי בשר טרי מספר 2.
            אעשה.
            תודה שיש אותך!

  7. ניקי יקרה, את הקציצות הללו אני מחליפה בהודו ומבשלת ב'מרק חיטה וירקות' שלך.
    ארוחה שלמה בסיר אחד, טעים בטירוף.
    שבת שלום ומבורך, ממעריצה גדולה

    • איזה כיף תודה שירה.

  8. היי ניקי
    אפשר להחליף את הבקר בטחון מעוף והודו?

    • כן הקציצות יהיו עדינות קצת קשה להכין.

  9. היי ניקי יש אפשרות ברוטב לשים בצל סגול במקום בצל לבן

    • כן אתי

  10. הי ניקי, קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.

    אני חושב שהיה לך מתכון של קציצות בקר עם בטטה (שבושלה מראש), פירורי לחם, ביצה ובצל מטוגן.
    אשמח אם תוכלי להפנות אותי אליו (או למתכון המועדף עליך להכנת קציצות בקר ברוטב עגבניות).

    תודה, זוהר.

      • תודה!

        המתכון שהתכוונתי אליו היה:
        1 – להכין את הקציצות
        2 – להכין רוטב (על בסיס עגבניות)
        3 – להכניס בעדינות את הקציצות לרוטב לבישול

        זוכרת משהו כזה?

        • לא זה היה יום קצת ארוך, יש לך מתכון של קציצות ברוטב עגבניות הוא אחלה.

  11. ניקי שלום תוכלי בבקשה להפנות אותי למתכון קציצות או כדורי בשר שנתת שבו מגרדים תפוח אדמה לרוטב. הוא היה מעולה ואני לא מוצאת אותו.
    תודה רבה

  12. היי, אם מכינים 500 גרם בשר – מה הכמויות של יתר המצרכים צריכות להיות?

    • אותו דבר.

  13. ניקי יצא מושלם!!!! אין על המתכונים שלך :)

  14. ניקי,
    הכנתי את הקציצות עם אותם רכיבים רק עם 0.5 ק"ג בשר וקופסת עגבניות מרוסקות של Mutti. הקציצות יצאו רכות ונימוחות.
    הילדים שלי עפו על זה! אפילו האמצעית שלי שעושה לי בעיות עם כל דבר שיש בו רוטב ממש אהבה את הקציצות!
    ממליצה בחום!!

    • נהדרת את :) תודה רבה על השיתוף.

  15. היי ניקי, הקציצות יצאו טעימות מאוד אך גם מאוד קשות. השתמשתי בביצה במקום בתפו"א, האם זו הסיבה? מה ניתן לעשות כדי שיצאו רכות?

    • תכיני לפי המתכון, תשתמשי בבשר טרי ואל תבשלי יותר מידי.

  16. לא התלהבתי מהקציצות ברוטב עגבניות, טיגנתי קצת ואז בישלתי 10 דקות לפי ההמלצה. יצא טפל.

    ג.

  17. ניקי שלום.מה אפשר במקום פפריקה מרוקאית?

    • היי יעל
      פפריקה רגילה אותה כמות.

  18. היי ניקי
    אפשר לשים סילאן במקום סוכר ?
    תודה רבה
    ויום טוב

    • כן רונית, תטעמי שלא יהיה חמוץ בטעם.

  19. האם אפשר להחליף את הפטרוזיליה במשהו אחר או שזה בכלל לא חובה כי לא ניראה לי שיש לי תחליף לפטרוזיליה

    • תכיני בלעדיה.

  20. הי ניקי,
    כמה שאלות
    יש לי חצי קילו בשר להשאיר את שאר המצרכים כפי שהם או שהכמויות יהיו בסדר?
    במקום פפריקה מרוקאית אפשר פפריקה אדומה רגילה?
    וכמה מלח נראה לך שכדאי להוסיף אם אני לא משתמשת בא.מרק

    תודה מראש

טוען...
טוען...