משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגיות טחינה דבש ושוקולד

נכתב על ידי יוני 14, 2012 , צפיות: 32901

קטגוריות: חגים, מתכונים לראש השנה, מתכונים מתוקים ללא ביצים, עוגות וקינוחים, עוגיות

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגיות טחינה דבש ושוקולד

עוגיות טחינה דבש ושוקולד, אני מניחה שאין מי שלא מכיר עוגיות טחינה, עוגיות כדור, שקד נעוץ למעלה ויאללה לטרוף. אז אני החלטתי להכין אותם יותר יצוגיות כלומר נראות מיליון דולר. בתוספת של שוקולד וקצת שיחקתי עם הצבעים שלא יהיה משעמם בעין ויצאו לי כפתורים מקסימים שחור ולבן, אני מאוהבת!

עוגיות טחינה דבש ושוקולד

35 עוגיות

מצרכים:

120 ג` חמאה
180 ג` קמח תופח
140 ג` טחינה גולמית (חצי כוס)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
40 ג` דבש (2 כפות)
מטבעות שוקולד לבן / חום / לא חובה

לעוגיות טחינה שוקולדיות להוסיף
כף קקאו
20 ג` סוכר (כף)



אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולקרר שעה. ליצור כדורים קטנים, מעל כל כדור להניח מטבע שוקולד ולנעוץ.

2. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, כמה דקות עד שהתחתית מזהיבה ומיד להוציא. לא לגעת! העוגיות רכות ועלולות להתפרק. לצנן לגמרי.

3. ליצירת עוגיות שוקולד להוסיף למצרכי הבצק כף קקאו וסוכר ולהמשיך רגיל, אפשר לשחק עם הצבעים, עוגיה לבנה, מטבע שוקולד חום, עוגיה כהה מטבע שוקולד לבן.

לטרוף!

עוגיות טחינה דבש ושוקולד עוגיות יפהפיות! הצבעים משגעים. מתכון נהדר לעוגיות טעימות ביותר. טחינה עם שוקולד ביחד. העוגיות שוות ומומלצות בחום.  פינוק טעים ושווה.
תבואו לבקר אותי גם כאן ?  יום מקסים והכי טעים שיש.

עוגיות נוספות

גולשים ממליצים :

אולגה : היי ניקי הכנתי את עוגיות עכשיו יצא מאוד טעים והריח בכל הבית תודה רבה על המתכון !!

יערה : אני הנערה הבשלנית בבית ותמיד כולם אומרים לי להכין עוגה עוגיוות – משהוא מהאתר של ניקי! ;)
כל המאכלים בבית הם רק שלי "ניקי פיקי" (ככך אחי הקטן קורא לאתר)
העוגיות יצאו נהדרות, תודה

מעיין : "העוגיות הכי טעימות שיש!! זאת הפעם הרביעית שאני מכינה אותן."

עוגיות טחינה דבש ושוקולד

עוגיות טחינה דבש ושוקולד

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

96 תגובות

  1. אם משתמשת בקמח רגיל . כמה א. אפיה להוסיף?

    • כפית ועוד טיפונת.

  2. לא שמתי לב שצריך פה קמח תופח. כמה אבקת אפיה להוסיף לקמח הרגיל…?

  3. הכוונה שלי שאני רוצה לעשות חצי כמות חום חצי לבן… היום הכנתי את העוגיות שוקולד אגוזים ושוקולד לבן. מחכה לילדים לבוקר. יצאו יפה! אבל לא טעמתי. הגיע אחרי החגים…. (-:

  4. היי ניקי.
    אני מעתיקה עכשיו את המתכון לעשות בהמשך… הכמות שכתבת להוסיף קקאו וסוכר זה לכל העיסה? אם אני רוצה רק לחצי מהעיסה… אז חצי כמות?

    • כן חצי כמות, את יודעת שלא יצא הרבה..

  5. ?היי ניקי שאלה קטנה
    אפשר עם טחינה משומשום מלא של בארכה?

    • לא ניסיתי אבל נראה לי בסדר.

  6. הי ניקי
    האם ניתן להשתמש בשוקולד ציפס במקום במטבעות שוקולד?
    יש גם מריר וגם שוקולד לבן…
    תודה

    • לא אם את רוצה שתצא לך הצורה הזאת, מה עם זה ? http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/61508/

      • תודדדדה על התשובה
        האמת שתוך כדי הסופר (שלא היו בו מטבעות שוקולד), ראיתי את המתכון הזה ואני אלך עליו. אפשר איכשהוא לשלב בזה דבש?

        • מעיין זה המתכון תחליטי משניהם מה מתאים לך. את יכולה להכין את העוגיות האלה בלי השוקולד ואם האפקט של המטבעות לא משנה תוסיפי לעיסה חצי כוס שוקולד צ'יפס.

          • אנסה את ההצעה שלך….
            גיליתי שאין לי סודה לשתיה כך שהמתכון השני גם לא טוב

            תודה על המענה ומאחלת לך ולמשפחה שנה טובה ומלאה במתיקות

  7. התגובה שלך
    ניקי
    יש בעיה כשרוצים להדפיס מתכון הוא מעביר לדף ובו כתוב" הלכתם לאבוד…?"

    • אני יודעת יש תקלה בהדפסה וזה יסודר בהמשך.

  8. אין לי מטבעות שוקולד, אפשר קובית שוקולד או עדיף בלי כלום?

    • עדיף בלי כלום.

  9. היי ניקי שאלה דחופה…
    אני באמצע הכנת העוגיות עירבבתי את כל המצרכים ביחד אבל יצא פירורים ולא בצק. שמתי הכל לפי מה שכתוב :(

    • פירורים גסים, קטנים תפרטי בבקשה.

    • עזרה בבקשההההה

      • ממש פירורים, כמו אבקה

        • תוסיפי טיפת נוזלים וזה יתאחד.

          • מים???

            • כן מים.

  10. היי ניקי האם מתאים להוסיף אגוזים גרוסים כמו במתכון השני עם המטבעות שוקולד?

    • תורידי קצת מהקמח ותוסיפי אותה כמות אגוזים, שימי לב הן עדינות.

  11. הי ניקי,
    אני ממש אוהבת את המתכונים שלך וזה מקסים כמה את זמינה לשאלות!
    אני מחפשת סתם מתכון טעים לעוגיות טחינה פשוטות-האם עדיף את המתכון עם השמן או את המתכון של החמאה? מה יותר מוצלח?
    תודה!!

    • העוגיות עם השמן פשוטות וטעימות. שניהם מוצלחים חמאה נותנת מרקם אחר בכלל.

  12. שלום ניקי
    נהנית מאד מהמתכונים הנהדרים שאלה לגבי המתכון אמת מטבעות השוקולד לפני או אחרי האפיה?

    • היי מינה
      אני מקווה שהבנתי, מכניסים את המטבעות לפני האפייה.

  13. אני מאוד מאוד נהנית מהאתר ומהמתכונים.
    אשמח לדעת מתי אפשר להחליף את החמאה/מרגרינה בשמן?

  14. היי ניקי,
    נראה נהדר. באלו מטבעות שוקולד יש להתשמש? בכאלה שקונים לילדים או בכאלה שקונים בחנויות מתחמחות?

    תודה

    • בחנויות המתמחות, זה לא קשור בכלל לילדים

  15. ניקי שלום,

    נראה נהדר. איזה מטבעות שוקולד מומלצים? כאלה שקונים לילדים או שצריך כאלה מחנות שמתמחה באפייה?

    תודה!

  16. היי ניקי!
    אני רואה שבהרבה עוגות את שמה חמאה.
    מה אפשר לשים במקום כדי שזה יהיה פרווה? (עדיף לא מרגרינה, אני לא אוהבת להשתמש בה).
    תודה!

    • אין משהו אחר חמאה או מחמאה לרוב, מכיוון ששאלת שאלה כללית עניתי בכללי.

  17. היי ניקי,
    איך הכי וב לאחסן את העוגיות האלה לאחר שמכינים אותם? האם אפשר בקופסא בארון או שצריך במקרר? וכמה זמן הן נשמרות? אני בטוחה שיתחסלו לפניי אבל בכל זאת..

    • בקופסא אטומה בערך 3 – 4 ימים, אין צורך במקרר.

  18. הי ניקי, האם אפשר לשים שמרים טריים במקום שמרים יבשים?

    • אני חושבת שהתבלבלת במתכון.

  19. הי,
    האם יש אפשרות להחליף חמאה במרגרינה או משהו אחר שיהיה פרווה?
    די דחוף..תודה

    • אין בעיה להחליף חגית.

  20. היי ניקי הכנתי את עוגיות עכשיו יצא מאוד טעים והריח בכל הבית תודה רבה על המתכון !!

  21. ניקי שלום,
    האם ניתן להחליף את הטחינה למוצר אחר?
    האם ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה?

    • אלו עוגיות טחינה…

  22. האם אפשר להמיר את הדבש בסילאן טבעי?
    כדי שלא יהיה עם סוכר
    חג שמח
    נטע

    • כן נטע
      חג שמח

  23. באיזה מצב החמאה? והאם ניתן להמיר הסוכר בדבש או תחליף סוכר?

    • חמאה קרה ולגבי הדבש אין לי מושג ותחליף אמור להיות בסדר, פחות מבינה.

      • תודה רבה ושנה מתוקה הדבש!

        • חג שמח

  24. הי
    האם ניתן להכין את העוגיות עם קמח תופח ללא גלוטן?

    • אני לא יודעת, יש קמחים שרשום על האריזה שלהם בדיוק כמה צריך בשביל להחליף קמח רגיל.

  25. ניקי שלום,
    רציתי לומר תודה על המתכונים המופלאים.
    כמו כן, אין ברשותי מיקסר ולכן אני חושבת שזה נהדר שרבים מן המתכונים שאת מפרסמת אפשר להכינם ידנית.
    אז תודה רבה ושבוע נהדר!!!!

    • תודה הדר, תהני מהאתר ותכיני הרבה דברים טובים
      (בלי מיקסר)

  26. אפשר להשתמש בקמח מלא במקום בלבן?

    • מחצית מכמות הקמח אפשר להחליף במלא.

  27. תודה רבה לך

    • אין על מה :)

  28. כמה זה בכוסות 180 ג` קמח תופח?

    • כוס + 4 כפות קמח נוספות.

  29. האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה??

    • אין בעיה.

  30. נראה משגע אבל רגע, מטבעות השוקולד לא מתקשות ?
    ניתן לשמור יותר משבוע?
    תודה וחג שמח!

    • זה יוצא נהדר ואם לא אוכלים מומלץ להקפיא, שבוע נראה לי מוגזם

  31. הי ניקי מה שלומך?
    שאלה- אפשר להקפיא את העוגיות האלה?
    תודה רבה על העזרה במשלוחי המנות. אין ספק שהשנה אנחנו עולים רמה בזכותך!
    על אף שעוד לא החלטתי סופית בגלל מגוון האפשרויות הטעימות…

    • היי נחמה :)
      אין בעיה להקפיא.

  32. היי ניקי, יש מצב במקום החמאה לשים שמן? אם כן כמה? ואפשר לעבד את הבצק בידיים אם אין לי מכשיר?

    • היי עדי.
      לשאלתך לא, אבל יש באתר עוגיות טחינה על בסיס שמן.

      • כן אני יודעת. ועשיתי אותן והן מעולות! אז נגיד למתכון עם השמן אפשר להוסיף גם קקאו או שוקולית, או משהו שוקולדי?

        • את יכולה להוסיף כף גדושה שוקולית או כפית גדושה קקאו וכרבע כוס סוכר.

  33. היי ניקי,

    איך להמיר את כמות הקמח לקמח רגיל בתוספת אבקת אפייה?

    • על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה, אז כאן צריך כפית ורבע.

  34. היי ניקי, שאלה- האם התערובת אמורה לצאת רכה כמו בלילה? יצא לי רך נורא

    • מה פתאום הרי צריך לעשות עיגולים.
      טעית בכמויות תוסיפי קצת קמח.

  35. היי ניקי,
    אני הנערה הבשלנית בבית ותמיד כולם אומרים לי להכין עוגה עוגיוות – משהוא מהאתר של ניקי! ;)
    כל המאכלים בבית הם רק שלי "ניקי פיקי" (ככך אחי הקטן קורא לאתר)
    העוגיות יצאו נהדרות, תודה

    • אין על מה יערה שימשיך להיות מתוק
      וד"ש לאחיך :)

  36. היי ניקי , המתכון המדהים שלך נתפס לי בעיינים … הולכת לנסות אותו
    יש לי שאלה על המטבעות שוקולד… איפה השגת אותם והאם את מכירה מקום שניתן לקנות כאלו מטבעות בכמות של פחות מ500 גרם ?
    תודה מראש ותמשיכי לבשל ולאפות דברים מגרים ומקסימים

    • אף פעם לא ראיתי פחות מחצי קילו.
      ובכל חנות לבישול ואפייה.

  37. ניקי מתה על המתכונים שלך… דחווף אני בדיוק מכינה את העוגיות האלו, האם הבצק צריך להיתראות קשה?? או להוסיף נוזל כלשהו??

    • זה בצק של עוגיות פריך זאת לא בלילה של עוגה.
      בהנחה שעבדת לפי המתכון הכל בסדר.

      • התראת שווא, לא לשתי מספיק אז החמאה לא נמסה בבצק עכשיו הבצק אחיד ונעים למגע
        תודה רבה, אין עלייך!!

        • יופי נשמתי לרווחה.

  38. כמה מעלות וכמה זמן?

    • 180 מעלות נעמה ותבדקי אחרי 8 דקות מה קורה קצת יותר.

  39. האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה ?

  40. העוגיות הכי טעימות שיש!! זאת הפעם הרביעית שאני מכינה אותן.. עכשיו הם במקרר.. יש לי שאלה: האם אני חייבת לחכות שעה או שיש קיצורי דרך…? ואם החלטתי שכל הבצק יהיה חום אז להכפיל את הכמות שרשמת של הקקאו ?

    • כדאי לקרר שעה יהיה לך יותר קל לעבוד וכף קקאו זה מספיק

  41. תודה רבה על התשובה מהירה

  42. שלום ניקי.העם אפשר להשתמש בקמח רגיל?

    • היי.
      תשתמשי בקמח רגיל תוסיפי עוד כפית ורבע א. אפיה.

  43. הי ניקי,

    כמה זה 180 גר' קמח? בערך כוס?

    תודה

    • 180 ג' קמח = כוס + 4 כות נוספות.

      • הי ניקי…רק שתדעי שהאתר מככב אצלנו ….את ענקית!!
        שאלה לי האם אפשר במקום מטעות שוקולד לשים קובית שוקולד?.
        תודה רבה

        • היי אילול
          זה לא אותו דבר, כבר עדיף להכין בלי השוקולד.

טוען...
טוען...