משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

עוגת שכבות מרשימה לפסח

נכתב על ידי יוני 14, 2012 , צפיות: 193945

קטגוריות: חגים, חלבונים מיותרים, מתכונים לפסח, עוגות וקינוחים, עוגות לפסח, עוגות מוס

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

עוגת שכבות מרשימה לפסח

עוגת שכבות מרשימה לפסח, העוגה המושלמת לפסח, היא מדהימה ומה שהכי כיף בעוגה הזאת קלי קלות הכנה והתוצאה עוגה יפהפייה ואפילו ניתן להכין אותה פרווה

עוגת שכבות מרשימה לפסח

גודל תבנית: 24"

מצרכים:

5 חלבונים בלבד

200 ג` סוכר (כוס)
90 ג` קוקוס (כוס)
2 כפות אינסטנט וניל

מוס שוקולד:
200 ג` שוקולד מריר
כף אבקת אינסטנט וניל
שמנת מתוקה / ריץ

מוס קפוצ`ינו:
שמנת מתוקה / ריץ
אינסטנט וניל
240 מ"ל חלב (כוס) / חלב סויה
כפית אבקת נס קפה (לא חובה)

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ

אופן ההכנה:

1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לערבב קוקוס ואינסטנט ולקפל לקצף החלבונים. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, בסביבות 30 דקות, לצנן.

2. להמיס את השוקולד, להקציף שמנת מתוקה ואינסטנט לקפל את השוקולד לקצפת. למרוח את מוס השוקולד על בסיס הקוקוס, להקפיא לשעה. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב, נס קפה, לקרם יציב, למרוח על שכבת השוקולד, להקפיא לשעה. לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת מוס הקפוצ`ינו.

3. להקפיא את העוגה לכמה שעות, להעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

הערות:
מתאימה לפסח
ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור בהקפאה.
העוגה עולה בתנור ויורדת, כשהעוגה יוצאת מהתנור להעביר סכין בין הבסיס לדפנות.
מרשימה, קלה להכנה וטעימה מאוד.

עוגת שכבות מרשימה לפסח

גולשים מכינים וממליצים :

קרן : אני מכינה את העוגה הזו שנה שלשית בפסח – וכולםםםם ממתינים לה בכליון עיניים.
היא לא רק מרשימה היא גם טעימה מאד.
אין טעם לנסות עוגות אחרות…..רק תכינו שתיים מראש, אחת לא תספיק.
ואם אתם מוזמנים לסדר ורוצים לגנוב את ההצגה – אל תחשבו פעמיים – זו עוגה מנצחת.

אורלי : היי ניקי,אומנם לא פסח אבל הכנתי את העוגה כעוגת יום ההולדת שלי והיא יצאה מצויינת!!! והמחמאות… היה שווה. תודה!

ליאת :  ניקי היקרה שבוע טוב!
רוצה שוב להודות לך על עוגה מדהימה! שעשתה לי ולמשפחתי את הערב ממש חושבים שהיא קנויה! כמו כל המתכונים שלך פשוט הצלחה מסחררת, אני מכינה בפעם הראשונה מתכון שלך ובעיניים עצומות יודעת שהוא מוצלח, ואכן כך… התגובות לא מפסיקות לזרום וכולם כבר יודעים – ניקי ב
את פשוט גורמת לי ולמשפחתי אושר וממש שידרגת לי את המטבח :) אני כל יום כאן מה יהיה ??? :)

אנונימי : הכנתי את העוגה והיא יצאה מצויינת!!!

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

1,214 תגובות

  1. מה שמת כשהכנת את הקצפת מעל הציפוי שוקולד ?

    • שמנת עם כף אינסטנט וניל.

  2. עוגה מעולה! לחלוטין הולכת לאמץ אותה לא רק לפסח.
    ממליצה בחום להשתמש עם שקף סביב העוגה,משדרג מאד!

  3. עוגה מדהימה!
    אני אוהבת להחליף חצי מהשוקולד המריר שבשכבת מוס הראשונה לשוקולד חלב. שיהיה בסגנון של טריקולד…

  4. ניקי המדהימה!!
    תמיד אהבתי את המטבח וקצרתי מחמאות בשפע אך מאז שהכרתי אותך הצלחתי להפתיע מחדש… אין עלייך! עוגה מושלמת אם לא הייתי מוציאה אותה אחרי ארוחה בשרית כולם היו חושבים שהיא חלבית. כמעט לא האמינו לי… היא גנבה את כל ההצגה
    תודה תודה תודה לך!
    חג שמח (:

    • חג שמח ותודה לך אביגיל :)

  5. עוגה מעולה מעולה מעולה!!
    נכנסה לרשימת "חייבת להכין בפסח…"
    רק רציתי לציין שאני מכינה בתבנית חד פעמית בגודל של 26 והיא יוצאת נמוכה יותר מהתמונה… אבל נהדרת גם כך!
    תודה לך ניקי!

  6. היי! התחלתי את העוגה, רק הבסיס בינתיים, וקלטתי שצריך שתי חבילות של אינסטנט וניל ויש לי רק אחת. יש לי חבילה נוספת של אינסטנט שוקולד. מה אפשר לעשות בשכבות הבאות? תודה רבה וחג שמח!

    • שימי אינסטנט רק בשכבת הקפוצ'ינו. בשוקולד לקפל בעדינות. האינסטנט שוקולד לא קשור.

  7. חג שמח ניקי וישר כח גדול על המתכונים הנהדרים ! אני בשכבה השלישית ורוצה עוגת פרווה. אין לי חלב סויה והמכולת סגורה… אפשר מים ??

    • מים לא מתאים, את יכולה להקציף שמנת מתוקה לבד או עם כף אינסטנט, תצא שכבת קצפת דקה.

      • ניקי, תודה רבה על התשובה ! אמנם קראתי אותה רק עכשיו…והוספתי מעט מים, אבל יצא נהדר בכל זאת. בטח לא כמו במתכון המקורי…אבל נרשמה התלהבות מצד המשפחה והאורחים שהגיעו לשיעור. שוב תודה וחג שמח לך ולכל משפחתך ! תמיד יוצאת מרוצה ומרצה מהמתכונים שלך ברוך השם

  8. גורמה גורמה גורמה!
    זו הפעם השנייה שאני מכינה את העוגה והפעם עשיתי עם חצי כוס סוכר במרנג ויצא מעולה!
    מומלץ ביותר

    • תודה הדס.

  9. היי ניקי, אני בת 13 וזאת כבר פעם רביעית שאני מכינה את העוגה, ובכל הפעמים היא יצאה מדהימה! כולם מחכים לה… וגם מאוד קלה להכנה…
    תודה רבה!

    • אין על מה דניאלה, תודה לך.

  10. הי ניקי. לא היה לי שקף. האם עדיין אוכל לחלץ העוגה (התבנית מתפרקת) או שעדיף להשאירה בתוך התבנית הסגורה?

    • אין בעיה לחלץ, תעבירי סכין בדפנות וזה הכל.

      • הרבה תודה וחג שמח

  11. הי ניקי! חג שמח! יש משהו שאפשר לעשות עם החלמונים המיותרים אבל כשר לפסח?

    • אין לי רעיון כרגע אני אסתכל בהמשך. אני תחת עומס רציני.

    • מצה ברייד

  12. היי ניקי,
    יש לי תבנית חד"פ עגולה רגילה ותבנית חד"פ מלבנית A4. לאיזו מהן העוגה יותר תתאים?

    • בין האפשרויות האלה לכי על העגולה. יש מצב שהיא קצת גדולה לעוגה.

      • תודה רבה! חג שמח!

  13. ניקי יקרה את מדהימה! שתי שאלות אחד במה להמיר את הקוקוס אם אין לי? יש לי אגוזים לא טחונים וקמח תפוחי אדמה וקמח מצה
    שנית יש לי תבנית 24 גלית וגם חד פעמית מה עדיף?
    מה יותר מומלץ הקרמבו שלך או זאת לפסח?

    • בוקר טוב
      מה זה תבנית גלית ? תבנית 24 זה בסדר, העוגה הזאת. אגוזים בסדר את צריכה לטחון אותם. או בסיס אחר.

  14. הריצ׳ היא 212 מ״ל, אז לשים 250 בכל שלב?
    בפעמים הקודמות שעשיתי המוס היה קצת פחות סמיך מהפעם ואולי כי הקטינו את האריזה..

    • את צריכה להקציף טוב את הריץ, בעניין הזה ריץ עושה את החיים אפילו יותר קלים. ולקפל את שתי התערובות לא לערבב, בשוקולד שימי ריץ וחצי.

  15. לגבי שלב 2 האם מקפלים את השוקולד לקצפת שהוא חם או לחכות שיצטנן?

    • את לא מקפלת כשהוא חם, אמורה להכין את הקצפת בשלב הזה ורק אחר כך מקפלת, הוא בינתיים מתקרר, דקה שתיים.

  16. האם בשלב 2 אחרי שממיסים את השוקולד מצננים לגמרי או מקפלים שהוא חם לקצף?

  17. היי ניקי (: יש לך מושג איפה אפשר להשיג שקף? מצאתי רק חבילות של 100…

    • שקף לא מגיע בחבילות אלא בגלילים קטנים, ניתן להשיג בחנויות חד פעמי.

  18. היי ניקי
    אם אין לי חלב סויה ואני חייבת שהיא תהיה פרווה .. מה לשים במקום?
    ** יש לי 2 מיכלי שמנת ריץ

    • את יכולה לשים עוד ריץ, יהיה לך מספיק להכין את העוגה ?

  19. היי ניקי!
    ראשית, המתכונים שלך נהדרים ועל כך תודה!
    הכנתי את הבסיס של העוגה – 180 מעלות למשך חצי שעה. הוא אכן עלה מאוד בתנור, אבל נשבר לשלושה חלקים וגם אחרי שהעברתי סכין בדפנות, נותרו חורים גדולים במרכז. הבסיס יצא זהוב למעלה, אבל רך מאוד, כמעט עיסתי. אני מתלבטת אם להכין מחדש…כיצד אפשר להימנע מהמצב הזה? תודה רבה וחג שמח!

    • קיסם יצא נקי ? הכל בסדר, תמשיכי עם שכבות המוס זה מכסה הכל. לא יצא נקי אז הבסיס לא מוכן. לדעתי החום היה קצת גבוה מידי.

  20. ניקי שלום
    אפשר לקשט את העוגה בקצפת ולהקפיא?

    • בוודאי רחל.

  21. אם אני מחליפה את הקוקוס בשקדים
    זה נשאר אותה כמות (90 גרם) או צריך להוסיף עוד שקדים ?

    • אותה כמות שקדים.

  22. חג שמח. מה עושים עם החלמונים? תודה ושבוע טוב

  23. היי ניקי
    שאלה לגביי כוס חלב אפשר להוסיף במקום חלב חלב קוקוס כדיי שיהיה פרווה.
    תודה מראש על תשובתך וחג שמח

    • כן רק לקחת בחשבון שירגישו קוקוס בטעם.

  24. האם אפשר במקום אינסטנט פודינג
    אבקת סוכר עם סוכר וניל או קורנפלור?

    • יש לי קופסא אחת של אינסטנט פודינג
      איזה רעיון מה אפשר לשים בשאר?

      • אל תשימי בבסיס.

    • לא, מה שאפשר לעשות זה להקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר.

  25. המה אפשר. במקום קוקוקס??

    • אגוזים, שקדים או להכין בסיס אחר של שוקולד.

      • שלום ניקי!
        בסיס אחר של שוקולד?
        מה כוונתך?
        הכנתי את העוגה בפסח בשנה שעברה עם שקדים וכרגע נמצאת בחוסר…
        וכמובן כמו כל המתכונים שלך- יצאה מדהימה!!

  26. הי ניקי
    מה אפשר לשים במקום חלב סויה לגרסת הפרווה?
    מיים?

    • והאם קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן זה בסדר?

      • כן

        • אז במוס קפוצינו לשים כוס מיים?

          • לא מה פתאום, חלב סויה או ריץ נוסף.

            • סבבה אשים כוס שמנת צמחית נוספת
              המון תודה

  27. היי יקרה, מנסה פעם ראשונה עוגה בסדר גודל כזה. שתי שאלות: 1. האם ניתן להוסיף קפה מגורען טסטר'ס צ'וייס או שחייב נס קפה באבקה? 2. אף פעם לא עבדתי עם התבנית הקפיצית (זאת שיש לה נעילת צד כזאת של הדפנות?). קראתי את כל התגובות ובכל זאת רוצה לוודא, אני אופה את הבסיס כשהתבנית נעולה, עוברת עם הסכין, הבסיס יורד, מעמיסה את כל השכבות לפי המתכון עם כל ההקפאות ורק בסוף בסוף משחררת את הנעילה? צריך לשמן תבניות כאלה?
    תודה ניקי, את המלכה!!!

    • תשובות:
      תמיסי את הקפה בטיפונת מים לפני, זאת אכן התבנית הזאת וצריך בוודאי, את משחררת בעדינות את הבסיס מקררת ועושה את השכבות. דפנות להוריד לפני ההגשה.

  28. חג שמח, יש רעיון מה לעשות עם כל החלמונים המיותרים שנשארים?

  29. כבר ארבע שנים ברצף שאני מכינה את העוגה הזו לסדר. באמת שהצעתי להכין עוגות אחרות אבל הם לא מסכימים, רק את זו. ובצדק!

  30. שלום, אפשר להחליף את שכבת מוס הקפוצינו בשוקולד לבן? אם כן, אז איך? תודה

    • תסתכלי על הטריקולדים שלי, בכל אחד מהם תמצאי שכבת שוקולד לבן.

      • תוכלי פשוט לציין כמה גרם שוקולד לבן להוסיף? שבת שלום

        • לא, נתתי לך פתרון לשכבת שוקולד לבן.

  31. הי,
    בשכבת מוס קפוצ'ינו, כמה אינסטנט לשים? חבילה שלמה?

    • ראיתי בתגובות קודמות של ניקי שהיא כתבה שצריך חבילת אינסטנט פודינג שלמה כלומר 80 גר'

    • נכון 80 ג'.

  32. ניקי שבת שלום וחג שמח
    מעוניינת להכין את עוגת המוס הזו אבל רוצה להוסיף ג'לטין כי העוגה אמורה לנסוע שעתיים בדרכים
    איזה כמות ג'לטין מומלץ להוסיף?
    תודה מראש
    מירב

    • לא צריך מיותר לגמרי העוגה לא צריכה ג'לטין. שום עוגת מוס לא הייתי לוקחת לנסיעה של שעתיים זה מוגזם. לקחת קפואה לחלוטין, צידנית עם קוביות קרח והרבה מחשבות טובות.

  33. רציתי לשאול כמה ימים מראש אפשר להכין את העוגה?
    יש מצב לשבוע מראש?
    תודה!

    • כן אפשר תשמרי בהקפאה.

  34. שלום וברכה.מה אפשר
    לשים במקום אינסטנט פודינג?(אנחנו לא נוהגים להשתמש ) אולי קמח תפו"א?

    • אין לו תחליף יפעת, זה לשים קצפת לבד ואלי כדאי לשקול להכין עוגה אחרת.

  35. היי
    איזה בסיס אחר אפשר להכין לעוגה?
    ראיתי שרשמת פתיבר כשר לפסח.. איך אני מכינה בסיס עם הפתיבר?
    וכמה זמן לפני ההגשה העוגה צריכה להיות בקירור? האם בקירור או בהקפאה?

    • כמויות מדויקות אני לא יכולה לומר, תסתכלי על הטריקולד שלי, רשום שם כמויות, אני ממליצה להכין יותר מהעוגיות כי לעוגיות פסח יש נטייה לספוג יותר. להוסיף לאט עד שיש לך בצק נוח לבסיס. תסתכלי על המוס נוגט יש שם בסיס שוקולד. העוגה במקרר.

  36. שלום ניקי,
    מאד אוהבת את התאר שלך.

    רוצה לוודא שהבנתי נכון ויש בעוגה הזו כמעט 3 קופסאות שמנת מתוקה? 250 מ"ל במוס שוקולד, עוד 250 בקפוצ'ינו ועוד 150 מ"ל בגנאש?

    תודה

    • הי מיא
      יש בעוגה הזאת כמעט 3 שמנת מתוקה, מעט פחות.

      • קטלני :)
        תודה.
        חג שמח!

  37. היי ניקי,

    לגבי השכבה השנייה של העוגה- במקום כוס חלב או חלב סויה: האם ניתן להתשמש בשמנת צמחית? אם כן, מה הכמות?

    חג שמח

    • כן וקופסה אחת.

  38. היי,איתגרו אותי בעוגה טבעונית לפסח ,רוצה לעשות את זאת .מה היית ממליצה כבסיס אחר לעוגה הזאת ?

    • פתי בר לפסח, יש בכל הרשתות.

  39. היי,
    האם אפשר להכין בתבנית בקוטר 26?
    או שעלי לשנות את הכמויות…?
    תודה וחג שמח!

    • היי ליעד
      אפשר להכין היא תצא נמוכה, אני ממליצה על 24. אם אין לך בעיה עם חישובים ההגדלה עומדת על 20% בין 24 ל 26.

  40. היי ניקי

    יש לך טיפ איך להמיס את השוקולד שלא יישרף?בדר"כ יוצא לי להמיס יחד עם השמנת במיקרו אבל פה רואה שצריך לקפל לתוך השמנת… אין לי בן מארי….
    תודה וחג שמח!!!

    • בן מארי וכן את יכולה לעשות בבית, תרתיחי סיר עם מים, מעל תניחי קערה שעומדת בחום בלי שהיא תגע במים ותמיסי את השוקולד. במיקרו להמיס בפולסים ולבדוק מידי םעם מה קורה.

      • תודה רבה ניקי היקרה
        חג שמח ומלא שמחה לך ולבני משפחתך !

טוען...
טוען...