משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

סודות האירוח ראש השנה 2017

נכתב על ידי ספטמבר 6, 2017 , צפיות: 13365

קטגוריות: חגים, מתכונים לראש השנה, ניקי מבשלת, תפריטי אירוח

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

חלת לחמניות אישית

איך מגיעים ליום האירוח שכמעט הכל מוכן ? בקיצור איך מכינים ארוחה לראש השנה בקלות ושיהיה מושלם ?

התפריט בתמונות נמצא כאן

אני מתחילה עם המנות העיקריות:
אסאדו עם תפוחי אדמה – חלום של מתכון הבשר יוצא רך בטירוף. הכנתי כפול לפי שני קילו בשר.
פרגיות עם פירות יבשים – מתכון קל ביותר פרגיות ופירות יבשים שילוב נהדר.

מנה ראשונה:
קציצות דגים לשבת – קציצות רכות, רוטב נפלא, אין יותר טוב מזה.

תוספות:
אורז אפוי עם פטריות – מתכון קל הכנה מומלץ בחום, כולו אפוי.
שעועית ירוקה מוקפצת עם ירקות – 10 דקות הכנה זה כל הסיפור.
ירקות כתומים אפויים – קל פשוט טעים ואפשר לאכול בכיף.
כרובית מטוגנת – מטוגן אבל שווה ביותר.

סלטים:
סלט חצילים מעולה – זה סלט מהסוג שמתאהבים בו ולא מפסיקים להכין אותו.
סלט ירוק עם גרגירי רימון – פשוט קל צבעוני וטעים.
סלט קינואה – לא להאמין שקינואה יוצאת כל כך טעים.
סלט ירוק – סלט קלאסי שמתחסל במהירות.
פלפלים מוחמצים 
– זה שלי אני לא יכולה בלי.

שונות:
לחמניות דבש – שוות ביותר!
לביבות סלק ותפוחי אדמה
– מעולות!

קינוחים שהכנתי לראש השנה:
פאי תפוחים – נפלא, הפאי הזה נהדר.
פאי עוגת דבש – הראשון שהתחסל בשולחן.
פנקוטה קשת בענן – מקסים מקסים הילדים חטפו את זה

עכשיו הגיע הזמן לפרט מתי מכינים כל דבר
שבוע קודם:
תורידו את הקינוחים תכינו אותם קודם כל, קינוחים עוברים נהדר ההקפאה ואפשר להכין שבוע מראש ואפילו שבוע וחצי. הפאי דבש פנקוטה קשת בענן מאפינס דבש שיש הוכנו כשבוע קודם והוקפאו נשמתי לרווחה מבחינתי זה החלק המסובך והוא מאחורי.

3 ימים קודם:
פאי תפוחים הוכן ונשמר במקרר, אפשר את התפוחים עצמם להכין יום קודם, רצוי מעט לחמם את הפאי לפני ההגשה. קציצות הדג הכנתי וטיגנתי והכנתי למקרר. רוטב יהיה מחר.

יומיים קודם:
סיימתי עם קציצות הדגים כולל הכל, האסאדו הוכן, פרגיות עם פירות יבשים, ירקות כתומים, סלט חצילים, הכל נכנס למקרר. שימו לב שרוב הדברים כבר מוכנים.

יום קודם:
פלפלים בלי לתבל. כרובית מטוגנת. לביבות סלק. לשמור הכל במקרר.

ביום ההגשה:
הכנתי את הבצק של הלחמניות באמצע הבוקר, בצהריים פלוס הלחמניות היו מוכנות, עטפתי בנייר כסף עד ההגשה. אם רוצים להוריד לחץ אפשר להכין כמה ימים קודם ולהקפיא.
הכנתי את האורז האפוי והשעועית הירוקה, אם מישהו לחוץ אפשר להכין יום קודם.
את האוכל כדאי להוציא מהמקרר כשעתיים קודם עוד לפני שמכניסים לתנור.
את כל הסלטים הכנתי בלי לתבל כבר בקערות הגשה, רטבים הכנתי לחוד ושמרתי במקרר, לקראת ההגשה תיבלתי את כל הסלטים.
הגעתי לקינוחים, להוציא כשעתיים פלוס לפני ההגשה למקרר.
את האסאדו לחמם על האש כנ"ל לגבי הפרגיות בערך 40 דקות לפני ההגשה מומלץ להשאיר מכוסה עד ההגשה וזה נשמר חם.
קציצות דגים לכסות ולחמם על 180 מעלות, יחד עם הירקות הכתומים והסלט חצילים, בערך 30 דקות חימום. כדאי שעה לפני ההגשה ולהשאיר בתנור כבוי זה ישמור על החום של המאכלים.
לביבות לכסות ולהכניס לתנור יחד עם קציצות הדגים.
להכין את הסימנים כ 30 דקות לפני ההגשה, תפוח בדבש, תמרים, רימון.
התמונה העליונה מתכון כאן

אני מזכירה לכם את העוגת דבש היא מעולה

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

18 תגובות

  1. זהו. הכל מוכן והאורחים עוד מעט כבר יגיעו. רציתי להגיד לך המון תודה, באמת שאין עליך. הכנתי כל כך הרבה
    דברים שלך והכל פשוט מעולה. המון תודה ושתהיה לך שנה טובה ומתוקה. חג שמח

  2. ניקי שלנו!!!!

    תודה ענקית אין עליך!!!
    כל יום מכינה אוכל טעיםםם מהאתר,
    ואת חלק מההצלחה של החיים שלי,
    תודה ושנה מתוקה!!!!

    • אין על מה מכל הלב מירי.

  3. מזכירה שראש השנה השנה יוצא 4 ימים. ויש 8 ארוחות….

    ובכלל. ראש השנה הוא יומיים בכללי. השנה הצטרפה גם שבת. כי איך שיוצא ראש השנה נכנסת שבת

    • לא צריך להגזים. "רק" שלושה ימים כולל שבת.. זה שש ארוחות.. לא שמונה

  4. היי ניקי, רציתי לאחל שנה טובה ומתוקה ולומר שמעבר למתכונים הקלים והמצויינים, זה שאת מסבירה כאן איך לתכנן מה מכינים מתי כדי להגיע לארוחה בלי לחץ, זה ממש מעולה ועוזר מאד למי שאין לו נסיון בהינדוס ארוחות חגיגיות כאלה.
    תודה!

    • שנה טובה ושמחתי לעזור מכל הלב.

  5. ניקי שנה טובה.
    אני רוצה להתכונן מראש והייתי שמחה אם היית מציינת מה אפשר להקפיא מראש ויאך כך שלא יהיה טעם לואי. תודה

    • שנה טובה
      תשאלי ספציפי על מתכון מסוים תקבלי תשובה, בכללי אפשר להקפיא הכל חוץ מתפוחי אדמה.

      • שניצלים מתי להקפיא מייד אחרי הטיגון או לחכות שיתקרר.
        ואיך לגרום לכך שלא יהיה להם טעם לואי

        • למה לא להכין עד הטיגון ואז להקפיא ? מטגנים מתי שצריך. לסגור טוב בקופסא אטומה וכמובן לא תקופה ארוכה שלא יספוג ריחות אחרי שמתקרר.

      • היי ניקי יקרה, אשמח להמלצות סדרי הכנה לקראת ר”ה+ איחסון בהקפאה/קירור? התפריט כמובן כולו ממתכונים שלך (פחות משבוע אחרי לידה ופעם ראשונה בחג בבית- מה הייתי עושה בלעדיך??;))
        נילוס ברוטב, צלי בקר פרוס, סלמון בלימון ודבש, נתחי חזה עוף בדבש, צלי הודו ותפוחי אדמה, תבשיל אורז ונקניקיות, קיש בטטה ופטריות ופשטידת פיצה.
        תודה מראש ושנה טובה ומתוקה

        • אין לי כרגע זמן האתר עמוס, יותר מאוחר.

        • חזרתי: אין מה להקפיא ערב חג יוצא יום רביעי. צלי בקר, קיש, פשטידה תכיני היום. סלמון אורז ונקניקיות, חזה עוף ביום ההגשה, הודו יום קודם.

  6. ניקי איזה אלופה!! כייף לאורחים שלך שתהיה לך שנה טובה ותודה רבה על האתר המדהים

  7. הי ניקי
    כיף לראות את האתר שלך.הכל יוצא בול.והכתיבה והצילום בקיצור תודה.
    איך את מספיקה לחמם הכל בתנור אחד?
    תוכלי בבקשה לפרט יותר?
    תודה ויום נעים ושנה טובה
    דניאלה

    • יש אפשרות אצלי בתנור להכניס מספר תבניות בבת אחת בקומות, אם אין מקום אני מכסה עם נייר כסף עד ההגשה וזה נשמר חם מקסימום לפני ההגשה חימום קצר נוסף.

      • אפשר לשמור על פלטה חמה ומעל מגבת עבה נקיה.. גם בקומות.. רק לשים לב שלא ימעך ושהרוטב לא יגלוש.
        ככה אפשר לחמם גם את החלות, מעל האוכל ומתחת לכיסוי.. כמו בשבת

טוען...
טוען...