משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מאפה תפוחים ודבש

נכתב על ידי ספטמבר 10, 2017 , צפיות: 10697

קטגוריות: חגים, מתכונים לראש השנה, עוגות תפוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מאפה תפוחים ודבש
הקינוח הכי מקסים לראש השנה, יצא פשוט משגע זה יהיה הלהיט של החג.

מאפה תפוחים ודבש

12 יחידות

מצרכים:

250 ג' קמח בצק פריך מתוק של שמרית (2 כוסות פחות 3 כפות)
55 מ"ל שמנת מתוקה (טיפה פחות מרבע כוס) / ריץ / מים
4 תפוחים אדומים
2 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
מעט קינמון

סירופ :
חצי כוס מים
שליש כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. לשים את הקמח במיקסר להוסיף את השמנת, להשתמש בוו גיטרה ולעבד את הבצק כדקה שתיים, בתחילה הבצק פירורים קטנים כשיש פירורים גסים לעצור לאסוף לכדור לשטח קצת ולהכניס למקרר לחצי שעה.

2. את התפוחים לחצות לחצי ולפרוס דק. להרתיח מים סוכר דבש וקינמון להוסיף את פרוסות התפוח לבשל כ 5 דקות או עד שהתפוחים רכים ולסנן. רצוי להכין כמה שעות מראש.

3. לרדד את הבצק לעלה לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ להכין מראש תבנית שקעים בקוטר 7 ס"מ להניח בכל שקע עיגול בצק ולהדק יפה בעזרת כוסית קטנה.

4. לסדר 6 – 7 פרוסות תפוחים בשורה כמו רעפים, לגלגל מקצה אחד לקצה השני בעדינות. להרים רואים שנוצר שושן יפה ? להניח בתוך הבצק, מעט ללחוץ בחלק העליו לרווח מעט את הפרוסות.

5. להכניס למקרר לחצי שעה.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות את השושנים כ 25 דקות או עד שהבצק מזהיב יפה.

7. לבשל מים וסוכר כמה דקות ולהבריש מעט את התפוחים כשהם יוצאים מהתנור.

מאפה תפוחים ודבשמאפה תפוחים ודבשמאפה תפוחים ודבשמאפה תפוחים ודבששושני תפוח בדבשמאפה תפוחים ודבששושני תפוח בדבשמאפה תפוחים ודבששושני תפוח בדבששושני תפוח בדבששושני תפוח בדבשמאפה תפוחים ודבש

מאפה תפוחים בדבש

מאפה תפוחים ודבש

תגיות: , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

95 תגובות

  1. אחד המתכונים המוצלחים
    תודה רבה רבה ניקי
    שתהיה שנה טובה ומתוקה בע"ה

    • שנה טובה ותודה על ההמלצה.

  2. היי ניקי,
    תודה רבה על מגוון עשיר של מתכונים מעולים!
    משום מה, הבצק הנ"ל לא הצליח לי. האם ניתן להכין זאת עם בצק אחר מהיר להכנה בלי צורך לקירור /המתנה?

    תודה וחג שמח!

  3. ווואווו
    יצא מדהים!

    מחכה לטעום ולשמוע את התגובות בחג :)

    תודה רבה ניקי, את אלופפפההה

    שנה טובה ומתוקה!!!

    • חג שמח ושנה טובה, תהנו.

  4. הי ניקי! רעיון מקסים! ונראה מהמם… הם עכשיו במקרר לפני אפייה…
    מה אפשר לעשות עם הבצק שנשאר לי?

    • עוגיות חמאה, עוגיות פרח ריבה.

  5. הי
    האם נראה לך שאפשר להכין את הבסיס מעלי בצק פילו?

    • ריבועים קטנים להבריש אותם, זה יכול ניסוי מעניין, תנסי.

  6. היי ניקי
    האם אפשר להשתמש במתכון של הבצק הזה להכין בצק פריך ?

  7. איזה יפים וחמודים! עכשיו הם במקרר לפני האפיה.
    האם אפשר במקום להכין עוד סירופ, להשתמש בנוזל שסיננתי מבישול התפוחים?

    • כן תחממי אותו קצת.

  8. היי
    מצאתי רק את הבצק המלוח. מה לעשות? להוסיף סוכר יותר? או שלא מתאים ולא לעשות?

    • אל תעשי איתו, מה עם להכין בצק פריך ?

      • היי
        נשאר לי מהפאי תפוחים שלך בצק בכמות לא קטנה כל כך. אפשר עם זה?
        דרך אגב, הפאי נראה מושלם. נתאם מחר.

        • כן אפשר.

  9. צהריים טובים ניקי,
    תודה על הקישור לבצק פריך!
    שאלה קטנה-כמה הכוונה ב"מעט קינמון"? (רבע כפית/חצי כפית/אולי רק קמצוץ?)
    תודה מראש!

    • קורט כמה שנתפס בין שתי האצבעות.

      • תודה רבה!

  10. שלום. יש לי את הבסיס אפוי ומוכן כבר. אפשר להכין את התפוחים בלי לאפות אותם.רק לבשל?

    • כן.

  11. היי ניקי. תודה על האתר המקסים שלך.
    אפשר להכין את הקינוח יום מראש? איך לשמור על הטריות?

    • תשמרי במקרר לפני ההגשה תחממי קצת לא יותר מידי.

  12. שנה טובה הכי חשוב …

    • שנה טובה וטעימה.

    • היי ניקי
      היה בסופר רק קמח בצק פריך מלוח אפשר להשתמש בו??

  13. האם ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן?
    תודה

    • אין לי תשובה, הייתי מנסה עם קמח תמי.

  14. היי ניקי,
    להכין ערב לפני ולשמור בקופסא אטומה כשמתקרר זה בסדר?

    תודה, שנה טובה ושתמשיכי לפנק במתכוני פלא!
    ליאור

    • זה צריך להיות במקרר סגור בקופסא.

  15. ניקי יקרה, שנה טובה וחג שמח.
    פשוט מקסים, מקסים.
    אני מתגוררת בחול ולא ראיתי אצלנו קמח בצק פריך.
    יש לך מתכון להכנת בצק פריך מקמח רגיל?
    תודה רבה

    • מצטרפת לשאלה.
      לא מצאתי בכל הרשתות בעיר את הקמח הזה.
      יש לך מתכון עם בצק פריך שנוכל להשתמש בו למתכון הזה?

      תודה מראש על תשובתך!

      • מוזר אני רואה אותו בכל מקום, תשתמשי בזה http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/cookies/10649/

        • היי ניקי הכמות בצק במתכון הזה מתאימה לכמות התפוחים או שצריך להוסיף משהו?

          • אני חושבת שיהיה אפילו יותר ממה שצריך, תעשי עוגיות חמאה בשאר אם ישאר.

        • שלום ניקי
          תודה רבה על המתכונים המנצחים!
          במידה ואני מכינה את הבצק פריך שנתת כאן בקישור,
          האם להוסיף לזה את הריץ' וכו'?
          תודה רבה!
          מחכה לתשובתך ע"מ להתחיל לעבוד על המתכון.

          • לא זה בצק פריך בפני עצמו, תכיני לפי מה שרשום במתכון ההוא.

            • מצוין.
              תודה על התשובה המהירה!
              שנה טובה
              מלאה וגדושה במתכונים חדשים וטעימים כמו שרק את יודעת..

  16. היי ניקי, נראה מהמם! יעבוד עם שמנת סויה במקום השמנת המתוקה?

    • כן ליבי

      • תודה רבה! ועוד שאלה קטנה- אם אני מכינה בתבנית שקעים מסיליקון יש צורך לשמן את השקעים או שהבצק מספיק שומני ולא יידבק? שוב תודה ושתהיה לך שנה מתוקה וטעימה!!

        • ממ תבנית איכותית ? ליתר ביטחון הייתי משמנת.

          • חוזרת לעדכן.. גם אני לא מצאתי את הקמח שבמתכון, הכנתי את הבצק של אוזני המן מהירות. יצא מהמם! טעים ויפה יפה. הכנתי גם את המאפינס שיש ושבלולי מלאווח עם ממרח תמרים. הכל גרף המון מחמאות וההכנה הייתה ממש מהנה. תודה ושתהיה שנה טובה וחג שמח!!

  17. היי ניקי
    נראה קליל ומושלם…
    ניתן להמיר את השמנת במשהו לא חלבי?
    תודה מראש ושנה טובה ומתוקה.

    • בוודאי ואפילו רשמתי, תסתכלי ברשימת המצרכים.

  18. היי ניקי!
    נראה מעולה ואני מתכוונת לנסות בחג (:
    איך את מוציאה את הגלעינים ושומרת על צורת התפוח?

    • חותכים את התפוח לרבעים וחותכים את החלק של הגרעינים, אפשר לקנות תפוחן .

      • מעולה תודה רבה ושנה טובה

  19. היי, איך ניתן להמיר את הסוכר בדבש?

    • שימי סך הכל 4 כפות דבש, בסירופ שימי 2 כפות.

  20. הי ניקי, כמה שאלות: א. יש לי תבנית שקעים לא מסיליקון. מתאים? ב. בתמונות התפוחים לא נראים מקולפים, רואים כמו מסגרת אדומה. אכן? ג. תודה רבה..

    • תשובות מהירות:
      כל תבנית שקעים זה בסדר, התפוחים לא מקולפים.

  21. הי ניקי,
    שמנת מתוקה להקצפה לא לבישול,נכון?

    תודה מראש,שבת שלום וחג שמח

    • נכון שרון, חג שמח.

  22. נראה מתכון מעולה.
    האם ניתן להשתמש בבצק פריך קפוא (אלה שקונים בסופר)?
    וגם האם יש לחמם לפני ההגשה?

    • לא ניסיתי אבל נראה לי בסדר, מה שצריך כאן זה בצק פריך, אפשר קצת לחמם לפני ההגשה, אפשר להגיש בטמ"פ החדר.

  23. יש לך אצבעות של פסנתרנית !

    • רגע את אומרת שאני צריכה להחליף מקצוע ? :)

  24. את פשוט גאון..אמרו לך אתזה בטח פעם או פעמיים בחיים לא?!

    • איזה גאון ? סתם חולת מטבח :)

  25. אני יכולה לעשות בצק פריך ממתכון שיש לי בבית ולעשות איתו?

    • כן

  26. האם ניתן להקפיא?

    • לא

  27. שלום לניקי היקרה,
    אפשר להשתמש בבצק פריך ביתי שמגינים בבית?
    תודה
    רוחמה

    • כן רוחמה

  28. היי ניקי, המתכון נראה ממש ממש טוב! ותודה על ההסבר המפורט:)

    אני מחפשת את הבסיס להכנת בצק פריך של שמרית בסופרים ולא ממש מוצאת. אני מאיזור המרכז, יש לך מושג היכן ניתן להשיג את זה?
    ואם לא אמצא אז לקנות בצק פריך מוכן מהמוקפאים ולהכין איתו פשוט ככה? (להתחיל משלב 2?)

    תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!

    • יש אותו בכל הסופרים, אני דווקא ראיתי במבצע בחצי חינם, גם בסופרסל ראיתי. אני לא מכירה את המוקפאים המתכון מצריך בצק פריך.

      • אוקי, אבדוק בשופרסל… חצי חינם אין בקרבתי.

        (בדקתי באושר עד, ינות ביתן ומגה)

        תודה!

  29. היי ניקי,
    שאלה לי, כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגיות לפני ארוחת החג ומהי דרך האיחסון שישאר פריך?
    תודה רבה ושנה טובה
    הילה

    • הי הילה
      יומיים שלושה ולשמור במקרר.

  30. נראה מצוין!
    מגישים חם?

    • חמים, בטמ"פ החדר גם בסדר.

  31. הי ניקי, האם ניתן להכין בתבנית אחת? ואם כן באיזה גודל? האם זיגגת את התפוחים לאחר אפיה?

  32. נראה מהמם וטעים…
    ניקי אין עליך כמו תמיד. ואכן התמונות מוסיפות הרבה רוגע למתכון(:
    שנה טובה ומתוקה…

    • שנה טובה מור.

  33. וואו ניקי זה נראה נהדר!!! אני מודה לך ממש על ההסבר הברור עם התמונות המפרטות שלב שלב (בהתחלה ישר נרתעתי כי זה היה נראה מסובך מאד אבל אחרי שהסתכלתי בתמונות אני מוכנה לנסות!)
    תודה רבה לך על כל המתכונים השווים ועל כל התחדשות באתר, אין עליך!

    • שיהיה בהצלחה :)

  34. גלית, נראה לי שאני אמיצה כמוך אם לא פחות…ולכן ממליצה לך על מתכון שתמיד אבל תמיד מנצח וברמה בסיסית.
    http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/4005/

  35. זה מקסים שזה מצולם בתמונות!!! נראה ממש טוב…שנה מבורכת בטוב.

  36. התגובה שלך כמה ימים מראש ניתן להכין ? ניתן להקפיא ?

    • בערך יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר.

  37. שנה טובה
    אפשר להקפיא?

    • שנה טובה
      פחות מומלץ להקפיא, אפשר לשמור במקרר.

  38. ניקי, לא ברור לי מהמתכון כמה פרוסות תפוח יש בכל שושנה.

    • תלוי בגודל הפרוסה 6 – 7 פרוסות

  39. היי בוקר טוב, רעיון מדליק לקינוח ראש השנה?
    אם אשתמש בקמח רגיל יש להוסיף שמרים / אבק אפיה ?

    • את לא יכולה להשתמש בקמח רגיל זה לא מתאים זה קמח מיוחד שכל מה שצריך זה להוסיף לו נוזלים, את כן יכולה להשתמש בבצק פריך.

  40. הי ניקי,
    איך אני עושה עם קמח רגיל?

    • את צריכה להשתמש בבצק פריך.

  41. וואו! פשוט יפהפה
    הלוואי והיה לי אומץ לנסות, אבל עם הידיים השמאליות שלי….
    :)

    שנה טובה ומלאת מתכונים מדהימים וטעימים

    • זה לא קשה גלית באמת, תסתכלי בתמונות הכל מפורט.

טוען...
טוען...