משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

ארוחת ליל הסדר איך מכינים ?

נכתב על ידי אפריל 10, 2016 , צפיות: 26068

קטגוריות: HOMEPAGE, מתכונים לפסח, תפריטי אירוח

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מרק עגבניות מוקרם / ארוחת ליל הסדר איך מכינים ?

ארוחת ליל הסדר איך מכינים, באמת ארוחה קלה, אני לא זוכרת כבר הרבה זמן שהכנתי כזאת ארוחה קלה ולא קשה. תעבדו בסדר שכתבתי ויש יופי של ארוחה.

ארוחת ליל הסדר איך מכינים ?

לארוחה עצמה תפריט מפורט כולל תמונות. עיצוב שולחן לליל הסדר.

מנות ראשונות:
מרק עגבניות (ללא השמנת כמובן) משגע! המרק היה הצלחה חוסל עד תום.
דג מרוקאי  – בדרך כלל אני מכינה מנה ראשונה דגים, זאת מנה טעימה וקלה להתחיל את הארוחה איתה.

שני הסירים חוסלו כי רוב האנשים רצו גם וגם.  איזה כיף לראות סירים ריקים.

מנות עיקריות:
פרוסות צלי ברוטב פלפלים
– אין אפשרות לפשל עם בקר, כולם אוהבים וזאת מנה עיקרית נהדרת.
פרגיות בבצל – ולמי שלא אוהב בקר יש פרגיות, רוטב הבצל נהדר.
צלעות טלה – עוד מנה מנה עיקרית מעולה. צלעות כבש מומלץ בחום.

תוספות:
אגרולז –  טעים טעים מאוד מומלץ
מצות ממולאות – להכין כמות זה מתחסל
סלט חצילים – למי שלא מתלהב מבשר או סתם רוצה לאכול משהו קל שלא מכביד על הבטן, ירקות והרבה תוספת טעימה ביותר.
פלחי תפוחי אדמה אפויים – זה המתכון הכי טוב לתפוחי אדמה באתר.
ירקות מאודים – טעים טעים

סלטים:
מטבוחה – אני יכולה לגמור קערה שלמה עם מזלג, אני מאוד אוהבת עגבניות ובפרט במטבוחה.
חסה עם אגוזי מלך ותפוחים – סלט פשוט אבל התפוחים עושים כאן איזה קסם טעים. הסלט הזה מככב אצלי בארוחות
סלט ירוק עם ירקות קלויים –  יופי של שילוב ירקות קלויים עם עלים ירוקים

שונות:
לחמניות מקמח תפוחי אדמה 
סורבה תפוזים, הוגש מעט קפוא – חגיגה למבוגרים, לא לתת לילדים זה רק בשבילנו.
גרנולה שי לאורחים – חמוד ביותר זאת הייתה ההפתעה של הארוחה

קינוחים:
קצפת עם נשיקות ופקאנים מסוכרים –
הדברים הפשוטים שבחיים יוצרים קינוח כזה טעים, הבעיה שקשה להסתפק באחד…
בראוניז – הלהיט של פסח שנה שעברה, עשרות אלפי גולשים הכינו את המתכון הזה.
אגסים ביין אדום – פינוק למבוגרים ואיזה פינוק טעים
פירות

עכשיו נעשה סדר מה מכינים ובאיזה יום

ארבעה ימים לפני:
הוכן גוש הבשר וישר למקרר, לפחות ליומיים. הבראוניז הוכן ונכנס להקפאה. חרוסת הוכנה והוקפאה, גרנולה שי לאורחים, לסגור טוב בקופסא. הגרנולה מעולה אל תוותרו עליה אפילו בתור קינוח בסוף הארוחה.

יומיים לפני:
פרוסות בשר ברוטב הוכן ונכנס למקרר, פרגיות הוכנו ולמקרר, דג מרוקאי כנ"ל, ירקות מאודים ומטבוחה הוכנו ולמקרר. סלט חצילים להכין ולשמור במקרר

יום קודם:
מרק עגבניות, צלעות כבש, מצות ממולאות הוכנו עד שלב הטיגון, לחמניות הוכנו והוקפאו.
בלילה הכנתי את השולחן, סידרתי הכל ראיתי שלא חסר כלום, מילאתי את שקיות האורגנזה כולל תגיות.
לחתוך את תפוחי האדמה לשים במים ולמקרר. למלא את המצות ולשמור במקרר, לא לטגן עדיין.
להכין את האגסים ולהשאיר בסיר במקרר מידי פעם להזיז אותם שהצבע יכסה אותם באופן שווה.
בערב הכנתי את תפוחי אדמה.

יום האירוח
להכין את הסורבה ולשלוח להקפאה, זה לוקח כמה שעות אז לעשות את זה מוקדם שיספיק לקפוא.
לא לשכוח לערבב מידי פעם זה כל המטרה של הסורבה…
לטגן את המצות הממולאות ולשמור מכוסה בנייר כסף.
להוציא את הכדורי חרוסת  מההקפאה ולהעביר למקרר.
להכין את הקצפת והפקאנים, אני יודעת שזה קצת תיק להתחיל לעשות קינוחים ברגע האחרון אבל הוא שווה ובאמת לא הרבה עבודה.
סלטים עד שלב התיבול + רוטב בנפרד.
כשעה לפני ההגשה לחמם את התנור ל 180 מעלות, לכסות את הבשר, פרגיות, צלעות , תפוחי אדמה ולאפות כ 30 – 35 דקות.
לירקות המאודים והמטבוחה אפשר  לתת חימום קל על האש, המטבוחה נהדרת גם בטמ"פ החדר לטעום ולבדוק מה עדיף. כ 20 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק והדגים.
כחצי שעה לפני ההגשה לכסות את המצות טוב עם נייר כסף ולחמם כ 15 דקות על 180 מעלות.
אני לא אומרת לחמם מראש את התנור כי הוא במילא חם רוב הזמן.
להפשיר את הלחמניות בערך 45 דקות לפני ההגשה ולכסות. התנור עדיין חם מהחימום של האוכל אז להכניס את הלחמניות לחימום קל.
כ 30 דקות לפני ההגשה לחמם את המרק והדג המרוקאי על האש, להשאיר מכוסה עד ההגשה.
לא לשכוח לתבל את הסלטים לפני ההגשה ולהוציא את הבראוניז מההקפאה. עוד תזכורת קלה הסורבה ממתין בהקפאה. להוציא את האגסים מהיין, האפשרויות הן להגיש כמו שזה או שאפשר לפרוס, להגיש עם גלידת וניל טובה.

הערות:
ארוחה לא קשה ואם עובדים לפי הסדר זה קלי קלות. אם פספסתי משהו וזה בהחלט יכול להיות נא להסב את תשומת ליבי.

למי שמחפש חיים קלים יותר הנה לאפות לפסח, 10 דקות הכנה וזה מוגש לשולחן,
מומלץ בחום. המתכון נמצא בקישור הזה, מוזמנים להיכנס.

קצפת עם נשיקות ופקאנים מסוכרים / ארוחת ליל הסדר איך מכינים ?

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

לפייסבוק שלי

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

28 תגובות

  1. בוקר טוב ניקי.. היכן אני מוצאת את המתכון של הסרטון שמוצג.. אני לא מצליחה לראות איך קוראים למאכל הזה

  2. אהבתי את התכנון שלך: את חלוקת הבישול לפי ימים, את המבחר ואת השימוש במצרכים שנמצאים בבית.

  3. שלום ניקי!! יש לך מתכון לפשטידה כשרה לפסח?

  4. ניקי יקרה, אלפי תודות על המתכונים הנפלאים לפסח ולכל השנה, פסח כשר ושמח.

  5. היי ניקי, אז כמובן שארוחת החג לפי המתכונים שלך…
    כמ שאלות במרוכז:
    1. קניתי קילו בורי (אחרי פילוט יוצא קילו לזה התכוונת?). הוא טרי ואני רוצה להכין אותו ביום חמישי. להקפיא או שאפשר במקרר?
    2. גם הפרגיות והגוש בקר קניתי טרי ורוצה להכין ברביעי או חמישי. להקפיא או אפשר במקרר?
    ראיתי שכתבת שאפשר להכין יומיים לפני, ואת הבשר שלושה ימים, השאלה שלי אם זה בסדר שזה עומד ככה במקרר? זה לא נזרק אחרי שלושה ימים?
    תודה את אלופה!

    • תשובות:
      כן לזה התכוונתי, למתי את מכינה הכל ? אין בעיה להשאיר יומיים במקרר נראה לי קצת מיותר להקפיא. זה נשמר בסדר גמור.

  6. הי ניקי, קודם כל תודה רבה על ההסברים המושקעים. מתי מכינים את האגרולס?

    • בוקר טוב
      את יכולה להכין יום מראש עד שלב הטיגון ולטגן למחרת, או להכין הכל מראש.

  7. מאחלת לך חג פסח שמח, תודה על כל שאת מעניקה לנו ברוחב לב ובאהבה רבה – תבורכי.

    • מכל הלב שיהיה רק טוב, חג שמח.

  8. באמת תבורכי!
    לא מאמינה כמה מתכונים יש לך לפסח..
    תודה רבה

    • אין על מה אפרת.

  9. לניקי היקרה!
    שהיה לך קודם כל פסח כשר ושמח ושתצליחי בכל מעשה ידייך(המעולים)
    אוהבת המון❤❤הדר

    • חג שמח הדר ♥

  10. האם כל התפריט כשר לפסח?

    • לפי ההיגיון כן…

  11. אילו עוד קינוחים מתאימים?
    ותודה רבה על כל המתכונים

    חג פסח שמח

  12. ניקי היקרה שלום! קודם כל מאחלת לך חג פסח שמח ומודה לך שוב (ושוב) על כל המתכונים והעזרה…
    ושאלה – לכמה אנשים מתוכננת הארוחה? המון תודה!

    • 8 אנשים קרן.

    • ניקי יקרה, את פשוט נפלאה!
      אלפי תודות לך, על המתכונים, על הרעיונות, על זה שאת ממש חושבת על הכל, ובעיקר עלינו ! חג שמח טעים ונהדר. תבורכנה ידייך !!!!

      • חג שמח גילה הכל בכיף ובאהבה.

  13. קצת קשה לתמצת את כל המחמאות עלייך, ובכל זאת – במילה אחת: א-ל-ו-פ-ה !!! חג שמח לך ולבני ביתך. והמון תודות על האתר המדהים הזה, אשר אין שני לו!

    • מכל הלב יקירה ושיהיה טוב לכולם.

  14. תבורכי ניקי! תודה על הכל

טוען...
טוען...