משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

לאפות לפסח

נכתב על ידי מרץ 15, 2017 , צפיות: 46295

קטגוריות: מתכונים טבעוניים, מתכונים לפסח

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

לאפות לפסח, מתכון שווה בטירוף והכי קל להכין, לא להאמין שזה כשר לפסח התוצאה טעימה ביותר. סך הכל לערבב ולמחבת. 10 דקות הכנה זה כל הסיפור.

לאפות לפסח

18 לאפות
מחבת קוטר 20

מצרכים:

240 ג'  קמח תפוחי אדמה (2 כוסות)
140 ג' קמח מצה (כוס + 2 כפות)
כפית מלח
כפית סוכר
ביצה / שתי כפות גדושות של טחינה גולמית
חצי כפית א. אפייה
80 מ"ל שמן (שליש)
650 מ"ל מים (שתי כוסות + שלושת רבעי כוס טיפה יותר)

אופן ההכנה:

1. לשים בקערת המיקסר (לא חובה) את כל המצרכים, להפעיל על מהירות נמוכה עד שהכל אחיד ונוזלי. אפשר להכין גם בלי המיקסר להקפיד לערבב טוב

2. לחמם מחבת אין צורך בשמן, למלא מצקת ולצקת במרכז המחבת, לנענע את המחבת שכל הבלילה תתפזר באופן שווה ותמלא את כל התחתית.

3. להמתין שיופיעו בועיות או עד שאפשר להפוך בקלות את הלאפה ואז להפוך לעוד כמה שניות ולהעביר לצלחת.

טיפים:
חשוב להשתמש במחבת טובה שהבלילה לא תדבק אליה ואז לא יהיה אפשרי להפוך. (ברגעים כאלה אני מברכת את אמא שלי שקנתה לי אחלה מחבתות)
לא נורא אם הראשונה והשנייה לא מצליחות להמשיך להכין.
אני ממליצה להישאר קרוב למחבת הלאפות מוכנות מהר.
חשוב לא לתת לעיסה לעמוד, להכין ומיד לערבב טוב טוב ולהכין לאפות.
למרות שכתוב במתכון אני כותבת שוב שיהיה הכי ברור אפשר להכין ללא מיקסר, נתתי כאן שתי אפשרויות שתיהן טובות, בסרטון הכנתי ללא מיקסר, התוספת היחידה למי שמכין ללא מיקסר להקפיד על ערבוב טוב.
כתבתי במתכון ואני רוצה להדגיש אין צורך בשמן נוסף על מה שרשום במתכון, הכל נעשה בקלייה במחבת.
לא מתאים לאפייה רק לקלייה. אפשר להכין כמות לקרר ולעטוף יפה זה נשמר נהדר כמה שעות, לא צריך מקרר.
אנחנו משפחה שלא אוכלת חמץ בפסח ואני רוצה לומר לכם שזה פתרון מעולה ללחם בפסח, זה הרבה הרבה יותר טוב ממצות ויותר טוב מהלחמניות של פסח, הילדים שלי אוהבים אותן כל השנה.
מה שהכי יפה כאן, מרגע ההכנה תוך 10 דקות יש לאפות על השולחן, אין צורך להכין מראש וההכנה קלי קלות.
אלו הקמחים שהשתמשתי במתכון אין לי מושג איך זה יהיה עם קמחים אחרים, תקפידו על הכמויות.
יש קמח מצה שיספוג קצת יותר את הנוזלים אז במידה וסמיך מידי להוסיף קצת נוזלים, הבלילה אמורה להיות נוזלית.
מתאים למלוח, מתוק או סתם לנשנש בלי כלום.
יש אבקת אפייה כשרה לפסח, ניתן להקפיא.
האם פספסתי משהו או שכל השאלות שיכולת להיות עניתי עליהן ? בטוח פספסתי :)

לאפות לפסחלאפות לפסח

אפרת : "כבר כתבתי לפני כמה ימים על הלאפות המדהימות…מאז אני מכינה בכל בוקר כמות כפולה …
בגלל שאחד הבנים שלי טבעוני, החלפתי את הביצה בשתי כפות גדושות של טחינה גולמית… לא שינה את המרקם של הלאפה ואפילו שדרג את הטעם… תוכלי להוסיף את המתכון לקטגוריית המתכונים הטבעוניים שגם בה אני מבקרת הרבה"

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

187 תגובות

  1. הי ניקי,
    קצת באיחור אבל עדיף… :)
    אחרי הרבה חיפוש ללאפות מתאימות לפסח, מצאתי את אלו שלך והן פשוט נהדרות.
    הכנתי אותם – פעמיים במשך השבוע של פסח – ופשוט נהננו מהם כל כך. בעלי ביקש שאכין אותם גם אחרי החג. :)
    שומרת את המתכון גם לשנים הבאות.
    תודה רבה ששידרגת לנו את הפסח. :)

    • תמיד טוב לשמוע דברים טובים, קיבלתי בכיף תודה מאיה.

  2. יצא מדהים!!!

  3. כוס מדידה אוניברסלית זה טוב? כי שעשיתי בכוס לשתיה קרה פלסטיק זה נדבק ועשיתי בול לפי מה שרשמת.

    • כוס מדידה זה בסדר זה לא קשור לנדבק. תקראי בבקשה את מה שכתבתי למטה השתדלתי לפרט כמה שיותר.

  4. התגובה שלך
    הבלילה יצאה סמיכה למרות כל הנוזלים והקפדתי בדיוק על החומרים ועל הערבוב
    בכל זאת היה סמיך ואי אפשר היה להכין לאפות בקיצור אכזבה גדולה

    • למה לא הוספת עוד נוזלים ? גם פירטתי למטה מה צריך לעשות במקרה הזה.

  5. ניקי יקרה, היום גם הכנתי את הלאפות! איזה כייף אפשר לאכול על האש וגם לנגב חומוס…
    במקום ביתה הכנסתי טחינה אבל אז כמות המים גדלה, כדי להגיע לדלילות הנחוצה.
    אחלה מתכון! חג שמח

  6. היי ניקי,

    האם ישנה דרך ליצור בצק דומה כדי לעשות את הלאפות על הטאבון?
    נ.ב
    הלחמניות לפסח מדהימות, עשיתי כבר פעם שלישית השבוע- מדהימות.
    תודה רבה
    וחג שמח
    הילה

    • אם הטאבון מספיק חם לא צריכה להיות בעיה להכין את הלאפות, אני הייתי מנסה אין לי משהו אחר.

  7. מה ניתן לשים במקום קמח תפוא"ד?

    • אין לו תחליף.

  8. בוקר טוב ניקי,
    הכנתי אתמול יצא מושלם.
    לא להתייאש , הראשונות לא יוצאות יפות עד שתופסים את הפטנט. אני לקחתי מצקת קטנה ופיזרתי את החומר כפי שמורחים רוטב לפיצה בסבוב.
    ליקקו את האצבעות.
    תודה .

  9. יש לי קמח תפוחי אדמה אבל אין לי קמח מצה האם יש תחליף?

  10. שבוע טוב ומועדים לשמחה,
    יצא פשוט מעולה וטעים!
    תודה רבה מירושלים

  11. היי,
    האם הקמח מצה הנדרש הוא לעוגה?
    תודה (:

    • הי עדי
      כל קמח מצה שיש לך הוא בסדר.

  12. חג שמח ניקי! אם רוצים לקחת למחר לטיול האם אפשר להכין היום? תודה!

    • עדיף להכין מחר, אם את בלחץ תכיני היום. חג שמח.

  13. לא היה לי קמח מצה, אז השתמשתי בקמח תופח כשל"פ.
    אמנם יצאו בהירים, ובמרקם מעט צמיגי, אבל טעיםםם!!
    ממש מזכיר פנקייק (:
    הילד והבעל מרוצים.
    תודה ניקי, את אלופה!!!!

    • נהדר תודה על השיתוף.

  14. הי ניקי
    האם התכוונת לביצה או לטחינה גולמית? משום שיש שם " / "
    או שצריך את שניהם

    • שימי ביצה.

  15. חג שמח ניקי..
    הכנתי ויצא מדהים
    אין עלייך אלופה
    ייבורכו ידייך דולי

    • מקסימה, תודה דולי :)

  16. אם נשאר ולא אוהבים ..חשבתי לחתוך לרצועות ומשהו אחר להכין..יש רעיון?

    • תוסיפי למרק בתור אטריות.

  17. יצא ממש טעים. רק צריך לקחת בחשבון שזה לוקח זמן עד שהכל נהיה. תודה ניקי!

  18. התגובה של היי ניקי קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים
    יש לי שאלה איפה אני יכלה לשמור את הלאפות האם במקרר?
    וחג שמח….

    • תלוי למה זמן, אם לכמה שעות עטוף בחוץ. יותר שימי במקרר.

  19. ניקי חג שמח האם ניתן לשמור את הלאפות במקרר ולאכול מחר בבוקר?

    • חג שמח כן אפשר.

  20. את אלופה!!!
    אין כמוך!
    הכנתי אתמול הילדים אכלו עם נוטלה,אנחנו עם גבינות ובצהריים מרחנו חומוס שמנו קבב וסלט ירקות
    ונהננו מכל רגע!!!
    רעיון גאוני ! ניקי תודה רבה רבה וחג שמח

    • חג שמח תודה לך :)

      • חג שמח יקירה
        תודה לך

  21. אנחנו מכירים את המתכון הזה כבלינצ'ס. אפשר למלא במלית של שאריות עוף עם קצת גמבה מטוגן ומעל רוטב פיטריות סמיך. לחלופין אפשר בלינצ'ס חלבי מתוק. ממליצה לנסות. בהצלחה

  22. ניקי שלום, מאוד אוהבת את המתכונים שלך, אך זה ממש לא יצא!
    עשיתי לפי ההוראות ויוצא דביק ולא טוב.

    • אז את לא אוהבת את המתכון, סבבה יש עוד מתכונים באתר.

  23. להיט!
    מעולה וטעים.
    הכנתי בטיול משפחות.
    כולם ביקשו את המתכון.

    • נהדר אני מקווה שהפנית אותם לאתר.

  24. הי ניקי,
    האם אין טעות בכמויות?
    האם 240 גרם הם באמת 2 כוסות או כוס אחת?

    • אין טעות בדיוק מה שכתבתי.

  25. היי ניקי
    תכננתי להכין ומסתבר שאין לי אבקת אפייה…. יש תחליף?

    • לא אין תחליף, תכיני בלי יהיה יותר דק.

      • הכנתי בלי ויצא טוב מאוד. השתמשתי בטיפ שהיה כאן לעשות מזה פיצה על מחבת היה ממש מעולה והיתר נאכלו עם שוקולד (:
        תודה!

  26. היי ניקי יקרה.הכנתי את הלפות.משום מה לא היה לי בועות.האם חצי כפית אבקת אפיה מספיק או זו טעות וצריך חצי שקית ולא חצי כפית.תןדה

    • עניתי לך שזה בסדר המתכון מדויק, תכיני לפי מה שכתבתי בהצלחה.

  27. מה מברכים על זה?

    • מזונות- כי יש בזה קמח מצה

    • לא בטוח מזונות.כי מצה זה המוציא, לפי מה שידוע לי על מאפים מקמח מצה מברכים המוציא! תשאלי מישהו מוסמך שמבין יותר

  28. חג שמח.מכינה את הלפות.מדוע אין לי בועות.עשיתי בול את המצרכים.תודה

    • חג שמח
      לא נורא הכל בסדר, תכיני לפי המתכון.

  29. מתכון מעולה!!! כולם זוללים את זה!
    אני יודעת שיש מתכונים שלא יוצאים מוצלח ברגע שמכפילים אותם….
    האם למתכון הזה זה בסדר? הייתי רוצה להכפיל ואף לשלש כי פשוט כמה שאני מכינה זה לא מספיק….

    • כן אין בעיה.

      • תודה רבה!! וחג שמח!

  30. ניקי את גאוןןןןןן אין אין כמוךךךך!!!!
    אשמח לדעת איזה מידת הכוס מדידה?
    תודהה:)

    • לא נראה לי אבל תודה :) כוס = 240 מ"ל תמיד.

  31. האם ניתן להחליף קמח תפו"א בקמח תירס?

    • לא עינב

  32. הלאפות יצאו קצת גומי. את יודעת אולי מה גורם לזה? עשיתי לפי המתכון…

    • זה לאפות של פסח.

  33. היי ניקי
    הכנתי את הלאפות, יצאו מושלמות!!
    עשינו מזה ארוחה שלימה הכנו שווארמה במחבת וציפס וסלט ונהגנו בה ממש כלאפה,.. לרגע היה נדמה שמדובר בחמץ.. פשוט מדהים וקל!!!
    כל פעם שאני רואה מתכון מעניין שלך אני בטוחה שייצא מדהים!!
    (אני בת 14, ושהראתי לאמא שלי את המתכון היא אמרה שהוא לא נראה לה.. ובסופו של דבר שכטעמה היא אמרה שזה המתכון הפסחי הכי מוצלח שהיא נתקלה בו! אין עלייך!)

  34. ניתן להכין ללא טחינה? מטעמי קטניות

    • בבקשה תסתכלי על הרשימת מצרכים שוב.

  35. האם ניתן להשתמש הקמח שקדים? ואיך לי אבקת אפיה כשרה לפסח (אני מארה"ב), אפשרי גם בלי?

    • אי אפשר להשתמש בקמח שקדים.

  36. הי ניקי
    כבר כתבתי לפני כמה ימים על הלאפות המדהימות…מאז אני מכינה בכל בוקר כמות כפולה …
    בגלל שאחד הבנים שלי טבעוני, החלפתי את הביצה בשתי כפות גדושות של טחינה גולמית… לא שינה את המרקם של הלאפה ואפילו שדרג את הטעם… תוכלי להוסיף את המתכון לקטגוריית המתכונים הטבעוניים שגם בה אני מבקרת הרבה

    • נהדרת קיבלתי, תודה :) הוספתי וגם למתכון עצמו.

  37. היי ניקי
    אין לי קמח תפוחי אדמה
    אפשר לעשות רק עם קמח מצה?

    • לא, אני ממליצה לקרוא את מה שכתבתי למטה.

  38. ניקי חג שמח!
    הכנתי לארוחת בוקר את הלאפות הם יצאו מושלמות!! איזה גיוון! יצא מדהים!! תודה רבה וחג שמח!!

  39. חג שמח ניקי, את חושבת שאפשר לעשות. עם קמח אורז? באותו יחס?

    • חג שמח
      אין לי תשובה לא נראה לי מתאים.

  40. היי ניקי חג שמח, את חושבת שאפשר יהיה לעשות עם קמח אורז?

    • לא נראה לי מתאים.

  41. הי
    יש לי רק מחבת לא משהו. ניסיתי והצלחתי…
    הראשון התפקשש ואחריו כולם יצאו מקסים.
    תודה

  42. התגובה שלך
    היי ניקי!
    חג שמח..
    במילה אחת: ג-א-ו-נ-י!
    בכמה מילים: ממש ממש טעים וקל להכנה.. הוספתי עוד קצת מים לבלילה כי משום מה יצאה קצת צמיגית

  43. יצא פצצה! כולם התלהבו והכנתי מיד עוד נגלה. איפה היית עד היום…? זה פסח אחר…תודה

  44. היי ניקי,
    האם ניתן לוותר על אברת האפייה? אין לי בבית.
    אותה שאלה לגבי הלחמניות של פסח…
    תודה רבה וחג שמח!
    קורין

    • בלחמניות אפשר לוותר יש גולשים שמכינים בלי, בלאפות לא ניסיתי אבל מקסימום יצאו דקות יותר.

  45. אני הפכתי לפיצות במחבת: אחרי שהופכים, מורחים רוטב, גבינה צהובה, תוספות, מכסים את המחבת לכמה דקות ו…יצא מושלם!
    תודה רבה ניקי
    חג שמח ופורח
    ליאת

  46. שמרתי היטב על הכמויות ואופן ההכנה ומחבל מצויינת אבל זה יוצא דביק בפנים ולא משנה עד כמה דקה הלאפה

    • זה לאפות לפסח מיטל.

טוען...
טוען...