משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה

נכתב על ידי פברואר 22, 2015 , צפיות: 38008

קטגוריות: מתכונים לפורים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם


טיפים להכנת אוזני המן מושלמות, רוצים להכין את האוזני המן הכי טובות ? כל הסודות לאוזני המן מעולות, מומלץ לקרוא ואז להכין.

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה

1. החמאה חייבת להיות קרה מהמקרר, בלי קיצורי דרך בלי להמיס, חמאה חייבת להיות קשה וקרה. איך עובדים איתה ? לחתוך לקוביות קטנות

2. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד עד שיש פירורים גסים מאוד.

3. עם מה מעבדים את הבצק ? עם המגל, גם גיטרה הולך כשאין מגל.

4. לשים לב שכל החמאה נטמעה בבצק ולא נותרות שאריות לבנות של החמאה.

5. ברגע שיש פירורים גסים שזה אוטוטו כבר בצק להוציא מהמיקסר לא לעבד יותר, להיזהר מעיבוד יתר.

6. הבצק פירורים" קודם כל סבלנות להמשיך לעבד לפעמים זה לוקח זמן ופתאום מתחיל להעשות בצק. לפעמים ממהרים להוסיף נוזלים ופתאום מקבלים בצק דביק.

7. עדיין לא הולך והבצק פירורים ? טיפת נוזלים ממש קצת שימו לב הבצק מתאחד ואז להוציא מהמיקסר.

8. קיבלתם בצק קצת דביק לא נוח לעבודה ? אפילו אם לא כתוב במתכון תכניסו לקירור של שעה.

9. לחצות את הבצק לחצי, לקמח את משטח העבודה לא בהרבה קמח, לרדד את הבצק להרים מעט לראות שהוא לא נדבק לשיש ולהפוך לרדד דק לעובי 3 – 4 מ"מ, לקרוץ עיגולים לשים איזה מילוי שאוהבים כחצי כפית.

10. את השאריות שנותרו אוספים ומשאירים בצד, עוברים לחצי השני ואותו דבר כמו החצי הראשון.

11. תרגישו את המרקם של הבצק, הוא קצת נדבק ? קשה לכם בקיצור לא נוח ? להעביר למקרר לחצי שעה. בינתיים מדליקים את התנור על 180 מעלות.

12. מה עושים עם השאריות ? שום דבר לא נזרק לרדד ולהכין אוזני המן, מכיוון שזה בצק שכבר רודד הוא מרגיש רך יותר אז בכל מקרה תעשו את סעיף 13.

13. הכנתם אוזני המן נראות מעולה סגורות יפה, תגעו בבצק, מרגיש קצת רך ? תכניסו להקפאה את האוזניים רגע לפני האפייה 10 דקות הקפאה.

14. רוצים להכין מראש כמות ? להקפיא בקופסא אטומה אפשר גם שבוע מראש.

מתכונים טובים ומומלצים לאוזני המן:

אוזני המן מעולות
אוזני המן רכות
אוזני המן מהירות
אוזני המן פרווה
אוזני המן עם אגוזים

לפייסבוק שלי

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

109 תגובות

  1. ויש לי שאלה נוספת. האם מילוי ממרח לוטוס קרנצי מתאים?

    • נוזלי מידי, אני לא בטוחה שיחזיק ולא יברח. תעשי ניסיון.

  2. הי ניקי פורים שמח! אני רואה שהמתכונים החלביים מכילים מרכיבים שמעשירים את הטעם כמו שמנת חמאה ומיץ. איך אפשר להעשיר את הבצק של אוזני המן פרווה?

    • לא זה הבצק וזה המתכון, אולי להכין בצק על בסיס חמאה.

  3. שנה שעברה הכנתי עם הילדים את המהירות התהליך התוצאה והשילוב (שאכלו את שהכינו) היו מושלמים :)
    השנה החלטתי ללכת עם המלצתך על המעולות (מפנה לשחר – מניחה שלזה הכוונה)
    מניחה שאין בעיה לעדות כמות וחצי פשוט להכפיל ב 1.5
    ואם אני רוצה להכין את הבצק קצת קודם … כמה סמן יכול ״לחכות״ על השייש?
    או להכניס למקרר ולהוצי רבע שעה קודם?
    תודה מראש שבת שלום וחג פורים שמח

    • נכון התכוונתי לאוזני המן האלה, אין בעיה לעשות כמות וחצי, הבצק לא יכול לחכות על השיש אלא רק במקרר, יהיה לך קצת קשה לעבוד איתו.

  4. הי ניקי -שואלת שוב- הכנתי את הבצק וחילקתי לשניים . הספקתי רק מחצי הכמות להכין אזני המן שיצאו מעולות !!!! וחצי מהבצק נשאר במקרר- משום שלא היה לי זמן להמשיך. האם הבצק שנשמר במקרר יהיה טוב ואפשר להכין ממנו עדיין אזני המן אחרי יום וחצי במקרר?
    תודה מראש

    • אין בעיה, הוא יהיה קצת קשה לעבודה.

  5. אפשר גם בלי מיקסר? לעבד את הבצק ביד?

    • כן

  6. היי ניקי,
    האם ניתן להקפיא את אוזני ההמן לפני האפיה? ואז אם כן לאחר מכן האם ישר לתנור או לתת להם להפשיר?
    תודה רבה וחג שמח:)

    • אפשר להקפיא אבל את יכולה להכין הכל ולהקפיא, יותר נוח. תמיד צריך להפשיר.

  7. הכנתי אתמול בפעם הראשונה אוזני המן בעזרת המתכון שלך של אוזני המן רכות.
    הבצק קצת נדבק והתפורר ולאחר שהוספתי קמח זה עבד נפלא.
    מי שטעם מהאוזני המן שיבח את הבצק :)
    רציתי לשאול לגבי מה שכתבת בסעיף 1, למה זה כזה קריטי? אני השתמשתי אתמול במרגרינה מומסת ויצאו אחלה

    • לא מתאים שומן מומס, תבדקי איך הכנת את המתכון, חמאה קרה מהמקרר.

  8. התגובה שלך
    היי,
    אני מעוניינת להכין כמות מראש.
    מה הכי טוב לעשות על מנת שזה ישאר טרי
    רוצה להכין בשישי ולחלק בראשון לאחר שבוע!
    כדי להכין בצק להקפיא ויום להוציא לקירור ואז לרדד ולאפות?
    או שבכלל יכולה להכין הכל בשישי כולל אפיה ילאכסן בקופסא אטומה?
    תודה!

    • את יכולה להקפיא את האוזני המן יותר פשוט.

      • להקפיא אחרי שכבר אפיתי?

        • כן

          • מעולה תודה רבה! חסכת לי המון עבודה בלחץ ;)
            חג שמח!!!

  9. הי ניקי, מדוע האזני המן יוצאות לפעמים מחוספסות כאלו חלולות עם בצק לא חלק?
    לפעמים יוצא לי חלק ולפעמים לא.. מה הסיבה לדעתך?
    אולי כדאי להכניס למקרר לפני שמכניסים לתנור? או אולי קשור בערבוב של אבקת האפייה? תודה מראש

    • זה בצק פריך חלק הוא לא יוצא. חשוב לעבוד נכון עם בצק פריך כדי שיתאחד טוב ובגלל כתבתי את כל הפוסט הזה.

  10. היי ניקי, מתכון נשמע מדהים, מעוניינת לעשות לבית מארח לילדי הכיתה, האם יכול להתאים לכזה פעילות?
    אם אכין את הבצק כמה שעות לפניי שהילדים ימצאו ויעשו לאוזני המן, האם להעביר למקרר? מה המלצתך לגביי זה?
    והאם לאחר העבודה של הילדים לשים חצי שעה במקפיא כי מניחה שייקח להם זמן..
    תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות פשוט רוצה להיות מוכנה.

    • הי דנית
      לאיזה מתכון את מתכוונת ? את נמצאת בפוסט שכתבתי איך לעבוד עם בצק פריך / אוזני המן.

      • סליחה, עברתי לעמוד הזה אחרי שראיתי את המתכון לאוזני המן מהירות

      • סליחה, אוזני המן מהירות
        תודה

    • אם את מכינה את הבצק מראש כן לשמור בקירור בוודאי, אני רק רוצה לומר שזה בצק פריך והוא לא אוהב שמתעסקים איתו ומדובר בילדים אז כן כדאי להקפיא ולתת קירור טוב לפני. תצטרכי להוציא מהמקרר קצת קודם כי הוא יהיה קשה.

      • אם מכינים שעתיים שלוש לפני הגעתם עדיין להכניס למקפיא או מספיק מקרר?
        תודה

        • אני כבר מבולבלת ועניתי על עשרות תגובות מאז, מה להכניס למקפיא ? אני ממליצה ללכת לפי מה שכתוב במתכון.

  11. אפשר מחמאה במקום חמאה?

    • כן

  12. היי ניקי ה מ ה מ מ ת!!!

    שאלה לי………
    המיקסר היחיד שיש לי זה ידני כזה שלרוב אני מקציפה איתו ביצים..
    האם אוכל להשתמש בו כדי לעבד בצק של אוזני המן?? הלוואי.

    • היי עדי
      יש לו וו חוץ מהמקציף ? את יודעת שאפשר להכין בידיים ? לא הכי קל אבל אפשרי.

  13. הכנתי אתמול את האוזני המן המהירות במילוי סוכריות M&M עם בתי בת ה-4 – תענוג והתוצאה אפילו יותר :)
    הגשמת חלום לאפות איתה ובעזרת המתכונים הפשוטים והברורים הפך לחויה מוצלחת :)
    השאלה – האם ניתן לאפות אוזני אמן מבצק מולטי או בצק שמרים אחר?
    האם ניתן להקפיא?
    תודה וחג שמח :) :) :)

    • היי גל
      אפשר להכין אוזני מבצק שמרים התוצאה שונה לגמרי, תנסי ותראי.

  14. ניקי את מתכוונת ב-לעבד- זה אחרי שהכנתי את הבצק פירורים במיקסר אחכ לעבד ביד עד שמתקבל לי כדור אחד נכון? ואחרי זה להקפיא שעה ואחרי זה לחלק לחצי…ואז הבצק אמור להיות לי נוח לעבודה כשהוא קר. הבנתי נכון?

    • פירורים גסים ואז להוציא ולאסוף לכדור, השאר לפי המתכון מה שרשום.

  15. עיבדתי את הבצק על פניו הוא
    נח ונעים. אבל כשאני מתחילה לרדד הוא נקרע לי קצת.. מה עושים?

    • תוסיפי טיפת נוזלים.

  16. הי ניקי, מה הסיבה שהאוזניים המן נפתחו לי בתנור והפכו לעיגול עם קוביית שוקולד ?
    בקיצור, איך הם נשארים משולשים גם באפיה?
    תודה , וחג שמח ומתוק
    ותודה רבה על עצם קיומך

    • שרית בבקשה תקראי מה שרשמתי, רשמתי הכל ממש בפירוט. אם זה לא יעזור אני כאן.

  17. הי ניקי!
    אפשר להשאיר במקרר ליממה? ורק אחרי לעבד למשולשים?

    • כן מוריה, יהיה לך קצת קשה לעבוד עם הבצק.

      • תודה! אני אשאיר בחוץ לחצי שעה לפני שנתחיל לעבוד כדי שהבצק יתרכך קצת.

      • אגב, הטיפים מעולים! תודה!

  18. ניקי היקרה,
    מה שלומך?
    אם אכין את האוזני המן ביום שלישי והן יחכו בחוץ (לא בהקפאה הכוונה) עד יום חמישי למתן המשלוחים האם זה בסדר או שכדאי להקפיאן?
    אותה שאלה גם לגבי העוגיות חלבה הסדוקות…
    תודה רבה

    • היי שרון
      בסדר גמור בקופסא סגורה.

      • תודה לך

  19. עשיתי אתמול . הטעם מדהים אך גם לי נפלו באפיה . האם רק קירור לפני האפיה – פתרון ?

    תודה .

    • תקראי את מה שכתבתי להימנע מעיבוד יתר, החמאה מתחממת ואז זה קורה.

  20. זה יצליח עם מיקסר ידני?
    וגם- לא הבנתי בשלב עיבוד הבצק מתי להפסיק את המיקסר- כשזה פירורים גסים כתבת. אז איך הפירורים מתאחדים בסוף לכדור בצק אחיד- בידיים?

    • כל עוד המיקסר לש טוב אין בעיה ואם יש לך ניסיון אפשר גם בידיים. את העיבוד הסופי עושים בידיים.

  21. היי ניקי, האם ניתן להכין את "המעולות" להקפיא אותם כבר עם המילוי והצורה..
    ובעוד 4-5 ימים להוציא ולאפות אותם ?

    • כן

  22. חח ניקי מצחיקה
    וו מגל זה וו גיטרה

    • לא נראה לי שטעיתי.

      • גם אני לא טעיתי

        • טעית טעית, אלו שני דברים שונים.

      • עובדה שכן
        לא נורא, תמיד יש פעם ראשונה.

        • אינה, המגל נראה כמו קרס (כמו של קפטן הוק :)). משמש לבצקים קדים כמו לבצקי שמרים.
          הגיטרה זו צורה סגורה מכל הכיוונים. משמש לתערובות דלילות יותר.
          חג שמח.

  23. הי ניקי…. לאפות את אזני ההמן, לקרר ואז להקפיא? כמה זמן הן יכולות להיות במקפיא? אני רוצה להכין לפורים כבר מחר.
    תודה.

    • היי לך
      שבוע בקופסא סגורה.

  24. שאלה – כתבת שניתן להקפיא אך לא ממש הבנתי באיזה שלב. האם לאחר האפיה או לפני? ואם לפני, אז איך אופים? ישר מהמקפיא או שצריך להפשיר בחוץ?
    תודה!

    • היי שרון
      תסתכלי בבקשה בסעיף 13 לזה התכוונת ? זה לא מספיק לקפוא מכניסים ישר לתנור. אפשר להקפיא את האוזני המן אחרי שהן מוכנות.

  25. אין לי מיקסר אפשר ללוש בידיים

    • כן שני.

  26. מה זה מגל

    • זה וו הלישה של הבצק בצורת ר.

  27. ניקי שלום,
    אין לי מיקסר אלא פוד פרוססור.
    אני אצליח להכין ככה אוזני המן?
    ענת

    • שלום וברכה
      כן בערבון מוגבל, כלומר אל תגיעי לעיבוד יתר מה שיגרום לחמאה להתחמם, פולסים.

  28. ניקי את האוזני המן סוגרים רק בצדדים נכון האמצע נשאר עם פתח?

    • נכון איריס.

  29. המתכונים שלך קלים וטובים ל"עצלנית" כמוני אני לא מהבשלניות הכי טובות אבל נעזרת מאד באתר שלך והמתכונים שאני מקבלת באימייל.

    • שמחתי לעזור אסתר, באמת בכיף.

  30. מה קורה אם מעבדים יותר מדי? לא שמתי לב …וזה ניהיה מרקם ממש חלק…מה עלי לעשות?

    • תכניסי למקרר לפחות לשעה.

  31. מעולה!!!
    הקפאה סופית לפני האפייה או ניתן להקפיא גם אחרי?

    • אפשר להקפיא לפני, לא לזמן ארוך.

  32. ניקי שלום,

    הטיפ לעיבוד הבצק עם וו המגל ולא עם הגיטרה, תקף לגבי כל בצקי העוגיות הפריחות שלך? (לדוג' – עוגיות דבש, עוגיות שוקולד וכדו')

    תודה רבה על משלוחים שיהיו ממני, אבל כל כולם את.
    חג שמח!

    • התכוונתי פריכות

  33. היי ניקי שתי שאלות:
    1. ההבדלים בין המתכון של אוזני המן רכות למעולות קטנים- איזה מתכון מוצלח יותר , או מה ההבדל בתוצאה הסופית בין השניים (מתוק יותר, רך יותר)
    2. האם ניתן להשאיר את אוזני המן מחוץ למקרר לאחר האפייה? או שמירה במקרר?

    חוץ מזה תמיד המתכונים שלך יוצאים מצויינים אחד אחד :-)

    • שני המתכונים טובים, באמת מה שלא תבחרי יהיה נהדר. ראיתי שזה מתחלק בין הגולשים עושים גם וגם. זה לא צריך מקרר, קופסא סגורה וזהו.

  34. היי ניקי
    עיבדתי כנראה יותר מידי את הבצק הוא דביק ולא נוח לעבודה גם אחרי שעה וחצי במקרר. מה ניתן לעשות?

    • מה קורה ספיר ?

      • בסדר שמתי את הבצק במקרר לכל הלילה , עדיין כשאני מתחילה לעבוד איתו הוא מתרכך וקשה לעבוד איתו. לזרוק? להוסיף קמח?

        • אני קצת לא מבינה איך בצק שהיה במקרר כל הלילה רך ולא קשה. אם הוא רך תקררי איתו ואז תעבדי איתו. בבקשה תקראי את כל הטיפים רשמתי במפורט.

  35. היי הכנתי את המתכון אוזני המן מעולות .לאחר חצי שעה במקרר ..התחלתי לעבוד עם הבצק והוא לא היה אחיד התפורר תאכלי להגיד לי מה הבעיה בבקשה

    • תוסיפי טיפה נוזלים וזה יסתדר.

  36. היי ניקי, אחלה טיפים! מאד עוזר… כל שנה אני מכינה מתכון שלך עם הילדים (בני 3, 5,7)ולא זוכרת איזה מתכון בחרתי…יש לך מתכון מומלץ לבצק נוח לעבודה, כי הילדים מאבדים סבלנות, כשהבצק יוצא דביק…:) תודה!

    • נתתי מתחת למאמר כמה מתכונים טובים, אני מאוד אוהבת את המעולות.

  37. ניקי שלום, רציתי לשאול, אם יש לי מתכון של עוגת שוקולד עם כוס סוכר, איך אני יכולה להמיר אותו בממתיק? (האם הקצפת ביצים עם ממתיק במקום סוכר, יעשה את אותה עבודה כמו עם סוכר, כי הקצף אמור להיות קצף עמיד ולהחזיק באפייה).
    אודה על תשובתך
    רז

    • היי רז
      יש בעיה בהקצפה עם ממתיק זה לא הולך. אני לא מבינה בממתיקים אז אין לי תשובה.

  38. הי ניקי, סליחה על הבורות אבל מגל, הכוונה לוו לישה?

    • מגל זה ה ר בצורת מגל, לא הגיטרה של הלישה.

  39. היי ניקי ,
    אין לי מיקסר, אפשר בידיים?

    • אין שום בעיה פביאן

      • איך עם הידיים? החמאה מצליחה להטמע? היא לא נשארת גושים קטנים?

        • בצק פריך צריך לדעת ללוש במידה ויש בעיה בעניין אז כמובן שמיקסר עדיף. נתתי קישור בפוסט תסתכלי בבקשה.

  40. איך אצלך יוצאים כאלו משולשים מושלמים ואצלי הם תמיד "נפתחים" ומאבדים צורה?
    אני סוגרת טוב-טוב, ושוב לפני ההכנסה לתנור עושה סיבוב נוסף של "הידוק" ועדין……..
    כבר 5 שנים אני עושה אוזני המן לפי המתכון שלך (הבצק עצמו טעים עוד לפני המילוי), אבל הם יוצאים רחוק ממשולשים והרבה פחות אסתטים :-(
    הטעם מצוין, טבל לאנשים שלא מכירים, אני צריכה להתחנן שיטעמו בגלל ה"קיווצ'וץ".

    • תקראי שוב את הטיפים, רשמתי בפורט איך לעבוד, יותר מפורט מזה אין לי מה לומר.

  41. אין לי מיקסר ואני לא מצליחה לעבד בידיים בצורה טובה בצק פריך. מה דעתך על שימוש במעבד מזון ולישה קצרה רק לאיחוד הבצק?

    • בסדר, תמנעי מעיבוד יתר שהחמאה לא תתחמם. פולסים.

  42. שלום ניקי,

    האם אפשר להכין אוזני המן עם שמן במקום חמאה?

    תודה!

    • שלום ישראלה
      זאת שאלה כללית מידי ובדרך כלל התשובה לא, תרדי למטה נתתי מתכון לאוזני המן פרווה.

  43. היי ניקי
    אני רוצה להכין אבל המיקסר שלי ממש מקרטע.הוא מאוד פשוט..אפשר להכין את הבצק בידיים? או לחילופין שהחמאה תהיה רכה ואז יהיה לו קל ללוש?

    • אין שום בעיה ללוש בידיים לימור. חמאה תמיד קרה.

  44. אין עלייך..!
    את אלופה וכולך נתינה פשוט כיף שיש אנשים כמוך שיודעים לחלוק את הצלחתם :)

    • בכיף העונג כולו שלי מור :)

  45. שלום ניקי,
    תודה על האתר המדהים שלך, אנחנו משתמשות בו המון :)
    רציתי לשאול אם אפשר להשאיר את הבצק במקרר לכמה שעות (או אפילו יום שלם)
    תודה רבה

    • בוקר טוב
      אין בעיה להשאיר, מומלץ להוציא קצת קודם שיהיה יותר קל לעבוד.

טוען...
טוען...