משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מוס שמנת ותפוחים

נכתב על ידי יוני 24, 2012 , צפיות: 31999

קטגוריות: מתכונים לראש השנה, קינוחים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מוס שמנת ותפוחים, מוס שמנת מתוק וקר, מעל שכבת תפוחים מקורמלים ומעל הכל פירורי בצק פריך רכים וזהובים והכל מוגש בכוס שקופה ויפה. קינוח כמו שקינוח צריך להיות ואיזה טעים

מוס שמנת ותפוחים

מספר מנות: 8

זמן הכנה: כ – 35 דקות

מצרכים:

פירורי בצק פריך:
50 ג' חמאה קרה
100 ג' קמח
2 כפות סוכר
חלמון

שכבת התפוחים:
5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל
כפית קינמון

מוס שמנת:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אינסטנט וניל
200 מ"ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4 כפות גדושות סוכר

אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשטח בתבנית, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 – 20 דקות, לצנן ולפורר.

2. להרתיח מים, סוכר, מייפל וקינמון, להוסיף את קוביות התפוחים ולבשל עד שהן רכות, לסנן ולצנן. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, שמנת חמוצה, וניל וסוכר.

3. הרכבה: בתחתית הכוס למלא שכבה מהמוס מעל לשים שכבה מהתפוחים ומעל לפזר את הפירורים.

 

 גולשים מכינים וממליצים :

מורן : אחד הקינוחים הטעימים!!!! :))) אי אפשר להפסיק לאכול ממנו :)) מרענן כל כך :)

שרוןרון : אחחחחחח המתכון הזה הוא אחד הטובים! מומלץ בחום! מעולה!!!! עשינו אותו כבר מלא פעמים וכל פעם התענוג גדל

טל זהר : זה טעים שלא להאמין!

שיילו : עשיתי ללא הקינמון. מה אגיד לך יצא מדהים…האורחים שהיו פה חיסלו הכל לא נשאר פירור.
תודה על עוד מתכון מנצח.

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

151 תגובות

  1. שלום ניקי
    האם אפשר להכין ערב לפני במקרר?
    בהזדמנות זו רוצה לומר לך תודה על מתכונים נהדרים .

    • הי ענת
      אם כבר להכין לפני עדיף להקפיא, זה ישמור שהתפוחים לא יוציאו נוזלים, תפשירי כשעה פלוס לפני ההגשה במקרר.

  2. היי ניקי אני רוצה להכין לערב החג 25 אנשים בכוסות הקנויות לקינוחים חד"פ שהן קטנות יחסית. במתכון רשום 8 מנות. האם להכפיל כמויות זה יספיק? תודה

    • אם הן קטנות אז כפול יספיק לך.

  3. היי ניקי!

    אפשר לשלב אגסים עם התפוחים?

    וגם, יש גרסה דומה כעוגה?

    תודה רבה ושבת שלום.

    • אפשר לשלב אם אוהבים, את יכולה לשים קצפת על כל עוגת תפוחים.

  4. היי, ניקי. יש לי 200 מ"ל שמנת מתוקה. האם אוכל להשלים אותם עם חלב?

    • מה פתאום אי אפשר להקציף חלב, אין לך מספיק תקציפי את מה שיש לך עם כף אינסטנט וניל וכף א. סוכר.

  5. בס"ד
    היי ניקי!
    קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים!
    2 שאלות:
    1. אם אני מכינה את הפירורים והתפוחים מראש- האם לשמור במקפיא או במקרר?
    2. האם אפשר לשים את התפוחים למטה (מתחת למוס)?
    תודה! חג שמח!

    • היי הילה
      מה זה מראש ? אפשר לשים את התפוחים למטה.

  6. הי ניקי
    המוס הזה מדהים!!! הכנתי אותו כמה פעמים והוא תמיד קוצר מחמאות. אני אוהבת את שתי השמנות אבל הילדים שלי לא אוהבים תפוחים:(
    מה את מציעה לשים מעל השמנת במקום התפוחים?
    תודה על מתכונים ששידרגו לי את המטבח

    • לכי על תותים.

      • תודה.
        יכול להתאים משהו עם שוקולד?

        • לדעתי מיותר לא צריך, למה לא להכין מוס שוקולד ?

  7. ניקי – רציתי לשאול אם אפשר להכין מראש ולהקפיא או שצריך להרכיב הכל במקום – אני מעוניינת להכין לשמחה כמות גדולה.

    • אפשר להקפיא הכל מומלץ לא להרבה זמן מספר ימים זה בסדר.

  8. ניקי שלום
    האם אפשר להכין מראש את הפירורים והתפוחים (יום לפני) ואת המוס באותו היום?

    • אין בעיה.

      • תודה חג שמח!

  9. הי ניקי! את יכולה להמליץ על קינוח דומה אבל פרווה? ואם זה יהיה גם משהו שאפשר להכין כבר עכשיו ולשמור בהקפאה – זה יהיה נפלא ביותר.
    תודה מראש… (ד"א איך את נשארת כ"כ רזה עם כל הטעימים האלה???)

    • אין לי משהו דומה, את תמיד יכולה ללכת על קצפת…. בכללי בכל קינוח ניתן להחליף את השמנת בריץ ואת החלב בחלב סויה, חמאה במחמאה
      http://www.nikib.co.il/category/cakes-dessert/desserts/ תמצאי כאן מבחר קינוחים.
      ברגע שתמצאי אחד שאת אוהבת תשאלי אותי אם אפשר להקפיא. לגבי עוגות פרווה תמצאי כאן מבחר
      http://www.nikib.co.il/category/cakes-dessert/cakes-with-oil/
      בקשר אליי אני לא אוהבת לאכול אלא להכין :)

  10. תודה על המתכונים!
    האם ניתן להכין את המוס שמנת ותפוחים בגירסה פרווה?

    • תסתכלי מה כתבתי למטה.

  11. הי ניקי, רציתי לדעת האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה?

    • לא עדיף לקחת מתכון אחר, או תשימי רק קצפת עם ריץ.

  12. ניקי שלום
    רציתי להודות לך, זה אחד הקינוחים הכי טעימים
    שאכלתי,
    שילוב מדהים!!!
    חומרים זמינים ולא מורכבים!
    תודה רבה

  13. הכל ירטב, לא ישמור על פריכות, לא יהיה משהו בקיצור.

    • הבנתי.תודה רבה!!

  14. היי ניקי אני רוצה להכין את הקינוח בכמות גדולה לאירוע ומעדיפה במקום להכין את הבצק לטחון ביסקוויטים מה דעתך אפשרי? ואיזה סוג את ממליצה? תודה מראש

  15. חג שמח ניקי,
    אין לי שמנת חמוצה , יש תחליף? אולי גבינה לבנה?

    • חג שמח
      שימי 3 כפות גבינה לבנה.

  16. באילו תפוחים להשתמש? ירוקים? אדומים?

    • מה שיש בבית קרן.

  17. היי ניקי,
    המוס יוצא יציב? מספיק כדי להחזיק עוגה?
    תודה וחג שמח

    • חג שמח
      לא

  18. היי ניקי, כמה זה 100 גרם קמח? יש לי כוסות מדידה.. ואיזה סוג של תפוחים מומלץ?

    • לדעתי עניתי לך קודם…

  19. היי ניקי, כמה זה 100 גרם קמח?? יש לי כוסות מדידה…. ואיזה סוג תפוחים מומלץ???

    • חצי כוס קמח + 3 כפות נוספות. כל סוג תפוחים שיש לך בבית זה בסדר, ירוק אדום, צהוב.

  20. ניקי שלום, בעלי ממש לא אוהב את הקינמון. במה אפשר להחליף? תודה רבה.

    • תורידי אותו אלה.

טוען...
טוען...