משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

בורגול עם בשר טחון

נכתב על ידי יוני 29, 2014 , צפיות: 58542

קטגוריות: ארוחות צהריים, מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון, מתכונים מהירים וקלים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

בורגול עם בשר טחון

למה להכין בנפרד אם אפשר להכין ביחד בסיר אחד ? חיסכון כלים זה דבר חשוב והכנתי ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד דבר חשוב הכנתי קצת ירקות פנימה, בתאבון.

בורגול עם בשר טחון

5 מנות

מצרכים:

300 ג' בשר בקר טחון
300 ג' חזה עוף טחון
בצל בינוני
בטטה בינונית
כוס בורגול
2 כוסות מים
כפית פפריקה
מעט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. לקצוץ את הבצל ולטגן, לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות לטגן כשתיים שלוש דקות להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר כמה דקות.

2. להוסיף תבלינים בורגול מים להרתיח ולהנמיך את האש לכסות ולבשל כ 15 דקות על אש נמוכה.

3. להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות לפתוח ולערבב.

שאלות ותשובות:

אפשר להשתמש רק בבשר בקר ? כן
ואם אני רוצה רק עוף ? אפשר לדעתי השילוב של השניים יותר מוצלח
אין לי בטטה מה עושים ? תפוח אדמה חתוך קטן ולטגן קצת יותר
צריך לבשל את הבורגול מראש ? לא זה כל העניין הכל מתבשל יחד
מה עם בשר הודו נקבה ? אין בעיה
חייבים אבקת מרק ? לא
איזה מים ? מי ברז רגילים
איזה בורגול ? בורגול גס
אני לא סובלת קינמון – תכיני בלי שווה לנסות עם
יש לי 500 ג' בשר – אין בעיה
אפשר להכין יום קודם ? כן
מה פיזרת מעל ? פטרוזיליה
ואם אני לא אוהב ירקות ? אז תכין בלי הבטטה
ואם אני רוצה להוסיף משהו ליד ? ירקות

 

בורגול עם בשר טחון

 

בורגול עם בשר טחון

 

בורגול עם בשר טחון

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

163 תגובות

  1. התגובה שלך היי…
    לפני הכל רוצה לומר לך שהמתכונחם שלך נפלאים ועל כך הרבה תודות..
    שאלה ..אחרי 15 דקות תפ"א עדיין קשים..
    להוסיף מים או לחכות ולתת לזה להתבשל.

    • איזה תפוחי אדמה ? יש כאן בטטה אחת. גם אם תוסיפי מים זה לא יספיק בשביל לבשל את התפוחי אדמה הבורגול יספוג את הנוזלים ואם תוסיפי הרבה נוזלים תיהיה לך דייסה מהבורגול. תכניסי מכוסה לתנור על 180 מעלות ותאפי שהתפוחי אדמה רכים אני מקווה שזה יעזור. משהו בדרך שהכנת את המתכון לא עבד טוב.

  2. לא היה לי קינמון טחון, שמתי חצי מקל קינמון. מעדן!!! פשוט טעים ונהדר. תודה ❤

  3. ראשית- תודה על אפליקציה ידידותית ומתכונים מאלפים,ששידרגו את המטבח שלי.

    שנית- למתכון הטעים הזה ניתן להוסיף ירק לקראת סוף התבשיל?
    או שיותר טעים ללא?

    תודה.

    • איזה ירק ? אפשר להוסיף גזר ולטגן לפני הבצל.

      • התכוונתי לירק כגון פטרוזיליה /כוסברה/שמיר.

        • הבנתי תוסיפי יחד עם התבלינים, פטרוזיליה יהיה מתאים.

  4. הכנתי עכשיו, והוא יצא לבן ולא קיבל צבע כמו בתמונות.
    למה? פספסתי משהו?

    • מה יצא לבן ?

      • וואו, תודה על המהירות!
        כל התבשיל – הבורגול והבשר נשארו לבנים.

        • את אמורה לבשל את הבשר עד שהוא משנה את הצבע, להוסיף תבלינים להמשיך לבשל, התבלינים זה מה שנותן את הצבע, הבורגול מקבל את הצבע של התבשיל, הוא נשאר בהיר זה הצבע שלו.

          • זה בדיוק מה שעשיתי.
            אולי בגלל שהשתמשתי רק בחזה עוף? זה מה שהיה לי…

            • טוב עכשיו הכל מובן, חזה עוף נשאר לבן היית צריכה להוסיף עוד תבלינים הוא עדיין בהיר.

              • איזה עוד תבלינים אפשר להוסיף כדי לשדרג?
                אולי רסק עגבניות? אם כן כמה?

                • רסק לא מתאים, כורכום, כמון, פפריקה חריפה, גריל עוף, שום כתוש. מה שמתאים לך.

  5. תודה ניקי! יצא מושלם :-)

  6. הי ניקי,
    הכנתי את המתכון הזה ויצא לי ממש טעים.את פשוט אלופה.
    תודה רבה!

  7. היי ניקי, שוב אני רואה בתגובה שאפשר בורגול דק עם השרייה וללא בישול.. האם לא ייצא רטוב מדי?

    • לא זוכרת על מה עניתי בתגובות המתכון זה בורגול גס, גם רואים לפי צורת ההכנה.

  8. היי ניקי, בורגול דק גם יכול להתאים? תודה מראש על התשובה.

  9. היי ניקי, דבר ראשון אני רוצה להודות לך אני גיליתי את האפליקציה שלך לפני פחות מחודש וכבר הספקתי להכין כ"כ הרבה מתכונים והכל כ"כ טעים (אתמול הכנתי את הקציצות ברוטב עגבניות ובעלי וגיסי הללו את זה)את פשוט אלופה!
    רציתי לשאול לגבי מתכון זה האם אפשר להחליף את הבטטה בתפו"א או בקישוא? אני פחות אוהבת בטטה ואני לא רוצה לוותר על הירק

    • היי נעים להכיר
      תפוח אדמה זה בסדר גמור.

  10. עכשיו אני רואה שהקצב שם לי 600 גרם בקר טחון ו310 עוף טחון, מה עושים? כבר טיגנתי את הבצל והבשר…. עדיין לא הוספתי בורגול

    • תעשי כמות וחצי מהכל.

      • תודה רבה על התשובה המהירה!

  11. ואוו תודה רבה ניקי על מתכון טעים בטירוף וקל מאוד להכנה
    זהו אני חושבת שהתאהבתי באתר…❤
    תודה! אני ובעלי אכלנו בשקיקה רבה.. יאמייי

  12. האם מתאים להוסיף סלרי?

    • לא נראה לי

  13. בשר בקר לא דורש יותר זמן בישול אפילו שהוא טחון?

    • יש לך בשר בקר טחון ? תכיני לפי המתכון.

  14. היי ניקי
    מכינה א המתכון ומצאתי בורגול חום. האם מתאים?

  15. היי ניקי
    האם ניתן חעשות עם בורגולחום?

    • אין לי תשובה כאן, אם ההכנה שלו רגילה ובלי השרייה נראה לי בסדר. הוא שונה הוא מורגש יותר מבורגול רגיל.

  16. הכנתי רק מבשר בקר ובלי פטרוזיליה. יצא ממש טעים.
    תודה

  17. ניראה טובבבבב…ממש עכשיו מכינה את זה :)
    תודה על המתכון ושבת שלום!!

  18. היי ניקי,
    מתאים להוסיף במתכון הזה פטריות?

    • את יכולה להוסיף לבצל.

  19. המנה מצוינת ומאוד קלה להכנה, בעלי והילדים מאוד נהנו וזו הפעם הראשונה שהבן שלי מבקש עוד :)) אליפות!!! תודה לך ניקי

  20. היי ניקי, הכנתי את התבשיל לפני כמה זמן ויצא מדהים!
    הפעם אני רוצה להוסיף משהו ליד יש לך רעיון?

    • אני הייתי מוסיפה ירקות, תבשיל עגבניות, פרוסות חצילים ברוטב, גולש ירקות, שעועית עם פטריות

  21. האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?

    • לא מומלץ.

  22. יש מצב אל באה לבשל אצלנו וזהו?

    • תודה על ההזמנה מיקי, נראה לי שאני אוותר :)

      • טוב, לא נורא, לבינתיים סיימנו לבשל את העוף הטחון עם הבורגול , נעדכן איך יצא..

      • תודה רבה על המתכון! התבשיל יצא מאוד טעים!

  23. פפריקה חריפה או מתוקה?

  24. היי ניקי.
    אני מכינה את המתכון הזה המון, לפעמים אפילו כל שבוע. בעלי והילדים (ונו, גם אני) מאד מאד אוהבים את זה!
    מכינה את זה עם 500 ג׳ חזה הודו .
    תודה על מתכון פשוט וטעים. ועל עוד הרבה מתכונים שאימצתי ממך בחום!

  25. הי ניקי,
    הכנתי עכשיו לארוחת צהריים. רק עם בקר טחון ויצא מעולה.
    בעלי ואני סיימנו כמעט את כל הסיר….
    תודה על מתכונים קלים וכל כך טעימים.

    • אין על מה :)

  26. היי ניקי,
    הכנתי את התבשיל הזה, יצא מצויין אבל טיפה יבש. איך ניתן להרטיב אותו בלי להרוס את הקיים?

    • על האש תוסיפי קצת מים ותערבבי, לא מספיק רטוב תוסיפי עוד.

  27. שלום ניקי
    כמה קינמון את ממליצה לשים? כפית?

    • היי נועה
      לא, כמות מזערית מה שעולה בקצה הכפית.

טוען...
טוען...