משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

תבשיל קציצות חזה עוף ואורז

נכתב על ידי דצמבר 10, 2014 , צפיות: 25644

קטגוריות: ארוחות צהריים, מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון, מתכונים לפסח

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

תבשיל קציצות חזה עוף ואורז

אתם יודעים מה זה שנשארות שאריות של אורז, לא אני לא זורקת להיפך אני רק מחפשת מה אפשר לעשות עם זה, הכנתי קציצות וזה אחד ממתכוני הקציצות הטובים, הן יצאו נהדר. קצת אורז להוסיף קצת בשר וזאת מנה מושלמת.

תבשיל קציצות חזה עוף ואורז

14 קציצות

מצרכים:

כוס אורז מוכן / מבושל
250 ג' חזה עוף קצוץ
2 כפות שמן
ביצה
1/4 כוס קמח
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הרוטב:
בצל קצוץ דק
כפית שום כתוש
כוס שעועית ירוקה
כף פפריקה
כף רסק
כפית רכז רימונים
2 כוסות מים
2 כפות סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


אופן ההכנה:

1. שתי אפשרויות:  לערבב את כל המצרכים ליצור קציצות ולטגן עד הזהבה.
אפייה : לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את הקציצות ולאפות כ 20 – 25 דקות להפוך ולאפות כ 15 דקות.

2. לטגן את הבצל להוסיף שום כתוש תבלינים  רסק מים ולבשל כמה דקות להוסיף את השעועית קציצות ושלושת רבעי כוס מים.
לכסות חלקית ולבשל כ 15 – 20 דקות.

תבשיל קציצות חזה עוף ואורז

 

תבשיל קציצות חזה עוף ואורז

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

84 תגובות

  1. מה אפשר במקום רכז אימונים?
    אם אפשר לוותר

    • תוותרי עליו.

  2. מה אפשר במקום שעועית ברוטב?

    • גזר, פלפלים, פול, אפונה וגזר.

  3. הי ניקי
    תודה על המתכונים והאפליקציה הנפלאה! כשאני מוסיפה את הקציצות לסיר ומבשלת לעוד 15-20 דקות, על איזה אש זה צריך להיות? תודה

    • אש בינונית בערך 20 – 25 דקות.

  4. היי, כמה נורא להכין בלי ביצה? יתפרק לגמרי ולוותר?

    • לא סגורה שיהיה טוב בלי הביצה בגלל כמות האורז הגדולה, אל תוותרי עליה.

  5. היי ניקי. בוקר טוב.
    יש לי 500 גר עוף טחון. זה משנה משהו מבחינת כמויות?

    • בוקר טוב
      את צריכה להכפיל את כל המצרכים.

  6. בוקר טוב,
    מה אפשר לשים במקום הקמח לציליאקים?
    תודה רבה!

    • בוקר מקסים
      את יכולה להוריד את הקמח.

  7. לילה טוב:).
    אני מאלה שמחפשים מתכונים למחר כבר בלילה כדי לדעת מה להפשיר…

    שאלה… אפשר להקפיא את הקציצות האלה?
    אם כן, בגרסה האפויה או המטוגנת? עם הרוטב או בלי?

    תודה ולילה שליו.

    • הי אפרת
      אני נוהגת להכין את הקציצות מראש, אם יש לי בשר טרי אז אני מקפיאה קציצות כמו שהן מפשירה ומכניסה לרוטב, אם הבשר היה קפוא אז עדיף לטגן ואז להכניס לרוטב, את הרוטב אני מכינה על המקום.

      • תודה על התגובה המהירה!

        לוודא שהבנתי…
        להכין את הקציצות לפי המתכון ולהקפיא לפני טיגון/אפייה ובלי הרוטב.
        אם הן היו מבשר טרי, להפשיר וישר לרוטב
        אם הן היו מבשר קפוא, להפשיר, לטגן ואז לרוטב.

        הבנתי נכון?

        • בשר קפוא לא מקפיאים שוב, מכינים את הקציצות ואז אפשר להקפיא.

  8. הי ניקי.
    את יודעת כמה חזה עוף בערך זה 250 גרם!? יש לי חזה עוף-שניצל. (אני אקצוץ)
    יש מצב לשים אפונה קפואה במקום שעועית!?
    ממש תודה

    • לדעתי זה חזה אחד ואין בעיה עם אפונה.

  9. הי ניקי יקרה,
    האם יש הבדל גדול בין עוף טחון לחזה עוף טחון?
    חוץ מזה, יצא לי טעים אבל די דחוס. יש לך רעיון למה?

    • אין הבדל זה אותו דבר אבל כאן במתכון זה חזה עוף קצוץ ולא טחון. יש שוני בין בקר לעוף, הוא יותר קשה קצת וקצת יותר דחוס, הוא נקי משומנים לגמרי.

  10. הי ניקי, טיגנתי את הקציצות. האם חייב גם לבשל ברוטב או שאפשר להסתפק בטיגון?
    תודה ושבת שלום.

    • אין בעיה, בתאבון.

  11. הי ניקי,

    אפשר להחליף את העוף בהודו? ואת האורז באורז מלא?

    • כן בהסתייגות יהיה הבדל בטעם ובמרקם. לדעתי יהיה עדין יותר.

  12. היי ניקי, מה נשמע?
    יש לי בשר עוף טחון ולא חזה קצוץ. זה מתאים?
    תודה :)

    • בוקר טוב
      יש מתכונים יותר טובים למשל http://www.nikib.co.il/food-for-kids/28265/

      • היי
        תודה
        אני מחפשת משהו יותר לכיוון קציצות אפויות
        יש לי 250 גרם עוף טחון מוקפא שהופשר בטעות ומחפשת משנו לעשות איתו.
        התבשיל שהצעת מעולה- ניסיתי אותו כבר כמה פעמים
        אבל היום רוצה אפוי
        יש לך רעיון?

        • http://www.nikib.co.il/lunch/19945/ אבל לא מספיק 250 ג'
          או שתעשי חצי או השלמה עם בשר אחר.

          • מעולה!
            אני אוסיף 250 גרם בשר בקר טחון, מתאים שם? במקום הפרגיות

            • בסדר גמור.

              • תודה רבה עזרת לי מאוד תבורכי

  13. בוקר טוב ניקי, פתרון מושלם לשאריות אורז ואפילו טעים מאוד.

    • תודה יעל

  14. רק לוודא- את הקמח אני מערבבת עם כל הרכיבים לקציצה (ולא לציפוי)?

    • הקמח נכנס לתוך הבשר.

  15. מעולה!!
    נשאר מאתמול כוס אורז ומעט חזה עוף מבושל. קצצתי, עירבבתי, תיבלתי. הוספתי תפוא, בטטה וגזר מגורר וטיגנתי. הילדים טרפו והחמיאו שיצאו קציצות ממש טעימות!
    אם רק היו יודעים מה הרכיבים…

  16. ניקי יקרה בוקר טוב, יש לי 500 גרם חזה עוף להכפיל כמויות בכל שאר המצרכים?

    • בוקר טוב
      אם את מכפילה תכפילי הכל.

      • תודה רבה.

  17. היי ניקר,
    רציתי לשאול בנוגע למתכון של קציצות החזה עוף האם השעועית הירוקה צריך להפשיר או ישר לשים בסיר עם הקציצות?
    ומה הכוונה באורז מבושל? להכין את האורז בצד לחוד?
    ומה ניתן לשים במקום רכז רימונים? או אפשר בלי זה?
    תודה על המענה

    • היי מיכל
      הכוונה אורז מוכן, אני בדרך כלל משתמשת בשאריות אורז שנשאר לי. השעועית תפשירי אותה לפחות קצת ואז תוסיפי. את יכולה בלי הרכז.

  18. ניקי את מדהימה
    הקציצות נראות מעולה ממש מריחות מהמסך אני הולכת להכין למחר
    תודה על האתר המדהים

  19. ניקי היי, יש לי חזה עוף טחון ומחפשת מה להכין איתו לצהריים..האם יש עוד מתכון לקציצות חזה עוף שמתאימים או שגם המתכון הזה בסדר למה שיש לי? אודה לתשובתך. תודה

  20. הכנתי את המתכון ושמתי במקום בשר טחון ולא היה לי סילאן אז השתמשתי במייפל סירופ חייבת לציין יצא מעולה ! הבת שלי בת כמעט שנתיים והיא זללה את כל הצלחת ואפילו עוד …:)תודה רבה:);)

    • אין על מה תודה לך שרון :)

  21. היי, ניקי.
    מה זה חזה עוף קצוץ? הכונה לעוף טחון או משהו אחר?
    תודה רבה!

    • היי שיילו
      לא הכוונה לחזה עוף (שניצל) שחתוך מאוד קטן , קצוץ

  22. האם אפשר לבשל את הקציצות ברוטב? ( במקום בתנור\טיגון).
    תודה על כול המתכונים הטעימים!!!

    • לא

  23. יוו ניקי חזרתי לעדכן הכנתי לא. צהריים יצא מטריף בהחלט מאמצת במטבח שלי ולכל האמהות שרוצות חיים קלים. מעדן.התענגתי על כל ביס.תודה לך!

    • תודה רבה יפית המלצה יפה, לקחתי בכיף.

  24. היי ניקי ערב טוב לך
    מה אפשר במקום קמח..? קמח מצה/פירורי לחם..?והאם אותה כמות?תודה על ההענות שלך:-)

    • ערב טוב
      קמח מצה / פירורי לחם ואותה כמות.

  25. שלום ניקי,
    בהנחה שאני בוחרת את האפשרות השניה,האם אין צורך קודם לטגן את הקציצות מעט ואז לבשל עם כל המצרכים שהוזכרו, או להכניס ישירות לסיר כמות שהם?
    תודה

    • ערב טוב
      במספר אחת מוזכרות שתי אפשרויות את חייבת אחת מהן, אפייה או טיגון.

  26. הי ניקי. אפשר גם בשר עוף טחון?

    • כן רחל

  27. "ברוך בורא ניקי"
    ניקי את מדהימה, גאונית, אלופה !!!

    תודה על המתכונים הקלים מהירים וט-ע-י-מ-י-ם

    • תודה יקירה אני מסמיקה קלות :)

    • "ברוך בורא ניקי" קצר.נכון מדוייק. אין דברים כמוך. כל ארוחה זה קודם כל האפליקציה של ניקי…… א ל ו פ ה ! ! !

      • תודה מקסימונת :)

  28. ניקי שלום,

    האם לדעתך יצא מוצלח גם עם אורז מלא?

    • היי הדס
      יהיה בסדר גמור.

  29. היי ניקי.. אם אני עושה כמות של חצי קילו חזה עוף, האם להכפיל גם את כל שאר המרכיבים? גם את כמות הקמח?

  30. ניקי יקרה תודה! על מי שאת ועל מה שאת ועל המתכונים המדהימים לך.
    הקציצות יצאו מדהימות טעימות. נמאס להם מהמתכונים הישנים ושמחה שהכרתי אותך ונתת לי אפשרות לגוון. התגובות גם עוזרות מאוד ונותנות מענה לשאלות. אז שוב תודה

    • אין על מה סימה שמחתי לעזור בכיף.

  31. הי ניקי, לגבי שעועית קפואה, צריך להפשיר אותה קודם או לשים אותה ככה בתוך הרוטב?

    • תפשירי אותה קצת ואז תוסיפי.

  32. שלום ניקי,

    האם ניתן להכין את הקציצות מראש ולהקפיא אותן?
    ובנוגע לרוטב, האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    תודה,
    עינת

    • אפשר להקפיא לדעתי יהיה פחות טעים
      אני לא בטוחה איך שעועית תעבור הקפאה.
      אני אחסוך לך שאלות אפשר כל דבר חוץ מתפוחי אדמה, לא הייתי מקפיאה אורז פתיתים פסטה.

      • תודה על התשובה המהירה.

  33. היי ניקי, לא אמור להיות בעיה עם בשר בקר טחון, נכון?

    • שום בעיה עדי

      • ועוד שאלה, אני רוצה להכין מחצי קילו בשר, אפשר לוותר על האורז?

  34. ניקי האם אפשר שעועית צהובה של סנפרוסט?

    • כן ורדית

  35. תודה רבה, אנסה…. חג מהמם!

  36. שלום ניקי,
    האם השלושתרבעי כוס מים בנוסף לשתיים?
    או לשים כוס ורבע ולהוסיף שלושרבעי?
    תודה

  37. הי ניקי, האם אני יכולה, לדעתך, לעשות את המתכון עם פתיתים במקום האורז? פשוט נשארו לי פתיתים שכולם כבר איבדו את הטעם בהם… ולא בא לי לזרוק.. אשמח גם לרעיון יצירתי אחר לשימוש בהם… תודה רבה יקירה, שיהיה לך יום מעולה!

    • לא יודעת מה לומר לך מכיוון שהפתיתים מוכנים אני לא סגורה על זה, נראה לי שכן תנסי ותראי.
      את יכולה להקפיץ ירקות ולערבב עם הפתיתים.
      בסגנון הזה http://www.nikib.co.il/tosafot/5016/

  38. ניקי היקרה האם אפשר בלי רכז הרימונים? שכחתי לקנות:-(

    • כן שני

טוען...
טוען...