משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

קציצות בשר ותפוחי אדמה

נכתב על ידי אפריל 20, 2016 , צפיות: 106477

קטגוריות: ארוחות צהריים, מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון, מתכונים לפסח

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

קציצות בשר ותפוחי אדמה

קציצות בשר ותפוחי אדמה אוכל של בית מפנק, מרגיע ועושה טוב על הלב. כמה כיף לתת ביס בקציצות הטעימות האלה. אחת אחת הן נחטפות עד שהסיר מתרוקן. הקציצות שוות ביותר.

קציצות בשר ותפוחי אדמה

מצרכים:

250 ג' בשר בקר טחון
250 ג' בשר עוף טחון
בצל קטן מגורד
2 כפות שמן
תפוח אדמה קטן מגורד
כפית פפריקה
קורט קינמון
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל קצוץ קטן
3 תפוחי אדמה בינוניים
כף פפריקה
כף גדושה טחינה
כף רסק עגבניות
כפית חרדל
2 כפות דבש
מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הקציצות ולקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים ולכסות במים וקצת יותר
לבשל על אש בינונית כ 20 דקות או עד שהתפוחי אדמה רכים
להוסיף נוזלים במידה וחסר.

3. להוסיף את הקציצות בזהירות לסיר להוסיף כוס מים שהנוזלים יגיעו עד 3/4 גובה, לבשל כ 25 דקות אש בינונית נמוכה.

4. מי שרוצה לחסוך בזמן יכול לטגן את הקציצות כדקה מכל צד על אש גבוהה ולהוסיף לסיר כ 10 דקות בישול.

לפייסבוק שלי

קציצות בשר ותפוחי אדמה

קציצות בשר ותפוחי אדמה

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

425 תגובות

  1. הי ניקי!
    אפשר להקפיא את עיסת הבשר? לפני הבישול…

    • אהי שלום
      אם הבשר טרי כן.

  2. ניקי לא צריך ביצה שלא יתפורר

    • לא צריך ביצה תלושי טוב את הבשר.

  3. בוקר טוב, תודה על המתכונים הנהדרים!
    האם לסחוט את הבצל של הקציצות?

    • בוקר טוב אפרת
      אין צורך לסחוט.

  4. ניקי היקרה, האם החזה עוף זה עניין של טעם או שמה יש לו תפקיד בקציצות? כי יש לי רק בקר טחון. זה בסדר למתכון הזה?
    המון תודה!

    • קראתי עכשיו שזה בסדר :)

    • זה בסדר.

  5. אם אני רוצה להכין רק 250 גרם בשר טחון
    מה אני צריכה לשנות במתכון?
    (ארוחה רק ל 2 שאוכלים ממש מעט)

    • תעשי חצי כמות מהכל, קציצות אין בעיה להקפיא.

  6. הטחינה. זה גולמי או מוכן ?????

    • טחינה גולמית.

    • טוב הטחינה גולמית עכשיו ראיתי. אליפות ……

  7. היי ניקי. הרוטב יצא לי צבע כתום וסמיך.. ככה זה אמור להיות?
    תודה ושבת שלום!

    • כן

  8. הי יש לי חצי קילו בקר טחון, אפשר להכין ככה? יתאים לבת שלוש וחצי?

    • כן סבבה.

  9. בלי ביצה ובלי פירורי לחם??

    • בלי

  10. שוב אני אגב אין לי עוף טחון יש לי בקר טחון בסדר??

    • כן בסדר

  11. אפשר לוותר על טחינה וחרדל אין לי בבית .??

    • כן

  12. איזו מתנה זה האתר הזה!! שתהיה שנה טובה ומתוקה! אני מכינה את המתכון הזה היום לפני החג בשביל ליל שבת בלי תפו"א ועם גזר בטטה וקישוא במקום.. את מציעה לשמור במקרר או להקפיא?

    • במקרר זה עדיף.

    • בסדר תודה, כרגע טעמתי רוטב אליפות!

  13. שלום ניקי
    לקרר את כל העיסה או קודם להכין את הכדורים?

    תודה

    • היי
      תכיני את הקציצות ואחר כך תקררי.

  14. היי ניקי..
    האם אפשר במקום תפוח אדמה ברוטב לשים קישואים? או משהו אחר פשוט נגמר התפוח אדמה….
    תודה

    • כן אפשר.

      • תודה רבה. יצא ממש טעים!!

  15. היי ניקי, שמתי מים 3/4 גובה של קציצה ולא נראה שהרוטב מצטמצם…להמשיך לבשל מעבר ל-25 דק'? זה אמור להיות רוטב סמיך בסוף?

    • תורידי את המכסה ותמשיכי לבשל על אש בינונית, הנוזלים מתאדים.

      • יצא פשוט מושלם! הכנתי לילדים שיהיה להם למחר ובעלי לא מוכן לעזוב את הסיר! אמר שאלה הקציצות הכי טעימות שאכל אי פעם והרוטב פשוט מושלם. תודה רבה!

  16. מה מחליף את הביצה ופירורי הלחם?
    תודה רבה,
    אילנית

    • לא טעית במתכון ?

  17. הכנתי אתמול ויצא מעולה !!! (בלי הטחינה, לא היה לי בבית)
    הכנתי מראש כמות כפולה, כי המתכונים שלך תמיד מצליחים.
    תוך כדי הכנה הילדים לא התאפקו וכבר נשנשו…
    תודה!

  18. יש לי רק עוף טחון, מתאים?

    • כן, אפשר להציע מתכון אחר ?

  19. היי ניקי , אם אני עושה רק עם חצי קילו של הודו, צריך לשנות משהו במתכון?

    • אותו דבר.

      • תודה רבה!

      • יצא מעולה ביותר!
        תודה רבה!
        אני רומה להכין את העיסה היום ולשמטר אותה במקרר עד מחר. אפשרי?

        • לא מומלץ בשר טחון רגיש לחיידקים, כמה שעות זה בסדר לא יותר.

  20. שלום לך ניקי היקרה
    אם אפשר תגובה מהירה
    האם מתאים להוסיף לרוטב פטריות טריות?
    ואם כן באיזה שלב?

    • שלום וברכה
      תטגני יחד עם הבצל.

  21. היי
    כמה קריטי להשתמש בטחינה רגילה ולא גולמית?

    • תכיני בלי הטחינה, זה לא מתאים.

  22. טחינה גולמית או טחינה מוכנה?

    • גולמית

  23. היי ניקי
    נראה ממש מעולה!!
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את הקציצות היום בערב,
    לשמור במקרר ולבשל מחר ברוטב(לשבת)?

    • כן

      • יופייי!!
        תודה על המענה המהיר-כמו תמיד:))

  24. האם אפשר בלי טחינה ובלי חרדל ובלי דבש ?? ברוטב?
    זה גם יצא טעים?

  25. אפשר לוותר על תפוח אדמה? או להחליף במשהו?

    • בקציצה ? שימי גזר או בטטה קטנה במקום

  26. האם אפשר לשים סילאן במקום הדבש?

    • כן הדס

  27. שלום
    האם אפשר רק חצי קילו בשר?
    והאם החרדל ברוטב הוא קריטי או שאפשר בלי?

    • אפשר חצי קילו ותכיני איך שנוח לך.

  28. תגובה של בעלי " ואוו טעים!!!"אין עלייך ניקי

  29. שלום ניקי. האם צריך לכסות את הסיר בזמן שהרוטב מתבשל?

    • תכסי חלקית.

    • תודה למענה המהיר. אכן כיסיתי חלקית. הקציצות כבר התבשלו. יצא טעים ברמות. במיוחד הרוטב טעם משגע ומיוחד. שונה לגמרי מרטבים אדומים אחרים. תודה לך למתכונים המוצלחים שלך. שבת שלום.

  30. האם לא כדי להוסיף ביצה בבשר? שלא יתפרק ברוטב?

    • ממש לא.

  31. ניקוש..אני הולכת להכין את הקציצות אני יוותר על התפוחי אדמה..במקום יכניס בטטה וגזר.
    האם אפשר להקפיא עם הרוטב?
    תוכלי לתת לי הסבר קצר על תהליך ההקפאה?
    כמובן הבשר טרי

    • תבחרי אחד מהם עדיף גזר, שמה בקופסא את הכל סוגרת יפה שלא יחדרו ריחות ושולחת להקפאה. אני אישית מעדיפה להקפיא קציצות אחרי טיגון ואז בהפשרה אני מכניסה לרוטב שאני מכינה.

  32. היי ניקי
    הכנתי את הקציצות עם תפוח האדמה והבצל בפנים ושמתי להתקרר ואז גיליתי שאין לי עוד תפוחי אדמה בשביל התבשיל… להשתמש ברוטב הזה? או להכין רוטב אחר?

    • אין בעיה.

  33. היי ניקי
    אפשר להכין את כל הכמות עם בשר הודו?
    תודה ויום מקסים!

    • כן אפשר הקציצות יהיו עדינות.

  34. היי ניקי,האם אפשר להכין רק עם בשר בקר?

    • כן שירלי

  35. היי ניקי אפשר לא לשים תפוחי אדמה?

    • בקציצות ? את צריכה להחליף במשהו אחר, גזר, בטטה.

  36. ניקי היקרה והמושיעה חח בוקר טוב
    שאלה
    מרכיבי הרוטב מפתים להכין
    השאלה היא האם התבשיל הסופי יוצא מתקתק בגלל הדבש?
    אם כן ואצלנו לא אוכלים אוכל מתקתק האם יש אפשרות להחליף אותו או לוותר עליו?

    תודה רבה

  37. ניקי. המתכון יוצא נוזלי וטקסטורה מאוד לא מזמינה. אחרי יותר משעה עבודה הילדים לא רצו לגעת בגלל המרקם. נראה כאילו הטחינה לא עושה טוב למתכון. קצת מאכזב.

    • מה יצא נוזלי ? זה בשר בקר איך הוא יכול לצאת נוזלי ? אני ממליצה שתעברי על המתכון שוב וכדאי לקרוא תגובות של כאלה שהכינו.

  38. מכניסים את הכדורים כשהאש גבוהה או נמוכה?

    • נמוכה – בינונית ביעבוע עדין

  39. היי ניקי,
    תודה רבה רבה על המתכונים הנהדרים שלך.
    ההוראות כל כך מובנות אז חייבים להצליח!
    האם אפשר להקפיא את הקציצות עם הרוטב לאחר הבישול ואחרי הפשרה לבשל שוב?

    • בוקר טוב
      קציצות אין בעיה להקפיא עם הרוטב את התפוחי אדמה לא.

  40. ניקי יקרה! קצת ממהרת, כמה זמן מינימום אפשר להחזיק במקרר את הכדורים?

    • 30 דקות.

  41. בלי ביצה ופרורים לחם בקציצות?

    • בלי

  42. היי, אני יכולה להשתמש ב500 גרם בשר טחון במקום לשים עוף? תודה מראש :)

    • כן שחר

  43. הרוטב נוזלי מידי, למה? מה לעשות?

    • באיזה שלב את ?

  44. היי ניקי,
    האם במרכיבי הקציצה אני יכולה לשים בטטה רכה במקום תפוח אדמה?
    זה מתאים?

    • כן קרן. תראי כאן http://www.nikib.co.il/main-course/1559/

      • תודה!
        אין לי פירורי לחם , האם זה בסדר לשים במקום חצי כוס קוואקר?

  45. אני רוצה להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי מתערובת הבשר (לפני הבישול). איך זה עובר הקפאה?

    • סבבה אין בעיה, הכוונה לתערובת הבשר בלבד.

  46. התגובה שלךהי ניקי תודה על האתר המושקע משמש אותי רבות.למה כל כך הרבה אבקת מרק?

    • אני אוהבת להשתמש בה, ליתר דיוק אני משתמשת בדגש. לא חובה את יכולה להוריד.

טוען...
טוען...