משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

קציצות בשר מזרחיות ברוטב פיקנטי

נכתב על ידי מרץ 9, 2016 , צפיות: 61206

קטגוריות: ארוחות צהריים, חזה עוף מתכונים, מנות עיקריות, מתכוני בשר טחון, מתכונים לפסח

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

קציצות בשר מזרחיות ברוטב פיקנטי

קציצות בשר מזרחיות ברוטב פיקנטי, תענוג של תבשיל הרוטב כאן נהדר מלא טעמים וחריף! כיף לאכול הקציצות הנהדרות האלה. תבשיל טעים קל ופשוט לכל המשפחה.

קציצות בשר מזרחיות ברוטב פיקנטי

20 קציצות

מצרכים:

250 ג' בקר טחון
250 חזה עוף טחון
כפית שום כתוש
כפית פפריקה
בצל קטן קצוץ ומוזהב
1/3 כפית כמון
קורט קינמון
תפוח אדמה מגורד
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
תפוח אדמה בינוני מגורד
פלפל חריף קצוץ דק
רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כוס עשבי תיבול
פטרוזיליה וכוסברה
3 כוסות מים
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


אופן ההכנה:

1. ללוש היטב את מצרכי הבשר ליצור קציצות ולהקפיא ל 30 דקות.

2.לטגן את הבצל, להוסיף את השום לטיגון קל ואת שאר המצרכים, להרתיח להנמיך ולבשל כמה דקות להוסיף את הקציצות לכסות חלקית ולבשל כ 25 דקות.

הערות:
אין צורך להפשיר לפני הכניסה לרוטב זה לא מספיק לקפוא, אין בעיה עם התפוחי אדמה.

לפייסבוק שלי

קציצות בשר מזרחיות ברוטב פיקנטי

קציצות בשר מזרחיות ברוטב פיקנטי

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

151 תגובות

  1. אם עשיתי את הקציצות רק מבשר בקר, זמן הבישול צריך להיות זהה?
    מציינת שעשיתי כמות כפולה עם קציצות בינוניות-גדולות

  2. היי ניקי,
    הכנתי היום..יצא מעדן!!
    כבר המון זמן חיפשתי מתכון לקציצות עם הטעם המעולה הזה ולא ידעתי להגדיר מה אני מחפשת.. בזכותך מצאתי!! תודה על מתכונים קלים וטעימים!!

  3. מה יכול להחליף את העוף הטחון?

    • בקר טחון.

  4. הי ניקי..
    את התפוח אדמה צריך לבשל קודם?

    • לא

  5. כמה אבקת מרק בקציצות וכמה ברוטב?

    • כף שטוחה בקציצות וכף ברוטב.

  6. כבר הכנתי פעם אחת ויצא מצוין! רוצה להכין שוב אבל יש לי רק הודו טחון.. זה מתאים?

    • כן, זה יוצא שונה כי זה לא בקר, דבר שני הקציצות יהיו עדינות אז בזהירות שלא יתפרקו ברוטב. אפשר אפילו לתת טיגון משני הצדדים ואז להוסיף.

      • מעולה תודה רבה

  7. הכנתי היום ויצר מעולה
    תודה על המתכונים המוצלחים

    • אין על מה רחל.

  8. עשיתי קציצות קטנות יחסית אולי בגלל זה יצא קשה
    כמה זמן צריך לבשל קציצות קטנות?
    תודה

  9. היי ניקי,
    ללא ספק מתכון מנצח וטעים אבל הקציצות יצאו קשות ,
    הסתכלתי על התשובות שלך בנושא ועדיין לא ברור לי למה … בישלתי 25 דקות על אש בנונית, הקציצות היו מכוסות כל הזמן ברוטב ככה שלא נראה לי שהיה חסר מים ולשתי את הבשר עד שהעיסה הייתה אחידה
    מה יכולה להיות הסיבה … אולי צריך ללוש יותר (כמה זמן בערך צריך?) או שאולי האש הייתה גבוהה מדי ( האם צריך אש יותר קטנה?)
    תודה ושבת שלום

    • עשיתי קציצות קטנות יחסית אולי זו הסיבה? כמה זמן צריך לבשל קציצות קטנות?

    • אם הקציצות היו קטנות אז זמן הבישול אמור להיות קצר יותר, כדאי להתחיל לבדוק אחרי 15 דקות מה קורה, אש נמוכה בינונית.

    • לא רואה את התגובה השנייה שכתבתי
      עשיתי קציצות קטנות יחסית , כמה זמן צריך לבשל קציצות קטנות ? אולי בגלל זה יצא קשה ….

  10. אכן הן יצאו רכות וטעימות מאוד. תודה רבה לך

  11. הקציצות מתבשלות כרגע בסיר והריח במטבח נפלא, מסקרן אותי לדעת למה שמים בקיפאון

    • כדי שיתייצבו כמו שצריך ויחזיקו ברוטב, הן עדינות.

  12. איפה אני קונה עשבי תיבול?

    • בסופר / חנות ירקות

  13. היי ניקי יקרה, אפשר להשתמש רק בעוף טחון?

    • כן, תסתכלי גם על זה http://www.nikib.co.il/main-course/42214/

      • בדיוק בשתי דקות עד שענית לי שמתי עין על המתכון הזה … אין כמוך ובאיזה מהירות את עונה!!!תודה רבה!!

        • מכל הלב, בהצלחה טלי.

  14. היי ניקי אתמול הכנתי את הקציצות והתפוא בקציצות לא היה מבושל מספיק. מה עשיתי לא טוב?

    • לבשל עוד קצת את הקציצות, לוודא שיש מספיק רוטב כדי שהקציצות יתבשלו.

  15. היי ניקי אולי תוכלי לעזור לי להשתפר לפעם הבאה… הכפלתי כמויות ובמקום לשים 2 תפוחי אדמה שמתי תפ"א אחד ובטטה אחת. הוספתי לרוטב תפוחי אדמה ורק אחרי שהיו רכים הוספתי את הקציצות.
    יצא רוטב טעים מאוד אבל הקציצות קשות ודחוסות.
    לא הכנסתי את כל הכמות. חצי טיגנתי ודווקא יצא טעים בטיגון. יש לך אולי השערה למה דווקא בבישול הן יצאו קשות?
    תודה מראש ויום מקסים :)

    • איזה סוג בשר השתמשת הוא קפוא ? נתת לישה טובה לבשר ? אולי בישלת יותר מידי או שהיה חסר נוזלים בגלל התפוחי אדמה.

      • חצי קילו בשר וחצי עוף. הבשר היה טרי כשקניתי אבל הקפאתי לכמה ימים עד שהשתמשתי – חייב בשר טרי למתכון הזה?
        אני לא חושבת שהיו חסרים נוזלים אבל יכול להיות שבישלתי יותר מ 25 דקות. בדרך כלל דווקא זה טוב לבשל בשר יותר לא? גם בגלל שהן היו קשות חשבתי שאם אבשל יותר הן יתרככו… בכל מקרה מקווה להצליח בפעם הבאה…תודה!

        • לא ממש לא, קציצות בשר לא צריכות יותר מ 20 – 25 דקות ובגלל זה הן יצאו קשות.

  16. אפשר להכין הכל כולל הרוטב ואז להקפיא?
    (מכינה מהודו ובקר)

  17. היי ניקי
    האם אפשר לשמור את הקציצות במקפיא כמה ימים לפני הבישול?
    תודה

    • כן בתנאי שהבשר טרי.

  18. היי ניקי,
    הכנתי את הקציצות המדהימות האלה, כבר פעם שלישית!
    הפעם הכנתי כמות כפולה של בשר והקפאתי חצי (לפני בישול, עם גזר בפנים במקום תפוח אדמה)
    כמה זמן לפני בישול אני צריכה להפשיר את הקציצות?
    תודה

    • תוציאי כחצי שעה לפני לשיש ותכניסי לרוטב.

  19. היי ניקי. בדיוק מכינה את המתכון… מה הכוונה בצל קצוץ מוזהב? לטגן אותו?

    • תקצצי דק ותטגני עד הזהבה.

  20. בדרך כלל אני לא מגיבה על מתכונים אבל הפעם היתי חייבת –
    יצא נהדר! טעים בטירוף! הכנתי סביב ה 300 גרם בשר עם כמויות רוטב זהות במתכון (אוהבים הרבה רוטב) ואורז לבן פשוט בצד

    לא היה לי פלפל חריף אז הוספתי צ'ילי יבש טחון במקום ויצא מהמם
    בקיצור מומלץ!

  21. הצילי…
    אין לי תפוח אדמה…מה אפשר לשים במקום
    יש לי רק מבושל…אולי למעוך ולהוסיף???התחלתי ונתקעתי עם זה..

    • יש לך גזר, בטטה ?

  22. הכוונה לבשר עוף טחון?

    • נכון חצי מבשר של הקציצות זה עוף טחון.

      • תודה רבה
        כל הכבוד על הסבלנות והמהירות
        מקווה שיהיה מוצלח…

  23. תודה רבה!

  24. היי ניקי, כתוב בתערובת הבשר בצל מוזהב. הכוונה היא לטגן אותו קצת?

    • נכון תחתכי קטן ותטגני אותו עד שמזהיב.

  25. שמתי את הקציצות במקפיא ואחרי 20 דקות התינוקת קמה ולא מוכנה לחזור לישון! מה לעשות עם הקציצות? להשאיר במקפיא כמה שעות ולהפשיר קצת לפני שאבשל? להשאיר במקרר? בחוץ? :/

    • נשמע מוכר :) תשאירי במקרר אני מניחה שזה לא ישאר הרבה ואת תבשלי.

  26. היי ניקי מתכונים מעולים יש לך!
    רק שאלה אפשרי לעשות רק מבשר בקר טחון ? ולוותר על העוף הטחון?

    • אין בעיה.

  27. הי ניקי
    מה אפשר לשים במקום כורכום ( לא חובבת של התבלין…)

    • תורידי אותו תמר.

  28. מה הכוונה בעשבי תיבול?

    • פטרוזיליה, כוסברה.

      • תבלין הולך?

        • כל תבלין שאת אוהבת זה בסדר.

  29. יצא פיצוץץץ כל מתכון שאני מכינה יוצא מדהים מודה לך על השיתוף במתכונים המדהימים שלך

  30. היי ניקי
    אני רוצה לעשות את המתכון שעדיין יהיה פיקנטי אבל לא ברמה של פלפל חריף. החלפה של הפפריקה ברוטב לפפריקה חריפה זה ייצא טוב?

    • אז שים קצת תטעם ואז תחליט אם להוסיף עוד. אני תמיד בעד חריף.

      • ננסה. תודה רבה

  31. מתאים לטגן את הקציצות? בלי הרוטב, שייצא כמו קבב

    • כן רחלי.

      • אפשר להקפיא את תערובת הקבב לכמה ימים?

        • זה לא קבב, אפילו לא מזכיר קבב. אם הבשר טרי אין בעיה להקפיא.

  32. היי ניקי אפשר לשים פירורי
    חלה במקום תפוא בקציצות?

    • מה הקשר בין חלה לתפוחי אדמה ? זה לא מחליף אחד את השני. ירק אחר כן אפשר.

  33. הי ניקי
    חייבת להחמיא לך.בדרך כלל כשבאים אורחים אני לא מנסה מתכונים חדשים,אבל איתך הסתכנתי.תשמעי,היתה הצלחה מסחררת!
    אני בשלנית ותיקה ואוהבת לבשל.כזה עוד לא היה לי.
    תודה רבה. מקווה ליהנות מכשרונך גם בעתיד.

    • תודה ריקי, קיבלתי את הפירגון בכיף.

  34. הי ניקי.מה שלומך? מה אני יכולה לשים בפסח במקום כמון?

    • היי מיכל
      שימי כורכום במקום.

  35. ניקי, מה יהיה על כל מתכון אני אחמיא לך
    יצא טעים מאוד

    • אני מקבלת בכיף, תודה יפית.

  36. מה המטרה בהקפאת הקציצות?

    • העיסה עדינה, הקציצות מתייצבות ואז אפשר להכניס לרוטב.

      • תודה!

  37. הי ניקי, אני רוצה להכין אבל שזה לא יהיה כ"כ חריף, שיתאים לילדים… האם פשוט להוריד את הפלפל חריף או לעשות מתכון אחר?
    תודה רבה

  38. היי ניקי
    אני בדיוק מכינה והתערובת של הקציצות קצת יבשה לי רגילה לשים ביצה או משו.. זה בסדר שזה ככה? זה כן נדבק לעיגולים זה לפני המקפיא

    • לא צריך ביצה וזה לא יבש, איזה בשר השתמשת ?

  39. עוד מתכון שנראה להיט!!! יש בשר טחון שממתין בדיוק לזה!!! אממה, אין לי תפוח אדמה.. אפשר לוותר עליו? להוסיף משהו במקומו? תודה ושוב… את מדהימה ומלכת הבישולים שלנו

  40. היי ניקי. כמה בערך צריך מלח ואבקת מרק? תודה על מתכונים מעולים שעושים את החיים הרבה יותר פשוטים

    • שימי כף שטוחה בקציצות וכף נוספת ברוטב. מלח אין צורך.

  41. הי ניקי..התפוח אדמה צריך להיות מבושל?

    • לא עינת ישר לגרד.

  42. שלום ניקי.
    הקציצות האלה מעולות!
    מתענגת בזה הרגע מכל ביס..
    תודה:)

    • העונג כולו שלי, תודה :)

  43. עשיתי עם עם עוף טחון ויצא נהדר, כל המשפחה אכלה והחמיאה.
    ולי נותר לומר לך תודה ניקי נפלאה שלנו.

  44. שלום ניקי
    הכנתי את הקציצות ברוטב פיקנטי יצא פיצוץ חבל על הזמן
    רציתי לשאול אם אפשר גם לטגן את הקציצות עם מעט פירורי לחם, להקפיא ומתי שרוצים להכין את הרוטב ולהכניס קציצות מהמקפיא לאחר הפשרה קצרה אשמח לתשובה בקרוב מאוד
    תודה וסוף שבוע נעים

    • היי בתיה
      את יכולה לטגן פירורי לחם לא צריך, כל השאר אחלה.

  45. האם אפשר רק עם בשר טחון??

    • כן חן

  46. היי ניקי, תודה! מכינה ברגע זה.
    כמה שאלות:
    1. האם אין צורך בביצה בקציצות?
    2. האם אפשר לשים תפו"א חתוך ברוטב ולא מגורד?
    3. האם לדעתך אפשר להקפיא את התבשיל המוכן (רק קציצות) למרות שיש בהן תפו"א?

    • היי חוה
      אין צורך בביצה ללוש היטב
      כן תבשלי עד שהוא כמעט רך לפני שאת מוסיפה את הקציצות.
      כן

  47. ניקי נראה סוף הדרך!!
    רשום במתכון "חצי כוס עשבי תיבול" למה הכוונה? ואיפה אני קונה?
    תודה :))

    • תקצצי כוסברה ופטרוזיליה בכמות של חצי כוס ותוסיפי.

  48. הי ניקי
    כל כך בא לי להכין את הקציצות ברוטב פיקנטי נראה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם
    אך יש לי בעיה עם רסק עגבניות מה אפשר במקום או שאפשר לוותר
    אשמח לתשובתך אם אפשר עוד מעט
    תודה בתיה

    • תוותרי עליו אם זה מפריע לך, שימי כף פפריקה.

  49. נראה ממש טעיםםםםםםםםםם
    רוצה להכין את הקציצות ברוטב פיקנטי
    בלי רסק עגבניות אפשר או שצריך משהו במקום
    תודה

  50. יואו, ניקי, נראה מצויין!!! אני עכשיו בעבודה ומפנטזת על הרגע שאני מגיעה הביתה להכין את זה.
    יאמי!!!

    • איזה כיף לקרוא אותך, ההתלהבות :)

טוען...
טוען...