משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מרינדות לכנפיים ופרגיות על האש

נכתב על ידי יוני 8, 2012 , צפיות: 436729

קטגוריות: יום העצמאות, מנות עיקריות, תבשילי עוף קלים

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

כולם משתמשי באותו בשר, כנפיים, פרגיות ההבדל בין בשר שהוא בסדר לבין בשר שהוא טעים מאוד זה המרינדה. מרינדה טובה נותנת לבשר טעם נהדר שמרגישים בכל ביס וזה כל הסוד הטעים צריך לבחור מרינדה טובה את השאר יעשה כבר המנגליסט.

מרינדות לכנפיים ופרגיות על האש

עודכן ב 9.3.2016

מצרכים:

משרה בסיסי:
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

מרינדה מזרחית :
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
כפית רוטב סויה
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כפית כוסברה מיובשת (לא חובה)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

מרינדה עם צ'ילי :
כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות שמן זית
כפית פפריקה
כפית רוטב סויה
כף רסק עגבניות
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

מרינדה עם דבש:
1/4 כוס שמן זית
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
כף דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

מרינדה לילדים :
3 כפות שמן
2 כפות קטשופ
2 כפות סירופ מייפל
חצי כפית חרדל
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

משרה עוף בגריל מעולה!
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כף גדושה דבש / סילאן
כפית גריל עוף
כף א. מרק עוף
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
 

משרה מייפל דבש וחרדל:
חצי כוס מייפל
כף דבש
3 כפות סויה
2 כפיות חרדל
3 כפיות שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח

משרה של צ'ילי וטריאקי:
3 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות דבש
כפית רוטב טריאקי
כפית שום כתוש
כפית גדושה פפריקה
מעט מים

משרה קטשופ ומייפל:
1/3 כוס מייפל
כף רוטב סויה
1/3 כוס קטשופ
כפית חרדל
כפית פפריקה

משרה פיקנטי:
כף א. מרק בצל
כפית פפריקה
כפית תבלין על האש
כפית רוטב סויה
שמ"ז בנדיבות
פלפל שחור גרוס
מלח

משרה דבש וקינמון:
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות דבש
חצי כפית קינמון
כפית גריל עוף
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

שיפודי פרגיות לעל האש

שיפודי פרגיות לעל האש

שיפודי פרגיות בטריאקי ודבש

שיפודי פרגיות בטריאקי ודבש

אופן ההכנה:

1. כל המרינדות מתאימות לקילו עוף, אם רוצים עוד משרה תמיד אפשר להכין עוד.

2. לערבב את מצרכי המשרה ולתבל את העוף.

טיפים:
מומלץ לתבל לפחות כמה שעות קודם שיספוג יפה את הטעמים.
את הכנפיים לבקש מהקצב שיחצה ויוריד את החלק השלישי.
אם יש ילדים בארוחה מומלץ להכין אורז לבן תמיד מתאים.
נקניקיות למי שנותן לא לשכוח לחצות לחצי.
תדאגו שהילדים יאכלו קודם ככה תאכלו לאכול בשקט יותר מאוחר.
פיתות לאכול כמה שפחות סתם ממלא עדיף לאכול בשר וסלטים.
מומלץ להניח עלי רוזמרין בין הגחלים לפני שמניחים את הבשר, הבשר מקבל ריח וטעם.
להכין שקית ניילון ענקית ולאסוף את כל האשפה.

גולשים מכינים וממליצים :

ניני : הפיקנטי הפך אצלי במטבח להצלחה מסחררת,
תודה ניקי

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

231 תגובות

  1. ניקי תודה על המתקון. שאלה קטנה…מה זה א. מרק?

    • סורי אני כותבת את זה בקיצור, הכוונה לאבקת מרק.

  2. היי ניקי
    רציתי לדעת את הכמות
    של המלח
    תודה ויום טוב

    • זה נורא כללי, בערך כפית כדאי לטעום. אם את שמה א. מרק לוותר על המלח.

  3. רק לומר לך: תבורכי!!!
    לבן שלי התגלה בגיל 7 צליאק ואני מחפשת להמציא את הגלגל מחדש עכשיו כדי שיהיו לו אפשרויות מגוונות יותר…אחלה מתכונים!

    • תודה רבה קרן שמחתי לעזור.

  4. היי ניקי…
    במרינדת הבסיס כמה אבקת מרק שמים?כמה מלח?כמה פלפל? לא מבינה בכמויות תודהה

    • אני שמה כף אבקת מרק ובלי מלח, פלפל כרבע כפית.

      • תודה רבה … מאוד מעריכה !

  5. טוב ניקי את אישה מדהימה, אני מכתירה אותך בזאת למספר אחת בנדיבות מעבר לכשרונך במטבח.
    כזאת רשימה מפורטת ונדיבה של מרינדות מעולות וקלות עדיין לא מצאתי.
    אין עלייך, פשוט טעים לפה לנפש (וגם לזוגיות..).
    כל הכבוד ושבוע מבורך.

  6. יש לי עוף שלם חתוך לחלקים,המרינדות יתאימו גם לעוף בסיר או רק על הגריל?

    • מרינדות הולך לתנור או על הגריל. יש המון מתכונים באתר לעוף על האש, למשל http://www.nikib.co.il/main-course/29081/ חזה לא מתאים.

  7. במשרה של צ׳ילי וטריאקי לא מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס?

  8. הכנתי את כל המרינדות, כל אחת למשהו אחר. הכל יצא מעולה בטירוף, טעים כ״כ ללא מילים!! מהממת את!!

    • איזה מקסימה תודה שיר.

  9. הכנתי היום עם הפיקנטי. יצא חבל"ז,טעים בטירוף!!!!!

    • אחלה המלצה, תודה.

  10. הי ניקי,
    רציתי לשאול אם יש אפשרות לוותר על הא. בצל (יש לי א. מרק עוף)??

    • כן אין בעיה.

  11. מרוב שכל האופציות מגרות אני לא יודעת מה להחליט;)
    בכולופן יש לי שלושה קילו- להכפיל הכל ב3?

    • היי אני
      3 קילו של מה ?

      • חזה עוף

      • עכשיו אני רואה שבכלל רשמת שזה מתאים לכנפיים או פרגיות.
        זה יכול להתאים גם לחזה פרוס לעל האש? חשבתי על המשרה עם התבלין עוף בגריל..

        • בסדר גמור, רצוי להשרות אותו כמה שעות קודם.

  12. היי ניקי! כמה זמן להשרות את הפרגיות?

    • בערך שעה.

  13. שלום,
    אני לא משתמשת באבקת מרק, משהו כתחליף?

    • שלום וברכה
      מלח פלפל, כורכום, מעט כמון, אפשר לקצוץ דקדק פטרוזיליה.

  14. ניקי יקרה,
    אנחנו טבעונים שמצטרפים לעל-האש רגיל.
    רצינו להכין גם שיפודים של פטריות וירקות (עגבניות שרי, קישואים, בצל, סלק).
    איזה מרינדה לדעתך הכי מתאימה לירקות?
    תודה רבה רבה! את אושר..

    • היי אריאלה
      המרינדה של העוף בגריל.

  15. niki מה נשמע?? מה קורה? אני רוצה מתכון טוב ליום העצמאות
    תודה!!!

  16. בוקר טוב
    ניקי יקרה
    מה ההבדל בין מישרה למירנדה ?
    ואם אני משתמשת במישרה בסיס אז צריכה גם מרינדה או שמספיק הבסיס?
    קצת היתבלבלתי מהמיבחר המדהים …
    מועדים לשימחה

    • בוקר טוב
      זה אותו דבר, שורה תחתונה מתבלים את הבשר.

  17. ניקי היקרה הכנתי היום חזה עוף עם המישרה שלך והילדים והבעל ליקקו את האצבעות יצא מצוין. תודה !

    • אין על מה אודליה.

  18. היי ניקי:) האם יש לך מרינדה טובה לשישליק הודו? או שגם זה הולך?
    תודה חג שמח

  19. האם כל המרינדות מתאימות לסתם עוף בתנור?

    • כן נטע.

      • תודה על התשובה הזריזה!

  20. תודה

  21. היי ניקי האם זה שום טרי במרינדת גריל?
    אם לא האם ילך שום טרי במקום אבקה? -אין לי כרגע בבית

    • כן בטח תכתשי אותו.

  22. סליחה על הבורות.. אבל מה זה מירינדה??

    • מרינדה הרוטב שאת משרה את העוף, פרגיות, חזה.

  23. ניקי יקרה!
    האם יש תקלה באפליקציה? לאחרונה האפליקציה נתקעת בכל פעם שאני מנסה להכנס לאיזשהו מתכון…
    אחרי שהתמכרתי לאפליקציה שלך נורא קשה לראות תמונה מגרה בלי להגיע למתכון שאחריה…

  24. היי ניקי האם צילי טריאקי מתאים לשוקיים בתנור?

    • בטח רוית

  25. בוקר טוב
    האם המרינדה של העוף בגריל מתאימה גם לכרעיים בתנור?

    תודה רבה

    • בוקר טוב
      כן זה מתאים.

  26. המרינדה הפיקנטי יצאה מעולה!!!! אפילו אחרי הפרגיות… הכנתי שווארמה עם אותה המרינדה ויצא עוד פעם מעולה.
    תודה לך

    • אין על מה.

  27. שלום ניקי,
    האם אפשר לעשות לא על שיפוד,
    אלא חתיכות שלמות במחבת פסים?

  28. הכנתי היום את המשרה של העוף בגריל ויצא פשוט מעולה !! חיסלו הכל !
    פעם ראשונה שאני מכינה פרגיות על האש ופשוט ידעתי שאפשר לסמוך עלייך בעיניי עצומות… האורחים לא הפסיקו להחמיא ולזלול ..
    תודה וחג שמח !!

    • אין על מה, תודה לך וחג שמח.

  29. ניקי,
    שכחתי מרוב התלהבות לציין שהרוטב שהכנתי הוא המייפל עם דבש וחרדל.
    :):):):)

  30. היי ניייייקקקיייייייי,,,,,,,,
    מה נשמע יקרה?תקשיבי לי ,,,את לא מאמינה, הכנתי את הכנפיים והפרגיות ברוטב המייפל, את לא מבינה אילו מחמאות קבלתי, הכנתי את הקבבים שלך, וסלט הכרוב עם החמוציות, לא, את לא מבינה, הייתי תותחית בזכותך.
    פשוט תענוג לחייך, יודעים שאת הכוכבית וקבלי תודה רבה מכולם.

    המשך חגים נפלאים.

    • איזה כיף ,תודה יקירה :)

  31. הכנתי את התיבול דבש וקינמון – יצא מדהים
    כל המשפחה ליקקה את האצבעות.
    תודה רבה ;)

    • אין על מה, תודה לך על ההמלצה.

  32. מאז שגיליתי את המרינדות האלה (בעיקר את המשרה עוף בגריל) אני מכינה אותן לפחות פעמיים בשבוע, אם לא יותר! אני כבר לא זוכרת איך הייתי מבשלת עוף בעבר.
    המרינדות מעולות גם סתם ככה על עוף ולתנור, ובעלי שמשתדל לשמור על המשקל כל כך מבסוט! תודה על הנדיבות שלך לשתף את סודות המטבח שלך.

    • זה מכל הלב אני שמחה לעזור, חוץ מזה אני נהנית מכל רגע.

  33. שלום ניקי, הכנתי את ה"משרה עוף בגריל" המהמם שלך (!!!), שתמיד קוצר מחמאות כשאנו עושים פרגיות על האש. הפעם אכין את הפרגיות על מחבת פסים. כמה זמן לדעתך עליי לטגן את הפרגית מכל צד?
    תודה

    • היי מיכל
      כשתי דקות מכל צד, תראי שהפרגיות מקבלות צבע יפה

  34. הי ניקי,
    תודה על המתכונים המעולים. הכנתי הרבה מהם להיום :)
    הכנתי את המשרה של הגריל עוף עם סילאן.
    המרינדה לא הכי מתחברת לי לעיסה אחת והיא קצת קשה יותר (לא מתחברת עם שמן הזית עד הסוף) האם זה בסדר?

    • תקשיבי תכיני אחת חדשה אבל בדרך הזאת, שימי את כל המצרכים ( בלי לערבב ) יחד עם הבשר ואז תערבבי.

  35. היי ניקי, האם אפשר לצלות את הבשר על גריל חשמלי? המרינדה תהיה בסדר?
    תודה

    • בסדר גמור מורן

      • היי,
        האם אפשר לשים את הבשר במשרה ביום רביעי בערב ורק בחמישי אחהצ לשים על האש? או שזה יותר מידי זמן? אני בעבודה בחמישי בבוקר ולכן לא יכולה לעשות את ההכנות באותו יום..

        • זה יותר מידי זמן מורן, את לא יכולה למצוא חצי שעה זמן בשביל להשרות ?

          • אם צריך רק חצי שעה אז נראה לי שיהיה בסדר…

  36. את מלכה !!
    תודה רבה

    • חג שמח גנית :)

      • חג שמח יקירה

  37. הי ניקי
    יש לך מתכון למרינדה של פרגיות שכוללת יין לבן?

    • לא

    • חצי כוס יין לבן
      1 תפוז – מיץ וקליפה
      1 כף רוטב צ'ילי תילאנדי מתוק
      חצי כפית רוטב צ'ילי חריף
      2 כפות רוטב טריאקי

  38. ניקי בוקר טוב.
    האם המרינדות האלה מתאימות גם להודו?

  39. יש תחליף לגריל עוף?

    • לא, תכיני בלעדיו.
      תבלין מאוד מומלץ להחזיק בבית.

  40. זה מדהים אותי כל פעם מחדש.. אני מחפשת ומחפשת במרחבי הרשת אחרי מתכונים מסויימים, וכמעט תמיד לבסוף חוזרת אלייך. מתכונים קלילים, עם מצריכים זמינים, והכי חשוב, טעימים!! יישר כח ניקי :)

    • אין על מה שרית, בכיף.

    • ממש כך..הוצאת לי את המילים מהפה..
      מיקי ישר כוח ותודה …☺

      • אין על מה ותודה לך.

  41. ניקיייייייי!! :) מה קורה?
    הרבה זמן לא השתמענו …
    מה שלומך?!
    אז הפעם הכנתי חזה עוף עם המשרה של דבר וקינמון.

    ליד זה את האורז אחד אחד שלך. שהוספתי לו תערובת של בצל, חמוציות, שקדים וצימוקים.

    נראה טעים!

    שתהיה לך שבת שלום ומבורך!

    • היי מנשה
      תהנו מהארוחה ושבת שלום :)

  42. היי ניקי,
    האם ניתן להכין את הפרגיות בתנור?
    ואם כן – כמה זמן בתנור והאם לכסות בנייר כסף?
    תודה מראש…

  43. הכנתי את הפרגיות במשרה העוף ויצא מעולה. תודה רבה!!!!!!!
    אולי יש לך גם תיבול לסטייק אנטריקוט או שאת חושבת שפלפל ומלח עושים את העבודה?

    • בטח הוא לא צריך יותר כלום, זה בשר מעולה.

  44. היי ניקי
    יש לך מתכון למירנדה פשוטה לחזה עוף על האש?

  45. היי ניקי,
    אני רוצה להכין את המרינדה שלך לכנפיים אבל אני זוכרת שפעם שהכנתי כנפיים על האש ושמתי סילאן/ דבש אז זה שרף לי את הכנפיים כשעשינו על האש. עשיתי משהו לא טוב ? אמרו לי שכשעושים על האש אסור לשים סילאן או דבש כי זה מגביר את עוצמת האש וגור לכנפיים להישרף, הם צודקים ?

    • שטויות, זה רק מוסיף טעם.
      תערבבי טוב ותתבלי.

  46. איכשהו.. אני תמיד מגיעה לדף הזה… תודה :)

    • אין על מה :)

  47. חשבתי על להחליף את אבקת המרק בכורכום, במשרה הבסיסית. עדיין יצא טעים?

    • אתה יכול להוסיף אבל זה לא תחליף.
      תוסיף מלח פלפל.

  48. הי ניקי,אני משרה את הפרגיות בצילי וטריאקי. אני רוצה לעשות בתנור, מומלץ? אם כן. אז חצי שעה מכוסה ואז עטד כמה דקות בלי?

טוען...
טוען...