משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

אסאדו בפטריות ויין אדום

נכתב על ידי יוני 9, 2012 , צפיות: 62936

קטגוריות: מנות עיקריות, מתכונים לפסח, מתכונים לראש השנה, תבשילי קדרה

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

אם אני אומר לכם שזה אחד מתבשילי הבשר הכי טעימים שאכלתי אי פעם תאמינו לי ? עכשיו בשוק יש את הירושלמי שהוא תוספת מדהימה לבשר, הכנתי אותו יחד עם האסאדו ואיזה טעם הוא נתן לתבשיל והבשר יוצא רך רך, הרוטב הולך נהדר עם חלה טובה.

אסאדו בפטריות ויין אדום

מצרכים:

קילו אסאדו חתוך לחתיכות גדולות
2 בצלים חתוכים לקוביות
חבילת פטריות שמפיניום חתוכה גס
7 – 8 תפוחי אדמה ירושלמי חתוכים לקוביות בינוניות
כוס יין אדום
כוס תירוש
כף רסק עגבניות
כף דבש
כפית גריל עוף
כף וחצי פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח



אופן ההכנה:

1. בסיר חם לטגן את הבשר מכל הכיוונים עד הזהבה, להוסיף את הבצל ואת הפטריות ולטגן כמה דקות. להוסיף את היין, תירוש, דבש ותבלינים לכסות את הבשר במים ולהנמיך את האש לבינונית.

2. לבשל כשעתיים להוסיף את תפוחי אדמה לכסות ולבשל עוד שעתיים או עד שהבשר רך, מידי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים ולערבב מידי פעם.

גולשים מכינים וממליצים :

בילי : היי ניקי, מדהים מדהים מדהים אין לי מילים על התבשיל הזה, הרוטב האלוהי הטעם של הירושלמי בתבשיל, כולם אמרו שזה אחד התבשילים הטעימים שאכלו, כייף אמיתי

חן : טוב תקשיבו אין דברים כאלה לא נשאר כלום בערב חג . מתכון מנצח מבחינתי – ניקי תודה רבה על התמיכה תוך כדי ההכנה האתר שלך הפך להיות דף הבית שלי :) חג שמח ושוב תודה

לעדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לאלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

568 תגובות

  1. היי ניקי
    בטוחה שכבר ענית על כך. איזה בשר אני צריכה להגיד לקצב בסופר? אני ממש לא מבינה בבקר אבל מתה עליו

    • תגידי אסאדו, תיהי ממש נחמדה תחייכי ותבקשי את החלקים עם הכי פחות שומן. עוד טיפ כרגע יש מבצע עליו בחצי חינם 3 קילו ב 100 ש"ח. זה זול.

  2. היי ניקי,
    האם ניתן להשתמש ברכז רימונים במקום יין ובאיזו כמות?
    ותודה על מתכונים מדהימים שתמיד מצליחים….

    • לדעתי לא זה לא מתאים, שימי קצת ותחליטי אם את אוהבת את זה, להוסיף תמיד אפשר.

  3. לגבי תפוח אדמה ירושלמי, יש לי קפוא של אחת החברות של הקפואים. האם זה מתאים?

    • כן אפשר.

  4. הי ניקי, רציתי לדעת איזה אסאדו לקנות, עם עצם או בלי עצם? ואיך הבשר יוצא רך, האם בגלל הטיגון? אני מבשלת אסאדו בחמין והבישול הוא ארוך ובכל זאת יוצא ממש יבש.

    • אסאדו מגיע עם עצמות, אם אין עצמות זה לא אסאדו. הוא יוצא רך בטירוף תעשי לפי מה שרשמתי בדיוק ותבדקי את הדרך שאת עושה את החמין, משהו מתפספס לך אולי חסרים נוזלים והבשר מתייבש אולי לא מכרו לך אסאדו.

  5. היי ניקי!
    אין לי שמפניון.. האם ניתן להשתמש בפטריות שימאג'י או שעדיף לוותר על הפטריות ?

    • תוותרי עליהן

  6. ניקי האלופה, אם אשתמש בתפוחי אדמה רגילים וללא גריל עוף האם יצא גם מושלם? אני פשוט לא מצליחה להשיג אותם וממש רוצה להכין לשבת הקרובה…

    • תחליפי את הגריל עוף בכורכום או שאטה טחון ותפוחי אדמה רגילים זה בסדר.

  7. אפשר את המתכון הזה גם בתנור?

    • כן

  8. האם ניתן לעשות הסיר בישול איטי?
    כמה זמן לדעתך?

    • בערך ארבע שעות.

  9. שלום(:
    האם מתאים להוסיף בטטות גם בנוסף לתפוח האדמה כדי שיצא קצת יותר מתוק?
    תודה רבה!

    • לכי על זה.

      • תודה רבה!

      • יצא טעיייםםם!!! תודה רבה(: בטוחה שנהנה מזה מאוד השבת!

  10. היי ניקי, האם זה משנה אם זה תירוש לבן או אדום?
    ומה לגבי היין האדום – איזה יין רצוי?

    • אדום יותר מתאים, אני משתמשת בחצי יבש ואם אין אז מים.

  11. היי ניקי!
    רוצה לנסות להכין את האסאדו לשבת וראיתמ בתגובות שצריך להוסיף מים? אז רציתי לשאול באיזה שלב להוסיף את המים ומה הכמות?
    בנוסף אם תוכלי להמליץ לי על תוספת מעניינת עם האסאדו אודה לך מאד! תודה על המתכונים המדהימים שאת תמיד מעלה!

    • בוקר טוב
      תסתכלי בבקשה מה רשמתי בסוף סעיף 2.
      בנוגע לתוספות בטטה ופטריות מוקפצות, תפוחי אדמה מעוכים, קינואה עם גזר, תפוחי אדמה קטנים אפויים.

      • ניקי אני מצטערת על החפירה פשוט מעולם לא הכנתי תבשיל בשר ואני מפחדת שיתפקשש…
        ממה שאני מבינה בסוף סעיף 2 זה שמלכתחילה אני לא מוסיפה מים אבל רק אם הנוזלים מצטמצמים לחלוטים רק אז להוסיף? וכמה בערך להוסיף אם הנוזלים מצטמצמים?

        • בוודאי שאת מוסיפה מים הבשר אמור להיות מכוסה כל הזמן במים, יש כאן 4 שעות על האש הבשר לא יתבשל בלי נוזלים. את רואה שהנוזלים יורדים קצת אז תוסיפי קצת, הכוונה שתיהי ערה ותבדקי מידי פעם מה קורה בגלל הבישול הארוך תכסי למחצה עם מכסה.

          • אני לא מאמינה שקראתי את המתכון כמה פעמים ופיספסתי את השורה שצריך למלא את הסיר במים… סליחה על הטירחה! ותסלחי לי על הבורות כמו שרשמתי אין לי מושג בהכנת תבשילי בשר אבל כל מה שהכנתי עד היום מהאתר שלך יצא מוצלח במיוחד! אעדכן איך יצא! תודה!

            • בהצלחה אוסנת.

  12. היי ניקי
    תודה על המתכון הנפלא.
    הבשר על האש כבר שעה וחצי אחרי הוספת תפוחי האדמה וכבר די רך :-)
    אני חושב רק ששמתי יותר מדי מים במהלך הבישול וזה מעט דליל אני מתלבט אם פשוט לסנן נוזלים לפני ההגשה או לתת לזה להמשיך להתבשל על אש קטנה ללא מכסה
    תודה
    יוחנן

    • תמשיך לבשל על אש בינונית ואל תכסה.

      • ניקי
        יצא ממש מושלם.
        יחד עם האנטיפסטי, הכרעיים בדבש וקינמון והעוגת פאדג' שוקולד הייתה ארוחת חג נהדרת והאורחים היו מוקסמים.
        תודה רבה!

  13. וואוו מושלם!!! הכנתי לערב חג סוכות הבשר יצא רך והשילוב בין שניהם פשוט נהדרר. סמכתי עלייך ובצדק. כולם ליקקו את האצבעות..תודה רבה וחג שמח!!

  14. הי ניקי
    אפשר להשתמש בבשר מספר 5?

    • כן אורית

  15. אפשר להשתמש בתפוחי אדמה רגילים?

    • כן בטח שימי 4 יחידות.

  16. היי ניקי. את אלופה.
    אם אני רוצה להכין 2 קילו אסאדו, להכפיל באמת הכל פי 2 או 1 וחצי? 2 כוסות יין נשמע לי קצת הרבה לא?

    • עניין של טעם לא ? תכפילי הכל, שימי כוס יין אחת השאר מים.

  17. היי
    הכוונה
    לפיטריות
    טריות?
    או
    שימורים

    • תמיד טריות לא שימורים.

  18. הי, אפשר להשתמש ביין אדום יבש?

    • טעים לך ? לכי על זה.

  19. היי ,
    מה כמות המים שצריך בסיר ?

    • תכסי את הבשר במים, בהמשך תצטרכי להוסיף עוד יש כאן בישול ארוך.

  20. הי ניקי,כמה זמן ניתן לשמור במקרר? אני רוצה להכין היום בשביל רביעי בערב,עדיף כבר להקפיא?

    • את יכולה לשמור במקרר.

  21. ניקי שלום
    אני רוצה להכין מתכון זה בערב ראש השנה ולילה לפני להכין הכל חתוך ואז רק לזרוק לסיר.. איך שומרים על תפוחי האדמה אם אני מקלפת וחותכת ערב לפני ? האם זה בעייתי?

    • תשמרי אותם בתוך מים ושימי במקרר.

  22. היי ניקי,
    אפשר להשתמש ביין אדום מתוק?
    תודה

    • כן חיה.

  23. הי ניקי,
    יש לי 1 ק"ג אסאדו ו- 1 ק"ג צלעות טרי חלק צר חתוך לקוביות – זה הולך יחד?

  24. היי ניקי
    יש אפשרות להכין את הבשר בלי תפוחי האדמה?
    בן זוג שלי לא אוכל תפוחי אדמה בכלל :(

    • תכיני בלי התפוחי אדמה ותגידי לו שהוא מפסיד.

  25. בוקר טוב ניקי אין לי תירוש רק יין מה אני שמה במקום

    • בוקר טוב
      מים זה בסדר גמור.

  26. הי ניקי, אפשר לעשות את אותו מתכון עם בשר מס 6? איך אני מתחילה אם כן? אפשר לבשל אותו קודם כגוש ואז לחתוך? תודה רבה!

    • כן ואותו דבר במידה ויש לך חתיכות בשר, גוש זה מתכון אחר. http://www.nikib.co.il/main-course/47533/

      • תודה רבה על התשובה! גם המתכון השני נראה מעולה!

  27. אחלה מתכון האסאדו יצא רק ונימוח! טרפנו! תודה ניקי

  28. היי ניקי,
    יין אדום הכוונה ליין אדום מתוק או יבש?
    תודה!

    • יין אדום חצי יבש או כל יין שאת אוהבת.

  29. זה באמת אחד מתבשילי הבשר הכי טעימים שאכלתי אי פעם… נהנינו מכל ביס תודה לך!!

  30. ניקי אפשר לעשות את המתכון הזה הדיוק בתנור ואם כן על איזה חום וכמה זמן

    • 180 מעלות כ 4 שעות.

      • תודה (: גם במתכוני אסאדו השניים?

        • לא יודעת / זוכרת תשאלי מתחת למתכון בבקשה.

  31. ועוד שאלה האם צריך לטגן את הבשר גם כשהוא כבר מבושל?

  32. היי ניקי
    האם אפשר להכין בלי יין? אין לי כרגע
    ואם כבר בישלתי את האסאדו בסיר לחץ עם מים כמה זמן בישול צריך עם הרוטב?
    תודה ושבת שלום

    • האם לטגן את הבשר גם הוא מבושל?

      • את יכולה להסביר מה יש לך בדיוק ? בשר מבושל אין מה לבשל אותו עוד פעם זה מיותר הוא מוכן לאכילה, אלא אם יש לך גוש בשר אז זה משהו אחר. דבר שני אני בלחץ של יום שישי ויש לי המון תגובות לענות תפרטי כמה שיותר.

        • יש לי חתיכות בשר אסאדו שהתבשלו בסיר לחץ רק עם ם ואני רוצה לעשות להם רוטב
          (ואין לי יין רק מיץ ענבים)
          האם המתכון הזה מתאים בשבילי?
          תודה רבה רבה וסליחה על ההפרעה ביום שישי

          • זה בסדר העניין שכולם רוצים תשובות מהר ואני קצת בלחץ לענות לכולם. את צריכה לשחק עם זה לא להגזים עם הנוזלים כיוון שהבשר מבושל כבר, את יכולה להשתמש ובפעם הבאה עדיף להכין מראש עם הכל זה סופג את הטעמים הרבה יותר טוב מאשר בישול במים סתם, ברוטב עצמו שימי מים.

        • לא רואים את השאלות שלי בתגובות..
          רשמתי שהבשר מבושל עם מים ואני רוצה להכין לו רוטב האם המתכון הזה מתאים בשבילי?

  33. אפשר פטריות משימורים? זה עכשיו על הגז ושמתי כבר….

    • כן

  34. ניקי, יש לי 2.5 קילו.
    אני צריכה להכפיל כמויות בכל המצרכים ובתבלינים?

    • תעשי הכל פי שניים, רסק עגבניות שימי 200 ג', חשוב שיהיו מספיק נוזלים זה המון בשר ותצטרכי סיר גדול ולבדוק תיבול.

  35. הי ניקי, לפני הכל אני רוצה להגיד לך
    ת ו ד ה ענקית על המתכונים הנפלאים שלך. הייתי רוצה לדעת האם ניתן לבשל את האסאדו בסיר לחץ, ואם כן כמה זמן. תודה וחג שמח.

    • כ 45 – 60 דקות בסיר לחץ, חג שמח טלי.

      • תודה יקירה.

  36. היי ניקי.
    הבשר שקניתי בא עם עצמות ואין לי איך לחתוך אותו. מה לעשות?

  37. היי ניקי
    קניתי אסאדו וזה בא עם עצם. מה לעשות? אני לא יכולה לחתוך את זה…

    • אפשר לחתוך בין לבין, זאת לא עצם אחת גדולה. אסאדו זה בשר שמגיע עם עצמות זה ידוע אבל אין בעיה לחתוך, את לא חותכת את העצמות אלא את הבשר.

      • תודה רבה ניקי

  38. הי ניקי ,המתכון נשמע מעולה,זה ילך לי עם בשרים מספר 8/2/10פשוט יש לי הרבה מהם ,או שיש לך מתכון אחר עם המספרים האלה

    • 10 נועד לטחינה קציצות / בולונז, 8 נועד לחמין, הרבה גולשים מכינים איתו את תבשילי הבשר ויוצא בסדר. 2 עדיף קציצות, נאמר שאפשר גם תבשילי בשר.

  39. היי ניקי
    אפשר במקום הירושלי תפוח אדמה רגיל?
    אם כן אז איזה כמות ובאיזה שלב להוסיף?
    תודה

    • תוסיפי כ 4 תפוחי אדמה אחרי שעתיים ועוד קצת.

  40. שלום ניקי,
    אם אני רוצה להכחן את הבשר מראש, אני יכולה להכין את זה יומיים מראש?
    תודה רבה,
    דנה

    • שלום וברכה
      אין בעיה.

טוען...
טוען...