משתמש קיים

משתמש חדש

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

Adsense

מרק קובה אדום

נכתב על ידי פברואר 19, 2013 , צפיות: 117644

קטגוריות: מנות עיקריות, מרקים, מתכוני בשר טחון

הוסיפו למחברת המתכונים שלכם

מרק קובה אדום, איך למדתי לעשות קובה ? בפעמים הראשונות שניסיתי לא היה משהו יצאו קשות מידי ודי התייאשתי מזה אני לא יודעת להכין קובה וזהו. יום אחד נכנסתי לחנות ירקות קטנה והיה ריח נהדר בחלל החנות הלכתי בעקבות הריח ונכנסתי לחדרון קטן והייתה שם אישה מבוגרת שהכינה קובות. עמדתי והסתכלתי עליה איזה יופי היא עבדה עם האצבעות איזו מהירות כדורים מעוגלים צ'יק צאק הכל יצא לה טוב. הייתי מוקסמת אבל יותר חשוב הבנתי איך עושים קובה כמו שצריך.
הלכתי הביתה והכנתי קובות והן יצאו נהדר הייתי כל כך גאה בעצמי מאז אני לא מפסיקה להכין.
לוקח קצת זמן אז שתופסים את הפרנציפ איך עושים אז לא להתייאש גם אם בפעמים הראשונות לא הולך. בהמשך אני מתכוונת לעלות סדנא מפורטת איך מכינים.

מרק קובה אדום

20 קובות

מצרכים לבצק:

400 ג' סולת
כוס ורבע מים
2 כפיות מלח
2 כפיות שמן

מילוי:
400 ג' בשר בקר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
כף שטוחה א. ממרק
פלפל שחור גרוס
מלח

המרק:
בצל בינוני קצוץ
עגבניה חתוכה לקוביות
3 גזרים מגורדים
פלפל חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רסק עגבניות קטן 100 ג'
כפית סוכר (לפי הטעם)
כף פפריקה מתוקה
3 – 4 כוסות מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הבצק ולקרר כשעה. בינתיים לערבב את הבשר, פטרוזיליה ותבלינים.

2. לעבוד עם ידיים רטובות מאוד מקל על העבודה. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולשטח בכף היד במרכז כמה שיותר שהעובי יהיה דק, להניח ממילוי הבשר כדור קטן ולסגור מסביב את הבשר, לקוצ'ץ ולסגור את הקובה.

3. להקפיא את הקובות לשעתיים.

4. הכנת המרק:
לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר, פלפל, עגבניה, לטגן כמה דקות להוסיף רסק ולכסות במים, לתבל ולהוסיף את הפטרוזיליה. להרתיח ולבשל כ 10 דקות עד שכל הטעמים מתמזגים, להנמיך את האש ולהוסיף את הקובות בעדינות אל המרק.

5. לטלטל בעדינות את הסיר שכל הקובות ישקעו במרק לבשל כ 20 דקות.

הערות:
אני נוהגת להכין מראש את הקובות ושומרת בהקפאה בכלי סגור. הדרך שאני מקפיאה היא אני מסדרת את הקובות על משטח ישר ושהן כמעט קופאות אני מסדרת אותן בכלי בשכבות כשניילון מפריד בין שכבה לשכבה. תמיד יש לי קובות זמינות.
לא הכנתי את כל הקובות ביחד חלקן נשארו בהקפאה עד למרק הבא, השתמשתי ב 7 – 8 קובות.

 

לעדכונים נוספים הצטרפו לדף הפייסבוק של ניקי ב

הצטרפו לעשרות אלפי גולשים שכבר מקבלים עידכון דו-שבועי של מתכונים מפתיעים, מהירים וטעימים..!

תגיות: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

אולי תאהב את...

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense

395 תגובות

  1. אם הכנתי רק מרק וקניתי קובות מוכנות מתי להכניס אותן בסוף ?

    • התקלת אותי לא יודעת תסתכלי מה רשום על האריזה.

  2. תודה ניקי על תגובתך המהירה.
    האם צריך לכסות בניילון את קערת הבצק שאני מניחה במקרר לשעה?

    • אין צורך לכסות להניח במקרר.

  3. היי ניקי. השארתי את התערובת של הבצק שעה למנוחה לפני שכידררתי.

    הבצק היה רך, אך לאחר שעה התיבש.

    האם ניתן להשהות אותו פחות זמן למנוחה?

    גמר חתימה טובה

    • איך בצק יכול להתייבש במקרר ? זאת סביבה לחה. את חייבת לקרר לפחות שעה לא תוכלי לעבוד איתו לפני.

  4. וואוווו זה היה כל כך טעיםםם!!!

  5. הי ניקי
    בורי על הבורות אבל האם להכניס את הקובות למרק בעודן קפואות?

    • כן שירה כשהן קפואות.

      • תודה. המרק מתבשל, הריח מדהים. מחכה כבר לטעום :)

  6. שלום, אם יש לי בשר מבושל אפשרי לקובות או שחייב בשר לא מבושל? מה הסיבה?תודה רבה!

    • ככה אני מכינה הלל.

  7. היי ניקי

    בישלתי היום את הקובות שהקפאתי. לאחר חצי שעה של בישול הסולת מבפנים לא מבושלת.

    ייתכן שלא יצרתי בצק דק כמה שניסיתי .
    יש לך שיטה יותר קלה להשטיח מאשר לאורך כף היד.
    יד לציין ששכחי שמן בתערובת.

    • להרטיב את הידיים ולשטח דק כמה שיותר, תקפידי על ידיים רטובות זה מאוד מקל על העניין. ככה אני מכינה.

  8. תודה על תשובתך המהירה.
    הכנתי את הקובות והקפאתי, אך שכחתי לשים 2 כפיות שמן בתערובת זה קריטי?

    • לא נראה לי נורא.

  9. היי ניקי

    כמות המים היא 300 מ"ל?

    פעם ראשונה שאני מנסה.

    שנה טובה

    • נכון ושיהיה בהצלחה.

  10. אם אני מכינה עכשיו את המרק אני חייבת להקפיא את הקובות?

    • כן

  11. ניקי האלופה
    מה שלומך? אני רוצה לומר לך שהקובות יצאו מהממותתת!!
    הבעיה שחצי סיר חוסל עוד לפני השבת.. הילדים התלהבו.. פעם ראשונה שאני מכינה:)
    תבורכי מפי עליון

  12. היי ניקי,
    תודה על אתר מנצח עם מתכונים מעולים אחד אחד.
    שאלה, אם אני מפשירה בשר טחון ומכינה ממנו קובות ויצאו לי 30, האם אפשר להקפיאן מאחר והבשר הופשר כבר ..

    • חייבים להקפיא את הקובה, בכל מקרה ההמלצה היא לא להקפיא שוב בשר שהופשר זה לא בריא אני כן הייתי מקפיאה.

  13. היי ניקי… הכמויות שרשמת כאן למרק הן מתאימות רק אם מכניסים 7-8 קובות? ז"א אם אני מכינה את כל הקובות צריך להגדיל את הכמויות למרק? תודה

    • כן לפחות פי שניים, אפילו קצת יותר.

  14. אפשר לוותר על הפלפל במרק?
    אין לי…

    • כן

  15. היי ניקי האם אפשר להשתמש גם בחזה עוף טחון ?
    תודה מראש (ורק שתדעי שהתמכרתי למטבח בגללך לשמחתם של כל בני המשפחה שלי..)

    • אפשר כן אבל עדיף בקר יותר מוצלח.

  16. היי ניקי,
    האם לאחר 20 דקות המרק אמור לרתוח? עברו כרגע 20 דקות פתחתי קובה 1 והבשר לא נראה מוכן בפנים
    וכן חלק מהסולת מתפוררת :(

    • מהניסיון שלי עם קובות, צריך להכין מספר פעמים ואפילו יותר עד שיוצאות קובות מושלמות. זה לוקח זמן, לישה טובה של הסולת, להקפיד על מעטפת דקה, לסגור טוב, לתת הקפאה טובה. תעברי על המתכון תקראי טוב. תנסי שוב.

  17. היי ניקי, אין צורך לטגן את הבשר לפני גלגול הקובות?

    • אין צורך לאה.

טוען...
טוען...